تازه ترين ديدگاه انتقادي درباره روستاي ايستاي طالقان
وابستگي بيش از حد به سنت قاجاري!
اشاره: آقاي حسن اسدي تبريزي - سردبیر مجله اشراق: فصلنامه فلسفي، عرفاني و ادبي دانشگاه آزاد اسلامي واحد تبريز - در يادداشت زير، نامه حجت الاسلام والمسلمين سيد ابراهيم سيدعلوي به حسين عسگري - نويسنده كتاب روستاي ايستا - را مورد توجه قرار داده و ديدگاه آقاي سيدعلوي درباره ميرزا صادق مجتهد تبريزي - پيشواي اهل توقف طالقان - را به نقد كشيده است. يادآوري مي شود سيد علوي در آن نامه، درباره مرجع تقليد اهالي روستاي ايستا نوشته است: «مرجع تقلید آن گروه صالح، مجتهدی بوده پویا و پیشرو و آینده نگر. تمام موضع گیری های او در برابر سلطه پهلوی و مشروطیت و در هجوم ویرانگر غرب استعمارگر بوده است.»
* * * * *
«روستاي ايستا» عنوان کتابي است درباره مردمان روستايي در طالقان که از دستاوردهاي تمدن جديد و تکنولوژي استفاده نمي کنند. آنها از آب لوله کشي،برق، تلفن، راديو و تلويزيون، يارانه و ديگر تکنولوژي ها استفاده نمي کنند. اهالي اين روستا شناسنامه ندارند و به خدمت سربازي نمي روند و به همين دليل فاقد گذرنامه نيز هستند. مردمان اين روستا در اصل اهل تبريز هستند و سال ها است که به طالقان مهاجرت کرده اند.
اما اين انديشه چگونه در اين افراد ايجاد شده است؛ آيت الله ميرزا صادق آقا تبريزي مجتهد مشهور تبريز، که از مخالفان مشروطه به شمار مي آمد، در دوره رضاخان با برخي از اقدامات وي از قبيل قانون نظام وظيفه (اجباري) و قانون شناسنامه (سجلي) مخالفت کرد و حکم داد که هيچ يک از مقلدين او نبايد شناسنامه بگيرند و نبايد به سربازي بروند. ميرزا صادق آقا را از تبريز تبعيد کردند و او ديگر به تبريز برنگشت و در قم رحلت کرد اما برخي از مقلدين وي در تبريز راه و انديشه او را تداوم دادند و نظر وي را به ديگر مظاهر تمدن جديد سرايت دادند. امروز نيز در تبريز هستند خانواده هايي که مقلد ميرزا صادق آقا هستند. البته اين اشخاص همانند اهالي طالقان نيستند و شناسنامه دارند و از ابزارهاي جديد استفاده مي کنند.
غرض من از اين يادداشت اشاره به نکته اي درباره ميرزا صادق آقا است. آقاي سيد ابراهيم سيدعلوي در يادداشتي خطاب به مولف کتاب «روستاي ايستا» اشاره کرده است که: «مرجع تقلید آن گروه صالح، مجتهدی بوده پویا و پیشرو و آینده نگر. تمام موضع گیری های او در برابر سلطه پهلوی و مشروطیت و در هجوم ویرانگر غرب استعمارگر بوده است.» آقاي سيدعلوي در حوزه شناخت ميرزا صادق آقا پژوهش هاي زيادي انجام داده است و اثر مستقلي درباره وي با عنوان «تبيان صادق» زير چاپ دارد. نکته اي که در تمامي نوشته هاي ايشان درباره ميرزا صادق آقا به چشم مي خورد شيفتگي بيش از حد به اين شخصيت و توجيه تمامي انديشه هاي وي است. به نظر من بايد بپذيريم که ميرزا صادق آقا نه در اثر دور انديشي و آينده نگري بلکه بر اثر عدم درک صحيح اقتضاءات عصر و وابستگي بيش از حد به سنت قاجاري چنين نظراتي مطرح کرد. اين مطلب مويدات بسياري دارد که در اين مجال نمي توانم بنويسم و شايد در نوشته اي مطبوعاتي به تفصيل به اين مطلب بپردازم.
مطالب مشابه :
صعود گروه کوهنوردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک مشترک بادانشکده سمابه قله 4250 متری شاه البرز
گروه کوهنوردی دانشگاه آزاد صعود گروه کوهنوردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد طالقان منطقه
يادداشت دكتر يوسف فضايي بر کتاب «روستاي ايستا»
روستای ایستای طالقان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج الاهيات دانشگاه آزاد
دفتر هیدروژن و پیل سوختی سازمان انرژی های نو
گروه نوآوری وتحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی واحد انرژیهای نو طالقان پروژههای
رشته پژوهش علوم اجتماعی مشاوره پایان نامه مقاله اجرایی پروپوزال فوری09123600694
مونوگرافی روستای هرنج از توابع شهرستان طالقان. دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد واحد
تازه ترين ديدگاه انتقادي درباره روستاي ايستاي طالقان
فصلنامه فلسفي، عرفاني و ادبي دانشگاه آزاد اسلامي واحد طالقان در دانشنامه آزاد
بانک اطلاعات مشاغل تکیه ناوه ایها
فرهنـــــــگـــستان طـــــــالـــــقــان دانشگاه آزاد اسلامي واحد دانشگاه آزاد
رشته مطالعات زنان مشاوره پایان نامه مقاله اجرایی پروپوزال فوری09123600694
دانشگاه آزاد پروپوزال ساختمان اسفند ، واحد 8 اجتماعی زنان روستایی شهرستان طالقان
برچسب :
دانشگاه آزاد واحد طالقان