توصیه ای به دوستان در باب اهمیت دادن به کنکور مهندسی پزشکی وزارت بهداشت

سلام دوستان 

خواستم چند نکته که به ذهنم میرسه به دوستان عزیزم بگم که ممکنه تاثیر به سزایی در آینده کاری و تحصیلی شون داشته باشه. 

دوستانی که امسال کنکور وزارت بهداشت رشته مهندسی پزشکی دادن و قبول شدن تو هر واحد دانشگاهیش که ازصمیم قلب بهشون تبریک میگم و دوستانی که متاسفانه امسال نتیجه خوبی نگرفتند رو آرزو میکنم در آینده نزدیک خبر های خوبی بشنوند. میخواستم واسه کسانی که سال آتی میخوان کنکور بدن حالا دوستان الکترونیکی مخابراتی یا کنترلی و مهندسی پزشکی تفاوتی نمیکنه، مخاطب حرف من کلیه ی دوستانی است که قصد ادامه تحصیل تو مقطع کارشناسی ارشد رو دارند هست. میخوام از مزایا معایب هر رشته و گرایش و مزایا و معایب بین تحصیل در رشته مهندسی پزشکی توسط کنکور وزارت علوم و تحصیل در یکی از دانشگاههای وزارت علوم و تفاوت اون با تحصیل تو دانشگاههای وزارت بهداشت براتون بگم.

اول راجع به تفاوت گرایش های مهندسی برق بحث میکنم:

1- الکترونیک:

من به شخصه و جمع کثیری از فارغ التحصیلان این گرایش،  این گرایش رو گرایش خوبی برای ادامه تحصیل نمیدونیم. چرا؟ چون تنها فاکتور ویژه ای که باهاش یه مهندس الکترونیک رو میشناسن طراحی مدارات الکترونیکی یا میکرو پروسسوری هست و این امر با داشتن لیسانس مهندسی برق الکترونیک نیز محقق میشه. در گرایش ارشد این رشته مخصوصا در گرایش ادوات نیمه هادی دروس خشک و فیزیکی میشن و برای کسی که علاقه ای به مثلا طرز کار ساختمان داخلی ّFET در دوران کارشناسی نداشته و فقط تحلیل مدارات الکترونیکی( محاسبه گین و ...)  رو دوست داشتید بسیار خسته کننده و کسالت آور میشه. حدودا 40 الی 50 درصد فارغ التحصیلان گرایش الکترونیک در مقطع لیسانس در مقطع کارشناسی ارشد تغییر گرایش داده و اکثرا مهندسی پزشکی بیوالکتریک را انتخاب می کنند. دلیل این امر را در انتهای همین نوشته یا نوشته های بعدی منعکس خواهم نمود.

پس اگر شما نیز فارغ التحصیل یا دانشجوی این گرایش در مقطع لیسانس هستید احتمالا به فکر تغییر گرایش افتاده یا خواهید افتاد.

2- گرایش قدرت:

راجع به این گرایش نمیتونم نظری بدم ولی برای کسی که به دنبال کار و پول در آوردن از رشته برق هست و قصد ادامه تحصیل خارج کشور رو نداره مناسبترین گرایش هست. من صرفا چون علاقه ای به بحث های قدرت و تجهیزات بزرگ این رشته ندارم نمیتونم بیش از این نظری بدم. کلا با رتبه 300 به بالای این گرایش  احتمالا نمیتوان به قبولی در دانشگاههای تهران امیدوار بود.(هیچ دانشگاهی در تهران به جز احتمالا عباسپور که تا 500 هم شاید بگیره) به دانشجویان و فارغ التحصیلان این گرایش بنده توصیه نمیکنم تغییر گرایش بدن.

3- گرایش کنترل:

تقریبا مشابه گرایش قدرت کار معین و مشخصی دارن نسبت به سایر گرایش ها ولی برای ادامه تحصیل من این گرایش رو نمی پسندم به جز فقط کنترل دانشگاه تهران و قطب علمی کنترل و پردازش هوشمند این دانشگاه. دوستان همه بحث بنده اینه که برای پذیرش گرفتن و ادامه تحصیل بایستی گرایشتون رو به سمت Computer science نزدیک کنید و در گرایش کنترل در دانشگاه تهران می تونید این کار رو انجام بدید ولی به شخصه کنترل جای دیگه ای رو توصیه نمیکنم.(شاید من اشتباه میکنم، این نظر شخصی بنده هست)

4- گرایش مخابرات:

میتونم بگم اگر فارغ التحصیل این گرایش تا حداکثر 10 15 سال قبل بودید میگفتم که برای ادامه تحصیل همین گرایش رو ادامه بدید ولی الان با این وضع مخابرات چه سیستم چه میدان چنین توصیه ای را به هیچ وجه نمیکنم. با یکی از دوستان تو کانادا حرف میزدم خودشون مهندسی پزشکی بودن تو UBC از احوالات 2 نفر از دوستان مخابراتیشون میگفتن که یکیشون الان تقریبا 1 ساله بیکار مونده و خونه نشین شده و یکیشون اخیرا یکار پیدا کرده تو بنگاه ماشین. من به هیچ وجه توصیه نمیکنم اکثرا بچه های این گرایش تغییر گرایش میدن مخصوصا سیستمی ها به سمت بیوالکتریک و تو بحث های پردازش سیگنال و ساخت فیلترهای تطبیقی و برای میدان نیز توصیه بنده تغییر گرایش و کار تو حوزه بیوالکترومغناطیس هست.( اینها صرفا توصیه بنده با توجه به شنیده ها و تجربه این چندوقت هست)

اخیرا گرایشی تحت عنوان مخابرات امن در دانشگاه علم و صنعت راه اندازی شده که گرایشی نزدیک به کامپیوتر هست ، به عقیده من میتونه گرایش مناسبی باشه به شرطی که قبلش چارت درسی اش رو حتما بررسی کنید. مخابرات شبکه نیز میتونه گرایش مناسبی باشه که گویا فقط صنعتی اصفهان داره.( شبکه هم بایستی چارت آموزشی اش رو بررسی کرد)

گرایش های 5 و 6 از مهندسی برق بیشتر مربوط به قدرتی ها میشه و اما:

7- مهندسی پزشکی بیوالکتریک

شاید تنها نقطه ضعفی که بشه برای این گرایش در نظر گرفت بازار کار به نظر نامناسب اون باشه. ولی دوستان مژده اخیرا پیشرفتهای خوبی در زمینه ساخت و توسعه تجهیزات پزشکی تو ایران داشتیم. اگر به اکثر دستگاههای مونیتورینگ اتاقهای عمل نگاه کرده باشین برند PRS رو می بینید که شاید تصویر شما با توجه به کیفیت دستگاه برندی آلمانی یا امریکایی باشه ولی این تنها مخفف Pooyandegane Rahe Sa'adat هست که برندی کاملا ایرانی است و اخیرا شاهد حتی صادرات این تجهیزات به کشورهای اروپایی و خاورمیانه هستیم.

همچنین شرکتها اخیرا بخش تحقیق و توسعه دارند و این گروه شامل مهندسان پزشک گرایش بیوالکتریک هست.

علاوه بر کار زمینه های تحقیقاتی بسیار گسترده ای در این گرایش وجود داره:

1- پردازش سیگنالها و علایم حیاتی( پردازشهای حوزه فرکانس ECG EEG  و ...)

2- پردازش و کندکاشت در تصاویر دیجیتال و پزشکی( تشخیص الگو بینایی ماشین و ...)

3- توسعه و تبیین الگوریتم ها و روشهای بهینه سازی( الگوریتم های بهینه سازی مختلف از جمله الگوریتم کلونی مورچه ها)

4- واسط کامپیوتری مغز انسان( استفاده از تراشه های الکترونیکی برای کنترل حرکات افراد معلول و ناتوان)

5- ساخت و توسعه تجهیزات ریز و درشت میکروپروسسوری پزشکی

 و ...

به نظر میاد مهندسی پزشکی از سایر گرایشهای برق کامپیوتری تر باشه. همینطور هم هست تشخیص الگو و پردازش تصویر از اهم موضوعات گرایش بیوالکتریک هست که بسیاری از مقالات تو این زمینه توسط گروه کامپیوتر و مهندسین کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی اون رو انجام میدن.

همین نقطه قوت این گرایش برای پذیرش گرفتن هست. دوستان الان نسل برق داره منقزض میشه 10 سال پیش هم حتی نمیشد اینو گفت ولی الان نسل کامپیوتره. قدیم میخواستن یه مدار بسازن که بازی snake رو بشه باهاش بازی کرد با dot matrix به یه الکترونیک کار میگفتن ولی الان ماژول (ipod, android module ...) رو در اختیار مهندس کامپیوتر میزارن که برنامش رو بنویسه و بدون هیچ تنش فیزیکی با چند خط برنامه کد بازی snake رو مینویسه.

دقیقا به همین خاطر بازار جذب مهندس کامپیوتر داغ تر از مهندسی برق هست.

راجع به اینکه بین وزارت بهداشت و علوم کدوم رو برای ادامه تحصیل تو مقطع ارشد مهندسی پزشکی انتخاب کنیم در پستهای بعدی تضیح خواهم داد.



مطالب مشابه :


آزمون وزارت بهداشت و سوالات و کلید آزمون وزارت بهداشت سال 1392

آزمون وزارت بهداشت و سوالات و کلید آزمون وزارت بهداشت آزمون مهندسی پزشکی وزارت




دانشگاههای پذیرنده دانشجوی مهندسی پزشکی در کنکور وزارت بهداشت

پذیرنده دانشجوی مهندسی پزشکی کنکور وزارت بهداشت به شرح مهندسی پزشکی وزارت




کلید نهایی آزمون رشته مهندسی پزشکی وزارت بهداشت منتشر شد

کلید نهایی آزمون رشته مهندسی پزشکی وزارت بهداشت منتشر شد. برای مشاهده کلیدها به اینجا




منابع آزمون ارشد وزارت بهداشت رشته مهندسی پزشکی(بیوالکتریک)

منابع آزمون ارشد وزارت بهداشت رشته مهندسی پزشکی(بیوالکتریک) سنجش تکمیلی امیرکبیر بسته




مهندسی پزشکی

علم مهندسی پزشکی عبارت است از وزارت بهداشت، وزارت فرهنگ و آموزش عالی، وزارت صنایع




دانلود جزوه کلیات بهداشت حرفه ای

مهندسی بهداشت ارشد پزشکی وزارت بهداشت. محیط از دانشگاه علوم پزشکی شهید




توصیه ای به دوستان در باب اهمیت دادن به کنکور مهندسی پزشکی وزارت بهداشت

دادن به کنکور مهندسی پزشکی وزارت کنکور وزارت بهداشت رشته مهندسی پزشکی دادن و




برچسب :