سوخت در مرزهای کرمانشاه، ترانزیت می شود یا قاچاق؟

یکی از انتقادات مطروحه توسط برخی از رسانه های کرمانشاه، "ترانزیت سوخت" است، این دسته از منتقدان کمتر بطور شفاف دلیل انتقادشان را بیان کرده اند و ظاهرا محاسباتی هم برای سودآوری یا ضرردهی "ترانزیت سوخت" از مرزهای استان نتوانسته اند ارائه نمایند.

از سوی دیگر گاه طوری از "ترانزیت سوخت" نام می برند که انگار "قاچاق سوخت" در استان اتفاق می افتد و به قول یکی از منتقدان "ترانزیت قاچاق سوخت" انجام می شود.

اعلام ضرر ۹۰ میلیارد تومانی که ترانزیت سوخت توسط تانکرهای عراقی در ۶ ماهه نخست سال ۹۲ از دو گلوگاه استفاده از سوخت یارانه ای داخل کشور و ضربه به زیرساخت های جاده ای استان کرمانشاه، تحمیل کرده، نیز از دیگر انتقادهای موردنظر است بطوریکه یکی از نمایندگان استان در هفته گذشته در مورد اخیر به وزیر راه و شهرسازی تذکر داد.

اما اکنون فرمانده پایگاه دریابانی شهرستان قشم از قاچاق روزانه ۱۰ میلیون لیتر سوخت در کل مرزهای کشور به نقل از فرمانده مرزبانی ناجا خبر داد و گفت: بحث قاچاق سوخت به خاطر اختلاف قیمت بین ایران و کشورهای همسایه است.

به گزارش پیام نو، سرهنگ عبدالله لشگری در پاسخ به این سوال که «اختلاف قیمت گازوئیل به چه میزانی است»، یادآور شده است: بنا بر محاسبات ما در حال حاضر قیمت گازوئیل یارانه ای در ایران ۱۵۰ تومان و نرخ آزاد ۳۵۰ تومان است، اما قیمت آن در مرزهای ما حدود ۲۱۰۰ تومان است که حدود ۱۴ برابر قیمت یارانه ای و ۶ برابر قیمت گازوئیل آزاد است که این اختلاف قیمت ها مهمترین معضلی است که قاچاقچیان سوخت را به سمت کسب درآمدهای سرشار آن می کشاند.

مشکل نظارت در توزیع سوخت

این فرمانده دریابانی ادامه می دهد: برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید دیگر سازمان ها نیز به میدان بیایند، زیرا این حجم از قاچاق نشان می دهد که ما در شبکه توزیع سوخت حتما دچار مشکل هستیم و باید نظارت بیشتری در این خصوص صورت گیرد.

خلاءهای قانونی

سرهنگ لشگری ضمن انتقاد از وجود خلاءهای قانونی در راه مبارزه با قاچاق سوخت می گوید: متاسفانه قاچاقچیان از وجود چنین خلاءهای قانونی استفاده می کنند و به اهداف خود می رسند. به عنوان مثال لنجی که دریابانی با ۱۰۰ هزار لیتر سوخت قاچاق توقیف می کند، به نام شخص ثالثی ثبت شده که قضات به دلیل نبود قانون، آن را بعد از ۱۵ تا ۲۰ روز آزاد می کنند که همین موضوع باعث سوء استفاده قاچاقچیان می شود.

وی می افزاید: جریمه قاچاق سوخت نیز بسیار بالا است و به ازای ۱۰۰ هزار لیتر سوخت حدود ۵۰۰ میلیون تومان جریمه در نظر گرفته شده، اما قاچاقچیان از این خلاءهای قانونی استفاده کرده و فردی را معرفی می کنند و وجه ناچیزی به وی می دهند. البته شخص ثالث هم که معتاد یا معلوم الحال است مبلغی بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان دریافت می کند و در قبال این مبلغ تقبل می کند که سوخت کشف شده متعلق به او است و دیگران فقط کارگر هستند. در نتیجه این فرد به زندان فرستاده می شود (به این فرد اصطلاحا زندان خواب می گویند) و سایر افراد آزاد می شوند و فقط مبلغی جریمه می پردازند.

کارت های سوخت اضافه در دست قاچاقچیان

سرهنگ لشگری به کارت های سوخت اضافه در دست قاچاقچیان اشاره کرده و می گوید: متاسفانه این کارت ها معضل بزرگی است، چرا که راننده هر خودرویی می تواند از هر کارت سوخت فعال دارای سهمیه استفاده کند. یکی از پیشنهادهای ما به کمیسیون قاچاق این است که هر خودرو فقط بتواند با کارت خودش سوخت گیری کند. ما افرادی را دستگیر کردیم که با ۲ یا ۳ کارت اقدام به سوخت گیری می کردند.


مطالب مشابه :


سامانه پیگیری کارت سوخت

خدمات کارت سوخت ثبت نام کارت موتور سیکلت ثبت نام کارت گازوئیل




سایت ثبت نام کارت سوخت گازوئیل

سایت ثبت نام کارت سوخت سایت ثبت نام کارت سوخت گازوئیل شركت ملي پالايش و پخش




آغاز توزیع گازوئیل با کارت هوشمند

مدیر اجرایی طرح کارت هوشمند گازوئیل دیزلی در این طرح ثبت نام و کارت سوخت شان را




افزایش قیمت گازوئیل

افزایش قیمت گازوئیل ثبت نام و حاشیه بالای قاچاق سوخت در حالی که قاچاق مواد




جدول قیمت جدید بنزین، گازوئیل و CNG

پایگاه خبری آذرنیوز - جدول قیمت جدید بنزین، گازوئیل و cng - اخبار و مطالب متنوع و جالب




روند افزایش قیمت سوخت طی 15 سال گذشته (نمودار)

≈≈ثبت شده در اما مصرف سوخت در با ادامه روند ثبات قیمت، میزان مصرف بنزین و گازوئیل در




سوخت در مرزهای کرمانشاه، ترانزیت می شود یا قاچاق؟

از سوی دیگر گاه طوری از "ترانزیت سوخت" نام می گازوئیل یارانه ای به نام شخص ثالثی ثبت شده




برچسب :