پیلاتس

 

پیلاتس یا پیلاتز یا پیلاتیس (به انگلیسی: Pilates)‏، یک سیستم آمادگی جسمانی است که در اوایل قرن بیستم توسط ژوزف پیلاتس توسعه یافت و در آلمان، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا مورد توجه قرار گرفت. در سال ۲۰۰۵ میلادی، ۱۱،۰۰۰،۰۰۰ نفر در سرتاسر ایالات متحده، به طور منظم به اتجام تمرینات مخصوص این رشته مشغول بودند و ۱۴،۰۰۰ نفر مدرس پیلاتس در این کشور وجود داشتند.

 

نام پیلاتس به افتخار ژوزف پیلاتس بر دانش کنترل بدن یا کنترولوژی اطلاق گردید، زیرا او به عنوان مبدع این روش معتقد بود که با کنترولوژی می‌توان از ذهن برای کنترل عضلات بدن بهره برد. سیستم ورزشی پیلاتس که در سال ۱۹۲۰ توسط ژوزف پیلاتس پایه گذاری گردید، متشکل از ورزشهایی است که تمرکز روی پیشرفت انعطاف و قدرت در تمام اندامهای بدن دارند، بدون اینکه عضلات را حجیم کند یا آنها را از بین ببرد.

این روش تمرینی، از حرکات کنترل شده‌ای تشکیل شده که بین بدن و مغز هارمونی فیزیکی ایجاد کرده و توانایی بدن افراد را در هر سن بالا می‌برد

روش پیلاتس در مجموع به دنبال افزایش قدرت، انعطاف پذیری و کنترل بدن می‌باشد.

 

اصول مهم در پیلاتس

پیلاتس بر مبنای شش اصل: تمرکز، کنترل، تحرک، ایجاد نیروی دفاعی، دقت و تنفس (هواگیری)، بنا شده‌است. این ۶ اصل مهم پیلاتس برای کیفیت عملکرد و نتیجه موفقیت آمیز این ورزش، عناصر حیاتی هستند. ورزش پیلاتس همیشه تمامی تکیه خود را بر روی کیفیت گذاشته نه کمیت. بر عکس سیستم‌های ورزشی دیگر که شامل تکرار بیش از حد هر حرکت ورزشی است، در پیلاتس انجام هر کدام از حرکات بطور کامل و با دقت صورت می‌گیرد و این امر باعث می‌شود که ورزشکار در کوتاه ترین زمان ممکن به نتایج دلخواه دست یابد.

 

 

پیلاتس در واقع یک روش منحصر به فرد ورزشی است که در آن، قوای بدنی و پایداری ستون فقرات، تا زمانی که ۶ اصل اولیه آن رعایت شود، حفظ می‌گردد. وزنه برداری بطور مثال می‌تواند توجه زیادی روی بازوها یا قوای پا‌ها نشان دهد. بدون توجه به این موضوع که این قسمت‌ها در ارتباط با سایر بخش‌های بدن هستند. حتی دویدن یا شنا کردن نیز روی پا‌ها و بازو‌ها و کمی به نرمی روی اعصاب کار می‌کند. در نهایت کسانی در ورزش کردن موفق می‌شوند که بتوانند هسته ماهیچه‌هاشان را به کار بیندازند اما در پیلاتس این دستیابی به کل در آن جا داده شده و از ابتدا یاد گرفته می‌شود.

 

 

انسانها تقریبا در دوران کودکی از نعمت رشد طبیعی و متعارف جسمانی برخوردارند اما با شروع دوران بلوغ، جسم افت کرده و شانه‌ها خمیده می‌شوند، عضلات شل و آویزان شده و نیروی حیاتی بشدت رو به تحلیل می‌رود. این قضیه امری فراگیر و طبیعی است و گفته می‌شود انجام حرکات ورزشی کنترولوژی و رعایت دستورالعملهای آن پرورش جسمانی را به ایده آل نزدیک می‌کند.

 

فواید پیلاتس

کسانی که کنترولوژی را برای اولین بار تجربه می‌کنند احساس می‌کنند سرحال آمده و بعد از سالهای ذهن آنان از خواب بیدار شده‌است. گفته می‌شود که کنترولوژی باعث پرورش هماهنگ اجزای بدن شده و، حالتها و حرکات نادرست بدن را اصلاح می‌کند. این روش همچتین، نیروی حیات را به بدن باز می‌گرداند و توان ذهنی را افزایش می‌دهد. در عین حال ادعا شده‌است که ورزش پیلاتس دارای فواید ذیل می‌باشد:

 

- بالا بردن و تقویت سیستم ایمنی بدن

- بالا بردن تمامی قوای بدن در جهت اینکه فکر و ذهن را از افکار منفی آزاد سازد بر خلاف یوگا بدن در حال حرکت می‌باشد.

- کاهش دهنده دردهای مهره‌ای و کمر

- ایجاد کشیدگی در ظاهر اندام

- بوجود آوردنده شکل ظاهری بهتر اندام

- شکم صاف و کمر باریک

- پیشرفت انعطاف و تعادل

- افزایش قابلیت تحرک مفاصل

- حجیم کردن فضای ریه و بالا بردن قابلیت تنفس

- تقویت سیستم قلبی عروقی

- بالا بردن دامنه حرکتی مفاصل و عضلات

- از بین بردن درصد احتمالی جراحات و آسیب پذیری

 

علاوه بر این کسانی که ورزش پیلاتس را انجام می‌دهند خواب بهتر عصبانیت کمتر استرس و خستگی کمتر خواهند داشت.

 

از آنجا که این روش تمرینی در وضعیتهای ایستاده نشسته و خوابیده بدون طی مسافت و پرش و جهش انجام می‌گیرد آسیبهای ناشی از صدمات مفصلی را کاهش می‌دهد زیرا حرکات ورزشی در دامنه‌های حرکتی در سه وضعیت فوق با اجرای تنفس‌های عمیق و انقباظهای عضلانی انجام می‌گیرد.

 

با شروع پیلاتس می‌توان قدم به قدم تغییر ظاهر، اجرای صحیح حرکات، بدن جدید و بهتر، متوازن، صاف و کشیده، بلند تر، باریکتر و انعطاف پذیر تر با یک قدرت پنهانی ساخت.

 

اعتقاد پیلاتس از تقویت قوای بدنی کسب و حفظ بدنی سالم و ذهنی سالم برای اجرای خوب کارهای روزانه و دیگر فعالیتهای بدنی است

 

منبع : ویکی پدیا


مطالب مشابه :


پیلاتس

درمان دیسک کمر دیسک گردن زانو درد - پیلاتس - درمان دیسک کمر دیسک گردن زانو دندانپزشک اصفهان.




پیلاتس

دکتر بیژن فروغ - پیلاتس - درمان دیسک کمر دیسک گردن زانو درد کمردرد درد شانه - دکتر بیژن فروغ




مربیان پیلاتس استان آ.غربی

هیئت ورزشهای همگانی استان آذربایجان غربی - مربیان پیلاتس استان آ.غربی -




سالن شهدای هاتف اصفهان

سالن شهدای هاتف اصفهان. ان شاء الله از اول بهمن امسال سالن شهدای هاتف اصفهان سایت پیلاتس




آیا "پیلاتس" انجام می دهید؟

دکتر بیژن فروغ - آیا "پیلاتس" انجام می دهید؟ - درمان دیسک کمر دیسک گردن زانو درد کمردرد درد




همه استخدام هاي مهم+استخدام تمامي رشته ها +همه ی استخدام های امروز

استخدام مشهد – مربی بدنسازی و پیلاتس استخدام اصفهان – منشی خانم با روابط عمومی بالا




مزایای پیلاتس برای مردان چیست؟

فیزیوتراپی تبریز ورودی90 - مزایای پیلاتس برای مردان چیست؟ فیزیوتراپی اصفهان ورودی 90.




ورزش پیلاتس

دانشجو وفارغ التحصیلان تربيت بدنی اروميه - ورزش پیلاتس دانشجويان ژنتيك دانشگاه اصفهان.




برچسب :