آموزش و پرورش


خبرگزاری تسنیم: استاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه مناسب ترین سن برای بازسازی، تقویت و نهادینه سازی اندیشه ها و باورهای درست و اصلاح افکار و رفتار غلط، آموزش‌های دوره ابتدایی است، گفت: نقش آموزش‌وپرورش صرفا آماده‌سازی برای ورود به مدارج بالا نیست.
 به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی باقر طاهری نیا استاد دانشگاه تهران اظهار داشت: هدف نهایی آموزش و پرورش فراهم آوردن زمینه شناسایی، رشد و شکوفایی استعدادها و تعلیم و تربیت افراد به منظور حضور فعال و مؤثر در جامعه و انتقال فرهنگ و مواریث فرهنگی به آنان است.
وی افزود: در آموزش و پرورش کشورهای مختلف جهان، افراد علاوه بر کسب اطلاعات، دانش و مهارت ، برای ایفای نقش های مختلف در جامعه آماده شده و با هنجارها و قواعد اجتماعی آشنا می شوند، به همین دلیل، آموزش و پرورش، حقی همگانی است.
طاهری نیا گفت: مناسب ترین سن برای بازسازی، تقویت و نهادینه سازی اندیشه ها و باورهای درست و اصلاح افکار و رفتار غلط، آموزش‌های دوره ابتدایی است، بر این اساس آموزش و پرورش، به خودی خود یک مسأله نیست بلکه جزء لاینفک مسئله اجتماع است.
استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: علی رغم نقش بی بدیل و حساس آموزش و پرورش در رشد و تعالی نیروی انسانی و تولید سرمایه فرهنگی و اجتماعی و نیز جایگاه تعیین کننده آن در پیشرفت و توسعه کشور، و علی رغم تعالیم انسان ساز مکتب اسلام و تأکیدات مقام معظم رهبری ، متأسفانه این جایگاه مهم مورد توجه سیاست گذاران و تصمیم گیران و برنامه ریزان قرار نگرفته است.
وی با اشاره به نقش و جایگاه آموزش و پرورش به عنوان نهاد فرهنگی - اجتماعی، گفت: آموزش و پرورش نقش اساسی و سرنوشت ساز در تربیت نیروی انسانی و تولید سرمایه اجتماعی و فرهنگی در فرایند رشد و تعالی کشور ایفاء می‌کند به گونه‌ای که آینده کشور را می توان در آیینه آموزش و پرورش امروز به نظاره نشست.
طاهری نیا اظهار داشت: نظام آموزشی می‌تواند به مثابه مرجعی انسان‌ساز و مولد سرمایه اجتماعی و فرهنگی، با انتقال اهداف، ارزش ها، اصول و آداب و رسوم زندگی فردی و اجتماعی، در راستای تقویت یا تضعیف نظام فرهنگی جامعه عمل نموده و آن را بازمهندسی و  باز تولید کند.

وی خاطر نشان کرد: نقش آموزش و پرورش فقط در علم آموزی، توسعه مهارت‌ها، قابلیت های شناختی و آماده کردن کودکان و نوجوانان برای ورود به مدارج بالای تحصیلی خلاصه نمی‌شود بلکه عامل و اساس هرگونه تحول پایدار درعرصه رشد و توسعه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است.

طاهری نیا در پایان گفت: آموزش و پرورش یکی از مهم ترین مؤلفه‌های دوام و پایداری حکومت ها و بسط و گسترش نظام های فرهنگی درتحکیم هویت ملی،وحدت ملی و تقویت همبستگی اجتماعی محسوب می‌شود به نحوی که عدم کارکرد صحیح آن می‌تواند مولد بحران های مختلف در عرصه زندگی فردی و اجتماعی شود.


مطالب مشابه :


بروجرد، الشتر و ناحيه2 برترين‌هاي آمادگي‌جسماني پسران

معاونت‌تربيت‌بدني‌و‌سلامت‌آموزشوپرورش بروجرد، الشتر و ناحيه2 برترين‌هاي آمادگي




آدرس وشماره تماس وزارت آموزش وپرورش

مرشدعلیزاده الشتر - آدرس وشماره تماس وزارت آموزش وپرورش دفتر آموزش و پرورش نظری و پیش




سند ملی توسعه آموزش وپرورش

وظایف، ویژگی‌ها و ساختار کلی بخش آموزش و پرورش عمومی . تعلیم و تربیت در ا یران، قدمت و




الشتر قهرمان هندبال متوسطه لرستان

معاونت‌تربيت‌بدني‌و‌سلامت‌آموزش‌و‌پرورش - الشتر قهرمان هندبال متوسطه لرستان - مقالات




مسابقات واليبال دانش‌آموزان پسر استان با قهرماني كوهدشت و الشتر به پايان رسيد

رئيس اداره تربيت‌بدني آموزش و پرورش ناحيه‌يك خرم‌آباد و الشتر به ترتيب




مشکلات مدیران دوره متوسطه اول

در کشور ما ایران نهادی که به امر آموزش و پرورش است که نزدیک به یک چهارم جمعیت ایران را تحت




استانداردسازی منابع انسانی در آموزش وپرورش

مطالعات اجتماعی الشتر فلسفه اسلام رافلسفه آموزش و پرورش تشکيل می دهد.تکنيکهای




زاغه قهرمان كوه‌پيمايي دانش‌آموزان استان

معاونت‌تربيت‌بدني‌و‌سلامت‌آموزشوپرورش زاغه، الشتر، چگني، اليگودرز و چغلوندي




آموزش و پرورش

گروه ریاضی شهرستان الشتر(لرستان) - آموزش و پرورش - نگاهی به علوم اجتماعی و علوم مربوط به




اولویتهای پژوهشی اداره کل آموزش و پرورش استان لرستان

تکنولوژی وگروه های آموزشی شهرستان الشتر - اولویتهای پژوهشی اداره کل آموزش و پرورش استان




برچسب :