کتاب در مورد مهدویت و امام زمان(عج)
1. آنچه خوبان همه دارند تو تنها داري
عزت مهاجراني، قم، عابد، 24 صفحه وزيري،( شميز).
كتاب حاضر اشاره به بررسي شباهت امام مهدي(عج) با انبياء گذشته دارد كه بيش از بيست و پنج پيامبر از پيامبران الهي را نام برده است.
2. آيتي از آسمان در ظهور امام زمان(عج)؛
نادر فضلي، تهران: نيك معارف، 48 صفحه، رقعي (شميز).
نويسنده در اين مجموعه، داستانهايي از پيامبران در قرآن را ارائه ميدهد كه پيامبران نشانههاي قدرت خدا را به مردم نشان ميدادند و آنان نميپذيرفتند. اين داستان در قرآن براي دلداري پيامبر آمده است. وي با بهرهگيري از آيات و روايات، به مسئله نابودي باطل و پيروزي حق ميپردازد كه به دست آيت بزرگ الهي، امام مهدي(عج) صورت خواهد گرفت؛ آيتي كه در سوره شعراء، آيه 4، خداوند وعده آن را داده است. (اگر بخواهيم آيتي در آسمان بر آنها فرود ميآوريم كه در برابر آن آيت گردنها، به فروتني و تسليم فرود آيند) در پايان گزيدههايي از دعاي ندبه ترجمه و تفسير شده است.
3. آيا به ياد امام زمان(عج) هستيد؟
محمدتقي صرفي، قم: محدث، 128 صفحه، رقعي (شميز).
نويسنده با بهرهگيري از كتب روايي و تاريخي، ضمن بيان زندگاني امام مهدي(عج) از ولادت تا امامت به شرح دوران غيبت صغرا ميپردازد، سپس درباره غيبت كبرا بحث ميكند و نام برخي از اشخاصي را كه موفق به ديدن آنحضرت شدهاند ذكر ميكند و در ادامه عناويني نظير پيامهاو توقيعات آن حضرت، آيات نازل شده در شأن امام مهدي(عج)، القاب و كنيههاي امام مهدي(عج)، وظايف شيعيان در دوران غيبت و علائم ظهور امام مهدي را شرح ميدهد.
4. از ظهر تا ظهور
حسين ايراني، ويراسته علي كرم جلالوند قم، نورالسجاد (ع)، 63 صفحه، پالتويي (شميز)،
اين اثر گفتاري است كوتاه در بررسي ارتباط قيام امام حسين(ع) و امام عصر (ع) با استناد به روايات شيعي، نويسنده معتقد است از ابتدا بين مظلوم و انتقام گيرنده وي، ارتباطي قوي بوده و در قرآن نيز بدان تصريح شده است و قطعاً شهادت امام به عنوان مظلوم بزرگ تاريخ اسلام. بدون انتقام و منتقم مفهومي ندارد. وي در ادامه ارتباط شهادت امام حسين در ظهر عاشورا با قيام و ظهور امام عصر در آخرالزمان را با استناد به روايات ذكر و وي را به عنوان انتقام گيرنده خون امام معرفي كرده است. وي وجوه اين ارتباط را ارتباط نزديك خانوادگي دو امام، قيام هر دو با شمشير، شعار يالثارات الحسين توسط ياران امام عصر(عج)، قيام از مكه و استقرار در كوفه، ظهور در روز عاشورا، اهداف يكسان هر دو امام و... ذكر كرده است.
5. استراتژي انتظار؛
اسماعيل شفيعي سروستاني، جلد 1 و 2، تهران، موعود عصر، چاپ اول، 160 صفحه، رقعي (شميز). جلد اول، بيان آن كه انتظار در خود و با خود، روح مقاومت و تلاش براي رفتن و رسيدنرا ميد مد و بالاخره نام بلند حضرت صاحب الزمان(عج) درآن است. در پايان نظريه گذار از غربزدگي را متذكر ميشود.
جلد دوم، در چهار فصل تنظيم شده است. فصل نخست به صورت خلاصه ناظر بر ضرورت تدوين استراتژي و ملزومات آن است. فصل دوم در برگيرنده دوازده دليل است و در فصل سوم همه مطالب منحصر به گفتوگو درباره جهت و حجيّت اهل بيت (عليهمالسلام) و بالاخره امام عصر (ع) به عنوان حجت موجه شده است امري كه قطب مياني و ركن ركين استراتژي مهدوي را مينماياند و فصل چهارم پيرامون عهد و معاني آن با استناد به آيات و روايات آمده است.
6. امام مهدي دوازدهمين برج ولايت
اثبات وجود حضرت حجه بن الحسن العسكري(عج) از ديدگاه علماي بزرگ اهل سنت، محمد تقي گلي، قم، دارالنشر، 160 ص، فارسي، رقعي (شميز).
نويسنده در پاسخ به اين پرسش، كه آيا اهل سنت اعتقادي به مهدي موعود دارند، به تأليف اين كتاب پرداخته، وي با نگاهي به كتابهاي اهل سنت، پس از بحث در ميلاد حضرت ولي عصر از نظر شيعه و سني، ويژگيهاي امام مهدي(عج) را از ديدگاه اهل سنت بررسي كرده و پس از بيان علائم ظهور از ديدگاه شيعه و سني اخباري از اديان غير از اسلام، درباره ظهور حضرت و نيز غيبت پيامبران گذشته ارائه داده است و احاديثي در اثبات امام مهدي (ع)، از رسول خدا و حضرت علي (ع) ارائه كرده است.
7. اعمال شعبانيهِ
محمدرضا فؤاديان، تهران، بنياد فرهنگي حضرت مهدي موعود(عج)، پالتويي(شميز). نويسنده كتاب را در سه بخش تدوين نموده است. بخش اول فضيلت نيمه شعبان، بخش دوم اعمال شب نيمه شعبان، بخش سوم اعمال روز نيمه شعبان.
8. ارتباط معنوي با حضرت مهدي(عج)
حسين گنجي، قم، بقيه الله(عج)، 192 صفحه، وزيري، (شميز) نويسنده، غيبت امام، امكان ملاقات در عصر غيبت و فايدههاي غايب بودن امام را آورده و در بخشي از كتابحكايات و تشرفات برخي از علماي معاصر را آورده است. و در پايان علل عدم ارتباط ما با امام زمان(عج) را بررسي كرده است.
9. اميد آخر كيه؟
م حسني؛ منصور متقي، قم، ياران قائم(عج)، 12 ص، خشتي (شميز). كتاب حاضر داستاني است شيرين همراه با اشعار كه براي كودكان تدوين شده است.
10. او گفت؛
سيدمحمد علوي، ويراسته سيدعلي رضوي، مشهد، پارسيران، 65 صفحه، رقعي (شميز). نوشتار حاضر مجموعههاي شعر فارسي در مدايح امام مهدي(عج) است.
11. بازگشت به زمين پس از ظهور
ابراهيم رحيمي بندرآبادي، ويراسته عليكرم جلالوند، قم، اسحار، 72 ص، پالتويي (شميز).
نويسنده به موضوع رجعت و اثبات آن و سپس به مباحث امام مهدي(عج)، ظهور و نشانههاي ظهور حضرت با استناد به احاديث پرداخته است.
12. بامداد بشريت
مجموعهاي از پرسشها و پاسخها پيرامون امام زمان(عج)، محمدجواد مروّجي طبسي، ويراسته محمدرضا كرماني، قم، بوستان كتاب، 167 صفحه، رقعي (شميز).
نوشتار حاضر شامل 43 پرسش و پاسخ درباره امام مهدي(عج) و مسئله مهدويت است. اين پرسش و پاسخها به ترتيب درباره مباني اعتقاد به مهدويت، ميلاد منجي بشريت، راز طول عمر، فلسفه غيبت، نشانههاي ظهور، ويژگيهاي امام زمان، دولت جهاني مهدي(عج)، ظهور و دشمنان امام زمان(عج) است. مطالب كتاب عمدتاً بر محور روايات و احاديث منقول از پيامبر (ص) و ائمه اهل بيت (عليهمالسلام) سامان يافته است و جنبه نقلي دارد و جز در مواردي بسيار معدود و مختصر، از ارائه هر گونه تحليلي خودداري شده است.
13. بررسي مقايسهاي بين حضرت مهدي (ع) و امام حسين (ع)
علي، كريمي، جهرمي، تبريز، ستاد بزرگداشت مراسم نيمه شعبان، مسجد آيت الله انگجي، 62 ص، رقعي (شميز).
پژوهشي است درباره شباهتهاي امام مهدي(عج) با امام حسين (ع)و پيوند و ارتباط مادي و معنوي آن دو با يكديگر از ديدگاه آيات و روايات، نويسنده در 17 فصل به 17 مورد از اين ارتباط و پيوندها اشاره كرده و آنها را توضيح داده است.
14. با كاروان مهدي (ع)؛
علي كيّالها، قزوين، اسلام، 167 ص، وزيري، (شميز).
تلاش نويسنده در اين كتاب در اثبات حق بودن مهدي(عج) و مسئله ظهور و آگاه كردن اقشار ملل به ويژه بيخبران و مغرضاني است كه تصور ميكنند جهان كنوني از ابتدا چنين بوده و همچنان با ظلم و بيعدالتي پيشرفته و به نابودي مطلق خواهد پيوست. در واقع اين نوشتار با آوردن استدلالي علمي و متقن سعي در اثبات ظهور حضرت و تشكيل حكومتي جهاني و برقراري عدلي فراگير و جهاني است.
15. بيا تا دعايش كنيم؛
حسن شادروان، قم، مركز بين المللي نشر ايرا، 298 ص، جيبي، (شميز).
مجموعههاي نفيسي از ادعيّه وارده در مورد امام زمان (ع) به همراه 14 نكته كليدي براي عاشقان آن حضرت. نويسنده فهرست مطالب را به اين ترتيب آورده است:
بخش اول: نمازهاي حضرت؛
بخش دوم: دعاها؛
بخش سوم: زيارات؛
بخش چهارم: استخاره و حرز؛
16. روايح المسك و العنبر
سيديحيي، فاضل همداني، با تصحيح صفر فلاحي، قم: زائر، 183 ص، رقعي (شميز).
عنوان روي جلد: روائح المسك والعنبر في اوصاف الامام القائم المنتظر، نشانههاي قائم آل محمد (ص)، اثر حاضر، پيرامون زندگي سراسر نور امام دوازدهم، امام مهدي(عج) و مسأله امامت است.
17. روح بهار
منيره، زارعان، به كوشش مركز پژوهشهاي اسلامي صدا و سيما، قم: بوستان كتاب قم، 182 ص، فارسي، رقعي (شميز). امام زمان(عج) در آئينه دعا؛ بضميمه بخشهايي از مناجات شعبانيهِ.
چند متن ادبي در مدح امام مهدي(عج) است، نويسنده با بهرهگيري از روايات و دعاهاي وارد شده، با نثري ادبي در دو گفتار، وي پس از تشبيه امام زمان به روح بهار، در وصف شخصيّت امام زمان(عج) سخن ميگويد و پس از بيان آتش دروني حاصل از هجران، دوران وصل و ظهور را به توصيف ميكشد. در گفتار دوم مناجات شعبانيه را زمزمه وصل عاشقان مينامد.
18. رهتوشه مهدي ياوران
جمعي از نويسندگان، تهران، بنياد فرهنگي مهدي موعود(عج)، 288 ص، فارسي، رقعي (شميز).
مجموعهاي است كوتاه از مباحث مهدويت كه براي مبلغان ديني سامان يافته است. مجموعه درصدد است دستمايههايي هر چند اندك را در اين زمينه به مبلغان ارائه دهد.
مباني اعتقادي مهدويت، مهدي(عج) در قرآن، اوصاف منتظران حقيقي، وظايف منتظران، زمينههاي ظهور، اوصاف ياوران امام مهدي(عج) در ادعيه ماه رمضان، امام علي (ع) و امام مهدي (ع).از عناوين اين مجموعه است.
19. رهبر جاودان
زندگي امام زمان(عج)؛ جلد سيزدهم بحارالانوار؛ ترجمه، ميرمحمد خامسي، تهران، زرينِ نگارستان كتاب، 616 ص، وزيري، گالينگور.
اين كتاب ترجمه جلد سيزدهم كتاب بحارالانوار، حاوي گزارشي تفصيلي با محتواي تاريخي- حديثي در زندگاني امام مهدي (ع) است.
اهم عناوين كتاب عبارتند از بررسي فرقههاي انحرافي، مهدويت در اسلام، فرقههاي صوفيّه شيعه و سني، بهاييگري و منشاء پيدايش آن، سپس به زندگينامه حضرت و انتظار فرج و علايم ظهور با استناد به احاديث پرداخته است.
20. چهل سخن
برگزيدهاي از سخنان حضرت مهدي(عج)؛ ويراسته عبدالحسين طالعي؛ گرد آوري مهدي شيز ري، تهران: ريحان، 46 ص، رقعي (شميز).
اين اثر، ترجمه و شرح مختصر 40 نكته از كلمات گهربار حضرت وليعصر(عج) است. اين مجموعه با هدف برقراري انس و ارتباط بيشتر خوانندگان نسبت به آن امام گردآوري شده است.
21. امام مهدي، طول عمر
هادي حسيني، نظارت و اشراف محمد حكيمي: ويراسته حميدرضا نگهبان، مشهد، آستان قدس رضوي، رقعي (شميز).
اين نوشتار نگاهي گذرا به چگونگي طول عمر دارد و از نظرهاي مختلف به آن ميپردازد تا برخي ترديدها دربارهِ طول عمر امام مهدي (ع) زدوده شود و اعتقاد به زنده بودن آن امام و ظهور ايشان در پس از زندگي طولاني ترديدناپذير جلوه كند.
22. حديث آرزومندي
شرحي بر دعاي ندبه، علي كريمي جهرمي، قم: راسخون، 226 ص، فارسي، وزيري (شميز).
شرحي روان و آسان بر دعاي ندبه و بررسي فضايل و مقامات امام مهدي (ع) با استناد به احاديث است.
23. حضرت مهدي(عج) از ظهور تا پيروزي
سيدحسين تقوي، قم: اصفياء، 432 ص، وزيري (شميز).
پژوهشي است در شناخت هر چه بهتر و روشمندتر مسئله مهدويت و امام عصر(عج) و تجزيه مباحث مربوط به آنحضرت از شناسايي شخصيتي حضرت گرفته تا معناي غيبت و وظايف مؤمنان در آن دوران، نايبان و مرزهاي نيابت، نشانههاي دور و نزديك ظهور و زمينههاي ضروري براي آن، روشها و عملكرد حضرت پس از ظهور حكومت جهاني، مدعيان مهدويت و... را مورد بررسي قرار داده است.
24. پنجاه و نه درس زندگي از سيره عملي حضرت امام مهدي (ع)
حميدرضا كفاش، تهران: عابد، 59 ص، رقعي (شميز).
مجموعهاي است از احاديثي درباره امام مهدي(عج) و سيره عملي ايشان پس از ظهور. گرد آورنده 59 حديث از امامان معصوم (عليهمالسلام) را از منابع روايي گوناگون در اين باره گرد آورده است كه ويژگيهاي امام مهدي و سيره عملي ايشان را بيان ميكند.
25. آشتي با امام زمان(عج)
محمد شجاعي، تهران، محيي، 344 ص، رقعي (شميز)
اين كتاب در چهار بخش تدوين شده كه به ترتيب از مباحث نظري شروع و به مباحث عملي و كاربردي و نيز مباحث روز خاتمه مييابد.
بخش اول: انسان، راه و راهنما؛
بخش دوم: غمنامه و آشتي؛
بخش سوم: اميدها و نويدها؛
بخش چهارم: وظايف الهي و مسلّم ما نسبت به امام زمان (ع)؛
26. جان جهان مهدي صاحب الزمان
محسن قائمي اميري، قم: صبح صادق، 111 ص، رقعي (شميز).
مجموعهاي است از اشعار و سرودهاي پيرامون حضرت مهدي(ع)
27. ويژگيهاي حضرت مهدي(عج)
شريف سائل، قم، عطر عترت، 100 ص، رقعي،(شميز).
كتاب حاضر، نگاهي گذراست به كتاب(الخصائص المهديه) آيت الله ميرزا محمدباقر فقيه ايماني. اين كتاب چهل ويژگي از ويژگيهاي حضرت مهدي(عج) را مورد بررسي و تحقيق قرار داده است.
28. امام زمان(عج) سلام و شهداء
سالم جعفري، قم: محمد و آل محمد، 208 ص، رقعي، (شميز).
كتاب حاضر در برگيرنده وصيت نامهِ شهدا، و سفارشات شهداء بر اهميت شناخت حضرت مهدي(عج) و نجواي رزمندگان اسلام در جبههها با حضرت مهدي(عج)
29. از حسين تا مهدي(عج)
محمدرضا فؤاديان: تهران، بنياد فرهنگي حضرت مهدي موعود (ع)، 52 ص، رقعي (شميز).
اين نوشتار ميكوشد گوشههايي از ارتباط و پيوست امام حسين (ع) و مهدي موعود(عج) را از منظرهاي مختلف و در ابعاد گوناگون بررسي كند و فهرستوار آنها را در چهار بخش (همراه با قرآن، روايات و ادعيه و زيارات، تشرفات و يك خاتمه بر شمارد.
30. آفتاب در نگاه خورشيد
مرتضي طاهري، كرج، عهد، 142 ص، فارسي، رقعي (شميز).
كاوشي است در گفتارهاي امام رضا (ع) درباره امام عصر (عج)، نويسنده با بهرهگيري از روايات امام رضا (ع)، سعي در بازشناسي شخصيّت و مقام امام مهدي(عج) در نگاه امام هشتم دارد. شرايط دشوار عصر غيبت و وظايف شيعيان در اين عصر و بيان فلسفه انتظار و نويد به ظهور و پيروزي امام مهدي(عج)، از نگاه امام رضا (ع)، از ديگر مباحثي است كه در اين مجموعه آمده است.
31. آشنايي با حضرت مهدي(عج) در انتظار ظهور
گروه كتاب نشر گلستان كوثر، ويراستار، سيدجواد محمودي، تهران: گلستان كوثر، 64 ص، جيبي (شميز).
كتاب حاضر به مباحثي چون جايگاه انتظار، تعيين وقت ظهور، مقام منتظران، آزمايش شيعيان در زمان غيبت، حفظ دين در زمان غيبت با استناد به احاديث پرداخته است.
32. اميد منتظران مهدي (ع)
دعاي ندبه از ديدگاه معصومين (عليهمالسلام)، مهدي مهدوي، قم، دانش هوشيار، 308 ص، رقعي، (شميز).
اين كتاب مجموعهاي گرانبها در شناخت و معرفت مفاهيم دعاي ندبه با استفاده از سخنان گهربار و نوراني اهلبيت (عليهمالسلام) گردآوري شده كه در حقيقت شرحي روايتي، مختصر، و روان بر فرازهاي ندبه ميباشد.
33. شرحي بر دعاي ندبه
محييالدين العلوي الطالقاني، مصحح علياكبر غفاري، تهران مؤسسه انتشارات اميركبير، 360 ص، وزيري (شميز).
اين كتاب قبلاً تحت عنوان (كشف العقده: شرح دعاي ندبه) بوسيله نشر صدوق در سال 1377 منتشر گرديده است.
مجموعه حاضر شرحي است بر دعاي ندبه با بررسي سند اين دعا و نقل سخنان بزرگان شيعه در مورد سند دعا كه نويسنده محترم به خوبي بررسي كرده است.
34. مهدي طبيب طبيبان
معصومه نظري، قم، دارالنشر اسلام، 108 ص، رقعي (شميز)
نوشتار حاضر بيان داستانها از كرامتهاي امام مهدي (ع) نسبت به شيعيان است.
35. سيماي نوراني امام زمان(عج) در قرآن و نهجالبلاغه
عباس كمساري، ويراسته الف توحيدي، قم، سماء، 135 ص، فارسي، رقعي (شميز)
مجموعه مباحثي است درباره امام مهدي(عج) و ويژگيهاي ايشان، نويسنده در دو فصل به معرفي سيماي امام مهدي(عج) در قرآن و نهجالبلاغه پرداخته است. وي آيات و پيشگوييهاي قرآن را كه درباره امام مهدي(عج) تأويل شده، گرد آورده و با بهرهگيري از منابع روايي، به تفسير و توضيح آن پرداخته است. در بخش دوم، اخبار آخر زمان از نگاه امام علي (ع)، ويژگيهاي دولت كريمه، امكان تشرف به محضر امام در عصر غيبت، فلسفه غيبت، علائم ظهور و مسئله طول عمر را با محوريت نهجالبلاغه و با بهرهگيري از ديگر منابع روايي، مورد توجه قرار داده است.
36. سيماي مهدويت در قرآن
محمدجواد، مولوينيا، قم: امام عصر(عج)، 200 ص، فارسي، رقعي (شميز)
در پژوهش حاضر 75 آيه و ترجمه آن، با استناد به روايات شيعه آورده، و مضامين و محتواي آن را توضيح و تفسير كرده است. نويسنده از مجموع آيات مذكور تفسير و توضيحات و مربوط، به اين نتيجه رسيده است كه ظهور مصلحي كه حكومت الهي را در جهان تأسيس و خود مجري قوانين آن باشد. امري قطعي است، اما زمان وقوع آن منوط به آمادگي فكري و اجتماعي و فراهم شدن زمينه مساعد است.
37. سلام موعود
بيان توصيفي از زيارت ناحيه مقدسه، محمدرضا سنگري، قم، ياقوت، 80 ص، فارسي، رقعي (شميز).
بياني است توصيفي از زيارت ناحيه مقدسه كه از زبان مبارك امام مهدي(عج) صادر شده است. اين زيارت سوگنامه امام مهدي و مرثيه بلند آن بزرگوار بر مصايب و رنجهاي امام حسين (ع) در روز عاشورا است كه در آن به توصيف لحظههاي شهادت امام و غربت و مظلوميت اهل بيت (عليهمالسلام) پرداخته شده است.
38. مجموعه مقالات
تهران، ناشر دبيرخانه دائمي اجلاس دو سالانه بررسي ابعاد وجودي حضرت مهدي(عج)، 462 ص، وزيري، (شميز)
جلد اول اين كتاب حاوي مقالات برگزيده است كه در نقد و بررسي نظريههاي نجات، تبيين مباني مهدويت، جهت سومين اجلاس دو سالانه بررسي ابعاد وجودي حضرت مهدي(عج) نگاشته شده است:
بخش اول، اديان
- انقلاب جهاني امام مهدي(عج)، ابراهيم آوريچ - بوسني هرزگوين - سارايوو؛
- حكومت مهدي در انديشهي سياسي، سيدجعفر كشفي دارابي، سيدحجت كشفي، سوئد، استكهلم؛ دنياي آرماني اديان: رنيان ارون رونگساي، تايلند، بانكوك؛
- سيماي مهدي: در صحاح سته، مهدي رستمنژاد؛
- غيبت امام زمان، علل و آثار آن از ديدگاه اميرالمؤمنين (ع)؛ ميرصادق سيدنژاد؛
- المخلص في سفرا شعياء، معروف عبدالحميد؛
- المهدويه عند اهلالبيت، علي اسلامي؛
- المهدي في الكتاب و السنه موجزات، محمدهادي معرفت؛
- فلسفه و آثار غيبت در روايات، ابراهيم رمضانيان؛
- نجات در هند و سيم: ابراهيم رمضانيان؛
بخش دوم ، مكاتب و ديدگاهها
- فرجام تاريخ در انديشه معاصر: بهروز رشيدي؛
- مهدويت از ديدگاه استاد (شهيد مرتضي مطهري: محترم شكريان)؛
39. زيارت ناحيه مقدسه
مقدمه زينت سيدميرزايي، با ترجمه: مهدي الهي قمشهاي، قم وثوق 63 ص، رقعي (شميز).
اين كتاب كه با يك مقدمه شروع شده است و سپس زيارت ناحيهِ مقدسهِ كه زيارت امامي محبوب از امامي شهيد و مظلوم است آمده است.
40. زيارت ناحيه مقدسه، زيارت آل ياسين
مترجم: محمدجواد مولوينيا، قم: امام عصر(عج) چاپ دوم، 76 ص جيبي (شميز).
كتاب حاضر ترجمه روان و آسان از زيارت ناحيه مقدسه است كه اين زيارت از زبان حضرت ولي عصر(عج) مهدي موعود(عج) در زيارت ابا عبدالله الحسين(ع) ميباشد. همچنين با اشاره به جزئيات واقعه عاشورا و اسارت اهل بيت رسول خدا(ص) و مصائب و گرفتاريهاي آنان ميپردازد.
41. زندگاني حضرت امام مهدي(عج)
جمعي از علماي لبنان، مترجم، حميدرضا كفاش، تهران، عابد، 56 ص، رقعي (شميز).
نگاهي است گذرا به زندگينامه حضرت مهدي(عج) از تولد تا غيبت و بررسي دوران غيبت و اشارهاي به علامات ظهور با استناد به آيات و روايات.
42. زندهِ روزگاران
حسين فريدوني، تهران: آفاق، 168 ص، رقعي(شميز).
كتاب حاضر جستاري است در ديرزيستي امام عصر (ع) و بررسي طول عمر آن حضرت از ديدگاه علمي و اديان و مذاهب و در بخشي از كتاب ديدگاههاي انديشمندان ديني را گردآوري كرده است.
43. منتظر چشم به راهي ديگر
مهدي حكيمي زير نظر استاد محمد حكيمي، مشهد، آستان قدس رضوي، 78 ص، رقعي (شميز).
نوشتار حاضر در تبيين مفهوم انتظار و معاني و آثار آن و جايگاهي كه انتظار در مكتب ما داردو بررسي رابطه تنگاتنگ امام و امت است.
44. مجموعه مقالات (2)
تهران، ناشر دبيرخانه اجلاس دائمي دو سالانه بررسي ابعاد وجودي حضرت مهدي(عج)، 488 ص، وزيري (شميز)
اين كتاب جلد دوم مقالههاي برگزيدهاي است كه در نقد و بررسي (نظريههاي نجات) و تبيين (مباني مهدويت) جهت ارائه به سومين اجلاس دو سالانه بررسي ابعاد وجودي حضرت مهدي(عج)، نگاشته شده است.
مؤلفان محترم كوشيدهاند در حد توان در موضوع اصلي اديان (شامل مباني مهدويت در اسلام، موعود و آخرالزمان در يهوديت، مسيحيت، زرتشت و...) و نظريههاي نجات، مكاتب و ديدگاهها ضمن تحقيق در خصوص عنصر نجات و مسائل مرتبط به مهدويت به تحليل و كنكاش بپردازند.
كتاب در دو بخش آمده است.
بخش اول، اديان:
- اصلاحات مهدوي (تنها راه نجات)؛ عباس پسنديده؛
- منجي، محور بنيادين گفتگوي تمدنها، محمد نقيزاده؛
- علل الغيبه و فلسفتها؛ محمدهادي يوسفي غروي؛
- بررسي نظريههاي مختلف در تشكيل حكومت واحد جهاني به منظور استقرار صلح و عدالت جهاني، سيداصغر جعفري؛
- بررسي نظريهي نجات در آيين بودا، ليلي حافظيان؛
بخش دوم: مكاتب ديدگاهها
بررسي آرمان شهر ديني و آرمان شهر حكيم فارابي، غلامحسين احمدي؛
امام مهدي(عج) در نگاه امام خميني؛ فرج هدايتنيا؛
پايان تاريخ و واپسين انسان در قلمرو و تئوريهاي مدرن غربي و نظريههاي ولاي شيعي، محمد مددپور؛
45. خصائص المهدي(عج) يا ويژگيهاي امام زمان(عج)
تهران: حسينيه، 398 ص، فارسي رقعي (شميز).
اين كتاب به معرفي 56 ويژهگي از ويژهگيهاي خاص حضرت مهدي(عج) پرداخته است.
46. خسرو خوبان
ويراسته علي عظيم الشأن؛ تهران: طور، 95 ص، فارسي. رقعي (شميز) گزارشي است از تولد امام عصر(عج) تا آغاز غيبت صغراي آن حضرت نويسنده در 3 بخش، گزارشي از زندگي امام مهدي(عج) را از تولد تا زمان غيبت صغرا ارائه داده است. در بخش نخست، با عنوان سايههاي اميد، به چگونگي ازدواج امام عسكري و نرجس خاتون و ميلاد امام عصر پرداخته است. در بخش دوم، با عنوان آغاز انتظار، به مباحث زمان تولد امام تا ايام شهادت امام عسگري (ع) پرداخته است.
بخش سوم، با عنوان فتنههاي روزگار، مختصري است درباره امامت ايشان در ايام غيبت صغرا و نيز اشارهاي است به مشكلات غيبت كبري، گزارشهاي كتاب براساس رواياتي است كه دانشمندان شيعه در كتابهاي خود نقل كردهاند.
47. خورشيد ميخندد
افسانه شعباننژاد، به كوشش مؤسسه فرهنگي انتظار نور، قم، بوستان كتاب قم، فارسي،رحلي (شميز)
نوشتاري است كوچك در قالب داستاني براي آشنا ساختن كودكان با سالروز نيمهشعبان و فرهنگ جشن و عيدي در آن روز، عبارات داستان با عنوان امروز نيمه شعبان آغاز ميشود كه در هر بند، مفاهيمي انساني و معنوي به كودكان معرفي شده است.
48. مشتاقي و مهجوري؛
گزيده، اولين جشنوارهِ سراسري شعر انتظار آبان ماه، 1380، گرد آورنده اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان مركزي، 80 ص، رقعي، (شميز).
اين كتاب در برگيرنده اشعار انتظار كه توسط جمعي از شاعران كه شوق رنج بهجتآور انتظار و حديث آرزومندي را به مدد الطاف خداوندي با حنجرههاي بغضآلوده خويش سرائيدند ميباشد.
49. مژده ظهور
سيدسليمان مدني تنكابني، [محل نشر و ناشر نيامده] 60 ص، رقعي، (شميز).
اين كتاب اشاره دارد به مباحث پيش از ظهور و اقدامات غرب براي رويارويي با ظهور و جنگ آمريكا و متحدانش با عراق و پيامدهاي حملهِ آمريكا به عراق و گرفتاريهاي ملت عراق در آخرالزمان.
50. گفتمان مهدويت
سخنرانيهاي گفتمان سوم؛ قم، دفتر تبليغات اسلامي، 296 ص. رقعي، (شميز)
كتاب حاضر مجموعه مقالات و سخنرانيهاي سومين گفتمان مهدويت است كه بكوشش مؤسسه فرهنگي انتظار نور در سال 1380 برگزار شده است و در بردارنده مجموعه مقالات و سخنرانيها ذيل است:
1. مهدويت از ديدگاه مذاهب اسلامي؛ سيد مرتضي عسگري؛
2. آثار و فوايد وجودي امام عصر(عج)، در زمان غيبت؛ محمدتقي مصباح يزدي؛
3. بررسي مفهوم مهدي نوعي و اثبات ديدگاه تشيع در مورد حضرت مهدي(ع)؛ محمدمهدي آصفي؛
4. بررسي ابعاد تربيتي (انتظار محور)؛ محمدصادق (محييالدين) حائري شيرازي؛
5. بررسي ادلهي عقلي اثبات وجودي امام زمان(عج)؛ علي رباني گلپايگاني؛
6. بررسي نقش و وظيفهي نهادهاي ديني در ترويج نظام تربيتي (انتظار محور)؛ ؛محسن قرائتي؛
7. مقدّمهاي بر آثار تربيتي و روان شناختي انتظار؛ محمدرضا شرفي؛
8. بررسي شبهات مهدويت؛ حسين مهدويان؛
9. شيوههاي ايجاد انس در كودكان. نوجوانان و جوانان به وجود مبارك امام زمان(عج)؛ علياصغر احمدي؛
10. انتظار مهدويت از ديدگاه جامعهشناسي؛ مسعود كوثري؛
11. فعاليتهاي اينترنتي دربارهِ موعودگرايي و مهدويت؛ رمضان علي بذرافشان؛
51. داد مظلوميت آقا امام زمان(عج)
علي عباسي: قم، منتظران ظهور، 96 ص، رقعي (شميز).
به عقيده نويسنده، آنان كه قدر و ارزش امام مهدي(عج)، را درك نميكنند و به خاطر ارتكاب برخي گناهان، خود را از نعمت حضورش محروم كردهاند، در واقع از ظلم كنندگان به امام زمان(عج) به حساب ميآيند.
52. در انتظار امام زمان(عج)
سيدبهاءالدين نجفي، شيراز، ستارهِ طلايي، 104ص، رقعي (شميز).
مجموعهاي است از داستانها در وصف انتظار و جايگاه و آثار انتظار
53. ديدار با امام زمان(عج)
سيدكريم آقا داودي، تهران، گلبن، 232 ص، رقعي، (شميز).
اين كتاب در برگيرنده داستانهايي از تشرفاتها و ملاقات با حضرت مهدي(عج) است.
54. داستانهاي شگفتانگيز از مسجد مقدس جمكران؛
حيدر قنبري، قم برگ شقايق. 160 ص، رقعي، (شميز).
كتاب حاضر در ده فصل تدوين شده است. فصل اول و دوم، درباره تاريخچه ماهيت و كرامتهاي مسجد جمكران است در فصل سوم نيز مطالبي پيرامون شهر مقدس قم، آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) و اماكن، مقدس ديگري كه به امام زمان (ع) منتسب است مطالبي آورده است.
در اين كتاب داستانهاي مختلف از كرامات و معجزات مسجد آمده است كه با خواندن اين داستانها دردمندان و منتظران حضرتش را تسكين خواهد بخشيد و نزديك به 65 داستان از كرامات مسجد آورده شده است.
55. دليل آفتاب؛
محمد حسين رحيميان، قم، دليل ما، ص، رقعي، (شميز).
كتاب حاضر تحقيقي كوتاه پيرامون ارتباط حضرت زهرا(س) و حضرت مهدي (ع) است و نويسنده مباحث اين كتاب را در شش بخش آورده است.
بخش نخست: پرتوي از كوثر ولايت؛
بخش دوم: كوثر ولايت و ارمغان رحمت؛
بخش سوم: ارمغان رحمت در حديث كوثر؛
بخش چهارم: ارمغان رحمت در اوج غربت؛
بخش پنجم: ارمغان رحمت و انتقام كوثر ولايت؛
بخش ششم: كوثر ولايت الگوي منتظران؛
56. بر كرانهِ اميد
نيّره روحي، تهران، نباء، 65 ص، پالتويي، شميز
در اين نوشتار بيست و هفت نامه از ارادتمندان حضرت كه خطاب با امام مهدي(ع) نامه نوشتهاند آورده شده است.
57. انيس دلها
نادر فضلي، تهران، منير، 63 ص، رقعي، (شميز).
اين نوشتار كه در چند بخش كوتاه تدوين شده است. با بيان كوتاهي از يك نكته اعتقادي درباره حضرت مهدي (ع) به مدد دعاها، پيرامون همان نكته، از آن حضرت سخن ميگويد.
58. گل سورههاي انتظار
محمدحسين صفاخواه، ويراسته عبدالحسين طالعي. تهران، انتشارات مدرسه برهان، 120 ص، رقعي، (شميز).
گلچين از حكايتها و روايتهاي كتاب، كمالالدين شيخ صدوق است. در مقدمه كتاب به ابعاد زندگاني شيخ صدوق پرداخته است.
59. مژده شيعيان طلوع نزديك است
سالم جعفري، قم: انتشارات محمد و آل محمد (ص)، 160 ص، رقعي. (شميز).
كتاب حاضر به مباحث ظهور و علائم آن پرداخته است و سپس با رخدادهاي تاريخ و امروزه تطبيق داده است.
60. مهدويت در اسلام و دين زرتشت؛
عليرضا ابراهيم، تهران: انتشارات باز، 144 ص، رقعي (شميز)
تحليل از مفاهيم و آموزههاي مشترك اسلام و آيين زرتشت درباره مهدويت است، نويسنده با استناد به منابع معتبر اسلام و زرتشت نخست مفهوم مهدويت را در اسلام و آيين زرتشت توضيح داده، آنگاه از منظر روايات به بحث درباره آن پرداخته است. سرانجام در آخرين فصل به شيوههاي علمي و استدلالي از زاويه عقلاني مسئله ظهور منجيان در آخر زمان را به بحث نهاده و نتيجه گرفته است. ويژگيها و اوصافي كه هر يك از اين دو آيين درباره موعود آخر زمان ارائه كردهاند، به قدري شبيه به يكديگر است كه ميتوان گفت مصداق آن فقط امام مهدي(عج) است.
61. مهدي ده انقلاب در يك انقلاب
حسن رحيمپور ازغدي، تهران، سروش، 108 ص، فارسي، رقعي (شميز).
مقالات اين مجموعه: دولت عاشقي و عدل جهاني، مهدي(عج)، نيمي شرقي، نيمي غربي، جهاني شدن، پايان تاريخ و مهدويت.
62. كشور صاحب الزمان(عج)
عليرضا نعمتي، انتشارات خورشيد مكه، 184ص، رقعي، (شميز).
اين كتاب در بر گيرنده سخنان ارزشمند بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران، حضرت امام خميني(ره)، كه حكايت از نور خورشيد عالم تاب منجي دارد، به همه صلحجويان و عدالت خواهان جهان، ميباشد.
63. الشهاب الثاقب در اسماء و القاب امام الغائب
ميرزا علي سليماني بروجردي، قم، هم مهين، 360 ص، وزيري، (شميز)
در نوشتار حاضر به بررسي القاب امام مهدي (ع) با استناد به آيات و احاديث و كتب آسماني پرداخته است.
64. شيوههاي ياري قائم آل محمد(عج)؛
آيت الله ميرزا باقر فقيه ايماني، قم، عطر عترت، 192 ص، وزيري (شميز)
در اين كتاب به فضيلت نصرت و ياري اهل بيت (عليهمالسلام) در احاديث و به بيان چگونگي نصرت و ياري امام زمان (ع) پرداخته شده است. و مؤلف بررسي راهها و شيوههاي ياري حضرت را از بين اخبار و روايات به خوبي تتبع نموده است.كه به دوازده كيفيت چگونگي ياري امام زمان پرداخته است.
بيان توصيف حضرت مهدي (ع) و حضرت ابراهيم (ع) و شباهتها.
65. چگونگي ملاقات با امام زمان (ع) در بيداري و خواب؛
محدّث نوري، قم، شميم گل نرگس، 128 ص، رقعي، (شميز).
نوشتار حاضر در بخشهاي ذيل است.
بخش اول اين كتاب، دربارهِ بعضي از زمانها و اوقات مخصوص به امام زمان (ع) و اعمالي كه شيعيان نسبت به امام زمان (ع) در اين اوقات بايد انجام بدهند ميباشد.
بخش دوم، معرفي اعمال و آدابي ميباشد كه شايد بتوان به بركت آنها به سعادت ملاقات و زيارت وجود نوراني امام عصر (ع) رسيد چه آن حضرت را بشناسيم و چه نشناسيم، در خواب به زيارت آن حضرت نائل بشويم يا در بيداري. بخش سوم به ذكر اشعار و مدايح دربارهِ تولد و مدايح و استغاثهِ به امام زمان (ع) اختصاص دارد.
66. درسنامه انتظار مجموعه نوشتارهايي در زمينه خودسازي در زمان غيبت
جمعي از نويسندگان، ويرايش، عبدالحسين طالعي تهران، نبأ، 224 ص، رقعي (شميز).
اين مجموعه، (دل نوشته)هاي جمعي از منتظران را در بر دارد، كه بايد به چشم دل ديد و بر دل نشاند، اين قطعات كوتاه گرچه در قالب استدلال نيست، اما قابل استدلال است. مبناي استدلالي عقلي و نقلي سخنان عاطفي، تا حد امكان بيان شده است، تا آيين انتظار را بياموزد، و مرغ دل را بار ديگر به سوي آن قبله قبيله، به پرواز در آورد.
67. حديث پنج سال كودكي
سيدمجتبي بحريني، ويراستار سيدمحمد كاظم مددي، تهران، منير، چاپ اول، 144 ص، رقعي (شميز).
مجموعه حاضر بيان پنج سال دوران كودكي حضرت مهدي(عج) آن طفل خماسي و محور هستي است.
68. اباصالح المهدي(عج)؛
ابوالحسن جباري، شيراز، نويد شيراز، 208 ص، وزيري (شميز)
نوشتار حاضر ميكوشد تا راههاي شناخت امام عصر (ع) را به مخاطبان خود نشان دهد و به بررسي اهميت و ضرورت اين شناخت را با استناد به احاديث ميپردازد. و در فصلهاي بعد ميلاد و انتظار و طول عمر حضرت را به خوبي تبيين كرده است.
69. اشتياق اطلسيها
مهدي مظفري ساوجي، تهران، موعود عصر، چاپ اول، 160 ص، رقعي (شميز)، مجموعه شعر انتظار (اشعار مهدوي) كه به كوشش: مهدي مظفري ساوجي گردآوري شده است.
70. استغاثه به امام زمان(ع)؛
سيدجعفر رفيعي، قم مؤسسه ياران قائم (ع)، ص271، وزيري (شميز)
كتاب حاضر نگاهي است به زيارت استغاثه به امام زمان (اروحنا فداه). كه در بردارنده معارف بلند اسلامي و وسيلهاي براي ارتباط معنوي با امام زمان (ع) ميباشد همچنين بيانات گوهربار آن حضرت كه در عين حالي كه مختصر است در آن هم از نظر مقام توحيد و نبوت و هم از نظر مقام ولايت و امامت و خلافت و اجداد بزرگوارشان حق معنا را ادا نمودهاند و شخصيت خود را به جهانيان معرفي فرمودهاند.
ديگر اينكه اين زيارت مقدسه در سه قسمت تركيب شده و در سه قسم دستهبندي ميگردد.
بخش اول: سلام و درود بر حضرت ولي عصر (ارواحنافداه).
بخش دوم: سلام و درودهايي كه به نحو خطاب به آن حضرت آمده است.
بخش سوم: در عرض حاجت و طلب شفاعت و استجابت دعا ميباشد.
71. شرايط و موانع ظهور حضرت مهدي(عج)
حسين استاد ولي، تهران، انتشاراتي بشر، چاپ اول، 64 ص، جيبي، شميز.
اين نوشتار ميكوشد تا انواع مفاسد عصر غيبت را كه گريبانگير اغلب جوامع بشري است در زبان معجز بيان امام صادق (ع) بيان كند. تا منتظران حضرتش در ان
مطالب مشابه :
شعر های زیبا در مورد امام زمان
مهدویت در اين وبلاگ مطالب مرتبت با صاحب الزمان را ميتوانيد بخوانيد.
شعر در مورد امام زمان(عج)
مسائل پیرامون مهدویت و متنوع - شعر در مورد امام زمان(عج) - اللهم صل علی محمد و آل محمد - مسائل
شعر در مورد امام زمان
شعر در مورد امام چرا در التزام شعله هاي آتشين مهدویت رابیشتر
شعری در مورد مهدویّت
شعری در مورد مهدویّت. معنای شعر حفظی « گویی بط سفید جامه به صابون زده
متن(خدایا به روی درخشان مهدی) شعر علی فانی در مورد امام زمان
(خدایا به روی درخشان مهدی) شعر علی فانی در مورد امام یک وبلاگ تخصصی در مورد مهدویت و امام
« شعری در مورد امام زمان (عج) »
« شعری در مورد نوشته شده توسط مدیروبلاگ در جمعه دهم آذر ۱۳۹۱ ساعت 16:49 موضوع شعر مهدویت
کتاب در مورد مهدویت و امام زمان(عج)
کتاب در مورد مهدویت و امام زمان(عج) در آئينه شعر و ادب و عرفان.
کتاب در مورد مهدویت و امام زمان(عج)
کتاب در مورد مهدویت و امام زمان(عج) در آئينه شعر و ادب و عرفان.
برچسب :
شعر در مورد مهدویت