چهره های ماندگار عرصه دامپزشکی را بشناسیم

چهره های ماندگار عرصه دامپزشکی را بشناسیم

نوع مطلب: در مورد دامپزشکی ،

استاد دکتر احمد شیمی 
استاد دکتر حسن تاجبخش 
مرحوم استاد دکتر حسین میرشمسی 
مرحوم استاد دکتر رضا نقشینه 
استاد دکتر نادعلیان 
استاد دکتر عباس شفیعی 
استاد دکتر بابامخیر 
استاد دکتر علی اسلامی

 

استاد دکتر احمد شیمی
پروفسور احمد شیمی استاد برگزیده پنجمین همایش چهره های ماندگار کشور ، در سال 1294 در بروجرد متولد شد و پس از اخذ مدرک دیپلم از دبیرستان شرف تهران وارد دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران شد و در سال 1321 از رساله دکترای خود در این دانشگاه دفاع کرد.
از جمله فعالیت های پروفسور شیمی می توان به فعال کردن آزمایشگاه باکتر شناسی و ویروس شناسی و راه اندازی بخش بیماریهای طیور دانشگاه تهران ، ارائه مقالات مختلف و متعدد علمی به سمینارها و کنفرانسهای داخلی و خارجی ، تالیف و ترجمه 15 عنوان کتاب در زمینه های ویروس شناسی ، میکروبشناسی ، بیماریهای عفونی ، ایمن شناسی و بیماریهای طیور نام برد.

 

استاد دکتر حسن تاجبخش 
دکتر حسن تاجبخش دوره دبیرستان را در مدرسه های علمیه و مروی تهران طی کرد و در سال 1335 وارد دانشکده دام پزشکی تهران و در سال 1340 نیز فارغ التحصیل شد. پس از خدمت مقدس سربازی در سال 1342 برای دوره های تخصصی به فرانسه اعزام شد و در گروه میکرب شناسی و ایمنی شناسی دانشکده دام پزشکی آلفر پاریس، تحت نظر پروفسور شارل پیله که از بزرگان دانش میکرب شناسی جهان است به کارآموزی و تحقیق پرداخت. او مدتی نیز در انستیتو پاستور شهر لیون در زمینه باکتری های بی هوازی مطالعه نمود. سپس وارد انستیتو پاستور پاریس شد و دوره های تخصصی میکرب شناسی را گذراند و در این کانون بزرگ دانش جهانی در هر دو رشته رتبه اول را احراز کرد. مدت یک سال در بخش شیمی میکربی انستیتو پاریس به هدایت مرحوم پروفسور پیر گرابار کاشف ایمونوالکتروفورز، درباره ایمنی تیموس تحقیق کرد که نتایج آن در مجله انستیتو پاریس مندرج است و از پایه های کشف سرم های ضد لنفوسیت و جلوگیری از دفع پیوند اعضا در جهان است. وی هیچ گاه خاطره محبت های گرابار را فراموش نمی کند. دکتر تاجبخش هم چنین در فرانسه دوره انستیتو تحقیقات بیماری های گرمسیری را گذراند و آن را با موفقیت به پایان برد. در سال 1346 به ایران بازگشت و به عنوان استادیار گروه میکرب شناسی دانشکده دام پزشکی مشغول به کار شد و در سال 1349 به عنوان دانشیار برگزیده شد. در سال 1353 به دعوت دانشگاه بریستول انگلستان یک سال در دانشکده دام پزشکی آن جا مشغول به کار بود که نتیجه آن دو مقاله پژوهشی ابتکاری در زمینه تهیه واکسن های مؤثر بر ضد سالمونلا دابلین است. به عنوان استاد میکرب شناسی دانشگاه تهران در سال 1355 ممتاز شناخته شد و از آن زمان تاکنون به عنوان استاد ممتاز دانشگاه تهران و استاد نمونه دانشگاههای کشور، عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران ، عضو هیئت امنای دانشگاه های جنوب غربی کشور، مدیر گروه میکرب شناسی و بیماری های واگیر دانشکده دام پزشکی و...مشغول بکار است.
 
مهمترین آثار ایشان عبارتند از :
 
ژنتیک باکتری ها
 
بیماری شناسی عمومی
 
بیماری های حیوانات آزمایشگاهی
 
اصول ایمنی شناسی بنیادی
 
باکتری شناسی عمومی
 
سیر تحول علم در اسلام و ایران ( فارسی و انگلیسی )
 
تاریخ دام پزشکی و پزشکی ایران دوران اسلامی
 
شرح حال دکتر تاجبخش در کتاب های نام آوران دانش پزشکی انگلستان
 
نام آوران دانش دام پزشکی و پزشکی امریکا
 
نام آوران دانش کشاورزی و دام پزشکی انگلستان
 
تاریخ بیمارستانهای ایران از آغاز تا عصر حاضر
 
الاغراض الطبیه و المباحث العلائیه ( تصحیح و تحقیق سید اسماعیل جرجانی )
 

تالیف حدود 150 مقاله تحقیقی به زبانهای فرانسه ، انگلیسی و فارسی در مجلات معتبر بین المللی ایران و کشورهای اروپایی

 

مرحوم استاد دکتر حسین میرشمسی 
دکتر حسین میرشمسی در اصفهان به دنیا آمد و تا پایان دبیرستان در همان شهر تحصیل کرد. سپس به دانشگاه تهران وارد و با مدرک دکترای دام پزشکی فارغ التحصیل شد. در سال 1320 در مؤسسه سرم و واکسن سازی رازی شروع به کار کرد. سپس به فرانسه رفت و در 1330 از دانشگاه پاریس دکترای دام پزشکی گرفت. سه سال کارآموزی خود را در سه انستیتوی امریکایی گذراند و در بدو ورود به ایران معاون فنی و مسئول پژوهش و واحد تولید واکسن های مصرف پزشکی انستیتو رازی شد. میرشمسی در 1334 برای تاسیس و راه اندازی آزمایشگاه واکسن سازی کشور اردن از سوی سازمان جهانی بهداشت دعوت شد. چند سال بعد دو مدرک ویروس شناسی خود را از مؤسسات بهداشتی لندن و نیویورک امریکا گرفت.
 
دکتر میرشمسی هم چنین در پروژه های بین المللی بسیاری از سوی سازمان جهانی بهداشت دعوت شده است که عبارتند از :
 
همکاری با مؤسسه واکسن سازی پیونگ یانگ به عنوان مشاور یونیسف
 
استاد مدعو تدریس ویروس شناسی عمومی دانشکده دام پزشکی دانشگاه تهران
 
طی دوره تهیه واکسن ضد سرخک در دانشگاه بایلور امریکا
 
عضویت پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران
 
دریافت جایزه دوم پژوهش جشنواره خوارزمی
 
عضویت فرهنگستان علوم جهان سوم ایتالیا
 
دریافت لوح تقدیر و نشان درجه اول پژوهش
 
مهمترین آثار ایشان عبارتند از :
 
ویروس شناسی ( جایزه بهترین کتاب سال )
 
اصول ایمنی شناسی ( جایزه بهترین کتاب سال )
 
پیش گیری و درمان با واکسن و سرم
 

112 مقاله علمی تخصصی به زبان های فرانسه و انگلیسی

 

مرحوم استاد دکتر رضا نقشینه 
پس از طی تحصیلات ابتدایی و متوسطه در تهران به دانشکده دام پزشکی تهران وارد و به سال 1336 فارغ التحصیل شد. پس از عزیمت به امریکا و اخذ تخصص آسیب شناسی دام پزشکی به ایران بازگشت و با عضویت در هیئت علمی دانشکده دام پزشکی دانشگاه تهران در سال 1343 و دانشیاری دانشکده دام پزشکی دانشگاه تهران ارتقا به سمت استادی دانشکده در سال 1352 را تجربه نمود. وی عضو پیوسته فرهنگستان علوم و برنده جایزه بهترین پژوهش بنیادین دانشگاه تهران نیز بوده است.
 
مهمترین آثار ایشان عبارتند از :
 
آسیب شناسی دام پزشکی ( تومور ها )
 
آسیب شناسی اختصاصی

کالبد گشایی نشخوارکنندگان

 

استاد دکتر نادعلیان 
دکتر محمد قلی نادعلیان در سال 1315 در مهدی شهر (سنگسر سابق) متولد شد و پس از اتمام تحصیلات دوران ابتدایی در زادگاه به تهران آمد و در سال 1336 از دارالفنون مدرک دپیلم طبیعی دریافت نمود. سپس وارد دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران شد و مدرک دکترای خود را در همین رشته در سال 1341 اخد نمود. وی از سال 1348 به عنوان دستیار بخش درونی گروه آموزشی علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی مشغول به کار شد و در سال 1351 توانست به مرتبه استادیاری راه یابد. در سال 1353 جهت گذرانیدن دوره تکمیلی به فرانسه عزیمت کرد و پس از اتمام این دوره در دانشکده دامپزشکی تولوز به کشور بازگشت. سپس در سال 1356 به مقام دانشیاری و در سال 1374 به مقام استادی گروه آموزشی علوم بالینی دانشکده دامپزشکی دست یافت. دکتر محمد قلی نادعلیان در سال 1380 به عنوان استاد نمونه دانشگاه تهران برگزیده شد. دکتر نادعلیان دارای 52 مقاله (41 مقاله فارسی و 12 مقاله به زبان انگلیسی و فرانسه) است که در مجلات معتبر خارجی و داخلی به چاپ رسیده است، همچنین 56 مقاله (37 مقاله به زبان فارسی و 19 مقاله به زبان خارجی) توسط ایشان در کنگره ها و همایش های داخلی و خارجی ارائه شده است. طی این سال ها دکتر نادعلیان استاد راهنمای 35 پایان نامه ی دکترای عمومی و 7 پایان نامه ی تخصصی بود، همچنین مشاورت و داوری 55 پایان نامه ی دکترای عمومی و تخصصی و هدایت و اجرای 15 طرح پژوهشی در زمینه بیماری های گوارشی و عفونی را عهده دار بودند. ایشان برنده جوایز بهترین مقاله علمی و کتاب (اصول معاینه دام) می باشد. دکتر محمد قلی نادعلیان با رتبه 28 استادی و سابقه 35 ساله همچنان مشغول خدمت در دانشگاه تهران است.
 
مهمترین آثار ایشان عبارتند از :
 
ترجمه کتاب بیماری های گوسفند نیوسام مارش با همکاری محمد حسینیون، مصطفی حجازی (1353)
 
تالیف کتاب بیماری های دستگاه گوارش نشخوار کنندگان (1357)
 
تالیف کتاب اصول معاینه دستگاه گوارش و اعصاب در نشخوار کنندگان و تک سمیها با همکاری فریدون نورمحمد زاده و عباسعلی اطمینانی (1376)
 
نظارت بر کتاب راهنمای کامل مراقبت از اسب و پونی ترجمه دکتر سید مجتبی سید موسوی (1382) 

ویراستاری کتاب اصول معاینه دام به گردآوری و تدوین دکتر غلامعلی کجوری1382

 

استاد دکتر عباس شفیعی 
دکتر عباس شفیعی در سال 1314 در شهر اصفهان چشم به جهان گشودند. در سال 1338 موفق به اخذ دکترای عمومی دامپزشکی از دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران شدند. در سال 1340 خدمت خود در موسسه رازی را آغاز نمودند. ایشان در سالهای 1965 تا 1985 موفق به گذراندن دوره و اخذ گواهینامه های مختلفی شدند که اهم آنها عبارتند از: دوره ویروس شناسی در موسسه بهداشت دام خاور نزدیک ،دوره ایمنولوژی و واکسینولوژی در دانشگاه لوزان سویس ، دوره تولید واکسن زنده فلج اطفال در شوروی، دوره کنترل کیفی واکسن زنده فلج اطفال در ژاپن، دوره تولید وکنترل کیفی واکسن MMR در یوگسلاوی، دوره کنترل کیفی واکسن MMR در سوئد، دوره کنترل نهایی واکسن فلج اطفال در انگلستان، دوره جداسازی وتشخیص انترو ویروسها در انگلستان، دوره کنترل کیفی واکسنهای مصرفی در برنامه EPI در کنیا.
 
سوابق علمی و دانشگاهی:استاد دکتر شفیعی در سالهای مختلف جهت تدریس دروسی همچون ویروس شناسی عمومی دانشگاه ارومیه و دانشگاه آزاد کرج، واکسنهای ویروسی مقطع phD مواد بیولوژیک انستیتو پاستور ایران، ویروس شناسی عملی دانشگاه علوم پزشکی دعوت شده و دانش خود را به دانشجویان منتقل نموده اند.از ایشان متجاوز از 50 مقاله علمی در مجلات بین المللی و ملی به زبانهای فرانسه،انگلیسی و فارسی به چاپ رسیده است و در سمینارهای علمی داخل و خارج بیش از 20 سخنرانی ایراد نموده اند. ایشان همچنین عضو برد ویروس شناسی وزارت بهداشت و نیز عضو برد ویروس شناسی دانشگاه تربیت مدرس می باشند.
 
جوایز و تقدیرنامه ها: استاد دکتر شفیعی بدلیل خدمات برجسته علمی موفق به کسب جوایز و تقدیر نامه های فراوان شده اند که از جمله آنها میتوان به جایزه نهمین جشنواره خوارزمی، معرفی بعنوان چهره ماندگار، تقدیر نامه از وزیر بهداشت، رییس موسسه رازی، وزیر جهاد سازندگی، معاون وزیر جهاد سازندگی، رییس سازمان نظام پزشکی و رییس سازمان نظام دامپزشکی اشاره کرد.
 
 مسئولیت ها:
 
- رئیس بخش تحقیق و تولید واکسنهای ویروسی مصرف پزشکی موسسه رازی از سال 1355 به مدت سی سال.
 
- عضو کمیته کشوری ایمن سازی وزارت بهداشت.
 
- معاون انجمن ویروس شناسی (80-1379 ).
 
- عضو هیات تحریریه آرشیو رازی.
 
- عضو کمیته تخصصی ویروس شناسی وزارت بهداشت.
 
- عضو کمیته تخصصی ویروس شناسی دانشگاه تربیت مدرس.
 
- عضو کمیته تخصصی ویروس شناسی موسسه رازی.
 
- عضو کمیته پژوهشی موسسه رازی.- عضو کمیته تخصصی دامپزشکی.
 
- عضو کمیته آموزش موسسه رازی.

 

استاد دکتر بابامخیر 
دکترای دامپزشکی از دانشگاه تهران
 
کارشناسی ارشد اقیانوس شناسی از دانشگاه پاریس
 
دکترای تخصصی علوم زیستی ( اقیانوس شناسی ) از دانشگاه پاریس
 
دامپزشک نمونه جهان در سال 1997
 
مرد علمی سا ل 1998 ( مرکز بین المللی بیوگرافی کمبریج )
 
 
مهمترین آثار ایشان عبارتند از :
 
بیماری های ماهیان پرورشی
 
ماهیان خلیج فارس
 

فرهنگ کشاورزی و منابع طبیعی

 

استاد دکتر علی اسلامی 
دکتر علی اسلامی استاد گروه انگل‌شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران در سال 1336 بعد از طی دوره دبیرستان وارد دانشکده دامپزشکی شد و به سال 1342 نیز با درجه دکترا دانش آموخته گردید. پس از آن در مؤسسه واکسن و سرم سازی رازی مشغول بکار شد و با گروهی از متخصصین سازمان خواروبار کشاورزی (FAO) به همکاری پرداخت. از آنجایی که آن زمان کشورمان از نظر جمعیت گوسفند موقعیت قابل ملاحظه ای داشت تحقیق در مورد اپیدمیولوژی آلودگیهای انگلی دستگاه گوارش نشخوارکنندگان مورد توجه این گروه از محققین قرار گرفت تا اهمیت اقتصادی آلودگیهای انگلی را معین کنند. این مطالعه تا سال 1347 ادامه یافت. دکتر اسلامی در سال 1967 برای ادامه مطالعاتش به ایالات متحده رفت و در دانشگاه ایالتی ویسکانسین به مطالعه ای با عنوان کنترل بیولوژیکی نماتودهای دستگاه گوارش دست زد و دو سال بعد به کشورمان بازگشت.
 
در این زمان از مؤسسه رازی به دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران منتقل شد و با عنوان استادیار شروع به تحقیق و تدریس نمود. وی مراحل ارتقا را در سالهای 1352 و 1357 به ترتیب با عنوان دانشیار و استاد تجربه کرد و اکنون نیز که مرز 70 سالگی را پشت سر نهاده همچنان با جدیت و طراوتی مثال زدنی به تربیت شاگردانی توانمند در رشته تخصصی انگل شناسی دامپزشکی اشتغال دارد


مطالب مشابه :


گلچین متخصص های کودکان و نوزادان شرق تهران- تهرانپارس

محترم اطفال در تهران برقرار کرده خانم دکتر نیره فوق تخصص گوارش کودکان




سرطان معده در ایران

بهترین پرستار ترین سرطان دستگاه گوارش محسوب می‌شود که در ایران شیوع جناب دکتر ناصر




سوال: از بهترین پزشکان دستگاه گوارش چند نفری را معرفی کنید

از بهترین پزشکان دستگاه گوارش چند نفری دکتر فرامرز + نوشته شده در سه شنبه هفدهم




درمان واریس پا

اولین قدم در درمان واریسهای پا (مطب دکتر رئیسی): تهران توانبخشی بیماریهای گوارش




بهترین متخصصین اطفال جنوب و جنوب غرب تهران- شهرری-دولت آباد-شهرک ولی عصر،خانی آباد نو ، نازی آباد و

بهترین متخصصین اطفال جنوب و جنوب غرب تهران آقای دکتر البته ایشون صبح ها در




بهترین رژیم لاغری برای زنان

تهران : اتوبان بهترین رژیم فقر آهن از شایع‌ترین فقرهای غذایی در زنان است دکتر حسینی




چهره های ماندگار عرصه دامپزشکی را بشناسیم

پس از طی تحصیلات ابتدایی و متوسطه در تهران به گوارش و اعصاب در دکتر شفیعی در




دکتر حسن زاده اولین فوق تخصص در هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد

ه همت دانشگاه علوم پزشکی گناباد اولین فوق تخصصی در رشته گوارش در دانشگاه تهران دکتر




بهترین راه ها برای درمان خار پاشنه پا

دکتر بیژن فروغ - بهترین راه ها برای تهران : اتوبان اند درد و سفتی در پایین پاشنه است




برچسب :