انواع درب
درب، در مكانهاي مختلف
1) سينماها : خروجي هاي به بيرون تقريباً بيش از 2 متر از پهناي كل و محاسبه آن شبيه محاسبه كريدور است . درهاي 5/1 متري اجازه داده مي شود در صورتيكه يك لنگه اصلي آن يك متر پهنا داشته باشد و اگر لنگه ثابت را بتوان به داخل توسط لولا باز نمود ارتفاع در 20/1 كافي است و كف گير خودكار براي باز كردن در بايد تعبيه باشد درهاي بدون آستانه بايد به بيرون باز شده ،بتوان به داخل كريدور تقريباً 150 ميلي متر بريد اما پهنا محدود نيست.
2) بيمارستانها :تمام درها بايد جزم و كاملاً بسته شوند ( لب كنگره دار توصيه مي شود )
پهناي در براي تخت هاي متحرك مساوي يا بزرگتر از 10/1 متر و بهتر آن 20/1 متر مي باشد براي سرسرا (حال ) درهاي دو لنگه پروانه اي خود بسته شد به پهناي 80/1 متر لازم است . براي محوطه آماده سازي برحسب استفاده معمولاً يك متر است درهاي تخته چند لاي قاب آهني دار لب كنگره اي لاستيكي ضد صدا بسيار مناسب است .
3) دربهاي گاراژ و انباري :از دربهاي فوقاني و يكطرفه مي توان درگاراژ ها و مكانهاي مشابه استفادهع كرد اين درها مي توانند به صورت درهاي تاشو يا درهاي با وزنه تعادل فنري و يا سنگيني تعادل باشند و اينكه به صورت درهاي تك جداره و دو جداره مقاوم و نيمه شيشه اي يا تمام شيشه اي استفاده شوند . صفحات اين نوع درها ،پلاستيكي ،آلومينيومي يا ورقه فولاد گالوانيزه مي باشند . بيشترين ابعاد اين درها 96/1 ×82/4 و حداكثر محيط صفحه در (m2)10 مي باشد . ازدرهاي طاق ماند هم مي توان در اين نوع استفاده كرد عملكرد درهاي فوقاني و يكطرفه ساده است . زيرا اين نوع درها تا سقف بالا رفته و توسط دستگاههاي بي سيم كنترل شود .
همچنين درها بالا رونده تاشو.
درهاي تلسكوپي تاشو.
درهاي كركره اي غلتكي و الومينيومي از انواع ديگر درها هستند كه هنگام باز بودن شكل غير معمولي دارند . درهاي تك جداره يا چند جداره در ساختمانهاي صنعتي – شركتهاي حمل و نقل و كارگاههاي استفاده مي شوند . حداكثر اندازه اين درها از لحاظ پهنا 18 متر و از لحاظ ارتفاع 6 متر مي باشند . اين درها با يك سوئيچ كشنده صنعتي مانع سبك يك چرخ زنجيردار يا كنترل از راه دور به صورت الكتريك يا با استفاده از هواي ف فشرده با بالشتك تماس حركت مي كنند . درهاي متحرك بايد از جريان برق براي افزايش سرعت باز و بسته شدن استفاده نمايند .درهاي قاب دار پلاستيكي و درهاي يك لايه و شفاف pvc در برابر ضربه و سايش مقاوم بوده و بدين ترتيب پرده هاي شبكه اي pvc نيز مناسب مي باشند .
درهاي پلاستيكي مثل درهاي درز پلاستيكي و بالشتك پلاستيكي براي باز زدن ويا تخليه بار اندازها وورود و خورج از انبارهاي داروي سيستم حرارتي مناسب هستند اين درها طي عمليات بارزدن و تخليه بار اجناس واز اثرات بادو باران نگه مي دارند .
درهاي ضد حريق T90-T30 وجود دارد هريك از درهاي مقاوم در برابر حريق مثل درهاي كشويي ، بالا رونده و يا تابدار بايد از تجهيزات برقي به صورت مستقيم و جداگانه استفاده كنند تا دريك حادثه آتش سوزي به صورت خود ار بسته شوند
توضيح كلي درباره درب هاي مقاوم
در برابر آتش
مونتاژ درهاي مقاوم در برابر آتش ، به منظور جلوگيري از پخش دود و آتش ساخته شده اند كه از در مقاوم ،چهار چوب ، يراق آلات ، قفلو گچ بريهاي فلزي تشكيل شده است . هر جزء آن به عنوان عايق آتش عمل مي كند . اين نوع در طبق استاندارد NFPA80 است كه تامين كننده حداقل معياد پخش دود و آتش دردريچه ها وروزنه هاي ديوار، سقف و كف است . درجه حفاظت برحسب ساعت بيان مي شود .
انواع درتنكه اي :
1)4ساعته و3 ساعته : دريچه هاي ديوار آتش ، ساختمان را به نواحي مختلف آتش تقسيم مي كند .
2) 1و5/1 ساعته : دريچه هاي ارتباطات عمومي و قسمتهاي مجزا ي افقي را فراهم مي كند .
3) سه چهارم ساعت و 20 دقيقه اي : دريچه هاي بين اتاقها و كريدور ها نكته حفاظت ساعتي براي دريچه ها ، بستگي به استفاده از عايق دارد كه در دريچه هاي عمودي ، ديوارهاي تقسيم كننده ،ديوار كريدور ، عايق دود و مكانهاي خطرناك استفاده شده است
اندازه ها و چارچوب
اندازه فاصله ها و حفره هاي ديوارها براي درها .
اندازه هاي اسمي استاندارد ساختمان مي باشند اگر در موارد استثنايي ،اندازه هاي ديگري لازم است . اندازه استاندارد ساختمان براي آنها بايد مضربي از 125 ميلي متر (براساس استاندارد انگليس ) باشد چار چوب هاي سمت راست و سمت چپ به كار برده شوند .
انواع چار چوب
چارچوب ها به صورت كارخانه اي يا ساخت در محل كار ، ساخته مي شوند چار چوب بايد در لغاز و كف كاملاً مهار شود .
از چار چوب سبك : اعضاي لغاز و سر يا كلاهك چارچوب از آلومينيوم (حداكثر45دقيقه) و يا از فولاد با شماره سبك (5/1 ساعت)
چارچوب فولاد پرسي مجوف : اعضاي لغاز و سر يا كلاهك چارچوب از فولاد شماره 18 و يا سنگين (3ساعته)
محل نصب چارچوب درب
محل نصب چهار چوب درب بروي ديوارها ي داخلي و خارجي نبايد در گوشه اطاق پيش بيني شود.
حداقل 10 سانتيمتر ودر شرايط خاص مانند قرار گرفتن رادياتور و يا كابينت و كمد در پشت در تا70 سانتيمتر فاصله براي بهتر باز شدن در قرار گرفتن دستگيره در فاصله مناسبي از رايوار الزامي است.
وچون محل گچ نازك كاري يا اندود ذلخلي با چارچوب فلزي يا چوبي ترك برمي دارد. براي رفع اين مساله در چارچوب فلزي (چفت) ودرچارچوب چوبي از روكوب يا فيتيله استفاده مي گردد. چارچوب درب هاي ورودي بايد به طريقي نصب شوند كه از عبور جريان هواو رطوبت به داخل جلوگيري نمايند. براي منظور درمحل اتصال ديوار به چارچوب لز ماستيك استفاده مي نمايند. ويا نماسازي راتاحداقل 2CM برروي چارچوب در ادامه مي دهند.
يراق آلات
يراق الات نيز به صورت فابريك يابعداً در محل كار ، بروري در نصب مي شوند سازنده درب بايد يراق الات را اماده كند طوري كه آنها براقي درب جاي خود قرار گيرند . درب برروي لولاي فولادي بلبرينگي نصب مي شود . بسته شدن و قفل شدن در اتوماتيك صورت مي گيرد .
اين درها دارده ي سيستم اعلان حريق اتوماتيك نيز مي باشند .
اتصالات
اینک به چند نوع از اتصالات چوب بیشتر اشاره می کنیم
1) اتصالات فاق و زباته:
داخل یکی از کلاف ها با اره های مخصوص یب مته دریل بصورت یک شیار(متناسب با ضخامت چوب)تخلیه می گردد و کلاف بعدی بصورت قرینه طرفین چوب با اره خالیو قبل از نصب دو سطح آغشته به چسب چوب،دو سطح در محل قرار گرفته و تحت فشار،متناسب با نوع چوب قرار می گیرد.
2)اتصالات کام و زبانه:
این نوع اتصال شبیه اتصال قبلی می باشد با این تفاوت که شیار و زبانه چوب بعد از اتصال نهایی دیده نمی شود.
3)اتصالات دم چلچله ای:
این نوع اتصال باز هم شباهت هایی نسبت به دو مورد قبلی دارد اما از این نوع اتصال در ایران کمتر استفاده می شود.فقط گروهی از کارخانجات معتبر از این نوع اتصال در کارهای خود استفاده می کنند .
این نوع اتصال چون با دقت بالایی می بایست انجام گیرد از این رو برای انجام این کار زمان زیادی نیز صرف می شود به همین دلیل برای بسیاری از نجاران مقرون به صرفه نمی باشد.
4)اتصالات با چوب دوبل:
این نوع اتصال در محل مورد نظر با دریل ویا چند سوراخ رو به روی هم و هم مرکز تعبیه می گردد، سپس چوب هایی با مقطع دایره به طول دو سوراخ تهیه و پس از آغشته کردن با چسب چوب دو محل را به هم اتصال می دهیم.
البته چوب های اتصال دوبل امروزه به صورت شاخه ای در بازارهای محصولات چوبی عرضه می گردد.
از این اتصال معمولا در درب های تمام چوب و پنجره های چوبی استفاده می گردد.وهمچنین در صنایع مبلمان سازی مورد بهره برداری است.
5) اتصالات فارسی بری(45درجه):
در این اتصال دو محل نصب به صورت زاویه 45 درجه برش می خورد وبا آغشته شدن با چسب و تحت فشار قرار گرفتن به یکدیگر چسبیده می شوند و در بعضی موارد برای استحکام بیشتر بین دو محل از چوب دوبل نیز استفاده می گردد.
درب های مدرن
بررسی درب های اتو ماتیک
امنیت و راحتی دو ویژگی دربهای اتوماتیک هستند امروزه کاربرد این دربها بسیار بیشتر از دیگر درب ها است. گذشته معمول شدهو با پایین امدن قیمت انهااستفاده افراد بیشتری تمایل به صب و استفاده از این ابزار مفید دارند.
زمینه های درب های اتوماتیک :1) امنیتی مانند مانند دربهای اتوماتیک مراکز نظامی و مکانهای خاص مانند درب های اتوماتیک آزمایشگاهها و آشیانه پرواز.
2) رفاهی مانند دربهای اتوماتیک پارکینگ منازل، درب های اتوماتیک بیمارستانها و غیره....
3) مصرف انرژی مانند دربهای اتوماتیک هتلها، درب های اتوماتیک فروشگاهها.
4) بهداشتی مانند دربهای اتوماتیک اتاق عمل و برخی آزمایشگاهها.
5) سرعت بخشیدن به کار مانند درب های اتوماتیک مکانهای صنعتی.
6) جایگزین نیروی انسانی
انواع دربهای اتوماتیک از لحاظ نحوه ی کار1- دربهای اتوماتیک پنو ماتیک
2- دربهای اتوماتیک هیدرولیک
3- دربهای اتوماتیک الکترو موتوری
الف- درب های اتوماتیک پنو ماتیک : فشار گاز، فشار باد
ب- درب های اتوماتیک هیدرولیک : فشار مایعات ، فشار روغنی
پ- درب های اتوماتیک الکترومکانیک : چرخ دنده ، گیر بکس
انواع درب های اتو ماتیک منازل1- دربهای اتوماتیک دولنگه
2- درب های اتوماتیک کشوئی
3- دربهای اتوماتیک زیر سطحی
4- درب های اتوماتیک رولاپ ( کرکره ای )
5- دربهای اتوماتیک زیر سقفی ( سکشنال )
اساس عملکرد هر یک از دربهای اتوماتیکدربهای اتوماتیک دولنگه : تغییر طول بازو
دربهای اتوماتیک کشویی : نیروی کششی
دربهای اتوماتیک زیر سطحی : نیروی چرخشی وارد برمحور درب
دربهای اتوماتیک رولاپ : نیروی چرخشی وارد از بالا
دربهای اتوماتیک زیر سقفی :نیروی کششی و چرخشی وارد بر درب
قسمتهای مختلف درب اتوماتیک1- مرکز کنترل (تابلوی فرمان)
2- مولد ( تولید کننده ) نیروی حرکتی از قبیل جک، بازوها و موتور
3- چشمی ها یا چراغ های مادون قرمز
4- فلاشر
5- میکرو سوئیچ
6- ریموت کنترل ( کنترل از راه دور)
7- پایه ها
8- قفل برقی
9- قفل مکانیکی
مرکز کنترل در دربهای اتوماتیکجعبه ای است که نقش تابلوی فرمان را دارد و فرمان لازم برای باز و بسته کردن درب از طریق شاسی های متصل به آن و یا سیستم فرمان رادیویی که قسمت گیرنده رادیویی در داخل این یونیت قرار گرفته و با استفاده از یک تراشه ی الکترونیکی بنام ( میکرو پر سسور یا ریز پردازنده ) کار کنترل درب را بر عهده دارد و فرمان لازم را به موتورهای الکتریکی می دهد.
اجزای متحرک سیستم
1 - جک ها
2- بازوها
3- موتور.
نقش چشمی در سیستمچشمی ها شامل فرستنده و گیرنده مادون قرمز که به ترتیب با حروف ( تی ایکس) یا (آر ایکس) مشخص می شوند برای تشخیص موقعیت خود درب اتوماتیک یا تشخیص ورود یا خروج اشخاص یا به عبارت دقیق تر برای اطمینان از عدم وجود شخص یا وسیله ی نقلیه در هنگام بستن درب استفاده می شود.
نقش فلاشر در سیستمیک لامپ چشمک زن نارنجی است که بر روی درب اتوماتیک نصب می شود تا عابرین را از وضعیت فعلی درب آگاه سازد .
میکروسوییچدر موقعیت های مختلف باز و بسته شدن درب اتوماتیک توسط قسمت مکانیکی، باز یا بسته می شود و بدین طریق با وصل یا قطع جریان، مرکز کنترل را از موقعیت فعلی درب اتوماتیک آگاه می سازد.
قفل برقیبا توجه به اینکه درب های اتوماتیک معمولا از لحاظ حفاظتی و حراستی مهم هستند برای قفل نمودن آنها در برخی از شرایط از قفل برقی و در شرایط دیگر از قفل مکانیکی یا کلونی استفاده می شود.
ریموت کنترلریموت کنترل به معنی کنترل از راه دور بوده و در سیستم درب اتوماتیک با استفاده از ریموت کنترل می توان درب اتوماتیک را از راه دور باز یا بسته نمود برای این منظور حتما بایستی قسمت گیرنده را در داخل مرکز کنترل درب اتوماتیک نصب کرد.
مراحل نصب سیستم درب بازکن برقی1- نصب تابلو و تجهیزات مکانیکی و الکتریکی سیستم
2- تکمیل سیم بندی تابلو و تجهیزات سیستم
3- تنظیم یا به اصطلاح ریگلارژ میکرو سوئیچ های مسیر حرکت درب
4- تست پله به پله ی مراحل باز و بسته شدن درب
5- تنظیم میکرو پروسسور روی حالت عملکرد مطلوب
تابلو و تجهیزات الکتریکیهر برد الکترونیکی برای راه اندازی نیاز به یک ولتاژ تغذیه مستقیم خاص خود دارد و عامل اصلی حرکت در سیستم درب اتوماتیک موتورالکتریکی می باشد و هر موتورالکتریکی می تواند یک سرعته یا چند سرعته باشد ، چپ گرد یا راست گرد باشد که چگونگی ایجاد هر کدام از این حالات با سیم های ورودی به سیستم موتور درب اتوماتیک مشخص می گردد و تعدادی سنسور از قبیل میکرو سوئیچ ها ، فرستنده و گیرنده های مادون قرمز به محل خود بر روی برد کنترل درب اتوماتیک نصب می گردد.
سیستم های درب بازکن اتوماتیکجهت رفاه بیشتر و همچنین با اهداف حفاظتی و امنیتی در مکانهای مختلف بر روی انواع گوناگون درب ها مانند درب گاراژ - درب حیاط – درب ورودی ساختمان و حتی درب اتاق های ساختمان (برای افراد معلول) نصب و مورد استفاده قرار می گیرد . بعد از نصب این سیستم ها می توان تنها با فشار دادن شستی روی یک ریموت کنترل از فاصله مناسب درب را باز و بسته کرد و یا با نصب سنسورهای خاصی هنگام عبور و مرور در را به طور اتوماتیک باز و بسته کرد . انواع مختلف درب هایی که این سیستم ها را می توان روی آن نصب کرد به قرار زیر است :
درب های کشویی (ریلی) (Siliding Door) : این دربها یک تکه بوده و روی ریلی در پایین درب لغزیده و به چپ و راست حرکت می کنند
مطالب مشابه :
انواع درب
درب هاي داخلي : درب هاي داخلي بايد در جايي قرار بگيرند كه فضاي قابل استفاده اتاق بيشتر شود .
انواع درب
ܓܨدنیای معماری World Of Architectureܓܨ - انواع درب - معماري تجسم قالبهاي درون بعد ذهن آدمي است به
انواع درب MDF (ام دی اف) (1)
درب ضد سرقت دژآریا - انواع درب mdf (ام دی اف) (1)- در درب ضد سرقت ترک ترکیه چین چینی کمد دیواری
انواع درب کنترلی
اصولا درب بازكن ها به سه دسته تقسم مي شوند كه عبارتند از : 1- پنوماتيك درب بازكن هاي پنوماتيك
انواع درب هاي اتوماتيك شيشه اي
درب های اتوماتیک شیشه ای . این درب ها عمدتاً نفر رو بوده و عملكرد اتوماتیک این درب ها در
تولید انواع درب چوبی ساختمان درب 53000HDf تومان درب 42000MDF
صنعت چوب ایرانیان. مرکز تولید انواع درب چوبی ساختمان از قبیل : hdf - cnc - abs - mdf - hpl ضد آب و ضد سرقت
برچسب :
انواع درب