مصاحبه اختصاصی سایت سده با شهردار خمینی شهر-قسمت سوم

خبرنگار سده:جناب آقای مهندس پورکاظم، در خمینی شهر سرانه فضای سبز و فضای ورزشی به ازای هر نفر چقدر است و چقدر با استانداردهای بین المللی و کشوری فاصله دارد؟<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

توسعه فضای سبز راحت است، نگهداری آن مشکل است

 

سرانه فضای سبز را با دو نگاه می توان حساب کرد. در نگاه اول سرانه فضای سبزی که فقط توسط شهرداری ایجاد شده است لحاظ می شود، در اینصورت سرانه فضای سبز خمینی شهر بین 7.5 تا 8.5 مترمربع است که با استاندار(یعنی 25 مترمربع برای هر شهروند) فاصله دارد. در نگاه دوم باغات و اراضی کشاورزی خمینی شهر هم لحاظ می شوند که در اینصورت به استاندارد می رسیم.

اما با توجه به خشکسالی و تبدیل زمین های زارعی به زمین های بایر، باید تا می توانیم در گوشه و کنار شهر نسبت به ساخت فضای سبز اقدام کنیم که این در برنامه های ما قرار دارد. اواخرسال گذشته پارک باغبان را افتتاح نمودیم و امسال بوستان مهر و پارک جانبازان به بهره برداری رسیده است.سعی کرده ایم تا حد توان فضای سبز را توسعه دهیم ولی باز مشکلی که داریم اینست که توسعه فضای سبز راحت است و نگهداری آن مشکل است، به عنوان مثال مشکل کم آبی را داریم. یکی از منابع آبی که سال گذشته خریداری کردیم کانال آب برخوار است که از خمینی شهر می گذرد ولی متاسفانه به علت کمبود آب، سال 87 کم آب ترین روزهای کانال را داشتیم.

 

سرانه فضای سبز خمینی شهر بین 7.5 تا 8.5 متر مربع است که با استاندار (یعنی 25 متر مربع برای هر شهروند) فاصله دارد،همچنین سرانه ورزشی با استاندارد خود فاصله زیادی دارد.

 

فضای ورزشی بر عهده تربیت بدنی است و ما به عنوان پشتیبان و همکاری و مساعدت کار می کنیم. ازجمله ورزشگاه شهدا که در بلوار شهید اشرفی در حال احداث است که نسبت به آزاد سازی زمین هایش اقدام شده است و چند زمین ورزشی رو باز احداث شده است. بعلاوه یک سوله ورزشی چند منظوره در دست احداث است. در گوشه و کنار شهر نیز، در هر کجا امکانپذیر بوده، شهرداری در حد توان به تربیت بدنی کمک نموده است. فکر می کنم سرانه ورزشی با استاندارد خود فاصله زیادی دارد.

مشکلی که در خمینی شهر وجود دارد تمرکز فضاهای ورزشی در چند نقطه خاص میدان قدس و خیابان جمهوری اسلامی و خیابان صهری است که می طلبد در همه جای شهر توسعه یابد که با طرح های در دست اجرا امیدواریم این اتفاق در آینده رخ دهد تا همه همشهریان بتوانند از این فضاها استفاده کنند، از جمله بحث بانوان می باشد که نیاز هست فکر ویژه ای شود و سالنی که در باغ بانوان افتتاح شد به همین منظور بوده است و امیدواریم مشکل پیش آمده مرتفع گردد و بانوان بتوانند از امکانات باغ بانوان استفاده کنند.

 

خبرنگار سده:جناب آقای شهردار، لطفا بفرمایید که سده کی دارای یک موزه می شود؟

ما نسبت به این قضیه گامهایی برداشته ایم ولی می طلبد که شهروندان و مسئولین ادارات همکاری بیشتری بکنند.

تاکنون نزدیک به 50 اثر تاریخی توسط میراث فرهنگی در خمینی شهر به ثبت رسیده است که البته بیشتر این آثار مساجد هستند. شهرداری، خانه مجیر و خانه سرتیپ سدهی را تملک کرده است. تعدادی جزء خیرین بوده اند و خودشان (مکان تاریخی را) به شهرداری اهدا نموده اند و مابقی را شهرداری خریداری کرده است و با همکاری میراث فرهنگی نسبت به بازسازی و مرمت آن اقدام شده است.

امیدواریم امسال بتوانیم درب منزل سرتیپ و مجیر را به روی مردم باز کنیم. با هماهنگی هایی که با میراث فرهنگی داشته ایم قرار شده است در منزل سرتیپ موزه سنگ و زندگی راه اندازی شود که البته زمانبر است و امیدواریم تا پایان سال 88 تجهیز و راه اندازی شود.

همچنین قرار است در خانه مجیر هم  نمایشگاه صنایع دستی راه اندازی شود. کبوترخانه بوستان مهر و کبوترخانه جوی آباد هم در دست مرمت و بازسازی است. بنابراین امیدواریم با تجهیز و مرمت آثار باستانی راه را برای ارائه این آثار به کلیه هموطنان، بخصوص مسافران نوروزی و تابستانی هموار کنیم.

 

بزودی درب منزل سرتیپ سدهی و خانه مجیر به روی عموم مردم خمینی شهر باز خواهد شد و موزه سنگ و زندگی اولین موزه سده لقب خواهد گرفت.

 

خبرنگار سده: جناب آقای پورکاظم، وضعیت فرهنگسرا در سده به چه صورتی است و تاکنون چه اقداماتی در این زمینه انجام گرفته است؟

خمینی شهر با وجود اینکه بعد از تهران بالاترین تراکم را دارد شهرداری خمینی شهر از لحاظ درآمدی پایین ترین سرانه را دارد.

 

 

به روایتی می توان گفت در خمینی شهر فرهنگسرا نداریم. با توجه به فرهنگسراهای شهرهای بزرگ مانند اصفهان و تهران، فرهنگسرا مجموعه کاملی شامل کتابخانه، نمایشگاه، سالنهای آمفی تئاتر،کارگاههای آموزشی، پارک، فضای بازی و... است که در خمینی شهر چنین مجموعه هایی را نداریم.

 

در خمینی شهر هیچ فرهنگسرایی نداریم

 

کتابخانه های خوبی در سطح شهر وجود دارد و زمینی در خیابان امیرکبیر جهت احداث فرهنگسرا در نظر گرفته شده است و زمین دیگری در خیابان شریعتی جنوبی مد نظر است (که قسمتی از آن وقفی می باشد) و قرار است زیر آن پارکینگ و بالای آن کتابخانه ای احداث گردد (چون نظر واقف اینچنین بوده است).

اجرای یک فرهنگسرای خوب بین 5 تا 10 ملیارد تومان هزینه در بر دارد.

 

متوسط سرانه درآمد هر شهروند  در استان اصفهان 153 هزارتومان، در شهر اصفهان 300 هزار و در شاهین شهر نزدیک 250 هزار تومان است درحالی که در خمینی شهر این سرانه 85 هزار تومان است!

 

دقت کنید که خمینی شهر با وجود اینکه بعد از تهران بالاترین تراکم را دارد شهرداری خمینی شهر از لحاظ درآمدی پایین ترین سرانه را دارد. امسال متوسط سرانه درآمد در استان اصفهان 153 هزارتومان است درحالی که در خمینی شهر این سرانه 85 هزار تومان است که تنها 52 درصد آن محقق شده است و پیش بینی ما اینست که خوشبینانه بین 60 تا  65 درصد آن محقق گردد و از لحاظ سرانه خیلی پایین هستیم.

دقت کنید که در اصفهان سرانه هر شهروند 300 هزار تومان و در شاهین شهر نزدیک 250 هزار تومان است که با این اعداد خیلی فاصله داریم و پیوسته در حال عقب افتادن هستیم.

امیدواریم درآمدهای پایداری در شهر ایجاد کنیم و وضعیت درآمدی بهبود یابد تا بتوانیم وضعیت شهر را بهبود ببخشیم.  


مطالب مشابه :


لیست فرهنگسرا و نگارخانه ها

سایت سازمان فرهنگی هنری شهرداری لیست فرهنگسراهای خانه گرافیک وهنر اصفهان




داووس ایرانی در اصفهان به جای کیش

وی با اشاره به اینکه شهرداری اصفهان با وزارت تهران از لیست شهرهای فرهنگسراهای




فرهنگسرا چیست ؟

برای هر منطقه شهرداری یک عبارت‌اند از فرهنگسراهای کودک،نوجوان لیست تمام پیوند




مصاحبه اختصاصی سایت سده با شهردار خمینی شهر-قسمت سوم

در نگاه اول سرانه فضای سبزی که فقط توسط شهرداری با توجه به فرهنگسراهای اصفهان سرانه هر




باغ موزه هنر ایرانی

لیست بانک های فرهنگی هنری شهرداری تهران با هدف هشت بهشت اصفهان، شمس العماره




معرفی نمایش‌های برگزیده کودک و نوجوان جشنواره تئاتر شهر

سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران 14 تا 23 اردیبهشت در فرهنگسراهای شهر لیست تمام پیوند




قیمت بلیت اتوبوس بین‌شهری/جدول

فهرست فرهنگسراهای لیست نمایشگاه های داخلی سال 1392 اصفهان. اسکانیا 44




برچسب :