ديوار بزرگ چين

ch%20%281%29.jpg

دیوار بزرگ چین از غرب به دروازه جایو گوان در استان گان سو چین و از شر ق به ساحل رود یالو جیان در استان لیائو نینگ در شمال شرقی چین منتهی می‌شود و در میان آن 9 استان، شهر و ناحیه خودمختار به طول 7300 کیلومتر وجود دارد.

ساخت دیوار بزرگ چین در قرن هفتم قبل از میلاد تحت نظر سلسله ی شین آغاز شد و تکمیل آن صدها سال بطول انجامید . ایده ی اولیه ی ساخت این دیوار بمنظور حفاظت از روستاییان بود که نمیتوانستند در مقابل حملات دشمنان و راهزن ها مقاومت کنند . برای ساخت دیوار بزرگ چین از هزاران سرباز و کشاورز و حتی زندانیان کمک گرفته شد و سه سلسله ی مختلف بنام های شین ، هان و مینگ و البته ده پادشاه از سلسله ی سوئی در ساخت این دیوار نقش داشتند .

ساخت این دیوار در دوره ی حکومت اولین امپراطور سلسله ی شین که فردی مستبد بود آغاز شد او با بکارگیری قدرت و استبداد خود کارگران را وادار به انجام کارهای دشور و طاقت فرسا میکرد . هر چه بیشتر میگذشت کارشناسان و مهندسان از تکنیک های پیشرفته تری برای ساخت دیوار کمک میگرفتند . در اوایل از سنگ های ضعیف و سست استفاده میکردند اما با گذشت زمان مهندسین پی بردند که با درست کردن قابهای مستطیل شکل و پر کردنشان با خاک شل و لگدمالی آن توسط اسب ها میتوانند به خاکی سفت و مرغوب دست پیدا کنند که باعث بلندتر شدن دیوارها و استحکام آن میشد .

سلسله ی بعدی که به ساخت دیوار چین ادامه داد هان بود و طرز ساختنشان به این صورت بود که یک لایه را با شن و آب و لایه ی بعدی را با نی و ماسه میپوشاندند تا به ارتفاع مناسب برسد . آخرین سلسله ای هم که در ساخت دیوار سهیم بود سلسله ی مینگ بود . در زمان این سلسله بدلیل پیشرفت علم و دانش از سنگ و آجر هم برای ساخت دیوارها استفاده میشد که همچنان نیز پا برجا هستند . در طول بیشتر از یک کیلومتر از دیوار هم برجهایی برای مراقبت ساختند که سربازان با آتش زدن کاه و سرگین که در روز دود و در شب نورشان دیده میشد ، میتوانستند تا ۵۰۰ کیلومتر آن طرف تر از خود را باخبر کنند . دیوار بزرگ چین یکی از بزرگترین و با وقارترین ساخته های دست بشر است .

این دیوار به منظور مقابله با هجوم اقوام مهاجر عشایر، همچون مغول‌ها، ترک‌ها و هون‌ها ساخته شده بود.

ch%20%284%29.jpg

دیوار چین یکی از 7 اعجاز جهان است و در جهان به لحاظ زمان ساخت طولانی‌ترین و بزرگترین مهندسی تدافعی نظامی در قدیم است.

این دیوار در نقشه جغرافیایی چین 7000 کیلومتر امتداد دارد. این اثر سال 1987 در فهرست میراث جهانی ثبت شد.

حکومت وقت چین برای جلوگیری از حملات ملیت‌های شمالی، برج‌های آتش برای خبررسانی و یا قلعه‌های مرزی برای حصول اطلاعات دشمن را در ارتباط با دیوار و روی آن ایجاد کرد. در قسمت‌های مختلف دیوار تفاوت نژادها و قوم‌های مختلف به نحو بسیار چشمگیر و باورنکردنی، قابل مشاهده است.

قسمت اعظم این دیوار، در زمان امپراطوری مینگ ساخته شده و از گذرگاه shanhaiguan در شرق چین شروع شده و تا گذرگاه jiayuguan  در غرب ادامه دارد که در این میان از استان‌هایLiaoning ،Hebei ،Beijing ،Tianjin ،Shanxi ،Inner Mongolia ،Ningxia ، Shaanxi و Gansu عبور می‌کند.

این دیوار نمادی قابل توجه از فرهنگ مردم چین به شمار می‌رود. در این دیوار ترکیبی از سمبل‌های مردمی و اسطوره‌های چین به چشم می‌خورد.

اما زیباترین و درعین حال غم انگیزترین افساته‌ای که در این باره نقل شده است، درباره فروریختن قسمتی از دیوار به خاطر منگ چیانگنو است.

وی پس از کشته شدن شوهرش در حین ساخت این دیوار، در غم او بسیار گریست و پس از آن سرگذشت تلخ و غم انگیزی پیدا کرد. این داستان در کتاب‌ها و ترانه‌های عامیانه و اپراهای قدیمی نقل شده است و در میان مردم چین، بسیار مشهور است.

در ساختن این دیوار، از مصالح و نیروهای انسانی بی‌شماری از جمله سربازان، زندانیان و مردم بومی استفاده شده است. دیوار چین سمبل و نشانه بارزی از خرد، پشتکار و سرسختی مردم چین است.

در ساخت این دیوار، از آرد برنج در ساختار آجرهای آن استفاده شده است. به این شکل که معماران و طراحان دیوار چین برای آنکه به آجرهای دیوار استحکام بیشتری ببخشند، به ترکیبات سازنده آن، آرد برنج نیز افزودند تا دوام و قدرت دیوار را افزایش دهند. دیوار چین تجسم درایت و رنج و زحمت میلیون‌ها چینی در دوره باستان چین است. این اثر پس از هزاران سال از بین نرفته و دارای دلربایی فناناپذیر و سمبل روحیه ملیت چین است.

دیوار چین در سال ۱۹۸۷ توسط سازمان یونسکو، جزو یکی از آثار باستانی دنیا قرار گرفت. فيلم مستندي بسيار زيبا با كيفيت DVD.

اين فيلم مستند تمامي قسمت هاي مهم و به خصوص جاهاي ديدني ديوار چين را به نمايش گذاشته است. در توضيحات پايين قسمتي از اطلاعات اصلي ديوار چين ترجمه شده است حتما از ان ها نيز استفاده كرده و به اطلاعات عمومي خود بيافزاييد.

این دیوار مانند یک اژدهای عظیم، به طول ۶۷۰۰ کیلومتر از میان صحراها، چمنزارها، کوه‌ها و فلات‌ها، از غرب تا شرق کشور چین عبور کرده است. این دیوار در حدود ۲۷۰۰ سال پیش ساخته شده است که هم اکنون بخش‌هایی از آن در حال ویرانی است یا به کلی ناپدید شده است. دیوار چین تنها ساخته بشر است که اگر از جو زمین خارج شویم، می‌توانیم آنرا ببینیم. با این حال، این دیوار هنوز هم یکی از جاذبه‌های گردشگری در دنیا به شمار می‌رود که دارای معماری با شکوه و عظیمی است و از دید تاریخی ارزش بسیاری دارد.

و با عظمتی که دارد هزاران چشم را به خود خیره نگه می‌‌دارد.این دیوار کوه پیکر در اصل در ایالات “یان”، “زائو” و “کین” در فصول مختلف سال در برابر هجوم لشکرهای جنگنده، همانند یک دیواره پدافندی و یک اثر نفوذ ناپذیر، برای جلوگیری از یورش قبیله‌های وحشی به شهرها ساخته شده است.در قسمت‌های مختلف دیوار تفاوت نژادها و قوم‌های مختلف به نحو بسیار چشمگیر و باور نکردنی، قابل مشاهده است. قسمت اعظم این دیوار که امروزه شاهد آن هستیم، در زمان شاهنشاهی “مینگ” ساخته شد. که از گذرگاه شانهایگوآن (shanhaiguan) در شرق چین آغاز شده و تا گذرگاه جیایوگوآن (jiayuguan) در غرب ادامه دارد.

که در این میان از استان‌های لیااُنینگ، هبی، پکن، تیانجین، شانژی، مغولستان درونی، نینگژیا، شانژی و گانسو گذر می‌کند.این دیوار نمادی چشمگیر از فرهنگ مردم چین به شمار می‌رود. در این دیوار ترکیبی از نمادهای مردمی و اسطوره‌های چین به چشم میخورد. اما زیباترین و درعین حال غم انگیزترین افسانه‌ای که در اینباره نقل شده است، درباره فروریختن بخشی از دیوار به خاطر “منگ چیانگنو” است.

وی پس از کشته شدن شوهرش در حین ساخت این دیوار، در غم او بسیار گریست و پس از آن سرگذشت تلخ و غم انگیزی پیدا کرد. این داستان در کتاب‌ها و ترانه‌های عامیانه و اپراهای قدیمی نقل شده است و در میان مردم چین، بسیار مشهور است.

این بنا با ۶۳۵۲ کیلومتر طول، از لحاظ جرم و حجم بزرگترین ساختمان جهان می‌باشد و تنها شیء ساخته دست انسان است که برای فضانوردان از فضا قابل مشاهده می‌باشد.

ch%20%283%29.jpg

ماه اکتبر سال 2003 یانگ لی وی، اولین فضانورد چینی 21 ساعت را در فضا گذراند. این یک دستاورد افتخارآمیز برای ملت چین بود. اما یک مورد نا امید کننده نیز در آن وجود داشت: لی وی به اطلاع مردم خود رساند که او بزرگترین نماد ملی کشور،‌ یعنی دیوار بزرگ چین را از مدار زمین ندیده است.

“زمین از فضا بسیار زیبا بنظر می رسید،‌ اما من دیوار بزرگمان را ندیدم”،‌ این جملاتی بود که لی وی پس از بازگشت خود از مدار زمین به روزنامه نگاران گفت.

چین بمدت چند دهه از این ایده مفتخر بود که دیوار بزرگ، تنها شیء ساخته دست انسان است که برای فضانوردان از فضا قابل مشاهده می باشد. پس از یافته های نا امید کننده یانگ لی وی،‌ پیشنهاد شده بود که دیوار در شب چراغانی شود، بطوریکه بتواند در آینده از فضا دیده شود. برخی نیز درخواست کرده بودند که کتابهای درسی مدارس بازبینی شده و یافته های لی وی در آنها اعمال گردد.

لیکن چنین پیشنهاداتی چندان ضروری نیستند،‌ زیرا بر طبق گفته های فضانورد آمریکایی یوجین سرنان که در طی بازدیدی از سنگاپور برای خبرنگاران سخن می گفت، در مدار زمین‌ در ارتفاع 160 تا 320 کیلومتری دیوار بزرگ چین با چشم غیر مسلح قابل مشاهده است.

در هنگام مسافرت لی وی در مدار زمین، شرایط جوی و یا نوری برای او مناسب نبود. اگر نور خورشید با زاویه کم به دیوار بتابد،‌ سایه دیوار چین قابل مشاهده خواهد بود.

اما آنچه برای چشم انسان قابل مشاهده نیست،‌ برای ماهواره ها کاملاً دیدنی است. دوربین با قدرت تفکیک بالای ماهواره پروبا این تصویر را از ارتفاع 600 کیلومتری زمین،‌ از دیوار چین تهیه کرده است. دوربین این ماهواره سیاه و سفید بوده و مجهز به یک تلسکوپ کوچک است. بنابراین قدرت تفکیک بسیار بالاتری از چشم انسانی فراهم می سازد.

بنابراین،‌ درحالیکه دوربین پروبا اشیاء ساخته دست انسان با پنج متر مربع سطح را تفکیک می کند، چشم غیر مسلح انسان در مدار پایین کره زمین تنها می تواند اشیاء مصنوعی بزرگی چون چون مرز بین انواع گوناگون گیاهان کاشته شده در مزارع یا شکل مشبکی که توسط خیابانهای شهری ساخته می شود را تشخیص دهد. برای دیدن جاده های مجزا یا ساختمانهای بزرگ فضانوردان نیاز به لنزهای زوم کننده دارند.

پروبا ماهواره کوچکی است که توسط آژانس فضایی اروپا در اکتبر 2001 به فضا پرتاب شده است. این ماهواره که در مدار 600 کیلومتری زمین می گردد در ابتدا برای یک ماموریت یکساله طراحی شده بود،‌ اما اکنون عمر کاری آن تمدید شده است. مهمترین ابزار آن دوربین با قدرت تفکیک بالا یا HRC است که می تواند از یک منطقه به مساحت 25 کیلومتر مربع تصویری با قدرت تفکیک 5 متر تهیه کند. پروبا می تواند از یک نقطه بر روی سطح زمین تصاویری از زوایای متفاوت و با ترکیب لنزهای مختلف نوری و مادون قرمز تهیه کند.

براساس اعلام نظریات کارشناسی این دیوار 7200 کیلومتری تنها از مدارهای پایینی زمین و تحت شرایط آب و هوایی و نورپردازی بخصوصی قابل مشاهده خواهد بود، در حالی‌که بسیاری از سازه‌ها نظیر راه‌های بیابانی از دورنمای فلکی بیشتر به چشم می‌آیند. پس از بازگشت نیل آرمسترانگ از ماه سال 1969 میلادی از او سوالات بسیاری در این باره پرسیده می‌شود. به گفته او قاره‌ها، دریاچه‌ها، دریاها و اقیانوس‌ها از سطح ماه قابل مشاهده بودند، اما هیچ سازه انسان‌سازی از سطح ماه که به طور متوسط در فاصله 370 هزار کیلومتری از سطح زمین واقع شده است، دیده نمی‌شد. یکی از مشکلاتی که دیدن دیوار چین از این فاصله را مشکل می‌سازد این است که چشم انسان نسبت به اختلاف رنگ بین یک جسم و زمینه آن از حساسیت قابل توجهی برخوردار است، اما رنگ دیوار چین در هیچ یک از طرفین آن نسبت به سطح زمین از اختلاف چشمگیری برخوردار نیست که این ویژگی تشخیص آن از یک فاصله نسبتا دور را با مشکل مواجه می‌سازد.

معمولا سیستم‌های ماشینی و رباتیک یا نرم‌افزاری در مقایسه از ویژگی‌های مناسب‌تری برای مشاهده اجسام از فواصل دور برخوردارند. ماهواره‌هایی که در مدارهای پایینی زمین مستقر شده‌اند، مجهز به حسگر‌هایی هستند که می‌توانند از میان ابرها و ذرات گرد و غبار نیز نفوذ کنند و بنابراین تصویر شفاف‌تری از آنچه مشاهده کرده‌اند، بگیرند، اما بعید به نظر می‌رسد که بتوان با چشم غیرمسلح دیوار چین را از فضا دید. این‌که بتوان دیوار چین را از فضا دید همواره مایه افتخار و غرور چینی‌ها بوده است. سال 2003 و پس از بازگشت نخستین فضانورد چینی از فضا او با ناامیدی اعلام کرد که نتوانسته است دیوار چین را از فضا ببیند. پس از آن نیز وزیر آموزش چین تصمیم گرفت این افسانه کهن را از کتاب های درسی مقطع دبستان حذف کند. اگرچه بسیاری از فضانوردان عدم صحت این افسانه کهن چینی را مورد تایید قرار داده‌اند، اما محققان چینی بر این باورند که لازم است در این زمینه تحقیقات بیشتری انجام شود. رشد روزافزون جمعیت در کشور چین علاوه بر این‌که پیامدهای نامطلوبی را بر افزایش انتشار آلاینده‌های زیست‌محیطی در محیط اطراف داشته است نه‌تنها دیدن دیوار چین از فضا را با مشکل مواجه ساخته است، بلکه می‌توان گفت در شرایط معمولی حتی دیدن بسیاری از اجسام از فاصله نزدیک نیز در عمل امکان‌پذیر نخواهد بود چه برسد به این‌که بخواهیم دیوار بزرگ چین را از این فاصله به نظاره بنشینیم.


مطالب مشابه :


لیست بعضی از آژانس های تور کیش

وب سایت های رزرواسیون آژانس های مسافرتی (نرم افزار سپهر تعرفه قیمت ) HRC www.IranHRC.irگروه




همه چیز در مورد دیوار چین

مهمترين ابزار آن دوربين با قدرت تفكيك بالا يا hrc است كه مي تواند از يك آژانس فضايي اروپا در




تشکیل هیات مستقل حقیقت یاب ملل متحد راجع به حمله اسراییل به کاروان آزادی

آژانس بین المللی (سه روز پس از حادثه حمله به کشتی های آزادی) با صدور قطعنامه ای (a/hrc/res/14/1)




ماشینکاری سریع (High Speed Machining )

برای بیشتر قطعات فولادی که تا حدود ۳۲-۴۲ hrc سخت شده اند، گزینه های ماشین کاری آژانس




سایت برخی از سازمان ها و نهادهای مهم بین المللی

آشنایی با شورای حقوق بشر سازمان ملل (hrc) آشنایی با آژانس فضایی اتحادیه اروپا (esa)




قسمت دوم آموزش OpenGL

منزلگه ققنوس - قسمت دوم آموزش OpenGL - bmPoints: رسم نقاط جدا از هم: bmLines: رسم خط که دو راس دارد




سازمان ملل متحد و حمایت از حقوق زنان در نیم قرن اخیر

و مکانیزم‌های معاهده‌ای حقوق بشری، دادگاه‌های بین‌المللی، آژانس‌های A/HRC /12/46,27




ديوار بزرگ چين

پروبا ماهواره کوچکی است که توسط آژانس مهمترین ابزار آن دوربین با قدرت تفکیک بالا یا hrc




چارترچیست؟

چشم انداز - چارترچیست؟ - - چشم انداز طنز-جوک-اس ام اس




برچسب :