مدارس هوشمند

مدارس هوشمندهوشمندسازي كلاس‌هاي درس100816032024.jpgمدارس هوشمند، موضوع بسيار جذابي است كه در چند سال اخير مورد توجه بخش آموزشي كشور و در راس آنها وزارت آموزش و پرورش به عنوان متولي امر آموزش قرار گرفته و قرار است بتدريج كل مدارس به اين موج بپيوندد و فرآيندهاي يادگيري و ياددهي را دچار تحول كند. مهم‌ترين امتياز يك كلاس هوشمند، درگيركردن دانش‌آموز در فرآيند آموزش و ايجاد انگيزه يادگيري در اوست.

در يك مدرسه هوشمند حضور و غياب دانش‌آموزان با سيستم‌هاي الكترونيك انجام مي‌گيرد و والدين مي‌توانند با مراجعه به وب‌سايت مدرسه در هر لحظه از وضع فرزند خود اطلاع پيدا كنند. در اين نوع مدارس با ثبت كاركرد كلاسي و انضباطي دانش‌آموز در پرتال مدرسه، والدين مي‌توانند در هر لحظه گزارش كاملي از عملكرد دانش‌آموز خود داشته باشند و در جهت بهبود آن بكوشند.

براي پياده‌سازي اين طرح، ابتدا بايد مدارس از لحاظ زيرساخت‌هاي مورد نياز مثل شبكه محلي، اتصال اينترنت و سخت‌افزار تجهيز شود سپس با مجهزكردن بخش نرم‌افزاري مثل وب‌سايت مدرسه، سيستم مديريت آموزشي، نرم‌افزارهاي آموزش الكترونيكي، اتوماسيون اداري مدرسه و پست الكترونيك، در تغيير شيوه آموزشي از حالت سنتي به هوشمند تلاش كرد. اما در اين بين آموزش نيروي انساني براي استفاده از اين فناوري جديد نيز بسيار مهم و ضروري است كه اين آموزش بايد هم براي كادر مديريتي و آموزشي و هم براي دانش‌آموزان و والدين آنها انجام گيرد.

در اين شماره قصد داريم درباره تجهيزات مورد نياز يك كلاس درس جديد كه آن را به كلاسي هوشمند تبديل مي‌كند صحبت كنيم و با آنها آشنا شويم. فارغ از محتواي علمي اين گونه مدارس، در بحث آماده‌سازي كلاس‌هاي سنتي به كلاس‌هاي درس هوشمند، مقوله‌اي كه قابل طرح و بررسي بوده سخت‌افزارها و نرم‌افزارهاي استفاده شده در اين زمينه است. براي تبديل يك كلاس درس سنتي به هوشمند نيازمند موارد زير هستيم:

1. وجود يك دستگاه رايانه كه معلم با كمك آن بتواند علاوه بر اين كه دروس مورد نظر را براي دانش‌آموز نمايش دهد، بتواند بازخورد مناسب را از دانش‌آموز دريافت كند. در اين زمينه بايد دقت شود كه استفاده از رايانه توسط معلم فقط مختص پخش يك فيلم آموزشي يا نمايش مطلب به صورت پاورپوينت نيست و بايد در جهت تعامل مناسب با دانش‌آموز كه افزايش جذابيت كلاس را در پي مي‌آورد، تلاش شود.

2. وجود دستگاه پروژكتور يا تلويزيون‌هاي صفحه تخت در ابعاد بزرگ. در اين خصوص نيز با توجه به تعداد مخاطبان و ابعاد كلاس مي‌توان بين تلويزيون‌هاي LCD، LED يا پلاسما و پروژكتور، سخت‌افزار مناسب را با توجه به بودجه مورد نظر انتخاب كرد. بايد دقت داشت پروژكتورهاي ارزان‌قيمت با توجه به پرش تصوير و ايجاد خروجي نامناسب، ممكن است در بلندمدت باعث بروز برخي مشكلات براي دانش‌آموزان شود.

3. وجود دستگاه هوشمندساز كه تصوير معمولي پروژكتور يا تلويزيون را به يك تصوير هوشمند تبديل مي‌كند و امكان دريافت بازخورد مناسب دانش‌آموز و انتقال آن به رايانه را فراهم مي‌آورد.

با دو جز اول اين مجموعه (رايانه و پروژكتور) تقريبا آشنايي نسبي وجود دارد اما سومين جز مجموعه (دستگاه هوشمندساز) قسمتي است كه شايد كمي توضيح درباره آن و نحوه عملكرد اين دستگاه لازم به نظر برسد. قبل از معرفي اين دستگاه‌ها، پروژكتور و رايانه فقط حالت يكسويه داشته و امكان هيچ‌گونه تعاملي بين تصوير پخش شده و دانش‌آموزان و مخاطبان وجود نداشت و در حقيقت فقط به عنوان پخش فيلم به كار مي‌رفت و اصل تعامل در كلاس درس ناديده گرفته مي‌شد. براي رفع اين نقص، سخت‌افزارهايي با وظيفه ايجاد تعامل روي تصاوير پخش شده از پروژكتور و تلويزيون معرفي شد كه در واقع وظيفه آنها لمسي كردن تصوير ايجاد شده توسط آن دستگاه‌ها و انتقال بازخورد مناسب به رايانه بود. يعني با استفاده از اين دستگاه‌ها تصوير بسيار بزرگ پروژكتور يا تلويزيون قابليت دريافت فرمان كاربر را داشته و با اعمال فرمان كاربر، عملكرد مناسبي را از خود نشان مي‌داد. اين دستگاه‌ها در سه گروه ارائه شده و با توجه به مزايا و معايب هر يك، مي‌توان از آنها در كلاس‌هاي درس استفاده كرد.

تخته‌هاي هوشمند

100816032096.jpg

 

 

 

 

 

 

 

در نوع اول اين رسانه‌ها، قابليت لمسي بودن روي يك تخته كه شبيه وايت برد معمولي است پياده شده و پس از كاليبره كردن و تنظيم ابعاد آن با تصوير پخش شده از پروژكتور، لمس تصوير پخش شده شبيه‌سازي مي‌شود و به جاي استفاده از ماوس، كاربر مي‌تواند با انگشت خود و لمس بخش مورد نظر تصوير، تعاملي كامل با تصوير پخش شده داشته باشد. از مزاياي اين نوع دستگاه‌ها امكان برقراري ارتباط با لمس انگشت و بدون نياز به قلم مخصوص است. در برخي مدل‌ها امكان تعريف چند لمس براي استفاده همزمان چند دانش‌آموز نيز در آن وجود دارد. علاوه بر آن برخي از اين دستگاه‌ها با استفاده از دستگاه‌هاي جانبي همچون دستگاه پرسش و پاسخ ـ كه در اندازه كوچك براي پاسخگويي به سوالات معلم و ثبت آنها در اختيار هر دانش‌آموز قرار داده مي‌شود ـ تعامل بيشتري را فراهم مي‌آورد. از معايب اين نوع دستگاه‌ها ابعاد و سايز بسيار بزرگ و مشكل جا به جايي آن و احتمال آسيب ديدن صفحه حساس در صورت اصابت ضربه و سوراخ شدن را مي‌توان نام برد.

در نوع دوم اين دستگاه‌ها ديگر به صفحه حساس نيازي نيست و با كمك فناوري مادون قرمز مي‌توان هر تصوير ايجاد شده با پروژكتور را با كاليبره و تنظيم اوليه و با كمك قلم مخصوص مورد استفاده قرار داد. در اين نوع دستگاه‌ها حسگر مادون قرمز كنار پروژكتور نصب شده و پس از معرفي محدوده تصوير به آن، به جاي استفاده از ماوس مي‌توان به كمك قلم مخصوص دستگاه از نزديك يا از راه دور فرمان‌هاي مورد نظر را روي تصوير پروژكتور اعمال كرد. از مزاياي اين نوع دستگاه‌ها سبك و قابل حمل بودن و امكان استفاده آنها در سطوح صاف است. از معايب آن نيز مي‌توان به قطع شدن ارتباط دستگاه با قرارگيري مانع بين حسگر و تصوير را نام برد. البته با توجه به اين كه حسگر كنار پروژكتور نصب مي‌شود، امكان استفاده از ويژگي‌هاي دستگاه در محلي كه سايه فرد روي تصوير افتاده باشد، وجود نخواهد داشت.

100816032050.jpg

 

 

 

 

 

 

 

سومين نوع، دستگاه‌هايي است كه از فناوري ماوراي صوت و اولتراسونيك استفاده مي‌كند. اين نوع دستگاه‌ها نيز همانند نوع دوم بسيار سبك و قابل حمل بوده و در هر مكان قابل استفاده است، با اين تفاوت كه حسگر اين دستگاه‌ها روي ديوار كنار تصوير پخش شده از پروژكتور يا تلويزيون نصب مي‌شود و با رهگيري مكان قلم مخصوص دستگاه مي‌تواند حالت تعاملي مورد نظر را تامين كند.از مزاياي اين نوع دستگاه‌ها مي‌توان به سبك و قابل حمل بودن آنها، امكان استفاده و تعاملي‌كردن تصاوير تلويزيون‌هاي معمولي علاوه بر تصاوير پروژكتورها و وجود برخي كليدهاي مفيد روي دستگاه به منظور سهولت استفاده معلم نام برد.

100816032069.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

به همراه هر يك از دستگاه‌هاي نام برده شده نرم‌افزاري نيز ارائه مي‌شود كه با شبيه‌سازي تخته سياه امكان نوشتن، ذخيره، ويرايش و چاپ مطالب كلاس، فيلمبرداري از تدريس و مطالب يادداشت شده، استفاده از اشكال هندسي آماده، امكان استفاده از پرگار، گونيا، نقاله مجازي و امكانات فراواني كه هر معلم در كلاس درس براي داشتن تدريسي جذاب به آن نياز دارد، فراهم مي‌آورد.

نويد حاتمي


مطالب مشابه :


مشاهده آموزش تصويري نرم افزار اكسل تحت وب - Excel 2010

ادامه و آموزش كامل در اين لينك : آموزش پاورپوينت. ترفندهای




دانلود اتوکد 2013 - AutoDesk AutoCad 2013 با لینک مستقیم + کرک+راهنمای نصب

در Etabs دانلود نرم افزار محاسبه تعديل با اكسل دانلود پروژه بتن بسيار كامل 2013 را که




دانلود آموزش تصویری نرم افزار اتوکد لند بصورت یک فایل پاورپوینت

نامه 2800 بصورت فايل فلش دانلود آموزش تصویری نرم افزار اتوکد لند- پاورپوينت 2013 دانلود




نحوه پرداخت هزينه هاي سفارشات جهت دريافت فايل برنامه های اکسل

به راحتي و با امنيت كامل مبلغ مورد نظر Excel 2013 Tutorial Series آموزش پاورپوينت.




به مركز دانلود كاربردي اكسل خوش آمديد !

مربيان ، معلمان ، دبيران و اساتيد حوزه تدريس و آموزش. 3 كامل شما پاورپوينت و وورد




کتاب طراحی سدهای قوسی

فلش دانلود آموزش تصویری نرم افزار اتوکد لند- پاورپوينت == گرایش بتن بسيار كامل




مدارس هوشمند

آموزش شیمی نمايش مطلب به صورت پاورپوينت نيست و بايد در جهت تعامل شیمی 2013 معرفی شدند




مقايسه اثر سبكسازي عناصر غير سازه اي ساختمان در رفتار،قيمت تمام شده و سرعت اجراي مصالح مختلف

فلش دانلود آموزش تصویری نرم افزار اتوکد لند- پاورپوينت == گرایش بتن بسيار كامل




برچسب :