436 نقل اخبار موثر بر سهام بورس - فولاد خوزستان

افزایش قیمت بیلت در روسیه روسیه درصدد است تا قیمت بیلت صادراتی به ترکیه را هر تن 40 دلار افزایش دهد. بنا به گفته تجار، این افزایش قیمت از جولای اعمال خواهد شد. علت این تصمیم، عرضه محدود بیلت و افزایش قیمت این کالا در بازار داخلی روسیه عنوان شده است. با این افزایش قیمت، بیلت تحویل بنادر ترکیه هر تن 1040 تا 1080 دلار خواهد بود، این در حالی است که بیلت صادراتی ترکیه هر تن 1100 تا 1150 دلار پیشنهاد می شود.

نرخ شمش فولاد در لندن به 1100 دلار رسيد

رشد مجدد قيمت بيلت وارداتي در ايران
شمش صادراتي فولاد خوزستان 1020 دلار شد
ايران سينا – به‌‌رغم ضعف بازار محصولات طويل نهايي، رشد قيمت بيلت وارداتي در ايران ادامه دارد. طي اين هفته در بنادر درياي خزر محصولات نيمه نهايي CISي40 -20 دلار/تن و در بنادر جنوبي 130-50 دلار/تن افزايش يافته است. با تكميل طرح "افزايش ظرفيت فولاد سازي" توليد شركت مي تونه به 3.2 ميليون تن در سال برسه شرکت تاریخ دیماه را مطرح کرده و جناب صنیعی نژاد شهریور ماه را .

شروين شهرياري پرسش از آقای شمایلی از طریق پست الکترونیک: لطفا تحلیلی از وضعیت شرکت فولاد خوزستان و سودآوری آن در سال جاری ارائه دهید.
پاسخ: فولاد خوزستان  در ده کیلومتری شهر اهواز با ظرفيت توليد 4/2‌ميليون تن انواع شمش فولادي شامل بيلت، اسلب و بلوم است كه اين محصولات را از ‌تركيب سنگ‌آهن و آهن قراضه تهيه مي‌كند.
پروسه توليد شركت مشتمل بر سه بخش است؛ در مرحله اول مواد اوليه مذكور به گندله تبديل شده و سپس اين محصول مياني به آهن اسفنجي و بريكت تبديل مي‌شود. در فاز نهايي توليد، آهن اسفنجي به انواع شمش فولادي مبدل مي‌شود.
فولاد خوزستان قصد دارد در سال ‌جاري در مجموع 4/2ميليون تن محصولات شمش فولادی در ابعاد مختلف مشتمل بر 800هزار تن اسلب و 6/1‌میلیون تن بلوم و بیلت را توليد كند. همچنين شركت قابلیت تبدیل تولیدات فولادی خود به انواع محصولات ريخته‌گري را نيز دارا است كه بنا به تقاضای بازار مي‌تواند محصولات ريخته‌گري را تولید و با ارزش افزوده بالاتری به فروش برساند.
«فخوز» در سال جاری در نظر دارد 29‌درصد محصولات خود را به صورت صادراتي و 71‌درصد را به صورت داخلي عرضه کند. در جدول زیربودجه فروش ارائه شده توسط شرکت برای سال 87 را مشاهده مي‌کنید:


با توجه به ارقام جدول مشخص مي‌شود که قیمت کنونی محصولات شرکت تفاوت معناداری با پیش‌بینی بودجه دارد. در بخش داخلی، نرخ گذاری محصولات بر مبنای حدود 80‌درصد قیمت محصولات نهایی (ورق، میلگرد و 000) انجام مي‌شود که این مساله مطابق با سیاست ایمیدرو(سهامدار عمده) است. با در نظر گرفتن قیمت 950‌تومانی برای محصولات نهایی (که اخیرا در بورس فلزات معامله شده)، نرخ خرید انواع شمش از «فخوز» در محدوده 760‌هزار تومان به ازای هر تن قرار خواهد گرفت. از سوی دیگر قیمت فوب شمش فولاد در خلیج فارس در محدوده 900 تا 1000‌دلار قرار دارد که در اینجا با رعایت جانب احتیاط قیمت شمش صادراتی «فخوز» را 900‌دلار و نرخ برابری‌دلار را 920 تومان در نظر مي‌گیریم. با این مفروضات بودجه فروش 87 شرکت در جدول زیر نمایش داده شده است:

همان طور که از ارقام جدول پیداست بودجه فروش تحلیلی حدود 305‌میلیارد تومان بیش از پیش‌بینی ارائه شده توسط شرکت است که از این میزان حدود 187‌میلیارد تومان مربوط به افزایش فروش داخلی است که مشمول مالیات 42‌میلیارد تومانی خواهد شد. با لحاظ کردن اثر مالیات، در مجموع افزایش نرخ‌های فروش مطابق فرض‌های ارائه شده 263‌میلیارد تومان بر سود خالص شرکت موثر خواهد بود.اما در بخش بهای تمام شده ؛ شرکت خرید حدود 1/4‌میلیون تن سنگ‌آهن را پیش‌بینی کرده که 5/2‌میلیون تن آن داخلی خواهد بود. این سنگ‌آهن از سه شرکت چادرملو (با قیمت هر تن 57500 تومان)، گل‌گهر (با قیمت هرتن 45‌هزار تومان) و چغارت (با قیمت هر تن 50‌هزار تومان) مجموعا به ارزش 5/134‌میلیارد تومان تامین خواهد شد. در این بخش برآوردها منطقی بوده و گمانه‌زنی‌ها حکایت از احتمال توافق بر سر نرخ‌های مذکور دارد.
اما در بخش سنگ‌آهن خارجی شرکت پیش‌بینی خرید 6/1‌میلیون تن به ارزش مجموع 2/152‌میلیارد تومان را داشته و قیمت هر تن زبره وارداتی را 103‌دلار و قیمت نرمه وارداتی را 93‌دلار پیش‌بینی کرده است (بدون احتساب هزینه حمل). قیمت فروش جهانی تک محموله‌های این محصولات در حال حاضر حداقل 40‌درصد بالاتر از ارقام مذکور قرار دارد.
در این بخش با توجه به ارتباط استراتژیک «فخوز» و تامین‌کنندگان سنگ‌آهن، قیمت خرید را نسبت به بودجه 25‌درصد رشد داده و بدین ترتیب 38‌میلیارد تومان بر کل بهای خرید مواد مستقیم مصرفی افزوده خواهد شد.
البته باید توجه داشت که شرکت در حال حاضر حدود 916‌هزار تن سنگ‌آهن به بهای تمام شده هر تن حدود 100‌هزار تومان را در بخش موجودی مواد اولیه در اختیار دارد اما برنامه خرید سنگ‌آهن را با هدف حفظ موجودی یک‌میلیون تنی در پایان سال 87 تنظیم کرده است. بدیهی است در صورتی که شرکت با تصمیم به مصرف موجودی‌ها، خرید سنگ‌آهن خارجی را کاهش دهد، بهای تمام شده در سرفصل مواد مستقیم نسبت به پیش‌بینی کنونی کاهش خواهد یافت. در بخش گاز مصرفی فولاد خوزستان برای تحقق برنامه خود به 4/1238میلیون مترمکعب گاز نیاز خواهد داشت که قیمت هر مترمکعب را حدود 185 ریال برآوردکرده است. با فرض افزایش قیمت گاز که اخیرا اخباری بر احتمال اجرایی شدن آن به گوش مي‌رسد، نرخ هر مترمکعب را به 69‌تومان افزایش مي‌دهیم که اثر آن برافزایش هزینه سربار حدود 62‌میلیارد تومان خواهد بود.سایر جزيیات در هزینه سربار (از قبیل مواد مصرفی کمکی) احتمالا افزایش قابل‌توجهی نسبت به پیش‌بینی بودجه نخواهند داشت زیرا اولا شرکت هزینه سربار هرتن تولید را در بودجه سال 87 به طور میانگین 40‌درصد نسبت به سال گذشته افزایش داده است (از 157 به 220‌هزار تومان). ثانیا گزارشات ادواری در سال گذشته نشان داد که شرکت در برآورد هزینه سربار بسیار محتاطانه عمل مي‌کند و در نهایت تعدیل سود 86 «فخوز» نیز عمدتا از محل همین کاهش هزینه سربار نسبت به پیش‌بینی محقق شده است.
با در نظر گرفتن آثار جمیع موارد فوق و لحاظ کردن اثر افزاینده 263‌میلیارد تومانی رشد فروش و آثار کاهنده 100‌میلیارد تومانی ناشی از رشد احتمالی قیمت سنگ‌آهن و گاز و با فرض ثبات سایر سرفصل‌ها، کل سود خالص «فخوز» قابلیت افزایش حدود 163‌میلیارد تومان نسبت به بودجه کنونی را خواهد داشت که در صورت تحقق این فرض، درآمد خالص هر سهم با 74‌تومان افزایش به 167‌تومان خواهد رسید.با ذکر سه نکته مطلب را به پایان مي‌بریم:
1 - آثار احتمالی وقایعی که مي‌تواند دستیابی به پیش‌بینی تولید و فروش 4/2‌میلیون تنی «فخوز» را دچار مشکل کند، در این برآورد لحاظ نشده است.
2 - پيش‌بيني انجام شده با توجه به مفروضات، تنها جنبه گمانه زني داشته و با تغيير هريك از فرض‌هاي موجود مي‌توان به پيش‌بيني‌هاي مختلفي از سود سال جاري شركت دست يافت.
3 - تجزیه و تحلیل «فخوز» از منظر نسبت‌های مالی برخی مشکلات در ساختار مالی شرکت را نشان مي‌دهد که بررسی این مساله را به آینده موکول مي‌کنیم.
[email protected]


مطالب مشابه :


آموزش مقدماتی بورس - بخش دوم

بورسی ها - آموزش مقدماتی بورس - بخش دوم - پوشش لحظه به لحظه اخبار، تحلیل، تجربه، سکه بخش دوم




معایب و مزایای قانون جدید بازار سرمایه

و شرکت های بورسی. بخش دیگری از گفتگوی خود در الزامی مشاهده نمی شود و فقط




تحلیل بنیادی فولاد مبارکه اصفهان شروین شهریاری

كه در حال حاضر اصلي‌ترين بخش فروش را در كنار پيش‌بيني تحليلي مشاهده می بورسی




آموزشی

اتاق گفتگوی سامانه معاملاتی مشاهده نشده؛ چراکه طبق روزانه در دو بخش تهیه




مزايا و معايب مسکن مهر

فرصتهای خرید وفروش سهام ومطالب مفید بورسی گفتگوی بورسی. طرح مشاهده شده که با




436 نقل اخبار موثر بر سهام بورس - فولاد خوزستان

پروسه توليد شركت مشتمل بر سه بخش است؛ در مرحله سال 87 را مشاهده بورسی دوستان




تحلیل بنیادی پتروشیمی مارون - پرشین تحلیل

گفتگوی بورسی- 1- پتروشیمی مارون در بخش نتیجه گیری همانطور که مشاهده می




بازار بورس، فردا چگونه خواهد بود؟ / 9 فروردین 94

از سال 85 که با وبلاگ بورس نگار(ابتدا میهن بلاگ،سپس بلاگفا و درحال حاضر وب سايت بورس نگار)در




تحلیل ناو سرمایه گذاری پارس توشه (وتوشه)

تحلیل های بورسی بعد از بسته شدن سایت گفتگوی از اين ميزان ناو همان طور که مشاهده مي




برچسب :