طرح تحقیق و تفحص از شزکت مس به تصویب مجلس رسید

نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز (یکشنبه) بررسی دو تقاضای انجام تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت ملی مس ایران را مورد بررسی قرار داده و با 150 رای موافق،11 رای مخالف و 10 رای ممتنع از مجموع 209 رای با انجام این تفحص موافقت کردند.

روح‌الله عباسپور سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن، با اشاره به روند بررسی تقاضای جمعی از نمایندگان برای انجام تفحص از انجام شرکت مس در کمیسیون صنایع و معادن گفت: کمیسیون این موضوع را با حضور وزیر وقت صنعت و معدن و تجارت مورد بررسی قرار داد و در نتیجه تفحص در این کمیسیون به تصویب اکثریت اعضاء رسید.

وی 15 محور را به عنوان محورهای تفحص از شرکت ملی صنایع مس ایران عنوان کرد.

به گفته‌ی عباسپور، ابهام در شرایط فروش‌های داخلی و خارجی، ابهام در حسابهای ارزی این شرکت، افزایش هزینه‌های غیر ضرور و غیر منطقی، مشاکل عدم سرمایه‌گذاری در طرحهای توسعه و صنایع پایین دستی، نامشخص بودن فروش ضایعات و علت تداوم خام فروشی در شرکت ملی مس و تاخیر و عدم تکمیل کارخانجات توسعه‌ای در مجتمع‌ها به ویژه سونگون علی‌رغم تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر عدم خام فروشی به عنوان 6 محور تفحص است.

وی گفت: بررسی نحوه‌ی پیمان‌سپاری کارها و خدمات و خرید کالا و خدمات در شرکت ملی مس و مجتمع‌های زیر مجموعه، نحوه‌ی بکارگیری نیروهای مورد نیاز مجتمع‌ها و میزان بومی‌گزینی به عنوان خواسته‌های بیکاران شهرستانهای دارای مجتمع، نحوه‌ی تسهیم گردش مالی شرکت مس در بانکهای شهرستانهای دارای مجتمع مس و نحوه فروش مس و کنسانتره مس و سایر محصولات مسی در مجتمع‌های زیر نظر شرکت ملی مس و صحت و سقم اختلاف و چگونگی برخورد با اختلاف‌گران فروش کنسانتره مس مجتمع سونگون که چندین بار اتفاق افتاده است از دیگر محورهای تفحص است.

 سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن 5 محور دیگر این تفحص را شامل نحوه اختصاص و توزیع و هزینه‌کرد کارانه و راندمان‌ها و پاداش در بین کارکنان، چگونگی هزینه‌کرد کمکهای بلاعوض و انجام کارهای عمرانی زیر بنایی در شهرستانها، نحوه‌ی تحویل کمک‌های جمع آوری شده از مردم و خیرین سراسر کشور در کمپ ایجاد شده توسط آن شرکت به نهادهای حمایتی شهرستان برای توزیع بین مردم حادثه‌دیده و بررسی نحوه‌ی کمکهای اختصاصی شرکت مس به زلزله‌زدگان، نحوه‌ی عزل و نصب مدیران مجتمع‌ها در داخل مجتمعها و به کارگیری نیروهای بازنشسته در سمت‌های مختلف و نحوه‌ی تسهیم هزینه‌های فرهنگی، ورزشی و تفریحی به شهرستانهای دارای مجتمع و نحوه‌ی تنظیم قراردادها در باشگاهها عنوان کرد.

عباسپور با بیان این که ایران در کمربند مس جهانی قرار دارد، گفت: مس در ایران جایگاه ویژه‌ای دارد که مجلس باید نظارت کامل به این موضوع داشته باشد تا برخی افراد سودجو نتوانند از این موهبت الهی سوء استفاده کنند.

به‌گزارش خبرگزاری فارس، محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان در مجلس شورای که به عنوان طراح تحقیق و تفحص از شرکت ملی مس ایران در جلسه علنی مجلس سخن می‌گفت، با اشاره به ضرورت تحقیق و تفحص از شرکت ملی مس گفت: متأسفانه علیرغم تذکرات یک‌سال گذشته نمایندگان مردم به مسئولان و حتی شخص رئیس‌جمهور که سال گذشته به اتفاق مجمع نمایندگان استان به ایشان گفتیم، اقدامی برای برکناری مدیرعامل شرک مس انجام نشد.

وی افزود: به دلیل عدم تخصص و سوابق و مشکلاتی که مدیران شرکت مس در دیگر شرکت‌ها داشتند،  موضوع در کمیسیون اصل 90 مطرح شد و با کمک مجموعه وزارت اطلاعات و قوه قضائیه که باید از آنها تشکر کرد، شرایط مقداری بهتر شد.

نماینده مردم کرمان با اشاره به مشکلات امروز مس گفت: برخی مطرح می‌کردند که با توجه به تغییر مدیران سابق شرکت مس چه لزومی برای تحقیق و تفحص است اما تحقیق و تفحص بهترین اقدام برای آسیب‌شناسی این مشکل است.

پورابراهیمی نحوه وصول منابع خارجی را از مشکلات شرکت مس دانست و افزود: همانطور که آقای محسنی اژه‌ای مطرح کردند در این شرکت حساب خارجی باز شد و منابع خارجی حاصل از فروش خارجی را به حساب شخصی بردند و در نهایت مبلغ 1780 میلیارد تومان به حساب‌های شخصی واریز شد.

وی با بیان اینکه واریز 1780 میلیارد تومان به حساب‌های خارجی اقدامی خارج از چارچوب و قوانین بوده است تاکید کرد: متاسفانه شرایطی در شرکت مس به وجود آمده است که این شرکت امروز که همواره دارای سرمایه و منابع درآمدزا بود اکنون برای هزینه‌های خود مجبور به وام‌گرفتن از بانک‌ها شده است.
بر اساس این گزارش الله‌وردی دهقان نماینده مردم ورزقان در مجلس نیز، که در بخشی از وقت طراحان طرح تحقیق و تفحص از شرکت ملی مس سخن می‌گفت، گفت: ما در منابع مس در دنیا جایگاه ویژه‌ای داریم اما از 3.2 ظرفیت خود تنها 1.1 تولید کرده‌ایم.
وی با بیان اینکه تولید مس در سال 90 از 9 هزار و یک هزار تن به 821 هزار تن در سال 92 رسیده و پیش‌بینی می‌شود در سال 92 به 850 هزار تن کاهش پیدا کند.
دهقانی شرکت ملی مس را یک شرکت ملی دانست و گفت: باید منابع شرکت مس به عنوان یک شرکت ملی به صورت عادلانه در کشور تقسیم شود اما ما شاهدیم که در این باره هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
نماینده مردم ورزقان گفت:‌متاسفانه بعد از انحلال ITC صندوق بازنشستگی شرکت مس وجوه این صندوق با 600 میلیون دلار به یک شرکت شخصی واگذار شد که با تلاش وزارت اطلاعات و قوه قضائیه از هدر رفتن سرمایه‌های این شرکت جلوگیری شد که باید از آنها تشکر کرد.
به گزارش فارس، هیچ نماینده‌ای به عنوان مخالف طرح تحقیق و تفحص از شرکت ملی مس ثبت‌نام نکرده بود که بر همین اساس تنها طراحان تحقیق و تفحص نطق کردند.

امید است که با انجام این تحقیق و تفحص و پیگیری آن توسط نمایندگان مجلس و  توبیخ و تنبیه کسانیکه دست تجاوز به این ثروت ملی برده اند آینده روشنی برای این شرکت ترسیم  شود.


مطالب مشابه :


مدیرعامل صندوق بازنشستگی صنایع مس ایران: صنعت مس در طراز دولت احمدی نژاد رشد نکرده است(1)

مدیرعامل موسسه صندوق بازنشستگی صنایع مس توسعه صنعت مس در ذوب سرچشمه، ذوب سونگون




مابه‌التفاوت مستمری بازنشستگان صنایع مس پرداخت می‌شود.

طی مذاکراتی که با مراجع ذی‌ربط صورت دادیم، صندوق بازنشستگی مس به سرچشمه و




گناه سقوط به گردن کیست؟

شهر مس سرچشمه با 2300 واحد مسکونی یا دکتر داوری مدیر صندوق بازنشستگی کارکنان شرکت ملی




باشگاه فرهنگی ورزشی صنعت مس رفسنجان

باشگاه فرهنگی ورزشی صنعت مس وابسته به صندوق بازنشستگی است و زیر نظر مس سرچشمه




طرح تحقیق و تفحص از شزکت مس به تصویب مجلس رسید

‌متاسفانه بعد از انحلال itc صندوق بازنشستگی شرکت مس وجوه مجتمع مس سرچشمه در 50




سخنگوی مجمع نمایندگان استان :معدن مس عنبرآباد بزودی بازگشایی می شود.

شركت های مس سرچشمه همچنین صندوق بازنشستگی مس با وجود 95 درصد بازنشستگان این صندوق




تحلیل بنیادی «فملی»

موسسه صندوق بازنشستگی مصرفی از 4 معدن مس سرچشمه،مس میدوک و مس سونگون و




استان رفسنگان

که از نظر سیاسی و اقتصادی شانس استان شدن را دارد مثل معدن مس سرچشمه صندوق بازنشستگی




برچسب :