MBA یا مدیریت اجرایی؟
2- توانایی در کسب موفقیت در کنکور:
شاید یکی از مهمتریت نکات انتخاب رشته، قبولی در ان است. هیچ عقل سلیمی حکم نخواهد کرد که رشته ای را انتخاب کنید که احتمال قبولی در آن بسیار کم است. اگر اینطور بود همه دانشجویان در کنکور ارشد در رشته هایی شرکت می کردند که از محبوبیت بسیاری بالاتر، بازار کار تضمین شده ای و وجهه اجتماعی بسیار بالاتری برخوردار است. از MBA شانس خود را محک زنند و کسانی که در دروس تئوری توانایی بهتری دارند در گرایش مدیریت اجرایی سرمایه گذاری کنند.
3- علاقه مندی به دروس کارشناسی ارشد:
هر داوطلب پس از قبولی در هر گرایش باید دروس کارشناسی ارشد آن را مطالعه و با موفقیت سپری کند لذا بدهی است یکی از بخش های دخیل در انتخاب گرایش، سرفصل های مقطع کارشناسی ارشد آن گرایش است که در گرایش های اجرایی و MBA علی رغم وجود شباهات های زیاد تفاوت های کمی و کیفی زیادی هم وجود دارد که لازم است داوطلب پیش از انتخاب گرایش به آن ها توجه کند.
در پست های بعدی سعی می شود دروس مقطع کارشناسی ارشد هر گرایش به تفکیک ارائه شود.
4- نوع حوزه علاقه مندی(کمی یا کیفی):
علاقه مندان به حوزه های کمی و محاسبات عددی، بهتر است گرایش MBA را انتخاب نمایند و علاقه مندان به حوزه های کیفی بهتر است مدیریت اجرایی را انتخاب نمایند. MBA با داده ها و خروجی های دقیق تر و ملموسی تری سر و کار دارد، این در حالی است که در مدیریت اجرایی داده های نامحسوس، شهودی و غیرعینی تری دخیل هستند. لذا یکی از فاکتورهای انتخاب می تواند علاقه داوطلب به حوزه تحصیلی و کاری آن و اهمیت کیفی یا کمی بودن آن باشد.
5- زمان:
یکی از مواردی که می تواند مهم تلقی شود میزان فرصت کافی برای مطالعه و تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد است. چرا که رشته MBA به دلیل کثرت واحدهای مصوب به مراتب طولانی تر از مدیریت اجرایی است و از سویی نیاز به فرصت کافی برای مطالعه دروس دارد. لذا معمولا توصیه می شود کسانی که همزان علاقه به اشتغال در بخش های مختلف دارند، تشکیل خانواده داده اند و یا به هر نحو دیگری فرصت کافی برای مطالعه ندارند به جای رشته MBA رشته مدیریت اجرایی را برگزینند.
6- آینده شغلی:
یکی از نکاتی که باید به طور ویژه به آن نگاه شود آینده و دورنمایی است که فرد برای خود ترسیم می کند. اینکه فرد می خواهد استخدام شود، ارتقا رتبه بگیرد، برای خود کار کند و ... می تواند در انتخاب رشته وی تاثیر گذار باشد. به طور مثال کسانی که به ارتقای رتبه در ادارات دولتی نیاز دارند معمولا به سمت مدیریت اجرایی تمایل دارند. از سویی اینکه فرد بخواهد برای خود کسب و کار شخصی راه بیاندازد و صرفا دید مدیریتی نسبت به مباحث پیدا کند شاید کفایت کند در رشته مدیریت اجرایی سرمایه گذاری کند و بدون صرف وقت زیاد برای تحصیل بتواند با فراگیری اهم مطالب مدیریتی یک کسب و کار موفق راه بیندازد. از سویی مثلا برای مدیریت طرح های عمرانی و مدیریت ارشد طرح های بزرگ تمایل به مدیریت اجرایی بیشتر است. از سویی کسانی که علاقه مندند در کارهای مشاوره ای یا خصوصی در سطوح بالا فعالیت کنند رشته MBA انتخاب بهتری است. ناگفته نماند که به دلیل قرابت زیاد این دو رتبه تفکیک دقیق بازار کار این دو گرایش تقریبا عملی غیرممکن است و در واقع سایر پارامترها می توانند تاثیر بیشتری در انتخاب گرایش داشته باشند.
7- وجهه و شهرت گرایش:
اگر کسی به دنبال رشته دهان پرکنی است که دارای شهرت بیشتری باشد قاعدتاً MBA از شهرت بهتری در میان مردم برخوردار است و شاید در نحوه استخدام و ورود به بازار کار استقابل بهتری از آن شود. اما باید دید صرف داشتن شهرت برای تحصیل در یک رشته کفایت می کند یا خیر؟ آیا شهرت در کنار سایر پارامترها ما را به سمت انتخاب یک رشته هدایت می کند یا خیر؟ و موارد زیاد دیگر...
جمع بندی:
پیش از جمع بندی باید خاطرنشان شوم که اگر دسترسی به فارغ التحصیل هر دو گرایش دارید که در دانشگاه های مطرح ایران پذیرفته، به تحصیل پرداخته و وارد بازار کار شده اند حتما با آن ها مشورت کنید و به صورت ملموس و عینی با مسیری که آن ها رفته اند، آشنا شوید.
به نظر شخصی من در یک جمع بندی کلی باید اینطور خلاصه کنم:
ü کسانی که توانایی فراگیری دروس تئوری را دارند، به مباحث کیفی علاقه بیشتری دارند، بیشتر از کسب وجهه اجتماعی به دنبال راه اندازی یک کسب و کار شخصی موفق هستند، در رشته های علوم انسانی تحصیل کرده اند یا در دروس ریاضی و زبان از توانایی کمتر برخوردارند بهتر است گرایش مدیریت اجرایی را برگزینند.
ü کسانی که در دروس زبان و ریاضی از توانایی بالا برخوردار هستند، وجهه اجتماعی و شهرت رشته برایشان دارای اهمیت است، در رشته های فنی و مهندسی تحصیل کرده اند، به مباحث کمی و عددی علاقه بیشتری دارند، علاقه دارند برای ورود به بازار کار نسبت به مدیریت اجرایی زودتر استخدام شوند، بهتر است گرایش MBA را برگزینند.
مطالب مشابه :
ده سؤال که قبل از استخدام کارمندی با تحصیلاتMBA باید از خود بپرسید
مدیریت اجرایی - ده سؤال که قبل از استخدام کارمندی با تحصیلاتmba باید از خود بپرسید - مطالب و
استخدام شرکت فن آوری موج خاور فعال -مهلت:18 فروردین 93
آگهی استخدام - استخدام شرکت فن آوری موج خاور فعال -مهلت:18 فروردین 93 -
آگهی استخدام شرکت چمپکس-آذر 92
برچسبها: آگهی استخدام شرکت چمپکس اولین برند ورزشی ایران, آگهی استخدام کارشناس ارشد mba,
MBA یا مدیریت اجرایی؟
mba با داده ها و خروجی های دقیق تر و ملموسی اینکه فرد می خواهد استخدام شود، ارتقا رتبه
آگهی استخدام موسسه رسایش-مهلت:15خرداد93
آگهی استخدام - آگهی استخدام موسسه رسایش-مهلت:15خرداد93 - صفحه ي نخست Email MBA با گرایش
آگهی استخدام شرکت دلپذیر
استخدام در تبریز کاریابی و بازار کار آگهي استخدام و اخبار استخدامي mba، صنایع، مدیریت
آگهی استخدام در 4 رشته در اصفهان در حوزه اطلاعات و ارتباطات
استخدام در تبریز کاریابی و بازار کار آگهي استخدام و اخبار استخدامي جديد سراسرکشور را اينجا
برچسب :
استخدام mba