گزارش از برگزاری مراسم نکوداشت مقام علمی دکتر علیمحمد ولوی

گزارش از برگزاری مراسم نکوداشت مقام علمی دکتر علیمحمد ولوی  

گزارش از برگزاری مراسم نکوداشت مقام علمی دکتر علیمحمد ولوی


مراسم نکوداشت مقام علمی دکتر علیمحمد ولوی، رئیس پیشین انجمن ایرانی تاریخ و استاد دانشگاه الزهرا (س)، برگزار شد.

1056.jpg

مراسم بزرگداشت مقام علمی دکتر ولوی روز 3 شنبه 30 مهر ماه 1392 در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و در ساعت 16 با حضور باشکوه استادان برجسته و دانشجویان رشته تاریخ و اعضای انجمن ایرانی تاریخ برگزار شد.


دکتر احسان اشراقی، دکتر جمشید آزادگان، دکتر حسین قره چانلو، دکتر صادق آئینه وند، دکتر امامی خویی، حجت الاسلام و المسلمین سید هادی خامنه ای، دکتر احمدرضا خضری، دکتر رضا شعبانی، دکتر اللهیار خلعتبری، دکتر منصوره اتحادیه، دکتر راشد محصل، دکتر حسین مفتخری و و بسیاری دیگر ار بزرگان عرصه تاریخ در این جلسه حضور داشتند.


در ابتدای بزرگداشت آقای دکتر داریوش رحمانیان رئیس هیئت مدیره انجمن ایرانی تاریخ ضمن خیر مقدم به مهمانان حاضر در جلسه، بر برگزاری جلسات بزرگداشت مقام علمی اساتید رشته تاریخ و به ویژه بزرگداشت مقام علمی آقای دکتر ولوی که برای تاسیس و تداوم فعالیت های انجمن ایرانی تاریخ نقش برجسته ای داشت، تاکید کرد.

 

سپس آقای دکتر اشراقی به ایراد سخنرانی پرداخت و در مورد شکل گیری انجمن ایرانی تاریخ که آقای دکتر ولوی یکی از پایه گذاران آن بود، صحبت کرد و در ادامه نیز اشاره به این موضوع کرد که چنانچه تلاش های دکتر ولوی نبود انجمن ایرانی تاریخ تا امروز به حیات خود ادامه نمی داد.

 

دکتر رضا شعبانی به عنوان سخنران دیگر نشست به دوره آشنایی خود با دکتر ولوی در دانشگاه تربیت مدرس اشاره کرد و گفت: زمانی که ایشان در دانشگاه تربیت مدرس دانشجو بودند، سعادتم این بود که ممتحن بودم، همان زمان نسبت به ایشان احساس خوبی یافتم و دانستم که به درد تاریخ می خورند و درست بود. ایشان خصلت های بیشماری دارند، ولی مهم ترین شان جوانمردی ایشان است.

 

دکتر شعبانی همچنین افزود: خلوص ایشان را بسیار تجربه کرده ام و به تمام استادان حاضر در این جلسه علاقه قلبی دارم. من قدر دکتر ولوی و سایر عزیزان را می دانم. مرد با شرافت و بزرگواری چون دکتر ولوی همیشه در وجود ارادتمندانش زنده است.

1057.jpg

 

دکتر صادق آئینه وند، از دیگر موسسان انجمن ایرانی تاریخ به عنوان سخنران دیگر نشست بیان کردند: اولین بار که دوره دکتری تاریخ را در دانشگاه تربیت مدرس شروع کردیم، آقای دکتر ولوی اولین دانشجوی دکترای تاریخ اسلام در ایران بودند. ایشان با همکلاسی دیگرشان دکتر خضری، حقشان بود که اولین دکترای تاریخ اسلام در ایران باشند.

1058.jpg

 

ایشان در ادامه به بیان خصوصیات و ویژگی های دکتر ولوی پرداخت. تشکیلاتی و مدیر بودن و توانمندی در جذب نیروهای  خوب علمی و اداری از جمله این ویژگی ها بود.


همچنین استاد دانشگاه تربیت مدرس گفت: ایشان کم اما استوار می نویسند. و در این زمینه دکتر زرین کوب احترام خاصی برای آقای دکتر قائل بودند. خوش برخورد و رفیق و جدی در کار هستند. از کسانی هستند که در تأسیس انجمن ایرانی تاریخ بسیار پشتکار داشتند. در مباحث علمی رک و صریح هستند و مخصوصا در دانشجو گزینی مماشات ندارند.این افتخار است که امروز روز بزرگداشت اولین دانشجوی دکتری تاریخ اسلام است.

 1053.jpg

 

دکتر محمدتقی راشد محصل، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در ادامه جلسه به بیان سابقه خانوادگی دکتر ولوی پرداخت. به بیان دکتر راشد، دکتر ولوی متولد خطه بیرجند و رشد یافته در خانواده ای سنتی و برخوردار از سلوک و اندیشه مردمان کویر بودند. بیرجند بیشتر به پیشینه غنی فرهنگی خود تکیه دارد. مردم این شهر نه تنها نسبت به مناطق همجوار، که نسبت به مردم سایر مناطق ایران نیز برجسته اند و قانع و شاکر نعمت های خداوندی اند.

                                           شکم چون به یک نان توان کرد سیر         مکش منت سفره اردشیر

 

آقای دکتر آزادگان، سخنران بعدی نشست، در مورد آشنایی خود با دکتر ولوی و هم رشته ای بودن با وی و همچنین از شهامت و جسارت وی در امر تحقیق سخن گفت.

 1066.jpg

 

دکتر عباس برومند اعلم، مجری نشست در ادامه مراسم بزرگداشت، پیام سفیر و نماینده دائم ایران در یونسکو، آقای دکتر محمدرضا مجیدی خطاب به دکتر ولوی را با این مضمون ایراد کردند:  خدایا سپاسگزارم که سنت حسنه تکریم علم و عالم مورد توجه مجامع علمی است؛ برای بیرجندی ها خاندان ولوی به دانش و معرفت و فرهنگ شهره هستند و شما یکی از فرزندان شایسته این خاندان معظم هستید، آثار ارزنده علمی حضرتعالی در حوزه تاریخ و تربیت دنشجویان و پژوهشگران متعدد، خدمتی بزرگ و به علم و فرهنگ کشور و موجب سربلندی بیرجندی ها و خطه فرهنگی خراسان جنوبی است. از خدای بزرگ برای آن جناب صحت و عافیت توام با عزت و توان توفیق در استمرار  تلاش های علمی خواستارم. از مسئولان انجمن ارجمند ایرانی تاریخ نیز که بانی این نکوداشت شدند تشکر و برایشان طلب توفیق روزافزون دارم.

 

سخنران بعدی دکتر اللهیار خلعتبری بودند. دکتر خلعتبری بعد از قدردانی از هیئت مدیره انجمن ایرانی تاریخ به خاطر برگزاری مراسم بزرگداشت آقای دکتر ولوی که از پایه گذاران اصلی انجمن ایرانی تاریخ و هم چنین از پایه گذاران مراسم بزرگداشت استادان رشته تاریخ بودند، خاطرنشان کرد: عنوان در نظر گرفته شده «مراسم نکوداشت مقام علمی آقای دکتر ولوی» برای این جلسه ناقص است؛ زیرا دکتر ولوی دارای ویژگی خاص اخلاقی هستند که از نظر من این ویژگی های اخلاقی بر ویژگی های علمی ایشان برتری دارد. پشتکار آقای دکتر در تأسیس انجمن ایرانی تاریخ و استمرار و تداوم فعالیت های انجمن تا امروز ستودنی است. دکتر خلعتبری قانون مداری ایشان در چاپ مقالات علمی و هم چنین جدیت ایشان در ارتقای رساله های دانشجویان را از دیگر ویژگی های ممتاز دکتر ولوی عنوان کرد.


سخنان دکتر امامی خویی نیز مربوط به سابقه آشنایی خود با دکتر ولوی از زمان دانشجویی وی در دانشگاه تربیت مدرس  و سپس تداوم دوستی با ایشان در دانشگاه الزهرا (س) بود. این عضو هیئت مدیره انجمن ایرانی تاریخ همچنین از تأسیس دو نشریه علمی و پژوهشی به همت دکتر ولوی یاد کرد که با هدف حمایت دانشجویان رشته تاریخ در انتشار مقالاتشان صورت گرفت.

 

در ادامه جلسه دکتر منصوره اتحادیه، مدیر نشر تاریخ  به ایراد سخنرانی پرداخت. دکتر اتحادیه از افتخار همکاری نزدیک با دکتر ولوی در نشریه علمی پژوهشی انجمن ایرانی تاریخ که تنها زمینه همکاری مشترک وی با آقای دکتر ولوی بود، یاد کرد.

 

بعد از سخنان دکتر اتحادیه، نماهنگی از عکس های آقای دکتر ولوی و عرصه های گوناگون فعالیت ایشان پخش شد و در ادامه آقای دکتر برومند اعلم، بیانیه انجمن زنان پژوهشگر تاریخ با این مضمون قرائت کرد:


بزرگداشت ها همیشه به گونه ای ما را به دنیای خاطرات می برند و اینک در این هنگام به نکوداشت استادی بزرگ می نشینیم که در کلاس ایشان علم و ادب را همزمان آموختیم و زمانی هم که در پی آن بودیم که آموخته های خویش را در برپایی انجمنی با هویت علمی و صنفی به کار بگیریم یعنی تأسیس انجمن زنان پژوهشگر تاریخ، باز از توصیه ها و راهنمایی ها و تشویق های ایشان بهره مند شدیم. استاد بزرگوار آقای دکتر ولوی استادانی را در کلاس خویش پرورش داد که همانها اینک استادانی فرهیخته و پرتلاش هستند و امیدواریم که در پرتوافشانی های مهر وی نیز طراوت و تلالو روزافزون یابند با آرزوی نیکروزی و فروزش مدام ایشان در محیط های علمی و فرهنگی.

 

سخنران بعدی آقای دکتر خضری بعد از بیان خیرمقدم به  مهمانان حاضر، به سابقه آشنایی اولیه خود با دکتر ولوی در دانشکده الهیات دانشگاه تهران طی سالهای 62 تا 66 و سپس همکلاسی شدن با وی در دانشگاه تربیت مدرس و استمرار دوستی تاکنون پرداخت. بخش دیگر سخنان دکتر خضری پیرامون ابعاد شخصیتی دکتر ولوی و کارنامه اخلاقی  و علمی بس درخشان وی بود. دکتر خضری دکتر ولوی را شخصیتی متخلق به اخلاق یاد کردند. سپس با اشاره به این موضوع که به سبب مهجوریت رشته تاریخ، همواره افرادی در تلاش برای روشن کردن جایگاه و اهمیت این رشته بوده اند و تلاشی که دکتر ولوی با تأسیس انجمن ایرانی تاریخ در این زمینه انجام دادند بسیار زیبا و قابل تقدیر و ستایش است. دکتر خضری در پایان اظهار امیدواری کرد که با این تلاش ها دانش تاریخ از گمنامی به درخواهد آمد.

 

در ادامه دکتر برومند اعلم، از قریحه و ذوق سرودن شعر دکتر ولوی اشاره کرد و به قرائت شعری طنزآلود از ایشان پرداخت. و سپس خانم دکتر شهلا بختیاری، عضو هیئت علمی و مدیر گروه تاریخ دانشگاه الزهرا(س) به ایراد سخنانی درباره دکتر ولوی پرداخت. دکتر بختیاری به افتخار شاگردی آقای دکتر ولوی اشاره کرد و بسیاری از آموزه های علمی خود را مدیون رهنمودهای ارزنده وی عنوان کرد. همچنین بیان کرد که گروه تاریخ دانشگاه الزهرا مفتخر است که از زحمات پدرانه دکتر ولوی استفاده نموده است.

 

بعد از آن آقای دکتر عبدالله ناصری طاهری نیز به سابقه آشنایی 24 و اندی سال دوستی خود با دکتر ولوی و از فضائل اخلاقی دکتر ولوی چون آزادمنشی و جوانمردی و ومروت و انصاف وی به نیکی یاد کرد.

 

در ادامه خانم دکتر فاطمه جان احمدی، عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا (س) به نیابت از همه شاگردان دکتر ولوی به بیان خاطرات کلاس های درس وی اشاره و برای تک تک اساتید آرزوی عمر طولانی و با عزت از خداوند خواست.

 

در انتهای مراسم نکوداشت نیز آقای دکتر ولوی ضمن تقدیر و تشکر از همه اساتید و دانشجویان حاضر در جلسه، از اساتید، دانشجویان و همه حاضران در جلسه و به ویژه هیئت مدیره جدید و اعضای دبیرخانه انجمن ایرانی به خاطر برگزاری این نشست تشکر کرد.


رئیس پیشین هیئت مدیره انجمن ایرانی تاریخ سپس به بیان چند نکته پرداخت. وی گفت: تاریخ در ایران رشته مظلومی است و در مظلومیت این رشته همین بس که در دانشگاه ها و مدارس هنوز تاریخ واقعی تدریس نمی شود. آنچه از تاریخ آموزش داده می شود، تاریخ ظالمان و مستبدان است، حال آنکه تاریخ واقعی تاریخ مردم، تاریخ فرهیختگان و دانشمندان و موسسات تمدنی و علمی است. بیان این تاریخ می تواند به نسل های آینده روح و قدرت و توان دهد و به لزوم تجدید نظر در متون تاریخی مدارس و سطوح مختلف دانشگاه ها و اقدام اساسی آموزش و پرورش نسبت به بازنویسی تاریخ ایران اشاره کرد. او همچنین افزود: امروز کشورهای بدون پشتوانه تاریخی به فکر تاریخ سازی هستند. کشور ما با هفت هزار سال سابقه تاریخی باید این هویت را ایجاد کند و انجمن ایرانی تاریخ باید در این مسیر همت مضاعف داشته باشد تا این شکاف را پر کند و با یک نگاه کارشناسانه و مدبرانه و عمیق اقدام به نگارش دوباره تاریخ کند تا جوان ایرانی احساس هویت و افتخار داشته باشد.


مورد دوم که آقای دکتر ولوی به آن تأکید داشت، حفاظت و حراست از میراث فرهنگی و تمدنی کشور بود که متاسفانه در معرض نابودی قرار گرفته است. وی توجه همه اساتید و دانشجویان را نسبت به این موضوع جلب کرد و گفت: زمان آن است که پاسدار تاریخ این کشور باشیم و به انسجام میان اهالی تاریخ تأکید کرد.

 

در انتها نیز آقای دکتر ولوی بار دیگر از تمامی استادان، همکاران، دانشجویان و کارمندان انجمن ایرانی تاریخ، پژوهشگاه علوم انسانی تشکر کرد.

1060.jpg

 

پایان نشست به اهدای لوح های تقدیر و هدایایی از طرف انجمن ایرانی تاریخ، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، کمیسیون انجمن های علمی، نمایندگی دایم ایران در یونسکو، دانشگاه الزهرا، انجمن بیرجندی ها، انجمن زنان پژوهشگر تاریخ، پژوهشکده تاریخ اسلام و دانشجویان دانشگاه الزهرا به دکتر ولوی اختصاص یافت.    

 

گزارش: فاطمه نجفی و زینب مختاری

منبع : انجمن ایرانی تاریخ

 


مطالب مشابه :


لیست مشخصات داروخانه ها

دکتر فریبرز خلعتبری. خ امام- روبروی بانک * انجمن داروسازان شیراز -




وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: خدمات دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حوزه سلامت افتخارآمیز است

دکتر آزاده خلعتبری. برج پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز یک دکتر مصلائی اعلام کرد:




به یاد استاد دکتر عزیز الله بیات

بخصوص که در یک سفر دانشجویی به اصفهان و شیراز در سال رادمنش ، دکتر خلعتبری ، دکتر رضا




ایرانشناسان ورودی 1387 دانشگاه شیراز

شبرنگ60 - ایرانشناسان ورودی 1387 دانشگاه شیراز - خاطرات و دلنوشته ها (اقای دکتر خلعتبری)




گزارش از برگزاری مراسم نکوداشت مقام علمی دکتر علیمحمد ولوی

هادی خامنه ای، دکتر احمدرضا خضری، دکتر رضا شعبانی، دکتر اللهیار خلعتبری، دکتر منصوره




گفت و گو با استاد مسلم پزشکی قانونی ایران دکتر گودرزی

بعد گفتند شیراز خیلی خوب این بود که من، دکتر منصور خلعتبری و دکتر محمدعلی خلعتبری با قضات




معرفی 19 ویژگی نامزد اصلح ریاست‌جمهوری

وبلاگ حامیان دکتر دانشگاه شیراز کارشناسی 360 سیف الدین خلعتبری 361 سیف




لیست کشیک نوروزی داروخانه های تنکابن و رامسر

4/1/94 داروخانه دکتر خلعتبری 7/1/94 داروخانه دکتر پیوسته دوست (کتالم ) یکشنبه . 2/1/94.




برچسب :