پرواز با کایت

پرش با چتر از بلندی


yamac_ankara3.jpgورزش پرش با چتر از بلندی ، در درجه نخست شبیه پرش آزاد با چتر است که به جای هواپیما از یک بلندی، از یک تپه با استفاده از جریان هوا پرواز میکنیم. چتر در فضای بالای یک تپه با شیب قرار کیگیرد و پس از دویدن هدایت کننده چتر از هوا پر شده و با هدایت کننده به بالا میرود. مدت زمان پرواز بستگی به نوع چتر،لوازم همراه و تجربه چترباز میتواند ساعتها و چندین کیلومتر را در بر گیرد. چتر هم یک باله و هم دوباله (تاندم) میتواند باشد.

نخستین پرش با چتر از بلندی به سالهای 1940 میرسد و تا امروز دچار تحولات بسیاری شده است؛ که سرعت پرواز، افزایش ضریب ایمنی از تحولات بنیانی آن میباشد. نخستین پرش با چتر از بلندی شبیه پرش آزاد بود. با گذشت زمان بجای مقاوم بودن چتر در مقابل فشار به شکل آیروفیل و دارای قدرت تحمل و بالابری بیشتر ارتقا یافت. شکل بالهای پرش با چتر از ارتفاع از سال 1980 راحتی در اوج گیری ، مانور خوب در پرواز بیصدا و مناسب به صورت بسیار راحت و قابل استفاده ارتقا پیدا کرده است.

در کشور ما ورزش پرش با چتر از بلندی از اوایل سال 1990 در منطقه اولودنیز فتحیه با کشف قله باباداغی توسط چتربازان خارجی شناخته و ابتدا در باشگاههای دانشگاهها به صورت فعال آغاز شد. با توجه به کم هزینه بودن در مقابل سایر ورزشهای هوایی و در آغوش طبیعت بودن امروزه مورد توجه و استفاده اکثر مردم قرار گرفته است. ورزش پرش با چتر از بلندی مستلزم یک استعداد خاص یا تلاش بیش از حد نیست و پس از یک آموزش استاندارد بسیار راحت و لذت آور میباشد. تورک هاوا یوللاری، باشگاههای دانشگاهی و باشگاههای خصوصی در امر آموزش این ورزش فعال هستند.

موقعیت: باباداغ در بخش فتحیه استان موغلا در 7 کیلومتری ساحل دریا واقع شده است. باباداغ در پشت ماسه های اولودنیز رو به جنوب قرار دارد. صعود به پیست پرش از طریق راه یکدست شوسه اولودنیز و طی 45 دقیقه راه میسر است.

فصل پرواز: پرواز بین ماه چهارم و دهم با اطمینان بیشتری انجام میگیرد.

ویژگیهای منطقه: اولودنیز یکی از اولین مناطق ترکیه است که در آنجا پرش با چتر از بلندی انجام گرفته و شهرت جهانی دارد. طبیعت بینظیر ، دریا و خورشید همه ساله هزاران توریست داخلی و خارجی مناسب فعالیتهای فضای باز را داراست. منطقه به عنوان منطقه توریستی پیشرفته دارای راه ارتباطی، مهمانسرا و اغذیه خوری است. سیاحت با قایق به اطراف نیز از جذبه های محل است. باباداغ زمستان و تابستان برای پیاده روی و کمپینک مورد توجه قرار دارد.

پیست های صعود: در باباداغ رویهمرفته سه پیست وجود دارد. پیست جنوبی با 1700 متر ارتفاع برای پرواز بسیار مناسب است. پیست شمالی با 1800 متر ارتفاع کمی کوچک و ناهموار است. ارتفاع شمالی با 1900 متر دارای بهترین فضا برای پرواز راحت است. به طور کلی پیست 1700 متری در بیشتر روزها با وجود باد جنوبی مقابل مورد اسفاده برای پرواز است. پیست بسیار وسیع است و میتواند 20 ورزشکار را در پاسخگو باشد.

پیست فرود: پلاز بلچه کیز در ساحل اولودنیز به خاطر وسعت و طول آن برای فرود راحت و قابل اطمینان است.

خصوصیات آب و هوایی: در طول فصل تابستان هوا گرفته است. اغلب در ساعات صبح باد شمالی میوزد و ازپیست شمالی پرواز انجام میگیرد. پیست جنوبی در بیشتر ساعات روز توام با باد 20-5 کیلومتر در ساعتاست.

موارد قابل توجه: تغییرات آب و هوایی خصوصا در ابتدا و انتهای فصل میتواند تند بوده و منطقه پرواز ابری باشد. در پیست جنوبی تا حوالی ظهر باد غربی که از غرب کوه میوزد میتواند با باد جنوبی جابجا گردد.

اطلاعات هواشناسی

برای انجام ورزشهای هوایی با ضریب اطمینان اطلاعات هوایی بسیار مهم هشتند. خصوصا برای انجام پرواز با چتر از بلندی اطلاعات بنیادی درباره هوا بسیار ضروری است.
سمت باد و شکل ابرها علائم اولیه مورد نیاز برای پرواز با چتر هستند. دو عامل دیگر گرما و تغییرات هوا هستند.

تغییرات هوا: این تغییرات بصورت قایم هستند. این نوع تغییرات با سرعت 5 کیلومتر در ساعت در مناطق خاص جغرافیایی از پشت به سمت بلندی آمده و در قسمت ورود و خروج مناطق بصورت ضربه عمل میکنند.

تغییرات حرارت: با بالا رفتن توده هوای گرم بوجود می آید. این هوا با سردتر شدن به هوای مه باعث تغییر مجدد حرارتی و مانع پرواز تبدیل میشوند. این نوع تغییرات در مناطق سنگی کوهستانی ، مناطق اسفالت، مناطق جنگلی و مناطق کشت بیشتر از سایر جایها بوجود می آیند.

ساختمان کایت

بالها: کایت بطور متوسط 30-25 کیلو وزن دارد و هنگامیکه باز میشود 10 متر طول دارد (طول استاندارد در حالت بسته 4 متر). دارای سه نوع مخصوص مقدماتیها ، میانی ها و نوع سوم مخصوص کلاسهای پیشرفته است. کسانیکه آموزش را تازه آغاز میکنند از نوع اول باید استفاده کنند. پس از کسب تجربه میتوان از نوع دوم استفاده کرد. نوع پیشرفته مخصوص کسانی است که مدتها پرواز کرده و نیاز به تجربه بسیار دارد. در انواع پیشرفته سرعت بسیار است و کنترل بال دشوار میباشد.

بالن

balon6.jpgپیدایش بالن به اواخر قرن 18 میرسد و در کشور ما ورزش پرواز با بالن مورد توجه بسیار قرار گرفته است. سالهاست پرواز با بالن به ورزش فردی و در مناطق توریستی به صورت گردشهای شهری تنظیم و برقرار میشود.

بالن با گاز پروپان که به داخل آن تزریق میشود به هوا میرود. هنگام وزش باد مساعد (کمتر از 10 کیلومتر در ساعت) مدتها میتوان در حالت پرواز باقی ماند. میانگین سقف ارتفاع بالن 1500- 500 پا است و ارتفاع گرفتن یا کاهش ارتفاع توسط یک خلبان با تجربه به راحتی میسر است.

ساختمان بالن
 

قسمت حمل مسافر بالن به طور عمده از یک ماده مصنوعی بنام «ویمین» ساخته میشود که در آن کپسول گاز، ارتفاع سنج، حرارت سنج ، دستگاههای مخابراتی بیسیم برای تماس با مرکز و سرعت سنج و کپسول اطفاء حریق در آن جای میگیرد.

در سبد کپسول های 20 کیلویی گاز پروپان ، برای پر کردن بالن بکار میرود. مشعلها بنا بر حجم بالن 2 یا 3 عدد هستند. حرارت داخل بالن نباید از مرز 120 بالاتر رود.

برای توقف پرواز و فرود آمدن پارچه قرمز درون بالن کشیده میشود. بدین ترتیب سیستم تخلیه هوا بکار افتاده هوای بالن به سرعت خالی میشود. اگر این کار کفایت نکند دریچه اطمینان مخصوص بالای بالن برای تخلیه سریعتر باز میشود.

میکرولایت


 

modelucak2-9.jpgمیکرولایت وسیله پروازی موتوردار بسیار راحتی است. استفاده و یادگیری این وسیله موتوردار هم بصورت تک نفره و هم دو نفره انجام میشود. صفحه فرمان و کنترل پیچیده نیستند. پیست اوج گیری و فرود نیز چندان اهمیت ندارد و در فاصله کوتاهی میتوان نشست یا برخاست.

میکرولایت بر اساس سیستم آیردینامیک پس از برخاستن میتواند مانند کایت یا هواپیمای بدون موتور مورد استفاده قرار گیرد. بدین ترتیب میتوان با مصرف کمتر سوخت ساعتها پرواز کرد.

پرواز میکرولایت مانند همه کشورهای جهان در کشور ما نیز انجام میشود. در ترکیه برای پرواز با میکرولایت باید به سازمان هوایی ترکیه و یا به باشگاههای هوایی مراجعه کرد.

هواپیمای بدون موتور

planor8.jpgپلانور وسیله ای است که برای پرواز کردن توسط یک هواپیمای تک موتوره و یا توسط کشنده ای که در انتهای پیست پرواز قرار دارد با سرعت بسیار کشیده میشود. زمانیکه پلانور به ارتفاع لازم میرسد توسط خلبان از هواپیما جدا شده و بصور مستقل شروع به پرواز میکند. شکل ظاهری و نحوه اداره آن مانند سایر هواپیماهای موتوردار است. تنها در این وسیله باله ها دارای اهمیت بیشتری است.

پلانور با توجه به اینکه فاقد موتور است نقش بالها در آن اهمیت خاصی دارند. طراحی بالها، وسیع و بزرگ بودن بالها امکان قدرت بیشتری را در صعود میدهد. ماندن در فضا و حرکت در هوا توسط فیلرها انجام میشود. وضعیت فیلرها در روی بالها در حفظ تعادل و حرکت کمک کرده و وجود فیلرها در زیر بالها و طراحی آنها باعث اوج گرفتن هواپیمای بی موتور میشود. بدین ترتیب هواپیما در هوا مانده و میتواند به جلو حرکت کرده و به راحتی فرود آید.


کابین خلبان پلانور میتواند تک نفره یا دو نفره باشد. در کابین دسته مخصوص اوج گیری برای زمان وزش باد و ترمز برای کنترل سرعت و فرود وجود دارد. علاوه بر آن ابزار تغییر سرعت نیز کار گذارده شده است. دستگاه کامل مخابراتی نیز برای برقراری تماس با زمین وجود دارد.

مخترع اولین پلانور را اوتو لیلینتال میدانند که در حین یک آزمایش با هواپیمای بی موتور در سال 1886 سقوط کرد و کشته شد. امروزه در اروپا و جهان مورد علاقه است و بعنوان صدر ورزشهای هوایی تلقی میشود. در ترکیه نیز از ورزشهای قدیمی محسوب میشود و نخستین آموزشگاه پرواز هواپیمای بی موتور در سال 1935 آغاز به فعالیت کرد.


مطالب مشابه :


دوره ی آموزش کایت سواری

احتراما باستحضارمتقاضیان آموزش خلبانی کایت موتوردار فروش بیسیم پوکسینگ puxing PX-328;




دوره های آموزش پاراگلایدر

دوره آموزشی خلبانی كايت موتوردار; آموزش بیگرز و آکرو + عکس ; فروش بیسیم پوکسینگ puxing PX-328;




پرواز با کایت

ساختمان کایت. میکرولایت وسیله پروازی موتوردار بسیار خریئد و فروش کالاهای نو




اخبار پاراگلایدر: اتمام مسابقات هدف زنی پاراگلایدر و سه نفر اول مسابقات

دوره های مختلف آموزشی دوره ی مقدماتی پاراگلایدر دوره ی متوسطه پاراگلایدر دوره ی مستقل




P1 Student Pilot - Paragliding

شهران,شهران پاراگلایدر,جنت آباد پاراگلاسدینگ,آموزش کایت سواری,کایت itan,فروش




برچسب :