کاهش هزینه های برق مصرفی

 

چگونه هزینه برق مصرفی محیط کار و خانه خود را کاهش دهیم.

 


امروزه کمترفروشگاه و ساختمان تجاری را می­توان پیدا کرد که در آن از چراغهای گوناگون، تابلوهای تبلیغاتی بزرگ با روشنایی­های مختلف و متعدد و همچنین انواع دستگاه­های الکتریکی و الکترونیکی نظیر رایانه ، چاپگر، اسکنر و فتوکپی استفاده نشده باشد. استفاده از این وسايل برقي که ازابزارمهم کار تجاری می باشد هزينه هاي برق محيط كار رابوجود مي آورند.

در حال حاضردر بخش تجاری کشور مانند شرکت­های خصوصی، فروشگاه­ها، سوپرمارکت­ها و.... هرمشترك به طور میانگین  بیش از 300 کیلووات ساعت برق در ماه مصرف مي كند و باالطبع هر مشترکی که بیشتر برق مصرف کند هزینه بيشتري  بايدپرداخت كند.آنچه مهم است اين است كه درحال حاضربا اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها قیمت برق برای بخش تجاری بطورمتوسط 120تومان درنظرگرفته شده است  و در 3 سطح محاسبه می­شود. بطوریکه هزینه مصرف صفر تا 200 کیلووات که 70 درصد مشترکین تجاری را شامل می­شود 100 تومان خواهد بود، از 200 تا 600 کیلووات 140 تومان و مازاد بر 600 کیلووات به 200 تومان می­رسد.

بامطالعات وبررسی های انجام شده دربخش تجاری  کشور ما مشخص شده است درصورتی که نکاتی که بسیار ساده ولی موثرهستند وهیچ تاثیری در روند فعالیت ها وسودآوری این بخش ندارد توسط مشترکین برق تجاری رعایت و بکارگرفته شود، این مشترکین هزینه برق مصرفیشان حتی با اعمال تعرفه های جدید افزایش چندانی نخواهد داشت.  

بدین منظورسازمان بهره­وری انرژی ایران (سابا) در راستای افزایش سطح دانش و اعتلای فرهنگ مشترکین این بخش در خصوص نحوه استفاده بهینه از برق توصیه هاوراهکارهایی را دراین زمینه درروزنامه ها درج نموده است .مطالعه و عمل به این توصیه ها باعث کاهش هزینه برق مصرفی شمابه میزان 30درصدمی گردد.

شما مي توانيد

 با بکارگیری نکات ساده و  سودمندي كه دراين متن گفته شده  هزينه برق محل كار خودرا تا حدود  30درصد  كاهش دهید.

 

           

  چه کارهایی  براي كاهش هزينه برق محل كارمان انجام دهیم؟

روشنایی

- از لامپ­ها و شدت روشنایی مناسب برای محل كار و فعالیتی كه انجام مي دهيد استفاده كنيد زیرا روشنایی غیراستاندارددرمحل كار باعث ضعف بینایی،کاهش اشتیاق به کار، خستگی و کاهش کیفیت محصولات تولیدی کارخانه­ها و کار انجام شده می­گردد. ولی روشنایی استاندارد{نه بسيار كم ونه خيره كننده} علاوه بر جلوگیری از موارد مذکور سلامت چشم را نیز تضمین می­کند.

- در محل كار خوددر صورت امکان بجای نور مصنوعی از روشنایی طبیعی استفاده کنید.  برای این منظور سعی شود در طول روز لامپ­ها را خاموش و یا با نصب دیمر الکترونیکی برای لامپ ها(به غیر از لامپ های کم مصرف) روشنایی آنها را در حداقل مورد نیاز قرار دهید.

- در هنگام نورپردازی ویترین بوتیک­ها و فروشگاهها از لامپ­های کم مصرف LED بجای لامپ­های هالوژنی رشته­ای  استفاده گردد و در هنگام نورپردازی، لامپ­ها طوری قرار گیرند که زاویه تابش نور آنها به سمت کالاها و محتویات داخل ویترین باشد.با این روش هزینه­های برق مصرفی مربوط به روشنایی به شدت کاهش می­یابد.

-  در ساختمان و دفاتر اداری ، آموزشی و سایر مکانهایی که از لامپ­های فلورسنت استفاده می­شود سعی شود از
لامپ­های فلورسنت با نور سفید و زرد همزمان استفاده شود و محل نصب و ارتفاع آنها نزدیک و در بالای موضع فعالیت قرار گیرد.

- لامپ­های فلورسنت سوخته شده که در حال چشمک زدن می­باشند راتعویض کنید زيرا این لامپ­ها در این حالت ضمن ناراحتي چشم علاوه برصدمه به ترانس واستارت مهتابي، برق  نیز  مصرف می­کنند.

- در رستورانها و کافی شاپ­ها از نور موضعی که با ارتفاع مناسب بر روی میز نصب شده است بهره  بگیرید دراينصورت با استفاده ازيك لامپ كم مصرف 11 وات ضمن تامين روشنايي مناسب هزينه برق خودرا تاحدزیادی كاهش مي دهيد.

- فروشگاهها، مغازه­ها، رستورانها، میوه­فروشی­ها و سایر اماکنی که برای جلب مشتری ازلامپ­های گازی و رشته ای استفاده می­کنند، باید توجه نمایند استفاده از این لامپ­ها هزینه­های برق مصرفی را به شدت افزایش می­دهد. لذا برای کاهش هزینه ها از لامپ­های کم­مصرف با توان بالا استفاده نمایید.

- مغازه­ها و فروشگاهها برای روشن کردن تابلوهای تبلیغاتی خود می­توانند  بجای لامپ نئون از لامپ­های فلورسنت یا کم­مصرف استفاده نمایند.

- به جای روشن کردن لامپ­های پر مصرف ( مدادی - گازی) در سردر مغازه و فروشگاهها ازلامپ­های کم مصرف استفاده کنید و در طول  روز این لامپ­ها را خاموش کنید.

- لامپ­های کم مصرف در رنگهای سفید ، آفتابی و استاندارد  در اندازه، شکلها و توانهای مختلف از 7 وات تا 120 وات در بازار موجود می­باشند.این لامپ­ها  لامپ­­های رشته­ای برق مصرف می­کنند و8 برابرآنها نيزعمر مي كنند،همچنين نور یک لامپ کم مصرف 23 وات معادل یک لامپ رشته ای 100 وات است و  با توجه به اینکه گرمای کمتری ایجاد می­کنند، در تمامی مکان­هایی که نیاز به نور پیوسته و مداوم دارند از جمله بوتیک­ها ، فروشگاه­ها،  دفاتر ، بیمارستانها، کلاس­های درس و ... قابل استفاده می­باشند.  استفاده از این لامپ­ها با توجه به وجود رنگهای مختلف جهت نورپردازی نیز بسیار مناسب می­باشد و به شدت هزینه­های برق مصرفی را کاهش می­دهد.

- هرچند سال یک بار سیم کشی برق محل را توسط یک متخصص کنترل کنید. زیرا نقص سیم کشی برق می تواند سبب بالارفتن مصرف و کم شدن عمر لامپ و سایر وسایل برقی و حتی آتش­سوزی شود.

- در هنگام مطالعه و انجام کارهای ظریف از نور موضعی(چراغ­های مطالعه) با لامپ­های کم­مصرف و یا LED استفاده نمایید.

- با پاك كردن گرد و غبار از روي لامپ‎ها و حباب‎ها بر نور آنها بيفزاييد. زیرا یک لایه گردوغبار می تواند 50 درصد کارآیی لامپ را کاهش دهد.

 

وسايل سرمايشي 

- در هنگام خروج از محل کار خود در صورت وجود کولر گازی و سایر وسایل سرمایشی حتماً آنها را خاموش کنید.

- از کولر متناسب با منطقه آب و هوایی خود استفاده کنید،  زیرا کولرهای گازی در سه مدل براي مناطق خنك ، معتدل و گرمسير ساخته شده اند. در هنگام خرید کولرهای گازی توجه کنید که در پلاک مشخصات کولر T1 براي مناطق معتدل، T2 براي مناطق خنک و T3 برای مناطق گرمسیر درج شده است.  (به شاخص E.E.r کولر در هنگام خرید توجه شود.  10< EEr )

- کولر خود را حتی­الامکان در سایه نصب کنید، در غیر اینصورت برای جلوگیری از تابش نور خورشید برروی کندانسور کولر گازی – کولر آبی از سایه بان استفاده کنید.

- در مغازه ها، فروشگاهها و سایر مراکز تجاری حتماً از لامپهای کم مصرف استفاده شود زیرا لامپهای رشته ای،  باعث گرم شدن محیط کار و در نتیجه استفاده از درجه بالاتر سرمای کولرها می شود.

- استفاده از پنکه های سقفی و کولرهای آبی در مغازه ها، فروشگاهها، بوتیکها و محیط های باز و سایر بخشهای تجاری مناسب­تر از سایر وسایل سرمایشی  است. 

-  چنانچه كانال‎هاي كولر خارج از ساختمان قرار دارند، حتماً بايد بوسيله عايق كاري با پشم شيشه يا عايق‎هاي ديگر از گرم شدن كانال‎ها و هدر رفتن سرما در اثر تابش مستقيم نور خورشيد بر آنها جلوگيري شود.

- هر ساله نسبت به تعويض پوشال‎هاي كولرهای آبی اقدام نماييد. تميز كردن و رفع اشكالات كولر پيش از شروع به كار آن در فصل گرما، كاركرد كولر را بهبود بخشيده، از هدر رفتن سرما نيز جلوگيري مي‎كند.

- درمحل کار خود در صورت امکان از سيستم سرمايش موضعي استفاده کنید یعنی تنها به اتاق‎هايي كه مورد استفاده قرار مي‎گيرد، هواي سرد را منتقل كنيم. به اين منظور مي‎توان دريچه‎هاي ورودي هوابه ساير اتاق­ها را مسدود كرد. سرمايش موضعي در مورد فضاهاي بزرگتر به ويژه سالن‎هاي كار مانند سالن مونتاژ به معني سرمايش محدودة كار كارگر مي‎باشد، به اين ترتيب نيازي به سرمايش كل فضا نخواهد بود.

- در حد امكان از روشن نگه داشتن مداوم كولر پرهيز كنيد و به ويژه تا حد امكان سعي كنيد از دور آهسته كولر استفاده كنيد تا برق کمتری مصرف شود.

- درصورت نیاز به خرید وسایل سرمایشی برای محل کار خود دستگاهي را انتخاب كنيد كه داراي علامت استاندارد و نیز برچسب انرژي با درجه A باشد.

- كولرهاي گازي معمولاً داراي درجة تنظيم دما (ترموستات) می­باشند. با تنظيم کولر، بر روي دماي مناسب فصل گرما، یعنی بين 24 تا 26 درجة سانتيگراد هنگام رسيدن دماي اتاق به درجة دماي تنظيم شده، كولر به طور خودكار خاموش می­شود. در مورد كولرهاي آبي نيز نصب يك ترموستات ساده در اتاق‎ها، مي‎تواند مقدار زيادي از مصرف برق را كاهش دهد.

- در صورت امكان، كولر گازي خود را در مسير باد نصب كنيد، زيرا اين كار بعلت تبادل بهتر حرارت در کندانسور كولر باعث افزايش بازدهي آن و كاهش مصرف برق  مي‎شود.

- یخچالهای ویترینی بطور متوسط 3 برابر یخچال – فریزرهای خانگی برق مصرف می کنند بنابراین جلوگیری از تابش مستقیم نور خورشید بر یخچال بوسیله سایه بان، جلوگیری از بازماندن در آنها، کنترل نوارهای دور در آنها و همچنین قرار دادن محتویات درون آنها با فاصله مناسب تأثیر زیادی در کاهش مصرف برق این یخچالها دارد. همچنین در هنگام خرید باید یخچالهای ویترینی انتخاب کنيم که دارای درهای مختلفی بوده و درب هر قسمت از سایر محفظه های یخچال جدا باشد.

- نصب درهای اتوماتیک ورود و خروج باعکس العمل سریع در فروشگاهها و مراکز تجاری پرتردد تأثیر زیادی در کاهش اتلاف سرما و گرما دارد.

- استفاده از سایبان برای مغازه­ها و فروشگاهها  در فصل تابستان از گرم شدن داخل آنها جلوگیری می کند و نیاز سرمایشی را  کاهش می دهد.

  

مهم است بدانيم

كولرهاي گازي حدود 4 برابر کولرهای آبی برق مصرف می کنند

 ظرفیت مناسب برای کولرهای گازی

 

مساحت مورد نظر بر حسب متر مربع

ظرفیت مناسب

نوع کولر

تا 37

9000

پنجره­ای یا اسپیلیت دارای برچسب انرژی با رتبه A

37 الی42

10000

42 الی 51

12000

51 الی 65

14000

65 الی 93

18000

93 الی 111

21000

111 الی 130

23000

130 الی 140

24000

140 الی 186

30000

186 الی 232

34000

 

ظرفیت مناسب برای کولرهای آبی

 

مساحت مورد نظر بر حسب متر مربع

ظرفیت مناسب

تا 80 متر

تا 4000

تا 100 متر

تا 5000

تا 150 متر

تا 6500

بالای 150 متر

بالای 6500

 

از آسانسور وقتی استفاده کنیم که بیش از 2 طبقه از ساختمان را بخواهیم بالا و یا پایین برویم

 رایانه ها

- رایانه (کامپیوتر)، چاپگر (پرینتر)، اسنکرو دستگاه کپی را هنگامی روشن کنید که به آنها نیاز دارید. ضمناً از خاموش بودن این وسایل پیش از ترک محل کار مطمئن شوید.

- چنانچه به مدت طولاني از كامپيوتر ، دستگاه كپي و ... استفاده نمي‎كنيد، آنها را خاموش نماييد و درصورتي كه در فواصل زماني كوتاه‎تري استفادة متناوب از وسايل اداري اجتناب‎ناپذير است، حالت ” خواب “ (Sleep / Quiet)  اين وسايل را فعال كنيد. اين كار باعث مي‎شود تا وسايلي مانند دستگاه كپي، كامپيوتر و ... پس از يك مدت كوتاه بي‎كاري در حالت خاموشي موقت قرار گيرند. در اين حالت، مصرف انرژي الكتريكي بسيار كمتر مي‎شود، ضمن آنكه دستگاه‎ها نيز به طور كامل خاموش نمي‎شوند.

 به عنوان مثال مصرف انرژي يك كامپيوتر در اين حالت 70 درصد كمتر از حالت فعال خواهد بود. به يادداشته باشيد كه حالت ” محافظ صفحه نمايش“ (Screen Saver) نقشي در صرفه‎جويي مصرف انرژي كامپيوتر ندارد.

- بر روي بسياري از وسايل اداري مي‎توان برچسب مصرف انرژي را مشاهده كرد. شكل برچسب مصرف انرژي مورد استفاده در كشورهاي مختلف متنوع است، اما همگي از استانداردهاي مشابهي تبعيت مي‎كنند. بر روي اين برچسب‎ها ميزان مصرف برق وسيلة مورد نظر درج شده است. هنگام خريد وسايل مورد نياز خود به مندرجات برچسب مصرف انرژي آنها توجه كنيد. اين كار امكان مقايسه و انتخاب بهينة وسايل را از نظر ميزان مصرف انرژي فراهم مي‎كند.

- در صورت امكان به جاي استفاده از كامپيوترهاي روميزي (Desktop) از كامپيوترهاي كيفي (Laptop) استفاده كنيد. كامپيوترهاي كيفي تنها در حدود 10 درصد كامپيوترهای روميزي برق مصرف مي‎كنند. به علاوه به دليل نداشتن فن منبع تغذيه، سرو صداي كمتري داشته و جاي كمتری نيز اشغال مي‎كنند.

- اگر قصد خريد كامپيوتر داريد، مانيتور ( صفحة نمايشگر) آن را متناسب با نياز خود انتخاب كنيد. هر چه اندازة مانيتور بزرگ‎تر باشد. مصرف انرژي (برق) آن نيز بيشتر خواهد بود.

بعنوان مثال، يك مانيتور رنگي 17 اينچ تقريباً 35 درصد بيشتر از يك مانيتور رنگي 14 اينچ و يك مانيتور رنگي 14 اينچ تقريباً 50 درصد بيشتر از يك مانيتور رنگي 10 اينچ انرژي مصرف مي‎كند.

- ميزان وضوح و دقت صفحة مانيتور كامپيوتر (Resolution) را متناسب با نياز كاري خود انتخاب كنيد. افزايش ميزان وضوح نمايش يك مانیتور رنگي باعث افزايش توان مصرفي به ميزان 22 درصد در هر اينچ مربع از صفحة نمايش مي‎شود.

- مصرف ويژة انرژي دستگاه‎هاي كپي (مصرف انرژي به ازاي واحد كاري) از هر وسيلة اداري ديگر بيشتر است. هنگام كپي گرفتن حتي‎الامكان از هر دوروي كاغذ استفاده كنيد. اين كار هزينة انرژي، هزينةجوهر، كاغذ و ضايعات كاغذي را كاهش مي‎دهد.

- به جاي استفاده از پرينترهاي ليزري، حتي‎الامكان از پرينترهاي سوزني (Dot Matix) يا جوهرافشان (Ink Jet) استفاده كنيد.پرينترهاي سوزني براي بسياري از كارهاي اداري به اندازة كافي دقيق و سريع هستند و در مقايسه با پرينترهاي ليزري 80 تا 90 درصد كمتر انرژي مصرف مي‎كنند.

- پرينترهاي جوهرافشان سياه و سفيد نيز 95 درصد كمتر از پرينترهاي ليزري انرژي مصرف مي‎كنند و اين درحالي است كه كيفيت صفحات چاپ شده توسط اين پرينترها تقريباً مشابه يكديگر است. توجه داشته باشيد كه پرينترهاي جوهرافشان رنگي از لحاظ مصرف انرژي مزيت قابل ملاحظه‎اي نسبت به پرينترهاي ليزري ندارند.

- دستگاه فكس خود را از نوع جوهرافشان انتخاب كنيد. مصرف انرژي دستگاه‎هاي فكس جوهرافشان در حالت آماده باش (Standby) خيلي كم است و به علاوه نسبت به دستگاههاي فكس ليزري 90 درصد كمتر انرژي مصرف مي‎كنند.

 برچسب انرژي

برچسب انرژي امروزه در اغلب كشورهاي جهان وجود دارد و مصرف‎كننده را با ميزان كارايي و مصرف انرژی هر يك از وسايل انرژي بر خانگي آشنا مي‎كند. همچنين اطلاعات مشتركی درخصوص همه وسايل و اطلاعات اختصاصي مربوط به هر وسيله انرژي بر را در اختيار مصرف‎كنندگان قرار مي‎دهد.

برچسب انرژي از قسمت‎هاي مختلفي تشكيل شده است كه هر قسمت نمايانگر اطلاعاتي است كه خريداران لوازم برقی خانگی مي‎توانند با توجه به اين اطلاعات در هنگام خريد، دستگاهي را انتخاب كنند كه در مقايسه با ساير مدل‎هاي مشابه داراي مصرف انرژی کمتر و كارآيي و بازدهي بيشتري باشد.

سه بخش اوليه اين برچسب كه در تمامي وسايل برقی خانگي مشترك مي‎باشد به ترتيب نمايانگر علامت تجاري، نام شركت سازنده و مدل دستگاه مي‎باشد. بخش چهارم برچسب انرژي بوسيله 7 حرف لاتين از A تا G در هفت رنگ درجه‎بندي شده است كه هر يك از حروف و رنگ­ها معرف درجه‎اي از كارايي ومصرف انرژی دستگاه مي‎باشد . حرف A‌ مندرج درروی فلش با رنگ سبز پررنگ نشانگرکمترین مصرف انرژی و بيشترين بازدهي دستگاه و حرف G مندرج درروی فلش با رنگ قرمز نشانگر بيشترين مصرف انرژی و كمترين بازدهي دستگاه است. بنابراين هر چه رتبه دستگاه بالاتر باشد كارايي آن نسبت به ميزان انرژي كه مصرف مي‎كند بيشتر است لذا مصرف‎كنندگان مي‎توانند در هنگام خريد وسايل برقي خانگي با دقت و توجه به حرف لاتين و یا رنگ درج شده در اين قسمت از ميزان كارايي و بازده دستگاه اطلاع يابند.

بخش پنجم، نمايانگر مصرف انرژي دستگاه بر اساس استاندارد ملي تدوين شده در بخش آزمون استاندارد مي‎باشد و ساير بخش­ها بيانگر اطلاعات اختصاصي در مورد هر يك از وسايل است.  بطور مثال بخش‎هاي ششم و هفتم در ماشين لباسشويي نشانگر ميزان قدرت پاك‎كنندگي و آبگیری دورتند دستگاه مي‎باشد و آخرين بخش نيز آرم مؤسسه استاندارد را نشان مي‎دهد.

 فوايد استفاده از برچسب انرژي

 استفاده از برچسب انرژي مزايا و فوايد گوناگوني براي استفاده ‎كنندگان وسايل برقی خانگي دارد كه از آن جمله مي‎توان به موارد زير اشاره كرد:

v  انتخاب درست و آگاهانة در هنگام خريد وسايل برقی خانگي

v  آشنا ساختن مصرف‎كنندگان با ميزان كارآيي و بازدهي وسايل برقي خانگي

v  بهينه‎سازي و كاهش مصرف انرژي

v  كاهش هزينه انرژي مصرفي

v  كاهش آلودگي محيط زيست

 

روش هایی برای کاهش مصرف برق خانگی:

 با توسعه جوامع و افزایش روزافزون گرایش به مصرف لوازم برقی در خانواده ها میزان مصرف برق خانگی نیز افزایش یافته است و طبق آمارها مصرف برق خانگی در ایران ۵ / ۲ برابر استاندارد جهانی است یعنی در بخش خانگی و تجاری کشور ۳۷ درصد از انرژی مصرف می شود.به همین منظور دولت تلاش دارد تا از روش های گوناگون برای کاهش مصرف برق استفاده کند، اعمال جریمه و قطع برق مشترکان پرمصرف تاکنون نتوانسته راه حل مناسبی برای مدیریت مصرف برق باشد از این رو تعریف استاندارد و میزان مصرف برق در لوازم خانگی را در دستور کار خود قرار داده و طی چند سال اخیر از طریق دستگاه های مختلف به کنترل میزان برق مصرفی در لوازم خانگی مبادرت ورزیده است. الزام صنایع تولیدی به نصب برچسب انرژی اولین گام دولت در زمینه کنترل مصرف انرژی برق در وسایل خانگی بود، اما اکنون دولت گام خود را فراتر از این برداشته و از واردات لوازم پرمصرف و بدون علامت استاندارد B و A جلوگیری می کند که طی یک ماه اخیر دستورالعمل آن صادر شده است. آنچه دولت را بر این تصمیم واداشته این است که وسایل انرژی بر خانگی ما نسبت به مدل های بهینه جهانی حداقل ۴۰ درصد بیشتر انرژی مصرف می کنند.آنچه در این مطلب به آن پرداخته می شود چگونگی میزان مصرف برق در لوازم خانگی و نحوه کنترل مصرف با استفاده از علائم استاندارد تعریف شده در برچسب انرژی است.هم اکنون بیش از ۱۸ میلیون خانوار شهری و روستایی در کشور زندگی می کنند. با پیشرفتی که در تولید و عرضه محصولات برقی رخ داده به دنبال آن تحول فرهنگی نیز در خانواده ها ایجاد شده به طوری که در بسیاری از منازل ایرانی بویژه خانوارهای شهری بیش از ۲۰ نوع وسیله برقی وجود دارد.وسایلی مانند تلویزیون، یخچال، فریزر، ماشین لباسشویی، چرخ گوشت، اتو، رادیو ضبط، کامپیوتر، ویدئو، مایکروویو، سرخ کن، ماشین ظرفشویی، مخلوط کن، کولرهای آبی و گازی، بخاری برقی، آبمیوه گیری، سشوار، پلوپز و ... با وجود این تنوع و تعداد وسایل در خانواده ها قطعا استفاده بهینه از انرژی را ضروری تر می سازد.آمار زیر سهم لوازم برقی و روشنایی از مصرف خانگی را نشان می دهد؛۳۰ درصد مصرف برق خانوار صرف روشنایی می شود، ۹ / ۲۵ درصد کولر آبی و گازی، ۹ / ۲۷ درصد یخچال و فریزر، ۸ / ۹ درصد وسایل صوتی و تصویری، ۴ / ۱ درصد ماشین لباسشویی و ۵ درصد هم سایر لوازم.کارشناسان معتقدند ۹۰ درصد برق مصرفی لامپ های رشته ای به گرما و حرارت تبدیل شده و فقط حدود ۱۰ درصد برق مصرفی این لامپ ها به روشنایی تبدیل می شود و چنانچه در خانه از ۲ لامپ کم مصرف ۲۰ وات به جای ۲لامپ رشته ای ۱۰۰ وات استفاده شود هزینه برق مصرفی خانوار در یک سال حدود ۱۲ هزار تومان کاهش می یابد.میزان برق مصرفی در دیگر لوازم خانگی نیز به همین منوال است. هم اکنون با الصاق برچسب انرژی میزان برق مصرفی هر کالایی مورد توجه قرار
 می گیرد.این برچسب از ۷ فلش رنگی که روی هر یک از آنها یک حرف لاتین از A تا G نوشته شده، تشکیل شده است. حرفA نشانگر کمترین مصرف انرژی و حرف G نشان دهنده بیشترین مصرف انرژی است. برچسب انرژی به خریدار کمک می کند هنگام خرید وسایل برقی میزان برق مصرفی را در وسیله مورد نظر مورد ارزیابی قرار دهد.براساس این تعاریف، در یخچال و فریزرها به ازای افزایش یک رتبه در برچسب انرژی حدود ۱۴ درصد صرفه جویی در مصرف برق صورت می گیرد.لازم به یادآوری است که یک کیلووات ساعت معادل روشن بودن یک لامپ ۱۰۰ وات در مدت زمان ۱۰ ساعت است. میزان برق مصرفی در سرمایش و گرمایش خانوار نیز مورد توجه کارشناسان قرار گرفته است به طوری که طبق آمارها در حال حاضر ۱۲ میلیون کولر آبی و ۵ / ۳ میلیون کولر گازی در کشور وجود دارد و این وسیله پرمصرف با تقاضای روزافزون مواجه است. توان هر کولر آبی ۵۰۰ وات و هر کولر گازی ۲۰۰۰ وات است، بنابراین مصرف کولرهای گازی بیش از کولرهای آبی است، نکته ای که همواره مورد تاکید مسوولان امور برق برای رعایت صرفه جویی درتابستان امسال قرار گرفت.امروزه به جرات می توان گفت، تمامی خانوارهای شهری و روستایی از یخچال استفاده می کنند. در خانوارهای شهری استفاده از فریزر نیز رو به گسترش است. به طوری که هم اکنون ۱۸ میلیون یخچال و فریزر و ۳۰۰ هزار دستگاه به آنها افزوده می شود. یخچال ـ فریزرها در طول یک شبانه روز حدود ۱۲ ساعت کار می کنند اگر میانگین مصرف برق یخچال ـ فریزرها حدود ۲ کیلووات در شبانه روز در نظر گرفته شود، هر ساله در کشور حدود ۲۲ میلیارد کیلووات ساعت برق توسط این وسایل مصرف می شود.طبق اظهارات مسوولان امور برق کشور ساعات سراسری اوج مصرف برق در ایران یک ساعت و نیم قبل از اذان مغرب تا ۴ ساعت بعد از آن است و در مناطق گرمسیر کشور علاوه بر این ساعات در بعدازظهر بین ساعت ۱۴ تا ۱۶ مصرف برق به بالاترین حد خود می رسد و توصیه های مکرر کارشناسان انرژی بر این است که از حداقل وسایل برقی در این مدت استفاده شود.ماشین لباسشویی نیز یکی از لوازم پرمصرف برق به شمار می رود به طوری که هم اکنون ۱۰ میلیون ماشین لباسشویی در کشور وجود دارد. توان الکتریکی این وسیله در حدود ۲ کیلووات است. اگر استفاده از ماشین لباسشویی ۲ بار در هفته در نظر گرفته شود یک ماشین لباسشویی در سال ۲۰۰ کیلووات ساعت برق مصرف می کند و اگر این مقدار مصرف در تعداد ماشین لباسشویی های موجود ضرب شود سالانه حدود ۲ میلیارد کیلووات ساعت برق توسط این وسیله مصرف می شود.یکی از توصیه های صورت گرفته درباره لوازم صوتی و تصویری از سوی کارشناسان این است که صرف خاموش بودن دستگاه کفایت نمی کند بلکه باید دستگاه مربوطه خاموش و از برق جدا باشد. در غیر این صورت درصدی از برق مصرفی را این لوازم در حالت آماده به کار (Stand by) به خود اختصاص می دهند.کارشناسان بخش انرژی برای کنترل مصرف برق راه حل هایی را ارائه کرده اند که قابل توجه است.ـ بهتر است از لامپ های کم مصرف به جای لامپ های رشته ای استفاده شود زیرا انرژی مصرفی لامپ کم مصرف حدود ۲۰ درصد لامپ رشته ای و عمر آن ۸ برابر لامپ رشته ای است.ـ هنگام خروج از خانه، سیستم های سرمایشی خاموش شود. درجه دمای کولرهای گازی دو تکه (اسپیلت) در فصول گرم روی ۲۶ درجه تنظیم شود.ـ فعالیت های گرمازا مانند شست و شو و اتوکشی در ساعاتی که دمای هوا کمتر است (اول صبح) انجام شود.ـ قرار دادن سایه بان روی کولر می تواند باعث خنک تر شدن خانه شود.ـ برای استفاده بهینه از یخچال و فریزر درجه ترموستات آن در دمای ۳ تا ۵ درجه سانتی گراد تنظیم شود. نوار درزگیر در یخچال و فریزر به طور مرتب بازرسی شده و مواد غذایی گرم، درون یخچال و فریزر قرار نگیرد.با این وصف و توجه به راهکارهای کاهش مصرف انرژی، خانواده ها می توانند اقتصاد خانواده و انرژی مصرفی را کنترل کنند. با اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها نیز این توجه ضروری تر به نظر می رسد زیرا با افزایش قیمت انرژی ازجمله برق هزینه خانوار افزایش می یابد و کنترل مصرف و توجه به هشدارهای کارشناسی می تواند از زیان اقتصادی خانواده ها جلوگیری کند.


مطالب مشابه :


کاربردها و انواع لامپ ها به طور مفصل

، لامپ نئون، لامپ زنون ضمن ولتاژی که لامپ بخار جیوه برای روشن شدن در ماشین




نمونه سوالات برقکار ساختمان درجه 1

منبعی هرچند اندک برای دانش اخرین نسخه کتاب ماشین های لامپ نئون د) لامپ میله




کاهش هزینه های برق مصرفی

الکترونیکی برای لامپ بجای لامپ نئون از لامپ­های از ماشین لباسشویی ۲




لامپ های مخصوص

۶-لامپ نئون چگونه برای کم و زیاد کردن شدت نور لامپ از دیمر استفاده می شود ماشین های




هنرهای تجسمی در جهان پست مدرن (2)

وی در دهة هفتاد مخصوصاً هشت رنگ استاندارد برای نئون های لامپ نئون ماشین نقاشی اثر




طرز کار لامپهای کم مصرف

، یا به ندرت آرگون نئون ، یا وات برای لامپ های 4 برای نور ماشین آلات




آموزش سیم کشی و نصب دزدگیر ماشین -اتومبیل

آموزش سیم کشی نصب دزدگير ماشین سعی کنید برای تست و ولتاژ گیری از ولتمتر بجای لامپ




اختراعات مهم و تاثیرگذار

را اختراع می کند که قادر است به طور موثری برای راندن ماشین ها به کار لامپ نئون




برچسب :