بهداشت و سلامت روان
سلامت روان عبارتست از رفتار موزون و هماهنگ با جامعه و شناخت و پذیرش واقعیات اجتماعی و قدرت سازگاری با آنها ارضای نیازهای خویش به طور متعادل درعین هدفداری در زندگی و شکوفا کردن استعدادهای فطری خود.
« همانا این دلها همانند بدنها افسرده می شوند پس برای شادابی دلها سخنان زیبای حکمت آمیز را بجویید. » حضرت علی علیه السلام
یکی از از نعمتهای بسیار ارزشمند پروردگار برخورداری از جسم و روان سالم است و بهره مندی از آن در گرو رعایت موازین بهداشتی است .
بهداشت از نظر علمی به معنای پیشگیری از بیماری ها و در نتیجه افزایش طول عمر و سلامتی در انسان است . بهداشت را در یک طبقه بندی کلی به دو نوع بهداشت جسمی و بهداشت روانی تقسیم نموده اند. حال سوال این است که بهداشت و سلامت روان چیست و چه عواملی بر آن تاثیر می گذارد.
بهداشت روان علمی است برای بهتر زیستن و رفاه اجتماعی که تمام زوایای زندگی از اولین لحظات حیات جنینی تا مرگ اعم از زندگی داخل رحمی نوزادی کودکی تا نوجوانی بزرگسالی و پیری را در بر می گیرد. بهداشت روان دانش و هنری است که به افراد کمک می کند تا با ایجاد روش هایی صحیح از لحاظ روانی و عاطفی بتوانند با محیط خود سازگاری نموده و راه حل های مطلوب تری را برای حل مشکلاتشان انتخاب نمایند.
اکثر روانپزشکان توانایی سازش با محیط انعطاف پذیری قضاوت عادلانه و منطقی در مواجه با محرومیتها و فشارهای روانی را ملاک سلامت و تعادل روان میدانند و هدف اصلی از درمان بیماران روانی نیز قادر کردن آنها به زندگی خانوادگی اجتماعی و به اصطلاح سازش با محیط است .
مفهوم سلامت روان
سلامت روان عبارتست از رفتار موزون و هماهنگ با جامعه و شناخت و پذیرش واقعیات اجتماعی و قدرت سازگاری با آنها ارضای نیازهای خویش به طور متعادل درعین هدفداری در زندگی و شکوفا کردن استعدادهای فطری خود.
مفهوم بهداشت روانی عبارت است از : تامین رشد و سلامت روانی فردی و اجتماعی پیشگیری از ابتلا به اختلال روانی درمان مناسب و بازتوانی آن .
سلامت روانی به نحوه تفکر احساس و عمل اشخاص بستگی دارد. به طور کلی افرادی که از سلامت روانی برخوردار هستند. نسبت به زندگی نگرش مثبت دارند. آماده برخورد با مشکلات زندگی هستند. در مورد خود و دیگران احساس خوبی دارند. در محیط کار و روابطشان مسئولیت پذیر می باشند. زیرا وقتی از سلامت روانی برخوردار باشیم انتظار بهترین چیزها را در زندگی داریم و آماده برخورد با هر حادثه ای هستیم .
ما با آموختن ویژگی های سلامت روانی بهتر می توانیم به روح و روان متعادل و شاد دست یابیم .
سلامت روانی در بسیاری از موارد مانند سلامت جسمی است و باید به آن توجه کافی داشت . بسیاری از مردم برخی اوقات احساس افسردگی می کنند همان طور که بسیاری از آن ها دچار سرماخوردگی می شوند. از همین رو نمی توان از همه ناراحتی های روحی جلوگیری کرد همان طور که از بروز همه بیماری های جسمی نیز نمی توان ایمن بود. سلامت روانی و جسمی هر دو برای خوشبختی انسان ضروری اند. رسیدن به سلامت روانی به هیچ وجه تصادفی نیست نیل به این هدف باصرف زمان و زحمت محقق می شود. همچنین نباید فراموش کرد که اعتماد به نفس کلید سلامت روانی است . وقتی که اعتماد به نفس بالا باشد از زندگی رضایت داریم هدف های زندگی را مشخص می کنیم و به آنها می رسیم برای حل مشکلات به خود اتکا می کنیم روابط سالم و قوی ایجاد می نمائیم و ناملایمات و پستی و بلندی های زندگی را می پذیریم .
طبق آخرین گزارشات منتشر شده از سوی سازمان بهداشت جهانی بسیاری از کشورها بخش بسیار اندکی از بودجه بهداشتی خود را صرف بهداشت روانی می کنند. یک پنجم یکصد کشوری که آمارهای خود را به این سازمان ارائه داده اند کمتر از یک درصد بودجه بهداشتی خود را برای سلامت روانی هزینه می کنند . درحالی که طبق آمارهای این سازمان ۱۳درصد هزینه های درمان بیماریها به دسته گسترده ای از اختلالات عصبی روانی مربوط می شود. یافته های جدید حاصل از تحقیقات این سازمان نیز بیانگر این واقعیت است که مراقبت از بهداشت روانی هنوز در اولویت قرار نگرفته است و منابع جهانی برای مبتلایان به اختلافات روانی و عصبی به منظور رفع نیازهای روزافزون بهداشت روانی ناکافی و توزیع آنها در جهان نابرابر است .
سازمان بهداشت جهانی شعار امسال این سازمان را بمناسبت روز جهانی سلامت روان « ایجاد آگاهی ; راهی برای کاهش خطرات ناشی از خودکشی و بیماریهای روانی » اعلام نمود.
عوامل موثر بر بهداشت روان
بهداشت روانی افراد متاثر از عوامل متعددی است . این عوامل میتواند : خانوادگی آموزشی اجتماعی اقتصادی و فرهنگی باشد که مهمترین آنها « خانواده » است . چگونگی محیط خانواده از نظر روانی و عاطفی سبکهای تربیتی والدین روابط بین افراد خانواده و توجه به ارزشها نقش دین در خانواده و... از اموری است که باید مورد توجه قرار گیرد. ریشه بسیاری از اختلالات رفتاری و روحی را باید در خانواده های نامتعادل جستجو کرد.
به منظور جلوگیری از این اختلالات توجه خانواده ها به توصیه های ذیل ضروری می باشد :
- توجه به نیازهای فرزندان و برآورد کردن آنها
- برقراری روابط عاطفی و صمیمی با فرزندان
- دوری از نزاعهای خانوادگی
- عدم تبعیض بین فرزندان
- استفاده بجا و به موقع از تشویق و تنبیه
- آموختن چگونگی برخورد با مشکلات و واقعیتها به فرزندان
- آشنا کردن فرزندان با دگرگونی های جسمانی به خصوص دوران بلوغ
- پرهیز از تحقیر و بی احترامی و یا محبت بیش از حد به فرزندان
- یاد و توکل بر خدا در همه ی امور و یادآوری آن به فرزندان
برگرفته از http://www.aftabir.com
مطالب مشابه :
نکاتی در مورد بهداشت وسلامتی روان
نکاتی در مورد بهداشت و روانی می شود واو را به امنییت وسلامت روان رهنمون می
شعرهای بهداشت
شعر کودکانه در مورد نظافت و بهداشت فردي صحبت تئاتر خیابانی با موضوع بهداشت روان
بهداشت روانی
به بهانه هفته بهداشت روانی قصدم این شد تا یک شمای کلی از بهداشت روان در مورد آن شعر
سخنان بزرگان در مورد بهداشت روان
سخنان بزرگان در مورد بهداشت روان. مادر و پدر ، زندگیشان را با فروتنی به فرزند می بخشند .
بهداشت روان
بهداشت روان و زندگي كردن و شعر سبز ارتباط دوران هستند .در مورد طرز تفکر راجع
تحقيق در مورد بهداشت
تحقيق در مورد بهداشت شعر و نثر; کلیپ تحقیق, در, مورد, بهداشت, روان,
هفته بهداشت روان
هفته بهداشت روان شعر شيدا(علي برگزار کردند که مورد تشويق حاضرين در جلسه قرار گرفتند
سلامت روان
طنز و سرگرمی و شعر. اگر بهداشت در مورد جـم زندگی، در تأمین بهـداشت روان و
بهداشت و سلامت روان
بهداشت روان دانش و هنری است که به افراد کمک می کند تا در مورد خود و دیگران احساس شعر و
بهداشت روانی کودکان استثنایی
از طرف دیگر، عواملی که می توانند در بهداشت در مورد كودك هاي روان شناسي در باره
برچسب :
شعر در مورد بهداشت روان