معرفی شهر سوسنگرد(خفاجیه)+مجموعه عکس


سوسنگرد خفاجیه شهری است در استان خوزستان. این شهر در شهرستان دشت آزادگان قرار گرفته است و در زمان جنگ ایران و عراق، برای مدتی به اشغال ارتش عراق در آمده است.سوسنگرد طبق تقسیمات کشوری مرکز شهرستان دشت آزادگان است. جمعیت این شهر بالغ بر ۱۲۰۰۰۰نفر می‌باشد. در زمان جنگ ارتش عراق ۳ بار برای تصرف سوسنگرد تلاش کرد که بامقاومت شدید مردم مواجه گردید ولی در حمله سوم شهر در محاصره ارتش عراق قرار گرفت. مردم این شهر عرب و پیشه عمده مردم کشاورزی می‌باشد. از جمله طوایف ساکن در شهر می‌توان ازآلبوجلال, زبیدات, بنی طرف ,اهل الیرف, سادات وبقیه نام برد. سوسنگرد در شمال غربی اهواز و به فاصلهٔ 55 کیلومتری این شهر قرار گرفته.هویزه در جنوب غربی سوسنگرد و بستان در شمال غربی سوسنگرد قرار دارندو رودخانهٔ کرخه از ان میگذرد.از محلات این شهر میتوان خزعلیه و نود دستگاه و پشت بهداشت ( خیابان شهید بهرام کرامت ) و کوی فرهنگیان و ابو جلال و مشروطه و ابوذر و کوی جهاد و دادگه و منازل بنیاد شهید را نام برد. مساجد معروف این شهر مسجد امام علی (ع) و مسجد جامع هستند. این شهر در ابتدا روستایی به نام خفاجیه بوده که بعدها در زمان حکومت پهلوی به سوسنگرد تغییر نام یافت که گویند معنای آن عبادتگاه سیاره ناهید در زمان ایران باستان باشد جمعیت سوسنگرد در دهه هشتاد شمسی به نود وپنج هزار نفر رسیده است.

تاریخچه

سوسنگرد در زمان جنگ ایران و عراق، برای مدتی به اشغال ارتش عراق در آمده است.

در زمان جنگ ارتش عراق ۳ بار برای تصرف سوسنگرد تلاش کرد که با مقاومت شدید مردم مواجه گردید ولی در حمله سوم شهر در محاصره ارتش عراق قرار گرفت. با حمله عراق در ۳۱ شهريور، عناصر تيپ ۳ زرهي لشکر ۹۲ اهواز، مستقر در پاسگاه صفريه و سوبله، نتوانستند حملات عراق را دفع کنند و به ناچار به عقب رانده شدند. لشکر ۹ مکانيزه عراق کم کم به محور سوبله، تنگه چزابه و ارتفاعات الله اکبر مي رسيد. عراقي‌ها موفق شدند روي رودخانه کرخه و رميم پل شناور نصب کنند. به اين ترتيب بستان به طور کامل سقوط کرد و عراقي ها از شمال و غرب وارد شهر شدند. آن ها با پيشروي در محور بستان – سوسنگرد اين شهر را از سمت غرب مورد تهديد قرار دادند. علاوه بر اين عراقي ها در جنوب کرخه و از محوه نشوه، کوشک، طلائيه و جفير وارد ايران شده و در اين محور رو به شمال پيشروي کرده و به کرانه جنوبي کرخه کور رسيده بودند. آنها با عبور از کرخه کور، به قصد تصرف حميديه و سوسنگرد در دو ستون پيشروي کردند. به حاشيه جنوبي حميديه و سوسنگرد رسيدند. عراقی‌ها پس از شکستن مقاومت مدافعان اندک ( پاسدار و ژاندارم ) آن در ۶ مهر ماه سوسنگرد را اشغال کرد. فرماندهان عراقی اداره شهر اشغال شده را به گروه "جبهه التحریر" سپردند. چهار روز بعد یعنی در ۱۰/۷/۱۳۵۹ رزمندگانی از سپاه اهواز به فرماندهی "علی غیوراصلی" شهر را آزاد کردند و جبهه التحریر را بیرون راندند. پیشروی عراقی ها به سوی اهواز ادامه یافت تا این که پاسداران اهواز، شب هنگام ۹/۷/۱۳۵۹ با شبیخون به عراقی ها قوای ارتش عراق را مجبور به عقب نشینی کردند و با همکاری هوانیروز و دیگر نیروهای ارتش تعقیب عذاقی ها ادامه یافت، طوری که در ۱۰/۷/۱۳۵۹ سوسنگرد آزاد شد. عراق حملات مجدد خود را از ۱۷/۷/۱۳۵۹ آغاز و در ۲۱/۷/۱۳۵۹ بستان را اشغال و در ۲۴/۸/۱۳۵۹ سوسنگرد را از سه طرف محاصره کرد و وارد آن شد لیکن ۲۰۰ رزمنده مدافع شهر با مقاومت خود مانع سقوط شهر شدند. ۲ روز بعد در ۲۶/۸/۱۳۵۹ رزمندگان ارتش، سپاه و ستاد جنگ های نامنظم (گروه شهید چمران) به کمک محاصره شدگان آمدند، و بار دیگر شهر را آزاد کردند.

جغرافیا

سوسنگرد طبق تقسیمات کشوری مرکز شهرستان دشت آزادگان است. سوسنگرد در شمال غربی اهواز و به فاصلهٔ 55 کیلومتری این شهر قرار گرفته. هویزه در جنوب غربی سوسنگرد و بستان در شمال غربی سوسنگرد قرار دارندو رودخانهٔ کرخه از ان میگذرد.

مردم این شهر عرب و پیشه عمده مردم کشاورزی می‌باشد. از جمله طوایف ساکن در شهر می‌توان از حریزات (حریزاوی)و نیس (مدحج) آلبوجلال،عبیات ، حیدری، سواعد، زبیدات، بنی طرف، اهل الیرف، مزرعه و سادات و بقیه نام برد.

دانشگاهها و موسسات آموزش عالی

دانشگاه صنعتی شهدای هویزه که از سال 1388 تاسیس شد و ساختمان موقت آن در سوسنگرد است ولی ساختمان اصلی آن که فعلا ساخته نشده در 10 کیلومتری سوسنگرد واقع شده است. آموزشکده فنی و حرفه‌ای سما واحد سوسنگرددر جهت سیاست های کلان دانشگاه آزاد اسلامی، حوزه معاونت امور سما دردانشگاه آزاد اسلامی واحد سوسنگرد درسال ۱۳۸۳ فعالیت های خود را آغاز نمود . مجتمع آموزشی فنی و حرفه‌ای سما سوسنگرد با هدف حمایت از دانش آموختگان فنی و حرفه‌ای و کارودانش و امکان ادامه تحصیل برای آنان با توجه به کمبودپذیرش آموزشکده‌های دولتی به عنوان یک واحد آموزشی در سال ۱۳۸۳ تاسیس شد و از مهر ماه همان سال با پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی در رشته‌های حسابداری، کامپیوتر آغاز به کار نمود. در پی تصویب رشته تاسیسات گام‌هایی جهت گسترش مرکز آموزشی و فرهنگی سما برداشته شد و در نهایت در حال حاضر این مرکز آموزشی و فرهنگی به عنوان یک مرکز مستقل در حال فعالیت است. این آموزشکده سعی در تصویب رشته‌های جدید شامل مکانیک خودرو و نقشه کشی معماری و همچنین صنایع شیمیایی می‌باشد که با تصویب نهایی این رشته گامهایی جهت توسعه کمی وکیفی آموزشکده برداشته شود.



سوسنگرد

این تابلو مربوط به سال 1359 و در آغازین ماههای جنگ در ورودی سوسنگرد نصب شده است.


سفره عربی از سوسنگرد،  استان خوزستان

مهمان نوازی مردم عرب سوسنگرد

//www.bargozideha.com/static/portal/49/494653-191087.jpg


//www.bargozideha.com/static/portal/18/186390-198129.jpg

"دله" نماد شهر سوسنگرد

//www.bargozideha.com/static/portal/10/108994-652378.jpg

غروب سوسنگرد

//www.bargozideha.com/static/portal/38/388893-611770.jpg

بیابان سوسنگرد

//www.bargozideha.com/static/portal/34/346509-564233.jpg

میدان مین سوسنگرد در نزدیکی مرز عراق

//www.bargozideha.com/static/portal/56/561460-659220.jpg

تانک به جا مانده از ارتش بعث عراق در سوسنگرد

//www.bargozideha.com/static/portal/58/581144-667357.jpg

پرورش شتر توسط مردم دشت آزادگان



مطالب مشابه :


سيستم جامع دانشگاهي گلستان

دانشگاه دخترانه سما دانشگاه آزاد سوسنگرد دانشگاه آزاد




معرفی شهر سوسنگرد(خفاجیه)+مجموعه عکس

دانشگاه صنعتی شهدای هویزه مجتمع آموزشی فنی و حرفه‌ای سما سوسنگرد با هدف حمایت از




کاندیداهای شورای اسلامی شهر سوسنگرد

سوسنگرد ما - کاندیداهای شورای اسلامی شهر سوسنگرد - همه چیز در باره سوسنگرد - سوسنگرد ما




همایش منطقه ای علوم و مهندسی کامپیوتر

بچه های دانشکده سما دانشگاه آزاد اسلامی واحد آموزشکده فنی و حرفه ای سما واحد سوسنگرد.




آدرس و تلفن واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی

نگاهي به جغرافیایی طبیعی دانشگاه آموزشکده فنی وحرفه ای سما: آموزشکده سما سوسنگرد: 6




دانشگاههای آزاد ایران

مجتمع آموزشی سما،جنب دانشگاه 6230255، 6233990-3 3440090 آموزشکده سما سوسنگرد 6 استان




شرایط انتقالی و مهمان گرفتن دانشجویان دانشگاه آزاد

دانشگاه آزاد اسلامی بندرلنگه - بردسير - خورموج - زابل - سوسنگرد ممتاز سما:




برادر سردار شهید حمید تقوی: از سوسنگرد تا حرم عسکریین در جستجوی شهادت بود

معبر سایبری امام و شهدا - برادر سردار شهید حمید تقوی: از سوسنگرد تا حرم عسکریین در جستجوی




برچسب :