دکتر نوش آفرین انصاری به عنوان یک کتابدار- معلم

به بهانه بزرگداشت هفته معلم و برگزاری اولین همایش علمی انجمن کتابداری و اطلاع رسانی شاخه مازندران در خردادماه ۱۳۸۷ با عنوان مطالعه و توسعه فرهنگی به سخنرانی سرکار خانم دکتر نوش آفرین انصاری و جناب آقای دکتر محقق برآن شدم از مادر کتابداری ایران سخن بگویم تا شما کتابداران استان مازندران و دانشجویان گرامی با این شخصیت بیشتر آشنا شوید. و ما هم توانسته باشیم از معلمی ارزشمند که بر گردن ما کتابداران حق دارد تقدیری کرده باشیم.

کتابداری نوین در ایران ثمره تلاش بزرگانی است که با پشتوانه ای از اندوخته های علمی، همراه با عشقی فراوان به فرهنگ و تمدن کهن این مرز و بوم پایه ریزی شده است. انسانهای ارزشمند و آزاده ای که عظمت روحی آنها نشات گرفته از تعالیم اخلاقی اسلام بوده است. گام برداشتن در این مسیر کاری است بس دشوار که تنها عده ای قلیل توانسته اند آنرا بپیمایند.

خانم نوش آفرین انصاری، یکی از پویندگان این راه است که توانست در مقام یک معلم، حرمت شغل انبیاء را پاس بدارد. شاگردان او اقرار دارند که کلاسهای درسی او نه تنها مکانی برای بیان دانش کتابداری است بلکه فراتر از آن بیدار باش زیباترین عواطف انسانی نیز می باشد.

 محوری ترین موضوع درس او مرجع و خدمات مرجع می باشد که تجلی خدمت به دیگران در آن جلوه می کند، اولین تالیف ایشان با عنوان تاسیس کتابخانه ها در روستا و دومین نوشته او که ترجمه است با عنوان توسعه کتابخانه های عمومی بیانگر نگرش خاص او به کتابداری است که خدمت به دیگران رکن اساسی آن است.

کتاب برای همه عنوانی است که خانم انصاری برای بیان خاطرات خود از کتابداری در آخرین روزهای قبل از بازنشستگی انتخاب نموده است که نمودی از دیدگاه خدمت و خدمات در دانش کتابداری را ترسیم می کند

خودم را در آن حد نمی بینم که بتوانم از ویژگیها و خصوصیات اخلاقی ایشان سخن بگویم ولی جناب آقای حمید سلیم گندمی کارشناس ارشد کتابخانه ملی ایران در سال ۷۷ گزارشی از مراسم تجلیل از سرکار خانم دکتر انصاری که در تاریخ ۳۰/۲/۱۳۷۷ برگزار شده، ارائه نموده که متن بالانیز از نوشته های او بهره گرفته شده است. در قسمتی از این گزارش بزرگان دیگر حرفه کتابداری که در این مراسم حضور داشتند در مورد شخصیت بانوی کتابداری ایران مطالب جالبی فرمودند که در این قسمت چکیده آن سخنان، با ذکر نام آورده می شود تا حقیقت شخصیت ایشان برای شما آشکارتر گردد:

آقای دکتر عباس حری: او با وجود تلاش و زحمات ۳۵ ساله در حرفه کتابداری وقتی از او خواستم جمله ای از خود بنویسد اولین جمله را چنین مرقوم نمود" واقعا چه کرده ام در این ۳۵ سال" 

خانم پوری سلطانی: روابط صمیمانه با شاگردان، التیام بخشیدن به دردها و شریک شدن در شادیهای شاگردان از جمله صفات بارز خانم انصاری است.

بهاء الدین خرمشاهی: خانم انصاری همچون خانم پوری سلطانی بازنشته ناپذیر هستند و اگر ما ۲۰ نفر چون ایشان می داشتیم سرنوشت تاریخمان فرق می کرد. بیست و شش سال پیش با سرخوردگی از رشته ادبیات به کتابداری رفتم و برای اولین بار واژه مرجع را از خانم انصاری شنیدم

خانم شکوه امیری: علیرغم اینکه افتخار شاگردی خانم انصاری را نداشته ام  اما عشق و ایثار را در کلاسهای ایشان زیاد شنیده ام. 

خانم قزل ایاغ: او نکته اصلی و صفت بارز خانم انصاری را " کشانیدن کتابخانه به جامعه" بیان می کند و علت موفقیت خانم انصاری را در ۳ محور زیرترسیم کرده است:

۱) نیک اندیشی و خبررساندن برای همه     ۲) اعتقاد به توانمندی همه شاگردان 

۳) استاد اهلی کردن آدم ها: در حلقه دوستی ایشان کسی که بیاید کنار نمی نشیند.

آقای عازم: او می گوید خانم انصاری سه خصوصیت ویژه دارد: ۱) شخصیت علمی و فرهنگی در معرفت و دانایی ایشان تبلور می یابد و معلمی نوگرا و روزآمد است ۲) آموزش و کلاس داری: وی از جمله معملیمین است که تعلیمات آنها یک عمر به کار می آید. صلابت و ملابت را با هم داردو ۳) اخلاق معلمی: تا آخرین لحظه تدریس، دانشجو هم می باشد.

محمد حسن رجبی: از سال ۱۳۵۴ از کلاس درس خانم انصاری بهره مند شدم. وی نخستین کسی بود که رانگاناتان را به ایران و جامعه کتابدار ایرانی معرفی نمود و از خصوصیات بارز او: رعایت اخلاق حرفه ای، عشق و علاقه به آموزش، فرهنگ شرقی و شناسایی فرهنگ ایرانی است.

ماخذ: سلیم گندمی، حمید. گزارش مراسم تجلیل از سرکار خانم دکتر نوش آفرین انصاری در حسینیه ارشاد. پیام کتابخانه. سال هشتم، شماره اول(بهار ۱۳۷۷) ص۱۰۸-۱۱۲.

ای مهر آفرین، نوش آفرین انصاری روزت مبارک


مطالب مشابه :


منابع کنکورکارشناسی ارشد رشته بهداشت وکنترل مواد غذایی(وزارت علوم)

2 - جزوه صنایع مواد غذایی با منشأ دامی دکتر گندمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه




برگزاری مراسم سی و ششمین سالگرد شهادت دکتر شریعتی در مزینان

مزینان سیتی - برگزاری مراسم سی و ششمین سالگرد شهادت دکتر شریعتی در مزینان - وبلاگی درباره




دکتر موسوی: تمام زائران ثبت‌نامی امسال به حج اعزام می‌شوند

وب سایت مجموعه 50031 - مکه مکرمه - دکتر موسوی: تمام زائران ثبت‌نامی امسال به حج اعزام می‌شوند




آرایش صورت با پوست گندمی و چشم قهوه ای

آرایش صورت با پوست گندمی و چشم قهوه دکتر سارا ناصر زاده fauture me سایت




متن آهنگ مردم از معین (شمالم تا جنوبم عشق)

شمالم تا جنوبم عشق ، چه خاک و گندمی دارم صدام یاریم کنه باید بگم چه سخنی از دکتر علی




دکتر نوش آفرین انصاری به عنوان یک کتابدار- معلم

وبلاگ گروهی کتابداران مازندران - دکتر نوش آفرین انصاری به عنوان یک کتابدار- معلم - Mazandaran




اعضای هیئت علمی

اعضای بخش : دکتر ابوالفضل کامکار و دکتر حسن گندمی نصرآبادی و دکتر علی میثاقی E-mail: [email protected].




پزشکان متخصص کودکان و نوزادان شهر اهواز

آدرس : خیابان سلمان فارسی – نبش خیابان گندمی دکتر زهره یونسی - متخصص کودکان و




برچسب :