کودک را به اتاق خوابش میبرید. چراغ خوابش را روشن میکنید، کمی با هم حرف میزنید، کتاب میخوانید، به همه بهانههای کودک جواب میدهید، برایش آب میآورید. بالشاش را مرتب میکنید و بالاخره با کلنجار بسیار کودکتان میخوابد. هنوز مدت زیادی نگذشته است که در اتاق خودتان صدای پاهایش را میشنوید و در خواب و بیداری متوجه میشوید مثل همیشه او، خودش را به تخت خواب شما دعوت کرده است. آنقدر خسته هستید که نمی توانید واکنشی نشان بدهید و تا صبح کودکتان که پاهایش لای موهایتان فرورفته است را تحمل میکنید! بسیاری از پدر و مادرها همین مشکل را با کودکان خردسال و حتی دبستانی شان دارند. در واقع بسیاری از پدر و مادرها بدون توجه به تنظیم عادت خواب نوزاد و با سهلانگاری درباره خواب کودک و به امید اینکه وقتی بزرگتر شود مشکلات خواب حل میشوند این بحران را ایجاد میکنند. کودک سه ساله تان به اتاق شما میآید و میگوید: "تشنمه"، "دلم برات تنگ شده"، "میشه امشب پیشت بخوابم؟"، "من میترسم"، "تو اتاقم صدا میاد"، "من مریضم"، "خوابم نمیبره"، "من تو اتاقم تنهام"... واکنش شما در نیمههای شب وقتی غرق خواب هستید چه میتواند باشد جز اینکه او را به آغوش بگیرید و بخوابید؟
حالا باید در این شرایط چه کنید؟ چگونه میتوانید به کودکتان بیاموزید بدون ترس و اضطراب در اتاق خواب خودش بخوابد و هر شب با بهانههای متفاوت به اتاق خواب شما نیاید؟این نکات آموزشی به شما کمک میکنند تا به کودکتان یاد بدهيد بدون ترس در اتاق خوابش بخوابد:• چیدمان اتاق خواب کودک را با سلیقه کودک و متناسب با سن و سالش طراحی کنید.از کودک برای چیدمان اتاق خواب کمک بگیرید. اجازه بدهید خودش مدل تخت خواب، پرده و فرش را انتخاب کند و یا محل قرار گرفتن تخت و اسباب بازیها را تعیین کند. ممکن است بعضی از خواستههای کودک نامعقول یا غیرعادی باشند. مهم نیست که چیدمان اتاق از نظر شما خوب نباشد. حداقل برای مدت کوتاهی اجازه بدهید اتاق خواب کودکتان آنطوری باشد که خودش علاقه دارد. هدف اصلی شما باید این باشد که کودکتان عاشق اتاق خودش بشود و از ماندن در اتاق لذت ببرد.• به اندازه تخت خواب دقت کنید.بعضی از پدر و مادرها بدون توجه به نیاز کودک، او را در تخت خوابی بزرگ یا بسیار کوچک قرار میدهند. شاید بعضی از کودکان از داشتن تخت خواب بزرگ لذت ببرند. اما ممکن است تخت خواب بزرگ، کودک را بترساند. مناسب ترین تخت خواب برای کودکان خردسال و دبستانی، تختی است مابین تخت نوزادی و تخت نوجوان. تخت خوابهای کودکان معمولا طراحیهای متفاوتی مثل ماشین یا قصر دارند. مطمئن شوید که تخت خواب کودک راحت باشد. تشک مناسبی دارد و کودک دوستش داشته باشد.
• عادتهای خواب جالب بسازید.نیازی نیست که عادتهای خواب خیلی خاص و جزیی باشند اما باید برای کودک جالب و دوست داشتنی باشند. کودکتان باید مشتاق انجام دادن آنها باشد و شبهایش خاطرهانگیز و متفاوت باشند. مثلا ممکن است خواندن یک کتاب مورد علاقه در محل خاصی از اتاق خواب برای کودکتان بسیار جالب باشد یا دوش گرفتن، گوش کردن به یک موزیک و خوردن یک خوراکی موردعلاقه و سپس مسواک زدن به همراه آواز خواندن، دعا کردن، حرف زدن درباره اتفاقات روزانه و آداب بوسیدن و به آغوش گرفتن همگی میتوانند بخشی از عادات خواب کودک شما باشند. حتما آداب خوابیدن را رعایت کنید زیرا این آداب برای کودکتان قوانین نانوشتهای خواهند بود که هم او را برای یک خواب آرام و بدون ترس آماده میکند و هم او را کودکی قانونمدار میکند. به طور معمول یک دوش آب گرم، کودک را برای خواب آرام آماده میکند. اما اگر احساس میکنید بعد از دوش گرفتن کودکتان پرانرژی و هشیار میشود این عادت خاص را کنار بگذارید.
• در اتاق خواب کودک نخوابید و اگر کنارش دراز میکشید بعد از مدت کوتاهی بلند شوید.کودک نباید تصور کند که همیشه یک نفر باید در کنار او خوابیده باشد. یکی از دلایل ترسهای شبانه کودکان این است که آنها ابتدا در آغوش پدر یا مادر به خواب میروند اما بعد در خواب احساس میکنند تنها ماندهاند.• برای کودک قانون تعیین کنید و انتظارات معقول داشته باشید.به او بگویید "امشب تو اتاقت میخوابی و هیچ عذر و بهانهای قبول نیست". این
روش بسیار کمک کننده است. مثلا یادآوری کنید که او دیگر به مهد کودک
میرود و شما از او توقع دارید تا هر شب در اتاق خوابش بخوابد زیرا همه
کودکان در این سن از پدر و مادرشان جدا میشوند و تنهایی میخوابند.
بگویید"برای یک کودک چهار ساله این یک امتیاز خاصه که خودش تنهایی بخوابه و
حالا که اینقدر بزرگ شدی میتونی به یکی از عروسکات اجازه بدی تا کنارت
بخوابه و تو مراقبش باشی."• در برابر گریه و زاری کودک تسلیم نشوید. اگر کودکتان گریه یا التماس کند و شما هم تسلیم شوید او برنده میشود. به او بگویید شما برای بوسیدن، به آغوش گرفتن و بحث و خواهش تمنای بیشتر بیحوصله و خسته هستید. اگر کودکتان به اتاقش بر نگشت بدون بحث او را به اتاقش ببرید. ضعف نشان ندهید و تسلیم نشوید. مطمئن باشید هر بار که تسلیم شوید او را برای حربههای بعدی آماده میکنید.حتی اگر خسته هستید و یا غرق خوابید، بلند شوید و کودک را به اتاق خودش بازگردانید. قانون را یادآوری کنید"تو باید تو اتاق خودت بخوابی". باید به خودتان، همسرتان و کودک کمی سختی بدهید. اگر چند شب روی قواعد خواب پافشاری کنید خواهید دید کودکتان چگونه برای خوابیدن استقلال پیدا میکند.
جذابیت و آرامش را برای اتاق خواب کودک فراهم کنید :- میتوانید یک ماهی قرمز در اتاق کودک بگذارید و به او تلقین کنید در اتاقش تنها نیست.- یک عروسک خرسی "مامان" یا "بابا" تهیه کنید و به او بگویید آنها مراقبش هستند.- پتو و ملحفههای زیبا تهیه کنید و اجازه بدهید کودک خودش پتویش را انتخاب کند.- برای شروع یک هدیه در نظر بگیرید. مثلا برایش یک مسواک جدید بخرید. اگر او توانست یک شب را تنها در اتاقش بخوابد صبح روز بعد یک جایزه کوچک به او بدهید.- یک مهمانی خواب برگزار کنید. به اتاق خواب کودک بروید و در اتاقش قبل از خواب همگی یک خوراکی خوشمزه بخورید یا باهم آواز بخوانید. اجازه بدهید تا کودک در شب با اتاقش آشنا شود.- حتما قبل از خواب کودک را کمی به آغوش بگیرید و با جملات مثبت و تأکیدی آرامش کنید. ترسها را از کودک دور کنید و یادآوری کنید که پدر و مادرش مراقب و محافظ او هستند و شبها به اندازه روزها خوب و آرامش بخش هستند.نکات بیشتر در رابطه با اتاق خواب کودک :- ریشه ترسها و نگرانیهای کودک از تنها خوابیدن در اتاقش را جستجو کنید. از او بپرسید آیا از چیزی میترسد؟ چه احساسی در اتاق خوابش دارد؟ ترس کودکان از موجودات خیالی مثل هیولای شب میتواند یکی از دلایل ترس از تنها ماندن در اتاق خواب باشد. حتی کودکتان از تخیل آنچه در کتابها خوانده است، حیوانات جنگل مثل شیر و ببر و گرگ و شنیدن قصههای معمولی مثل شنگول و منگول و از دست دادن پدر و مادر دچار اضطراب شبانه و بدخوابی شود. همچنین سایه اشیا میتوانند او را بترسانند. به همین دلیل شما باید دلایل ترس کودک از تاریکی و خواب را بفهمید و در گام بعدی ترسها را از او دور کنید.
- به او بگویید که حیوانات جنگل هرگز نمیتوانند وارد اتاق خوابش شوند. هیولا واقعی نیست و اگر فکر میکنید بعضی از قصههای خیالی میتوانند برداشت غلطی برای کودکتان ایجاد کنند آنها را نخوانید. شبها قبل از خواب برای کودکتان شعر و ترانه بخوانید و یا اگر کودکتان قوه تخیل بالایی دارد و تحت تاثیر خیالاتش است از موجودات خیالی دوست داشتنی مثل ستاره یا پرنده و فرشته نگهبان حرف بزنید. آسمان پرستاره شب و نور ماه را نشانش بدهید و فانتزیهای مثبت و خوب کودک را تقویت کنید و از غلبه خیر بر شر و پیروزی فرشته بر دیو داستان بگویید.- اگر کودک از تاریکی شب میترسد یک چراغ خواب روشن کنید و یک بار اشیا را در تاریکی نشانش بدهید تا او مطمئن شود در تاریکی اشیا تغییر نمیکنند یا چیزی کم یا اضافه نمیشود.- یک رایحه خوش میتواند برای کودک آرامش بخش باشد. از اسپریهای خوش بو کننده هوا یا عودهای خوشبو استفاده کنید.- اگر کودکتان اسباب بازی خاصی دارد که دوستش ندارد و یا حتی از آن میترسد، آن را کنار بگذارید. برای اینکه مطمئن شوید میتوانید از کودک بپرسید از کدام اسباب بازی یا عروسکش میترسد یا دوستش ندارد.
- یک لیوان آب در کنار تخت کودک بگذارید یکی از بهانههای کودک برای بیرون آمدن از اتاق خواب تشنگی است.- قبل از خواب کودک را به دستشویی ببرید تا با آرامش بخوابد.- ممکن است در پروژه جداسازی، کودک دچار شب ادراری نیز بشود. هرگز با عتاب و تحقیر واکنش نشان ندهید و این شرایط را تحمل کنید. حتما از او بپرسید که چرا شب جایش را خیس کرده است.- اگر کودکتان به مهدکودک میرود، میتوانید برای تشویق بیشتر از مربیهای مهد کودک کمک بگیرید. آنها معمولا میتوانند با تشویق و آموزش کودک را ترغیب کنند تا برای استقلال خودش تلاش کند. یک هدیه کوچک و مورد علاقه تهیه کنید و بعد از اولین شب موفقیت آمیز در مهدکودک و در حضور دوستانش به کودک هدیه بدهید. تاثیر این روش بی نظیر است.- اگر ترسهای کودک اغراق آمیز و نامعقول است پیش از برنامه ریزی برای جدا سازی با کمک یک روان پزشک و روانکاو کودک، ابتدا دلایل ترس را بشناسید و درمانش کنید.
- هرگز دو مورد خاص که میتوانند برای کودک بحران ساز باشند را همزمان اجرا نکنید. مثلا اگر میخواهید کودک را از پوشک بگیرید یا وقتی او به تازگی به مهد یا مدرسه میرود نباید به فکر جداکردن اتاق خواب کودک باشید. ابتدا باید از آرامش روحی و حساسیتهای عاطفی کودک مطمئن شوید و سپس قدمهای بزرگ و تاثیرگذار را بردارید. اقتباس از گروه پرشين استار اين مطلب براي من ايميل شده بود. |
مطالب مشابه :
جدا کردن اتاق خواب کودک
به کودک خود وعده بدهید هر روز صبح که از خواب بلند می شود اگر در تخت خواب خودش
باشد یک هدیه دریافت می کند. زمانی که کودک به خوابیدن در تخت خواب والدینش تمایل
بهترین زمان برای مستقل خوابیدن کودک از مادر
از طرفي با پيشگيري از خواب بسيار عميق نوزاد از مرگ ناگهاني آنها جلوگيري ميشود.
... براساس اين پژوهش خواباندن كودكان در تختخواب والدين تبعات رواني زيادي هم دارد
کودک در اتاق خواب مامان
چیدمان اتاق خواب کودک را با سلیقه کودک و متناسب با سن و. سالش طراحی کنید.از
کودک برای چیدمان اتاق خواب کمک بگیرید. اجازه بدهید خودش مدل تخت خواب، پرده و
فرش
راهكارهايي براي جدا كردن اتاق كودك
سعي كنيد كودك را آموزش دهيد تا خودش در تخت خوابش تنها بخوابد. بعضي از والدين
ابتدا كودك را در تخت خواب خود مي خوابانند و زماني كه كودك به خواب رفت او را به تخت
ايجاد عادات صحيح خواب در نوزاد
بهترين راه براي حفظ نوزاد از سندرم مرگ ناگهاني وساير خطراتي كه هنگام خواب وي را
تـهديـد مي كند فراگيري قواعد خواب ايمن است. از مرتب بودن گهواره يا تختخواب و يا
بهترین زمان برای جدا خوابیدن کودکان
استثنائا در مورد کودکان شیر مادرخوار، حداکثر زمانی که شیرخوار میتواند در اتاق
خواب والدین بخوابد، تا دوسالگی است اما در این صورت هم باید محل خواب و تختخواب
سرویس خواب کودک نوجوان تخت چند منظوره
مبلمان اتاق خواب تات - سرویس خواب کودک نوجوان تخت چند منظوره - تولید کننده
سرویس خواب نوزاد,نوجوان,بزرگسال.
لزوم جدایی محل خواب كودكان از والدین
كارشناسان می گویند: محل خواب كودكان باید از والدینشان جدا باشد. ... به گفته وی:
كودكان باید در تخت خواب خود و در اتاق خود بخوابند و اگر گاهی در به خواب رفتن مشكل
اتاق خواب کودک - تاج تخت زیبا و منحصر به فرد برای اتاق کودک Bed Room
هنر و مهارتهای زندگی - اتاق خواب کودک - تاج تخت زیبا و منحصر به فرد برای اتاق
کودک Bed Room - دکوراسیون سفره عقد تزیین خنچه عقد میز نامزدی دکوپاژ چیدمان
25 روش ساده برای خواباندن نوزاد
برای امنیت كودك از تختخواب هایی استفاده كنید كه كنار تخت شما قرار می گیرند. (
خواباندن كودك روی تخت خودتان توصیه نمی شود.) نوزاد را سیر كنید اگر كودك شما از آن
برچسب :
تخت خواب کودک