کلان مشکلات شهردار کلانشهر زاهدان
کلان مشکلات شهردار کلانشهر زاهدان - نقل مسائل روز از دیدگاه یک خبرنگار"> نیم نگاه - کلان مشکلات شهردار کلانشهر زاهدان
نیم نگاه
نقل مسائل روز از دیدگاه یک خبرنگار
کلان مشکلات شهردار کلانشهر زاهدان
کلان مشکلات شهردار کلانشهر زاهدانکلانشهر 800 هزار نفري زاهدان به علت نزديکي با مرز و پاره اي مشکلات اجتماعي و اقتصادي به اعتقاد خيلي ها در زمره شهرهاي مشکل دار به لحاظ مديريت شهري و توسعه نامتوازن و ناهماهنگ در مقايسه با ساير شهرهاي مراکز استان هاي کشور به شمار مي رود.
ساخت و سازهاي ناهمگون شهري، رشد ناخواسته جمعيت اتباع بيگانه و اسکان آنان در حاشيه شهر، مهاجرت روستائيان و رشد ناهماهنگ و نامتعادل شهرنشيني، ازدياد مشاغل کاذب به مرور زمان چهره نامناسبي به شهر زاهدان بخشيده است.
بسياري از مهاجران روستايي يا اتباع بيگانه که به شهر زاهدان آمده اند، در محله ها و خانه هاي مسکوني قديمي ساکن شده انديا به ساخت و سازهاي غيرمجاز در حاشيه شهر روي آورده اند و از دادن عوارض به شهرداري سر باز مي زنند که اين مهم تا حدودي درآمد شهرداري را نيز تقليل داده است.
از سوي ديگر، وضعيت نامناسب زير ساخت هاي شهري، مبلمان شهري، نظافت شهري، نارسايي هاي زيست محيطي ، معضلات رفت و آمد و ديگر تنگناهاي شهر نشيني، انجام نشدن وظايف و مسئوليت هاي اجتماعي و شهروندي، نبود مشارکت لازم مردم در توسعه شهري و بعضا گرايش هاي مذهبي و قوميتي، توسعه پايدار شهر زاهدان را با مشکل روبه رو کرده است.
مديران شهري زاهدان تاکيد دارند که بهسازي و نوسازي بافت هاي فرسوده زاهدان که در مرکز شهر واقع شده، موضوعي پيچيده، چند وجهي و ميان بخشي با ابعاد کالبدي، شهرسازي، اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي است که به سبب فقدان مديريت واحد و هماهنگ و نبود همکاري و مشارکت مردم در اجراي طرح هاي نوسازي شهري، پس از گذشت چند سال از تدوين طرح، همچنان راکد مانده است.
تا چند سال پيش خيابان هاي زاهدان فاقد تابلوي راهنماي مسير خيابان ها، تقاطع ها و شماره کوچه ها بود به طوري که استاندار سيستان و بلوچستان در مراسم معارفه شهردار جديد اين شهر نيز گفت: هنگامي که نخستين بار به شهر زاهدان آمدم، بيشتر خيابان ها فاقد تابلوي راهنما و مشخصات بود.
اگرچه اين مشکل در خيابان ها اندکي برطرف شد اما برخي خانه هاي شهر هنوز فاقد پلاک و کدپستي است.
اگر سري به مرکز شهر زاهدان بزنيد، ازدحام دست فروشها، باربري ها و خرده فروش ها در تردد عابران يا حتي خودروها اختلال ايجاد کرده اند و بعضا در ميان آنان، دلالان مواد مخدر نيز ديده مي شوند.
انباشت مداوم زباله در جداول خيابان ها و مقابل در خانه ها و کوچه ها، جمع آوري سنتي زباله توسط عوامل شهرداري و رعايت نکردن مسائل بهداشتي در اين زمينه، انباشت نخاله هاي ساختماني و زباله هاي بيمارستاني در اطراف شهر، دفع نامناسب زباله ها و اجرايي نشدن طرح جمع آوري مکانيزه زباله در زاهدان از مشکلات سال هاي متمادي مردم اين شهر به شمار مي رود.
نگاهي به وسايل جمع آوري زباله در بيشتر نقاط زاهدان، سطل هاي فرسوده و کثيف که روي گاري هاي قديمي برجاي مانده از سال هاي گذشته مورد استفاده قرار مي گيرد، بتنهايي خود به عنوان نمادي نازيبا از وضعيت شهري زاهدان است که زيبنده اين شهر و مردم نيست.
زمان و مديريت صحيح در زمان جمع آوري زباله ها از ديگر مشکلات است که بايد فکري جدي براي آن صورت گيرد زيرا مردم بسيار مشاهده مي کنند زباله هاي مردم ساعت ها روبروي خانه هايشان مي ماند و بعضي ديگر شهروندان براي جمع آوري ظروف پلاستيکي يا کاغذي روکش نايلون آنها را پاره مي کنند و بعد هم به مامن حيوانات مبدل مي شود که سلامت مردم را نيز به مخاطره مي اندازد.
آبگرفتگي معابر و نبود مسيل در بيشتر نقاط شهر که همزمان با بارندگي دچار مشکل آبگرفتگي قرار مي گيرند براي جمع آوري و هدايت آب هاي روان ناشي از بارندگي در سطح شهر زاهدان را مي توان در زمره معضلات ديگر مردم و مجموعه مديريت شهري عنوان کرد.
بيشتر جدول هاي خيابان هاي زاهدان فاقد عمق لازم و بعضا با روکش آسفالت همسطح هستند و با اندک بارش باران، آب تمام سطح خيابان را فرا مي گيرد و آبگرفتگي معابر به حدي مي رسد که خودروها در آب شناور مي شوند.
هر سال در فصل بارندگي، خسارت هاي زيادي به تاسيسات و خانه هاي زاهدان وارد مي شود که بعضا جان افراد نيز در معرض خطر قرار مي گيرد با اين وجود، تاکنون هر زمان که موضوع ايجاد کانال در خيابان ها و مسيل در شهر مطرح شده شهرداري "در حال مطالعه بودن اين طرح" را بهانه کرده است.
نبود مبلمان شهري مطلوب و فضاي سبز کافي، ترافيک سنگين برخي خيابان هاي اصلي شهر، نبود چراغ راهنما در برخي چهارراه ها، استاندارد نبودن ساخت و سازها و کوچه ها در مناطق حاشيه اي و بعضا مرکز شهر که هنگام بروز حوادثي مانند آتش سوزي و سيل متوليان را با مشکلات عديده اي مواجهه مي کند را مي توان از ديگر معضلات کلان شهر زاهدان برشمرد.
افزون بر تمام مشکلات ياد شده، تکدي گري، وصله ناهمرنگ ديگري بر چهره زاهدان است که اگر گشتي در سطح شهر بزنيم، کمتر مسيري را مي بينيم که متکدي در گوشه اي از آن، در حال پرسه يا چرت زدن نباشد يا در چهار راهها، مرد يا زني با اسپندداني در دست مقابل خودروها ظاهر نشود و درخواست کمک نکند.
سطح خيابان هاي زاهدان همواره مملو از چاله هاي مختلف ناشي از کنده کاري هاي شرکت آب و فاضلاب است که برش هاي عرضي خيابان در اين زمينه روکش آسفالت را تخريب کرده و آسفالت نامطلوب مجدد آن توسط شهرداري نيز دست اندازهاي فراوان و ناهموار شدن سطح خيابان را به دنبال دارد.
هر زمان که مردم از طريق رسانه ها نسبت به اينکه معابر زاهدان داراي روکش آسفالت مناسبي نيستند اظهار گلايه مي کردند، شهردار و رئيس شوراي اسلامي شهر مي گفتند، از آنجا که شرکت آب و فاضلاب کنده کاري دارد امکان روکش آسفالت نيست، اما بعد از اتمام پروژه انتقال آب در حالي که اعتبار آسفالت کنده کاري ها را خود شرکت پرداخته است، نتيجه اين مي شود که آنچه هم روکش شده به صورت پلکاني است.
پياده روهاي شهر زاهدان افزون بر نداشتن روکش آسفالت يا سنگ فرش مناسب، اغلب محل اسباب و آلات تبليغاتي مغازه ها، انباشت زباله و تپه هاي خاک و شن است که ساماندهي آنها به منظور رفاه حال شهروندان و جلوگيري از ايجاد مشکل براي عبور و مرور آنان از سوي شهرداري ضروري است.
از ديگر مشکلات ساختاري در خيابان هاي سطح شهر زاهدان که رانندگان خودروها را عاصي کرده، مشکلات مهندسي در حلقه اتصال خيابان ها در تقاطع هاست که بين دو تقاطع داراي فاصله و گسست است که تردد را با مشکل مواجه مي کند.
در برخي خيابان ها، جوي کوچک آب عرض خيابان را قسمت کرده است که متاسفانه فاصله ايجاد شده به شکل مهندسي و اصولي ترميم نشده و همين موضوع نيز بر مشکلات تردد افزوده است.
مدت هاست شعار تحقق مديريت واحد شهري در زاهدان از سوي متوليان شنيده مي شود ولي متاسفانه اين مهم تاکنون آنگونه که انتظارات را برآورده کرده باشد،محقق نشده است.
به گفته آيت الله سليماني، امام جمعه زاهدان در جلسه معارفه شهردار جديد زاهدان که چندي پيش برگزار شد، هنوز يک سياست صد در صد مدون بين مسئولان ارشد و مجموعه مديريت شهري زاهدان به وجود نيامده است و روز به روز بر مشکلات اين شهر افزوده مي شود.
تا دو هفته پيش، زاهدان به مدت 9 ماه و 23 روز از داشتن شهردار محروم بود که اين مهم باعث شد، شهري که مدعي قرار گرفتن در زمره کلان شهرهاست از برنامه ريزي هاي مدون در راستاي توسعه پايدار شهر دور بماند چرا که شهرداران يا همان سرپرستان موقت افزون بر انجام وظيفه در حوزه تخصصي خود به امور ديگر زيرمجموعه هاي شهرداري نيز بايد نظارت مي کردند.
البته اين درحالي است که به گفته استاندار سيستان و بلوچستان دولت براي ايجاد تحول و بهبود ساختار شهر زاهدان از هيچ کمکي فروگذاري نمي کند.
مهندس "علي محمد آزاد" در جلسه توديع و معارفه شهرداران زاهدان افزود: اين شهر از جمله کلانشهرهايي است که به لحاظ زيرساخت ها و امکانات رفاهي فاصله زيادي با ساير کلانشهرهاي کشور و استانداردها دارد.
او ادامه داد: وضعيت مبلمان شهري و زيرساخت ها در اين شهر مطلوب نيست و اگر زاهدان بخواهد همتراز ساير کلانشهرهاي کشور قرار گيرد بايد دولت، شورا، شهرداري و مردم همکاري نزديک داشته باشند و کم کاري هر کدام از اين نهادها، وضعيت شهر را بهبود نمي بخشد.
وي گفت: استانداري به عنوان نماينده دولت در استان به لحاظ واگذاري اختيارات و تسهيلات به شهرداري از هيچ حمايتي فروگذاري نخواهد کرد.
او خاطر نشان کرد: طي يک سال گذشته تاکنون 120 ميليارد ريال به شهرداري زاهدان از سوي دولت پرداخت شد که کمک هاي مردمي و فعاليت هاي شهرداري در زمينه بهبود وضعيت شهر چندان مطلوب نبوده است.
استاندار سيستان و بلوچستان با برشمردن مشکلات شهر زاهدان و اقدامات انجام گرفته در زمينه رفع معضلات شهر طي چهار سال گذشته، شهردار جديد را مکلف به اجراي طرح هاي عمراني، فرهنگي و اجتماعي و رفع مشکلات در ساختار شهر کرد.
او يادآور شد: امسال براي بهبود عبور و مرور در داخل شهر زاهدان و شهرهاي ديگر سيستان و بلوچستان 370 ميليارد ريال درخواست شده که اميد است با حمايت و کمک نمايندگان استان در مجلس شوراي اسلامي اين اعتبار در لايحه بودجه گنجانده شود.
همانطور که شهروندان و مسوولان همگان بر اين باورند که مديريت شهري زاهدان در مقايسه با ديگر نقاط کشور جاي کار بسيار دارد، به نظر مي رسد شهردار جديد اين شهر شهر را در حالي تحويل گرفته که بايد حالاحالاها کار کند تا اين مصائب را به سامان برساند.
براي اولويت ها و ديدگاههاي شهردار جديد براي حل مشکلات اين شهر، خبرنگار ايرنا با شهردار جديد زاهدان به گفت و گو نشسته است که وي با تشريح اولويت هاي کاري خود گفت: جمع آوري آب هاي سطحي زاهدان و ساماندهي حاشيه نشينان شهر از اولويت هاست.
"اسماعيل حسين زهي" گفت: گروه متولي روکش آسفالت شهرداري اکنون کار خود را در حاشيه شهر آغاز کرده و براي جمع آوري زباله نيز در اين مناطق توزيع کيسه زباله در "شيرآباد و انتهاي بلوار بعثت" زاهدان انجام گرفته است.
وي افزود: زاهدان بالاترين سرانه توليد زباله را در کشور دارد و گاهي اوقات روزانه در يک محله پنج بار زباله جمع آوري مي شود لذا آموزش چهره به چهره براي فرهنگ سازي در زمينه دفع صحيح زباله از سوي شهرداري در مناطق مشکل دار در حال انجام است.
او ادامه داد: درآمد شهرداري به سبب پرداختن نشدن عوارض توسط اتباع بيگانه و نبود کارخانجات و واحدهاي توليدي و صنعتي در اين شهر بسيار پايين است لذا امکان اجراي طرح مکانيزه جمع آوري زباله وجود ندارد.
شهردار زاهدان اضافه کرد: کار جمع آوري زباله از اطراف شهر توسط کارکنان شهرداري آغاز شده است و اين مهم تا جمع آوري کلي زباله هاي شهر ادامه خواهد داشت.
وي اظهار داشت: زيرساخت هاي زاهدان به سبب ساخت و سازهاي نامتوازن، وضعيت بسيار نامناسبي دارد که موجب بروز مشکلات متعدد در شهر شده است.
او درباره طرح جمع آوري آبهاي سطحي گفت: مطالعات اين طرح به پايان رسيده است و از آنجا که شهرداري بتنهايي قادر به اجراي آن نيست، استانداري اعتبارات بسيار خوبي در اين زمينه پرداخت خواهد کرد و بزودي ساخت جدول ها در خيابان هاي مشکل دار آغاز خواهد شد.
وي اضافه کرد: اکنون اسناد مناقصه طرح ايجاد جدول توسط مشاور در حال پيگيري است و اجراي اين طرح در منطقه "کريم آباد" زاهدان که بيشترين سهم آبگرفتگي معابر در شهر را دارد، بزودي آغاز خواهد شد.
حسين زهي ايجاد فضاي سبز و ساخت بوستان هاي محله اي را در مناطق فقيرنشين زاهدان مورد تاکيد قرار داد و گفت: به منظور ايجاد بوستان هاي محله اي، به شهرداران محله تاکيد شده است که در بودجه سال آينده اعتباري را براي اين مهم مبذول کنند و به طور قطع ايجاد اين گونه فضاهاي سبز در اولويت برنامه هاي سال آينده شهرداري قرار خواهد گرفت.
وي افزود: در همين راستا پارک محله اي چارباغ "بعثت" زاهدان در دهه فجر امسال به بهره برداري خواهد رسيد.
او ادامه داد: همچنين با همکاري دفتر فني استانداري طرح روکش آسفالت در مناطق حاشيه اي شهر زاهدان آغاز شده است و بزودي تمام خيابان هاي شهر از روکش آسفالت مناسب برخوردار خواهند شد.
شهردار زاهدان درباره پلاک گذاري واحدهاي مسکوني و تجاري زاهدان گفت: طرح جمع آوري اطلاعات شهري توسط دست اندرکاران اين مجموعه از ديماه شروع مي شود تا مشکل پلاک گذاري واحدهاي مسکوني و تجاري برطرف شود.
حسين زهي افزود: با احياي معاونت فرهنگي شهرداري، تامين اعتبار براي احداث فرهنگ سرا در منطقه "بابائيان" زاهدان در حال پيگيري است و در دهه فجر امسال ساخت آن آغاز خواهد شد.
وي درباره متوقف شدن طرح تعريض برخي خيابان هاي زاهدان گفت: اجراي اين طرح تاکنون از طريق خريد املاک دولتي انجام گرفته اما از آنجا که شهرداري قادر به خريد املاک خصوصي نيست لذا اجراي اين طرح با مشکل مواجه شده است.
او خاطر نشان کرد: شهرداري به سبب پايين بودن درآمد سرانه خود بتنهايي قادر به اجراي کامل طرح تعريض خيابان هاي زاهدان نيست و اين مهم همت ساير مسئولان را مي طلبد.
حسين زهي اضافه کرد: زيرساخت هاي ميدان دام زاهدان نيز آماده شده است که در دهه فجر امسال به بهره برداري مي رسد.
شهردار زاهدان تاکيد کرد: شهر، يافتني نيست بلکه ساختني است که اين مهم با مشارکت همه مردم و نهادها محقق خواهد شد.
به گزارش ايرنا، شهردار جديد زاهدان درحالي در اين گفت وگو محور بيشتر اولويت هاي کاري خود را در حاشيه شهر به کار مي گيرد که به استناد آمارهاي موجود بيشتر اتباع غيرمجاز در همين مناطق سکونت دارند.
اين در حالي است که به گفته شهردار زاهدان، اين افراد و اتباع غيرمجاز افزون بر اینکه از یارانه های دولتی استفاده میی کنند هيچگونه عوارضي براي زندگي در شهر نمي پردازند.
اگرچه موضوع ساماندهي حاشيه شهر را به عنوان يک مساله مهم نمي توان فراموش کرد و دولت نيز خدمات رساني به اقشار کم درآمد را در اولويت دارد اما به نظر مي رسد ورود به اين مقوله نيازمند تدبير و کار کارشناسي صحيح است تا بر مشکلات موجود افزوده نشود.
امام جمعه زاهدان طي مراسم معرفي شهردار جديد زاهدان نيز اذعان داشت: چندي پيش که وزير مسکن به زاهدان سفر کرده بود، بيشتر طرح هاي عمراني در حاشيه شهر کلنگ زني و آغاز شد اين درحالي است که توسعه بي رويه اي در حاشيه شهر انجام مي گيرد به طوري که امکان ارايه خدمات امنيتي به موازات اين توسعه نيست.
وي از مسوولان خواست که توسعه ساخت و ساز شهري زاهدان را از حاشيه به مرکز شهر انتقال دهند تااز گسترش بي رويه حاشيه نشيني نيز جلوگيري به عمل آيد.
اين تذکر نماينده ولي فقيه در سيستان و بلوچستان بخوبي نمايانگر نگاه کارشناسي و اشراف روي اين موضوع است که به نظر مي رسد بايد با جديت و کار کارشناسي در دستور کار مديريت شهري قرار گيرد و ضمن ساماندهي کارآمد و صحيح حاشيه شهر که از دغدغه هاست، کار به گونه اي صورت نگيرد که بر دامنه مشکلات موجود در اين بخش افزوده شود.
اميد است که شهردار زاهدان با مشارکت و تعامل همه نهادهاي اجرايي شهر پيشرفت و توسعه شهري را از راههاي ميانبر و با سرعت لازم طي کند.
مطالب مشابه :
کلان مشکلات شهردار کلانشهر زاهدان
نیم نگاه - کلان مشکلات شهردار کلانشهر زاهدان - نقل مسائل روز از دیدگاه یک خبرنگار
اختلافی بچه گانه دوتیره از طایفه شاهوزهی را به جان هم انداخت ومنجر به شلیک گلوله شد
گنجینه نبی خبر خبرنگار روزنامه زاهدان برای باز جویی دیعه نیم نفر بخشیده
رد صلاحیتهای گسترده کاندیداها در استان
گزارش ها در زابل و زاهدان حاکی از رد شدن 8 آنکه آورده مرا باز برد نیم ازعالم خاک چند
دانلود آهنگ یاس وقت رفتن
چت،چت روم،chart،دزفولچت،دزفول،چت روم دزفول،دزفول چت،روم،چت واتس اپ،واتس اپ، نیم باز،چت روم
واسه کسایی که واقعا عاشق هستن عشق پاک
چت،چت روم،chart،دزفولچت،دزفول،چت روم دزفول،دزفول چت،روم،چت واتس اپ،واتس اپ، نیم باز،چت روم
راهاندازي بيمارستان تخصصي روانپزشكي در زاهدان
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي زاهدان باز برد نیم
کاردستی هندوانه برای شب یلدا
دبستان پسرانه غیردولتی زاهدان عکس زیر به شکل نیم کاردستی را قدری باز نمایید تا
برچسب :
نیم باز زاهدان