نا گفته های جالب کتیا

  فعال نمودن نمودار درختی

اگر فایل کتیا را باز کردید و نمودار درختی را مشاهده نکردید آیا می دانید چگونه آن را باید فعال کنید؟

خوب اولین راه زدن کلید تابعی F3 است و اگر نشد به منوی View رفته و گزینه specification را انتخاب می کنیم.

کوچک شدن بیش از اندازه نمودار درختی کتیا

حالا اگر نمودار درختی آنقدر کوچک شده باشد که حتی با روش بالا هم نتوان آنرا مشاهده کرد چه باید کرد؟

نکته : در همین جا می خواهم نکته ای را ذکر کنم . با فشردن دکمه ctrl و حرکت دادن غلتک میانی ماوس می توانید نموداردرختی را کوچک یا بزرگ کنید.

گاهی اوقات این zoom in کردن آنقدر انجام می شود که نمودار درختی ناپدید می شود و با روش بالا نمی توان ان را فعال نمود. در چنین مواردی باید به صورت زیر عمل کنید.

 بر روی دستگاه مختصات مرجع که در گوشه سمت راست پایین صفحه موجود است یک بار کلیک کنید.

سپس بر روی آیکون Fit All In از نوار ابزار View کلیک کنید. مشاهده خواهید کرد که نمودار درختی دومرتبه به مکان قبلی خودش بازگشت.

پس چرا قطعات کشیده شده تاریک شده اند؟

نگران نباشید این تاریک شدن به معنای این است که محیط غیر فعال شده است. برای فعال شدن آن کافی است تا یک بار بر روی نمودار درختی کلیک کنید( بر روی شاخه های آن) تا محیط روشن شده یا در اصل فعال شود. 

باز گرداندن تنظیمات کتیا به حالت اول

گاهی اوقات از روی ناآگاهی برخی از تنظیمات کتیا را به هم می زنیم و راه برگرداندن آن را نیز نمی دانیم…. این می شود که در نهایت تصمیم به پاک کردن نسخه نصب شده را می گیریم… شما اگر بخواهید تنظیمات کتیا را به روز اول برگردانید احتیاج به نصب مجدد ندارید و فقط کافی است که به منوی Tools رفته گزینه option را بزنید و در پایین ترین قسمت کادر و گوشه سمت چپ روی آیکون reset parameters values to default ones ( ایکون به شکل خانه ) کلیک کنید و از بین چند گزینه ، گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنید و yes را بزنید.

کند شدن عمل select ابر نقاط در کتیا

کسانیکه در کتیا با محیط ابر نقاط کار می کنند و یک مدل ابر نقاطی را مش بندی کرده و سپس در محیطی مثل Quick surface عمل سطح دادن به مدل را انجام می دهند حتماً در حین کار با مشکل حجیم وسنگین شدن فایل مواجه شده اند به طوریکه وقتی از گزینه هایی مثل pan ، rotate ، select کردن و یا حتی zoom کردن استفاده می کنند عمل تحلیل ابر نقاط و انجام فرایند به کار رفته خیلی به کندی انجام می شود. در این حالات می توان برای حل این مشکل راه حل زیر را به کار گرفت( قابل ذکر است که چنین ابتکاری را من خودم شخصا به کار گرفته ام و به مشکلی هم بر نخورده ام ولی از عواقب این کار بی خبرم واین فقط یک ترفند شخصی است و نمی توانم تایید علمی نمایم) .

به منوی tools رفته وسپس گزینه option را انتخاب نمایید . در پنجره باز شده از نمودار درختی سمت چپ گزینه General و از سربرگ های سمت راست Navigation را انتخاب نمایید. اگر دو گزینه preselect in geometry view  و گزینه display immersive list preselection navigator در حالت انتخاب بودند از حالت انتخاب در آورده و ok  را بزنید. به احتمال خیلی زیاد مشکلتان بر طرف خواهد شد.

ایزومتریک کردن دستگاه های مختصات و مدل

اگر زمانی از حالت ایزومتریک خارج شدید می توانید به منوی View رفته و از گزینه render style گزینه parallel را انتخاب نمایید. در مقابل این حالت ، perspective را در این قسمت دارید.

ایجاد حالت شفافیت

اگر می خواهید قسمت های داخلی مدل های ترسیم شده خود بدون برش زدن ببینید بر روی نام آن در نودار درختی کلیک راست کرده و گزینه properties را زده و در کادر باز شده تب Graphic را بزنید و از قسمت transparency درجه شفافیت سطوح مدل را افزایش دهید. با این کار قادر به مشاهده سطوح داخلی مدل خواهید بود. در همین قسمت رنگ مدل را نیز می توانید از قسمت color تغییر دهید.

 

برجسته کردن متن (text) یا طرح اسکچی بر روی مدل طراحی شده در کتیا

تا حالا شده در طراحی های خودتان بخواهید نام محصول برروی قطعه آرم یک دستگاه به صورت برجسته طراحی شود یا مدلی که نیاز است یک طرح مشخص (مثلا عکس برج میلاد بر روی یک شکلات) رویش به حالت برجسته باشد داشته باشید. آیا راه حلی به نظرتان می رسد که از نظر زمانی در کتیا مقرون به صرفه تر باشد. آیا می توان اسکچ یک نوشته (text) را به صورت طبیعی و مشابه یک فونت واقعی در کتیا رسم نمود و سپس آن را pad کرد؟ شاید بشود اما آیا به واقعیت فونت های موجود شبیه است و آیا از نظر زمانی چنین کاری منطقی است؟

در این قسمت می خواهم راه حلی مناسب تر را خدمت شما دوستان گرامی ارائه دهم.

در مورد تایپ متن در کتیا و برجسته نمودن آن از روش زیر استفاده نمایید و هر جا مشکل داشتید نظر خود را قرار دهید.

1.      ابتدا وارد محیط Drafting شوید.

2.      با دستور text(T) متن خود را تایپ نمایید. در اینجا سایز فونت مهم نیست . فونت خود را Bold کنید و فونت مورد نظر خود را انتخاب نمایید.

3.      فایل را با پسوند dxf ذخیره نمایید.

4.      از منوی file و open فایل dxf را باز کنید.

5.      متن تایپ شده را انتخاب کنید و سپس از منوی Edit کپی کنید.

6.      به محیط Part Design رفته و سطحی که می خواهید متن به عنوان Sketch روی آن قرار گیرد را انتخاب کرده و وارد محیط Sketch شوید.

7.      متن را Paste کنید.

8.      با دستور fit all in زوم صفحه را در حالت فشرده قرار دهید تا محل قرار گیری متن را بیابید.

9.      با دستور scale متن را به اندازه متناسب با مدل خود هماهنگ کنید و به طور چشمی متن را جابجا کنید تا در مکان مناسب از نظر فنی (جهت ماشینکاری) قرار گیرد. البته می توان با دستور fix together متن را یکپارچه کرد و سپس محل قرار گیری آن را با دستور constraint تعیین نمود.

10.  از محیط اسکچ خارج شده و همانند هر اسکچ دیگری متن را pad یا pocket نمایید.

نکته : حتما بعد از برجسته یا تو خالی نمودن متن فاصله بین حروف را کنترل نمایید تا ببینید آیا متن مورد نظر از نظر ماشینکاری (روش تولید با توجه به قطر ابزار های موجود جهت ماشینکاری) قابل تولید است یا نه؟

در مورد طراحی یک اسکچ مشخص بر روی یک قطعه (بخش دوم) همین تیتر در آینده مطالب مورد نظر افزوده خواهد شد. لطفاً پیگیر مطلب باشید.باتشکر

تبدیل اندازه میلیمتری به واحدهای دیگر در محیط drafting کتیا

·         در محیط Drafting کتیا راه مستقیمی برای تغییر اندازه نیست. مثلا اگر بخواهید یکی از اندازه ها در نقشه اینچی باشد مستقیما نمی توانید اندازه را اینچی تایپ کنید اما نگران نباشید کتیا راه حل دیگری را در نظر گرفته است.شما می توانید روی نقشه بر روی اندازه مورد نظرتان کلیک راست کرده و گزینه properties را بزنید و به تب value رفته و در قسمت format/description گزینه in (واحد اینچ) را انتخاب کنید. به طور خودکار اندازه میلیمتری اینچ می شود. این مورد مخصوصا در قراردادن اندازه رزوه پیچ در سیستم ویت ورث خیلی به کارتان خواهد آمد که نیاز است اندازه قطر پیچ به اینچی نوشته شود. فقط یادتان باشد که علامت اینچ حتما در استاندارد اندازه گذاری باید بر روی عدد باشد. مثلا برای نوشتن اندازه و تعداد دندانه در اینچ مطابق مثال (W0.31"*20) در همان مسیر قبلی به تب dimension text باید بروید و در قسمت associated text در کادر قبل از main value علامت w و در کادر بعد از آن ابتدا علامت " از روی کیبورد و بلافاصله علامت * و عدد تعداد دندانه در اینچ را در کادر تایپ کنید و apply را زده نتیجه را در محیط کتیا ببینید و سپس در صورت تایید ok کنید.

رفع مشکل به روز کردن CATIA draft بعد از تغییر نام یا تغییر محل فایلcatpart

زمانیکه یک فایل کتیا(با پسوند catpart را rename می کنید یا محل فایل را تغییر می دهید به محض اینکه فایل نقشه همان مدل (با پسوند catdrawing) را باز کنید با پیغامی مواجه خواهید شد که نشان می دهد فایل مورد نظر با نام قبلی در محل اولیه یافته نشد. در این صورت اگر بخواهید نقشه را update کنید این کار انجام نمی شود چون فایل مرجع موجود نیست و مسیر گم شده است.اگر انتهای پیغام را بخوانید کتیا می خواهد از گزینه desk برای جایگزین کردن و لینک کردن فایل نقشه با فایل جدید استفاده کنید. بر روی desk کلیک کنید. بلافاصله صفحه جداگانه ای در کتیا باز خواهد شد که فقط دو شاخه در نمودار درختی قابل مشاهده است .کلید ctrl را گرفته و فایل catdrawing و catpart با نام جدید را انتخاب کنید و بر روی آنها کلیک راست کرده و گزینه لینک را بزنید . صفحه ای باز خواهد شد که می خواهد فایل نقشه را با فایل با نام جدید لینک کنید. برای این کار فایل با نام جدید را باید به جای فایل قدیمی replace کنید. تمام نماهای موجود در نقشه را باید تک تک جایگزین کنید تا در انتهای هر نما قسمت وضعیت را به حالت ok ببینید. سپس ok سبز رنگ انتها را بزنید و از منوی window به فایل نقشه باز گردید و update را بزنید و فایل نقشه را ذخیره نمایید و ببنید. اگر تمام کارها را درست انجام داده باشید update کردن نقشه کمی طول خواهد کشید و ضمناً علامت update غیرفعال خواهد شد. اگر دوباره نقشه را باز کنید نباید با پیغام سابق مواجه شوید.

گزینه لینک را همواره از منوی edit می توانید فراخوانی کنید حتی اگر پیغام اروری هنگام بازکردن نقشه دریافت نکنید. و عین مراحل قبلی را برای لینک کردن فایل مدل و نقشه استفاده کنید.

به خاطر داشته باشید برای لینک کردن فایل مدل(cat part) نیز باید باز باشد.

تغییر دستی اندازه گذاری در محیط dafting کتیا

در پستهای قبلی گفتم روش مستقیمی برای تغییر اندازه در کتیا وجود ندارد. حال می خواهم ترفندی را یاددهم که به نوعی کتیا را دور بزنیم تا اندازه دستی خودمان را وارد کنیم. ابتدا طبق روشهای معمول محل مورد نظر در نقشه را اندازه گذاری کنید.

سپس بر روی اندازه مورد نظر کلیک راست کنید و گزینه properties را بزنید. به تب text بروید و در سمت پایین در بخش display گزینه hide value را انتخاب کنید و ok کنید. با این کار اندازه خودکار نقشه مخفی می شود. حال در محیط اصلی نقشه از گزینه text با علامت T استفاده کنید و عدد مورد نظر خود را تایپ کنید و ok کنید. حالا بسته به اینکه اندازه را کجای نقشه قرار می دهید برای تغییر زاویه عدد جهت قرار گرفتن عدد بر روی خط اندازه طبق اصول نقشه کشی مراحل زیر را طی کنید.

بر روی عدد تایپ شده کلیلک راست کرده و مجددا به properties بروید و در همان تب text در بخش  reference  گزینه horizontal را به fixed angle تغییر دهید با این کار قسمت angle جهت دادن زاویه فعال می شود. مثلا ما در اینجا 90 درجه را وارد می کنیم تا اندازه عمودی بر روی خط اندازه قرار بگیرد. ok کنید و عدد را جابجا کرده و بر روی خط اندازه تنظیم کنید. 

روش درست اجرای دستور pattern بر روی عامل close surface  

از آنجاییکه دستور close surface چند surface ای که join  شده اند را به یک عامل توپر قابل استفاده در محیط part design تبدیل می کند ذاتا قابل افزایش الگویی (pattern شدن) در محیط part design نیست . اگر بخواهیم یک close surface را pattern کنیم ، باید ابتدا surface مربوط به آن را با دستور pattern در همان محیط Generative shape design کپی الگو وار کنیم و سپس در محیط part design هم  surface اصلی و هم Surface ای که pattern شده است را می توان جداگانه به close surface تبدیل کرد(البته در body مجزایی) وسپس عملیات بعدی(که در اینجا هدف ما کم کردن عامل توپر از قطعه اصلی است) را انجام داد. 

تصاویر زیر نشان دهنده ترتیب مراحل کار هستند. البته در این بخش فرض بر اینست که شما به مراحل ساختن یک join surface و دستور close surface آشنا هستید. اگر به این مطالب تسلط ندارید از منابع generative shape design و part design موجود در اینترنت ابتدا مطالب مربوط به دستورهای فوق را آموزش ببینید تا بتوانید یک مدل رویه ای بسته ایجاد کنید و سپس از دستورات فوق استفاده کنید.  


مطالب مشابه :


معرفی و دانلود نرم افزارهای ریاضی و هندسه

ها که توانایی رسم شکل در آن وجود (درختی شبیه چنار) است را براي کار در word ، صفحان




لیست بخشی از پایان نامه های آماده رشته مدیریت 6

طراحی نرم افزار رسم نمودار درختی جملات ساده چابکی در ارزیابی تامین کنندگان بر مبنای




نا گفته های جالب کتیا

فعال نمودن نمودار درختی. را به صورت طبیعی و مشابه یک فونت واقعی در کتیا رسم نمود و سپس آن




نمونه سوالات تئوری آزمون ICDL1 سازمان فنی و حرفه ای

1-پسوند اسنادی که در محیط Word در یک ساختار درختی 21-در رسم نمودار براي اينكه




نمونه سوالات تئوری آزمون ICDL1 سازمان فنی و حرفه ای

در یک ساختار درختی 21-در رسم نمودار براي 4-برای رفتن به انتهای سند یا یا فایل در word




زبونه reference در word 2007

برای این کار در word 2007 زبونه reference رو انتخاب و سپس در رگرسیون درختی آزمون رسم نمودار




اموزش protel 99 se

آن آنرا در word مختلف word ،رسم های مکانیکی و فنی در بست دادن نمودار درختی به شما




چگونه می توان یک مقاله علمی نوشت

برای مثال از نوشتن به این فرم "به طور کاملا واضح در نمودار 3 نشان در Word (autoshapes) رسم نمودار




برچسب :