اشتغال زنان و مشارکت گسترده آنها در فعالیت های اقتصادی ؛
در زمان حاضر حضور فعال زنان در جریان زندگی خانوادگی و فعالیت های اجتماعی از اهمیت زیادی برخوردار بوده و این حضور پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز بصورت چشمگیری افزایش یافته است.
بانوان ایرانی طی دهه گذشته با حضور فعال در عرصه های مختلف جامعه بخصوص در بخش
اقتصادی کشور نسبت به مشارکت در این بخش اقدام جدی و اساسی از خود نشان داده اند.
از جمله بهترین طریق مشارکت که در برگیرنده اهداف انسانی، اجتماعی و اقتصادی بانوان بوده، مشارکت آنان در قالب تشکل های تعاونی و تشکیل تعاونی های زنان است.
این گونه تعاونی ها زمینه خودیاری را برای زنان فراهم کرده و به مدد ساختار مردمی خود به زنان در مقام هیات مدیره، عضو و شاغلان در تعاونی ها فرصت مشارکت و اثر بخش بودن در فعالیت های اقتصادی را می دهند و با شرایط سهل و آسان برای زنان ایجاد اشتغال می کنند.
حضور در این تعاونی ها به گونه ای است که حتی زنان محروم با سرمایه های اندک خود می توانند به این تعاونی ها پیوسته و وارد عرصه های مختلف جامعه شوند و از استعداد و توانمندی خویش برای رشد و توسعه زندگی خود، خانواده و جامعه بهره برداری کنند.
در این شرکت های تعاونی، زنان می توانند در کلیه مراحل تصمیم گیری، مدیریت، نظارت و اجرای برنامه ها و فعالیت ها مشارکت کنند.
شرکت های تعاونی زنان شرایط را به نحوی برای آنان مهیا کرده که از طریق اشتغال در فعالیت های اقتصادی و اجتماعی وارد زندگی جدیدی شوند که سراسر تلاش و کوشش است.
شرکت های تعاونی زنان تا قبل از سال 86 به شرکت هایی اطلاق می شد که 50 درصد از اعضای آنها را زنان تشکیل می دادند، اما براساس استانداردسازی تعاریف و مفاهیم بخش تعاونی، امروزه شرکت های تعاونی زنان به شرکت هایی اطلاق می شود که براساس قانون تشکیل و ثبت می شود و حداقل 70 درصد اعضای آن را بانوان تشکیل می دهند.
در زمان حاضر تعاونی زنان در بخش های صنعتی، کشاورزی و خدمات فعالیت می کنند که بیشترین تعداد تعاونی ها زنان مربوط به بخش خدمات و کمترین آن مربوط به بخش معدن است.
تعاونی زنان در بخش صنعتی بیشتر در تولید صنایع دستی، ریسندگی، اسباب بازی، فرش دستباف، صنایع دارویی، الکترونیک و پوشاک فعالیت می کنند و در بخش کشاورزی نیز تولید فرآورده های لبنی، گل و گیاه، پرورش قارچ، پرورش زنبور عسل، دامداری و دامپروری، پرورش ماهی طیور و صنایع بسته بندی محصولات کشاورزی را برعهده گرفته اند.
همچنین در بخش خدمات زنان بیشتر در خدمات بهداشتی و درمانی، تشکیل مدارس و مراکز آموزش غیرانتفاعی، مهدهای کودک مجتمع های فرهنگی و ورزشی، آموزشگاههای آزاد رانندگی، آموزشگاههای معلولین، آسایشگاهها، خدمات فنی و مهندسی و ارایه خدمات رایانه ای به فعالیت مشغول هستند.
براساس اطلاعات موجود، اولین تعاونی بانوان بعد از انقلاب اسلامی تعاونی کشاورزی اتحاد در استان اصفهان بود که شش زن و یک مرد عضو آن بودند و در مجموع هفت نفر شاغل ثابت و 15 نفر نیز بصورت فصلی در آن مشغول به فعالیت بودند.
این افراد 75 هکتار زمین را زیرکشت داشتند که گیاهان دارویی برای بازارهای داخلی تولید می کردند.
در رژیم گذشته نیز حدود 2 هزار تعاونی بانوان در کشور به ثبت رسیده بود که تعدادی از آنان غیرفعال بودند.
این در حالی است که تا سال 84 شمار تعاونی های بانوان به حدود 12 هزار تعاونی رسید و در زمان حاضر نیز این رقم به حدود 25 هزار تعاونی افزایش یافته است.
وزارت تعاون بعنوان یکی از ارگان های فرابخشی در کشور و با توجه به وظایف خود در توسعه
تعاونی زنان در توانمندسازی بانوان نقش مهمی داشته و در راستای وظایف قانونی خود اقدامات خوبی در جهت اعتلای جامعه زنان انجام داده و با برنامه ریزی مناسب موجبات تسهیل تشکیل تعاونی های زنان را فراهم کرده است.
ایجاد زمینه های مناسب برای استقلال در تمام عرصه های اجتماعی - اقتصادی از طریق تشکیل و توسعه تعاونی های زنان، تشویق و حمایت از تشکیل شرکت های تعاونی زنان از حمایت های وزارت تعاون از تعاونی های بانوان است.
همچنین حمایت از دسترسی تعاونی های زنان به منابع و تسهیلات مالی و رفع موانع حقوقی در دسترسی برابر به منابع مالی مورد نیاز آنها و فراهم کردن فرصت های عرضه تولیدات و خدمات تعاونی های زنان در نمایشگاه و بازارهای داخلی و خارجی از دیگر حمایت های وزارت تعاون است.
وزارت تعاون با توجه به وظایف و ماموریت های خود و نقش مهمی که در ارتقا وضعیت اقتصادی اجتماعی زنان و توانمندسازی آنان در قالب تعاونی های بانوان دارد از جمله موثرترین دستگاهها برای تحقق اهداف دولت در حوزه زنان و خانواده محسوب می شود.
اشتغال 140 هزار و 428 نفر از زنان و دختران طی سالهای 85 تا 87 از محل اعتبار بنگاه های اقتصادی زودبازده و اعتبار کمک های فنی و اعتباری به تعاونی بانوان از جمله حمایت های وزارت تعاون از این نوع تعاونی ها محسوب می شود.
تصویب نهایی 31 طرح اشتغالزایی تعاونی های زنان با سرمایه گذاری هفت هزار و 156 میلیارد ریال با تسهیلات چهار هزار و 330 میلیارد ریال جهت استغالزایی 146 نفر در سال 86
نیز از مهمترین این اقدام ها می باشد.
همچنین وزارت تعاون در راستای حمایت های خود طی سالهای 84 تا 87 چهار بازارچه برای عرضه و فروش تولیدات تعاونی های زنان بمنظور بازاریابی محصولات تعاونی های زنان در سراسر کشور در استان های تهران، ایلام، بوشهر و کرمان ایجاد کرده است.
تشکیل 36 تعاونی زنان و دختران فارغ التحصیل در سطح کشور در مقاطع تحصیلی مختلف که ایجاد 303 فرصت شغلی را به همراه داشته است.
همچنین در سال 87 حمایت از تعداد 79 شرکت تعاونی زنان با اولویت زنان سرپرست خانوار و فارغ التحصیل زن انجام شده است.
وزارت تعاون با تقویت و حمایت از تعاونی های و بخصوص تعاونی های بانوان می تواند به سهم 25 درصدی خود از اقتصاد ملی که در سیاست های اصل 44 قانون اساسی و برنامه پنجم توسعه کشور پیش بینی شده برسد.
طبق قانون اساسی بخش تعاون در نظام اقتصادی کشور جایگاه مشخص و تاثیرگذاری داشته و بزرگان نظام در زمان تدوین قانون اساسی به این موضوع مهم توجه ویژه ای داشته اند.
نقش بخش تعاون در فرآیند عدالت اجتماعی توام با اقتصاد و پیشرفت در نظام اقتصادی کشور کاملا قابل لمس است و حمایت و توانمندسازی بخش تعاون می تواند اقتصاد کشور را شکوفا و به جایگاه واقعی خود در اقتصاد دنیا برساند.
مطالب مشابه :
مدیر ستاد تعاونی های مسکن مهر استان اصفهان اعلام کرد
هفت یار - مدیر ستاد تعاونی های مسکن مهر استان اصفهان اعلام کرد - نشریه اینترنتی تعاونگران
سایت خرید اینترنتی بلیط عدل از مبداء تهران - ارومیه - مشهد - کرمانشاه - همدان - قم و ...
شرکت مسافربری عدل اصفهان جی - پایانه جی - سایت خرید اینترنتی بلیط عدل از مبداء تهران - ارومیه
تسهيلات جديد براي مسكن مهر
تعاوني مسکن مهر 96 سپاهان شهر اصفهان پيش از 15 ميليون تعاونی های مهر اصفهان
نفع تعاونيها در واگذاري مسكن مهر به انبوهسازان اعلام شد
تعاوني مسکن مهر 96 سپاهان شهر اصفهان ** تعاوني معادل 15درصد تعاونیهای
اطلاعات تعاونی مسکن
شرکت تعاونی مسکن در تاریخ ۱۶/۰۱/۱۳۸۶ تاسیس گردید و هم اکنون حدود ۱۷۰ عضو دارد . آدرس : اصفهان
فرم درخواست ثبت نام واحدهاي مسكوني آبشارسوم - شهرك اسپادانافازQ
شرکت تعاونی مسکن - فرم درخواست ثبت نام واحدهاي مسكوني آبشارسوم - شهرك اسپادانافازq - اعضای
صورتجلسه مجمع عمومی اعضاء تعاونی مسکن فرهنگیان ناحیه 5 با هیئت مدیره تعاونی مورخ 29/02/93
پروژه نگين کاوه فرهنگيان ناحيه 5 اصفهان و کتبی توسط مدیریت تعاونی از شهرسازی ظرف 15
متن کامل گزارش دومین جلسه مجمع عمومی روز جمعه مورخ 1393/01/29
پروژه نگين کاوه فرهنگيان ناحيه 5 اصفهان صورت گرفت – 15 اتحادیه تعاونی مسکن و
اطلاعات شرکتهای خدمات مشاوره ای فنی و مهندسی کشاورزی شهرستان اصفهان
انجمن شرکتهای مشاوره فنی کشاورزی اصفهان تعاونی مهندسی تعامل سبز 15. تعاونی تولید
اشتغال زنان و مشارکت گسترده آنها در فعالیت های اقتصادی ؛
نشریه اینترنتی تعاونگران اصفهان. تشکل های تعاونی و شاغل ثابت و 15 نفر نیز
برچسب :
تعاونی 15 اصفهان