کلیات آماده کردن چرخ خیاطی
برای استفاده از هر نوع چرخ خیاطی موارد زیر باید انجام شود :
1. سوار کردن تخته و پایه
برای هر نوع چرخ خیاطی تخته و پایه ی متفاوتی استفاده می شود ولی معمولا تفاوت آنها در تخته ی چرخ خیاطی می باشد . پس از باز کردن کارتن تخته و پایه ی چرخ خیاطی و بستن آن و بستن کشو ی تخته به مرحله بعد می رویم .
2. سوار کردن دینام
دینام هایی که برای چرخ خیاطی استفاده می شوند به طور کلی عبارتند از :
الف . دینام کلاچ دار پر دور معمولا با دور 2850 دور در دقیقه برای چرخ خیاطی های راسته , زیگزاگ و ...
ب . دینام کلاچ دار کم دور معمولا با دور 1480 دور در دقیقه برای چرخ خیاطی های دوپایه , بطر و ...
ج . دینام یکسره برای چرخ خیاطی های دکمه , مادگی و ...
د . دینام سرو موتور
دینام های سرو موتور برای چرخ خیاطی عموما به دو صورت با انکودر و بدون انکودر می باشند
دینام سرو موتور بدون انکودر : این دینام ها را می توان بجای دینام های کلاچ دار برای چرخ خیاطی های راسته دوزی , زیگزاگ و ... به کار برد و مزیت آنها نسبت به دینام های کلاچ دار مصرف برق و سر و صدای کمتر آنها است که عموما قابلیت چرخش راست گرد و چپ گرد , تنظیم سرعت می باشند .
دینام های سرو موتور با انکودر :
لازم به ذکر است که کلیه دینامهای نام برده با تسمه کار می کنند و فقط در دینامهای سرو موتور با انکودر است که معمولا از تسمه استفاده نمی شود . این دینام ها بجای استفاده از تسمه از برد گردی با نام انکودر استفاده می کنند که بر روی توپی چرخ خیاطی بسته می شود و فرق آنها با دینامهای بدون انکودر این است که می توان با برنامه ریزی دور چرخ خیاطی را کنترل و حتی برعکس کرد به طور مثال در چرخ خیاطی راسته دوزی که این دینام ها عموما در این نوع چرخ خیاطی ها استفاده می شوند می توان سوزن را پس از پایان پروسه دوخت در داخل پارچه و یا بیرون پارچه قرار داد و خیلی مثال های دیگر
توضیح کوتاهی در مورد انکودر در چرخ خیاطی : برای اجرای دستور در چرخ خیاطی از باکس اینورتر استفاده می شود که این باکس دستورات را از طریق قطعه ی الکتریکی با نام دکودر به انکودر انتقال می دهد و انکودر این دستورات را به چرخ خیاطی منتقل می کند . انکودر قطعه ای الکتریکی است ولی عموما در بازار چرخ خیاطی به برد گردی که انکودر بر روی آن سوار است انکودر می گویند .
پس از انتخاب دینام مناسب آن را بر روی تخته ی چرخ خیاطی از زیر تخته در جای مشخص محکم کنید . لازم به ذکر است که می توان از دینام های کلاچ دار پر دور به جای کم دور استفاده کرد فقط باید فولی آن را کوچکتر انتخاب کرد .عموما فولی دینام ها شماره 90 است که در صورت تمایل به کوچک کردن جهت کاهش سرعت از فولی شماره 60-65 استفاده شود .
3. سوار کردن چرخ خیاطی بر روی میز و پایه :
چرخ خیاطی های صنعتی غالبا به صورت نیم روغن و یا تمام روغن می باشند که شامل محفظه ای هستند که روغن در آن قرار می گیرد که می تواند این محفظه باز یا بسته باشد .
محفظه ی باز روغن کارتل نامیده می شود که جدا از چرخ خیاطی بوده و توسط پلاستیک های نرم از گوشه های کارتل بر روی محل کارتل بر روی تخته ی چرخ خیاطی قرار می گیرد و سپس چرخ خیاطی توسط لولا بر روی کارتل تعبیه می شود .
محفظه ی بسته روغن به چرخ خیاطی متصل بوده مانند محفظه روغن چرخ خیاطی زیگزال که توسط پلاستیک های نرم بر روی کفی چرخ خیاطی بر روی تخته قرار می گیرد .
پس از قرار دادن چرخ خیاطی بر روی تخته ی چرخ خیاطی تسمه ی دینام چرخ خیاطی را بر روی توپی چرخ خیاطی قرار دهید و از کلاچ دینام در صورتی که کلاچ دار بود زنجیر را به پدال پایه متصل کنید و در صورتی که کلاچ دار نبود از محل تعبیه شده در چرخ خیاطی زنجیر را به پدال آویزان کنید . همچنین در بعضی از چرخ خیاطی ها پدال دیگری جهت بلند کردن پایه تعبیه شده است که می توانید از محل مربوطه به پدال پایه بلند کن با زنجیری از آن استفاده کرد .در بعضی از چرخ خیاطی ها برای بلند کردن پایه از یک پایه بلند کن پایی استفاده می شود .
در چرخ خیاطی هایی که از ماسوره استفاده می کنند یک ماسوره پر کن بغل چرخ خیاطی قرار می گیرد که در بعضی از چرخ خیاطی ها بر روی خود چرخ خیاطی تعبیه شده است.
4. سوار کردن آنتن چرخ خیاطی
محلی که نخ بر روی آن قرار می گیرد و نخ را به چرخ خیاطی هدایت می کند آنتن نامیده می شود که بسته به تعداد نخی که در چرخ خیاطی استفاده می شود می تواند آن را انتخاب کرد .
5. مراحل اولیه آماده به کار کردن چرخ خیاطی
نخ را بر روی آنتن چرخ خیاطی قرار دهید و آن را از روزنه ی بالای آنتن عبور دهید . توجه داشته باشید که نخ به صورت کاملا عمود و صاف باید از روزنه ی آنتن عبور کند .سپس نخ را از مسیرهای عبور نخ ,عبور داده و آماده دوخت کنید .
نکته : نخ خود را به درستی انتخاب کنید
با چرخ خیاطی به آرامی کار کنید تا از صحیح کار کردن آن مطمئن شوید
مطالب مشابه :
انواع ماشین آلات دوخت و برش
چرخ خیاطی - انواع ماشین آلات دوخت و برش - چرخ خیاطی صنعتی چرخ خیاطی راسته دوزی. 2.
چرخ خیاطی
چرخ خیاطی راسته دوزی : که به همین منظور راسته دوزی طراحی شده و دارای نوع طرفه می
چرخ خیاطی
چرخ خیاطی راسته دوزی : که به همین منظور راسته دوزی طراحی شده و دارای نوع طرفه می
ضخیم دوزی
از خصوصیات چرخ خیاطی راسته دوزی، قیچی بری 2) سردوزی و برش. 3) مدل زدن فاقد برش
کلیات آماده کردن چرخ خیاطی
برنامه ریزی دور چرخ خیاطی را کنترل و حتی برعکس کرد به طور مثال در چرخ خیاطی راسته دوزی
نمونه سوال راسته دوزی
گروه طراحی پارچه و لباس - نمونه سوال راسته دوزی كوك كرده چرخ نماييد 63-چه كشوري به
چرخ خیاطی
چرخ خیاطی راسته دوزی : که به همین منظور راسته دوزی طراحی شده و دارای نوع طرفه می
چرخ خیاطی
چرخ خیاطی راسته دوزی : که به همین منظور راسته دوزی طراحی شده و دارای نوع طرفه می
برچسب :
چرخ راسته دوزی