فاقد مجوز های لازم از بانک مرکزی

ه گزارش صبا ایران به نقل از شمانیوز ، لیزینگ ها نامی آشنا برای مردم ایران هستند. اگر کسی تا به حال قصد خرید خودروداشته حتما با آگهی های لیزینگ برخورد کرده و با شرایط خرید اقساطی خودرو بویژه خودروهای لوکس آشنایی دارد . اما فعالیت لیزینگ ها فقط محدود به خودرو نیست وشما می توانید در زمینه خرید تجهیزات و ماشین آلات صنعتی و تولیدی ، پزشکی، مسکن، ویلا و ... به این شرکت ها مراجعه کنید و با گرفتن تسهیلات از امکان خرید اقساطی بهره مند شوید. اما آیا خرید کردن با استفاده از تسهیلات لیزینگی علاوه بر به صرفه بودن ، راحت و مطمئن هم هست یا نه؟!
نیازی نیست خودتان را خیلی به زحمت بیاندازید. اگر کلمه لیزنگ را در جستجو گرهای اینترنتی جستجو کنیدبا تعداد زیادی خبر مواجه خواهید شد که در آنها از کلاهبرداری های میلیونی و گاه میلیاردی برخی شرکت های لیزینگی مواجه می شوید. بد نیست با ما همراه شوید تا بعد از اطلاع از یك نمونه از این کلاهبرداری ها و با چگونگی نظارت بر شرکت های لیزینگی و قوانین انها اشنا شوید.

در حالی که هر از گاهی خبری تازه از کلاهبرداری شرکت های لیزینگی به گوش می رسد اما هم چنان شاهد تبلیغات گسترده و به نظر می رسد بدون نظارت این شرکت ها هستیم. این در حالی است که برخی از این شرکت های کلاهبردار حتی در وبسایت هایشان،خود را دارای مجوز معرفی می کنند و بطور گسترده در سطح شهر، رسانه ها و آگهی های تلویزیونی خود را مطرح می کنند . اینجا این سوال مطرح می شود که به راستی چه ارگان یا نهادی مسوول نظارت و رسیدگی بر شرکت های لیزنگ است. اگر شرکتی بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار مجوز رسمی فعالیت در حوزه لیزینگ از بانک مرکزی دریافت نکرده است، چرا اجازه تبلیغات گسترده در رسانه های نوشتاری و دیداری پیدا کرده و می کند.

برای نمونه چند ماه پیش دادستان تهران خبر از دستگیری و بازداشت چهار نفر از مدیران یک شرکت لیزینگی به نام «نگین خودرو آفتاب» داد. این لیزینگ خودرویی از شاکیان بیش از 16 میلیارد تومان ودیعه گرفته و بیش از 2500 نفر شاکی داردکه این پرونده براي رسيدگي به شعبه پنجم بازپرسي دادسراي ناحيه 2 تهران ارجاع شد.اين شرکت از سال 89 فعاليت خود را در غرب تهران آغاز کرد که پس از پلمپ شدن شرکت شان اقدام به فعاليت دوباره در شرق تهران کرده بودند. مديران اين شرکت در سايت خود مدعي شدند، شرکت نگين خودرو آفتاب از سال 1389 با نيت خدمت به محرومان و اقشار کم‌درآمد جامعه به همت جمعي از خانواده‌ شهدا و روحانيون فعاليت خود را آغاز کرد.فعاليت اصلي شرکت نگين خودرو آفتاب فروش اقساطي خودرو است. به دليل فعاليت شرکت در حوزه فروش اقساطي، شرکت نگين خودرو آفتاب جزو شرکت‌هاي ليزينگ محسوب نمي‌شود و نياز به مجوز بانک مرکزي ندارد.

متهمان با گرفتن وديعه خودرو مدعي بودند خودروهاي ليزينگي را با شرايط مناسب به متقاضيان تحويل مي دهند. پس از تاخير در تحويل خودروها مالباختگان در دادسراي ناحيه 2 اقدام به طرح شکايت کرده و با دستور بازپرس شعبه پنجم دادسرا اين شرکت پلمپ شد.در ادامه تعدادي از مالباختگان با تجمع مقابل مجلس خواستار رسيدگي به مشکلاتشان شدند. به گفته تعدادي ازاين مالباختگان، اين شرکت تا کنون مبالغ بسياري را براي تحويل خودرو به متقاضيان دريافت کرده اما پس از گذشت مدت زمان بسيار نه خودرو به آنها واگذار شده و نه پول پرداختي برگردانده شده است. به گفته يکي ديگر از مالباختگان، از مديريت اين شرکت به مراجع قضايي شکايت و دفترثبت نام آن پلمپ شده اما مشخص نيست که زمان رسيدگي به اين پرونده چه مدت طول مي کشد. از سوي ديگر اين شرکت در سايت خود مدعي شده وکلاي شرکت در حال مذاکره با مراجع قضايي هستند و اين بحران به زودي رفع خواهد شد.

رییس پلیس آگاهی ناجا هم اخیرا به مردم هشدار داده که فریب مؤسسات و شرکت‌های تبلیغی فروش خودرو را نخورند و بدانند هیچ ارزانی بی‌حکمت نیست. سردار مقیمی با بیان این مطلب که ما نمی‌توانیم نظارتی بر لیزینگ‌ها داشته باشیم، گفته که: ما به مردم هشدار دادیم اما مردم توجه نکردند و باید متولیان که این شرکت‌ها را به وجود می آورند بر گردش و فعالیت آنها نظارت داشته باشند. اما سوال اینجاست که مجوز فعالیت شرکت های لیزینگ را چه نهاد یا ارگانی صادر می کند که حالا باید مسوولیت نظارت بر عملکرد آنها را هم بر عهده بگیرد؟

اگر شما به عنوان یک مخاطب قصد کسب اطلاعات از چگونگی تاسیس شرکت های لیزینگ و یا نام شرکت های لیزنگ دارای مجوز داشته باشید با یک بررسی کوتاه متوجه می شوید از نظر قانونی بانک مرکزی صادرکننده مجوز شرکتهای لیزینگ است. اگر به سایت بانک مرکزی سری بزنید می توانید نام شرکت های دارای مجوز یا در حال تمدید مجوز را در آنجا ببینید.

 
در لیست شرکت های لیزنگ دارای مجوز در حال حاضر نام 32 شرکت دیده می شود که 13 شرکت در سال جاری 93 مجوز خود را تمدید یا اخذ کرده اند. این 32 شرکت لیزنگی دارای مجوز از بانک مرکزی شامل : آتي نگر آفام،آتیه الوند،آریا دانا،افق اقتصاد،اقتصاد نوین، امید،انصار، ایران و شرق، ایرانیان،بازنشستگان مشرق زمین، بهمن، پاسارگاد، پارسیان، پیمان کارآفرین، توسعه تعاون، جامع سینا، خودرو غدیر، رازی ، رایان سایپا، سپهر پارس، سپهر صادرات،شهر، شید، صنعت و معدن، قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی، کارآفرین، کارساز، گسترش آريا،ماشین آلات سنگین ایرانیان، ماشین آلات و تجهیزات پاسارگاد و ملت است.

شایان ذکر است که در دستورالعمل اجرایی تاسیس نحوه فعالیت و نظارت بر شرکت‌‌های لیزینگ که در یک مقدمه، 28 ماده و 12 تبصره در جلسه‌‌های 9 و 16تیرماه سال 86 به تصویب شورای پول و اعتبار رسیده است ،عملیات لیزینگ به فعالیت خرید اموال منقول و غیرمنقول توسط شرکت لیزینگ و انتقال و واگذاری آنها به متقاضیان از طریق روش‌های مختلف عقد اجاره و یا فروش قسطی اطلاق می‌شود.

چگونه یک شرکت لیزینگ مجوز فعالیت می گیرد
براساس این دستورالعمل شرکت‌های موضوع این دستورالعمل شرکت‌هایی هستند که فعالیت خود را خرید امور مورد درخواست مشتریان تولیدکنندگان و یا فروشندگان و واگذاری آنها به مشتریان از طریق اجاره و یا فروش قسطی قرار داده‌اند. بنابراین تولیدکنندگان و فروشندگانی که محصولات تولیدی و یا کالای خود را بدون واسطه به صورت قسطی یا اجاره واگذار می‌کنند مشمول مقررات این دستورالعمل نمی‌شوند. حداقل سرمایه برای فعالیت شرکت‌هایی که صرفا در زمینه کالاهای مصرفی با دوام، لوازم خانگی، تجهیزات رایانه‌ای و موارد مشابه فعالیت می‌کنند حداقل 20میلیارد ریال است.

شرکت‌هایی که به فعالیت در زمینه خودرو، سواری، وانت، مینی‌بوس، کامیون‌های سبک، ماشین‌آلات و تجهیزات راهسازی، ماشین‌آلات مورد نیاز کارخانجات و... می‌پردازند باید حداقل سرمایه 60میلیارد ریال را تامین کنند اما شرکت‌هایی که فعالیت در کالاهای سرمایه‌ای گران قیمت نظیر هواپیما، اتوبوس، تریلی، کامیون‌های سنگین، ماشین‌آلات سنگین مورد نیاز کارخانه‌ها و... می‌پردازند حداقل سرمایه یکصدمیلیارد ریال را نیاز دارند.

اشخاص حقیقی که قبل از تصویب این دستورالعمل به فعالیت لیزینگ پرداخته‌اند موظفند با تشکیل شرکت در چارچوب این دستورالعمل و اخذ مجوز از بانک مرکزی اقدام کنند شرکت‌هایی که قبل از تصویب این دستورالعمل به ثبت رسیده‌اند نیز مکلفند طرف شش ماه از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل شرایط خود را با مفاد آن تطبیق داده و مدارک را جهت اخذ مجوز فعالیت ارسال کنند. بانک مرکزی در صورت لزوم نسبت به تمدید مهلت زمانی اقدام خواهد کرد.

در ماده 12 این دستورالعمل تصریح شده که شرکت تا قبل از اخذ مجوز فعالیت، مجاز به استفاده از هر عبارت و عنوانی که مفهوم تحت نظارت بودن بانک مرکزی را تداعی کند نیست. ماده 14 این دستورالعمل در مورد شرایط و نحوه فعالیت شرکت‌های لیزینگ تصریح دارد که اعطای تسهیلات توسط شرکت در چارچوب قرارداد اجاره و فروش قسطی برای واگذاری اموال منقول و غیر منقول مورد تقاضا به مشتریان صورت می‌گیرد. قیمت فروش قسطی و مبلغ کل اجاره‌بها در قراردادهای اجاره براساس نرخ مورد عمل شرکت از زمان تحویل کالا به مشتری تا زمان دریافت آخرین قسط بر مبنای روش مشخص محاسبه می‌شود و هزینه‌های مربوط به تامین و تدارک کالا تماما برعهده شرکت است.

در صورتی که نرخ سود و فرمول محاسبه برای شرکت‌های لیزینگ توسط شورای پول و اعتبار اعلام شود، نرخ مذکور حداکثر نرخ سود تسهیلات تلقی شده و استفاده از نرخ‌های کمتر توسط شرکت بلامانع است. مبلغ پیش‌دریافت شرکت صرفا به منظور اطمینان از خرید یا اجاره کالا توسط مشتری اخذ می‌شود. این مبلغ تا زمان خرید کالا توسط شرکت عندالمطالبه است. پرداخت هر مبلغی تحت عناوین سود علی‌الحساب، سود قطعی، سود دوران مشارکت و... به مانده مبلغ پیش‌دریافت ممنوع است. همچنین اخذ هر مبلغ دیگری تحت عناوین ودیعه، سپرده، ضمانت و نظایر آن توسط شرکت ممنوع است.
تخفیف قیمت کالا یا مبلغ کل مال‌الاجاره به لحاظ اخذ پیش‌دریافت متناسب با مدت و مبلغ آن تا زمان تحویل کالا بلامانع است.

براساس ماده 16 دستورالعمل فوق، شرکت موظف است قبل از انعقاد قرارداد 13 مورد را به صورت شفاف و بدون ابهام در سربرگ شرکت با درج تاریخ و ممهور به مهر شرکت به متقاضی ارائه کند. از جمله این موارد نرخ سود تسهیلات قیمت نقدی فروش، میزان پیش‌دریافت، نحوه تسویه حساب با مشتری در صورت انصراف، نحوه محاسبه قیمت فروش قسطی اموال، نحوه محاسبه اقساط در قراردادهای اجاره به شرط تملیک، تاریخ تحویل اموال به مشتری، انواع وثایق مورد مطالبه شرکت است. در عین حال زمان و نحوه انتقال مالکیت اموال به مشتری، نحوه محاسب خسارت ناشی از عدم ایفای تعهد طرفین، تعیین سایر هزینه‌ها (بیمه، ارزیابی، کارشناسی و نظایر آن)، نحوه رسیدگی به اعتراض‌ها و شکایات مشتری و امکان نقل و انتقال حقوق مشتریان به غیر نیز از دیگر موارد مندرج خواهد بود.

در صورتی که در خصوص نحوه محاسبه خسارت ناشی از عدم ایفای تعهد طرفین عدم ایفای تعهد از سوی شرکت لیزینگ صورت گرفته باشد خسارت مورد نظر باید شامل تفاوت قیمت بازار زمان تحویل کالا براساس مفاد قرارداد تنظیمی و قیمت کالا در زمان تحویل (در صورت افزایش قیمت) به اضافه هزینه فرصت ناشی از وجود مبلغ پیش‌دریافت از مشتری باشد که به عنوان وجه التزام در قرارداد پیش‌بینی و بلافاصله به خریدار مسترد شود. ماده 20 دستورالعمل، شرکت‌های لیزینگ را مکلف کرده که همواره حداقل 75درصد از منابع در اختیار خود را به تسهیلات اعطایی اعم از اجاره یا فروش قسطی تخصیص دهند و امکانات لازم برای تامین نقدینگی مورد روزمره خود فراهم کنند. در عین حال شرکت موظف است آمار و اطلاعات مورد نیاز بانک مرکزی را به نحوی که این بانک‌ تعیین می‌کند ارسال کند.
 

شرکت های رسمی مشکل ندارند

درهمین حال یک  عضو هیات مدیره انجمن شرکت های لیزینگ گفت: شرکت های لیزینگی که عضو انجمن بوده و دارای مجوز رسمی از بانک مرکزی هستند تاکنون دچار مشکل نشده اند و همگی به تعهدات خود در قبال مردم عمل کرده اند.
رضا عظیمی ، افزود: تنها شرکت هایی دچار مشکل شده اند که به نام لیزینگ فعالیت داشته و عضو انجمن نبودند و مجوز فعالیت از بانک مرکزی دریافت نکرده اند. متاسفانه این نوع شرکت ها دچار مشکل شده و مردم را با بحران مواجه ساخته اند.
 

لیزینگ خودرو باید مجوز دریافت کنند

دراین راستا همچنین یک عضوهیئت رئیسه کمیسیون صنایع ومعادن مجلس گفت: شرکت هایی که به عنوان شرکت های لیزینگ خودرو معرفی می شوند باید از مجامع رسمی مجوز داشته باشند.

محمدبیاتیان در گفت وگو با خانه ملت در رابطه با راهکار حل مشکلات شرکت های لیزینگ خودرو و خریدارانی که از این شرکت ها خودرو خریداری می کنند، گفت: شرکت هایی که به عنوان شرکت های لیزینگ خودرو معرفی می شوند باید از مجامع رسمی مجوز دریافت کنند.

نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی، افزود: اگر سازوکار مشخصی برای فعالیت این شرکت ها تعیین شود و شرکت های لیزینگ خودرو به صورت رسمی به مردم معرفی شوند مشکلات این شرکتها قابل کنترل است.

عضوهیئت رئیسه کمیسیون صنایع ومعادن مجلس تصریح کرد: در اولین جلسه شورای رقابت در سالجاری، این شورا در یک بند از الزاماتی که برای خودروسازان تعریف کرده بود بر بازنگری در قراردادهای فروش تاکید کرده است که این بند را می توان  به قراردادهایی که در شرکت های لیزینگ تنظیم می شود تعمیم داد.

این نماینده مردم در مجلس نهم تاکید کرد: مردم هم باید آگاه باشند و بررسی کنند  قراردادهایی که در شرکت های لیزینگی امضا می شود چه بار حقوقی  دارد.

بیاتیان گفت: ضرورت دارد قراردادهای شرکت های لیزینگ خودرو به لحاظ قانونی جایگاه و پایگاه داشته باشند بنابراین باید به لحاظ قانونی در تاسیس و بوجود آمدن این شرکتها بیشتر سخت گیری و نظارت شود.

وی با یادآوری اینکه مجلس گزارش تحقیق وتفحص از صنعت خودرو را در صحن علنی قرائت  و به شورای رقابت ارائه کرده است، گفت: در این گزارش ایرادات مدیریتی، مالی، تخصصی و  قانون تجارتی حوزه صنعت خودرو مطرح شده  که قطعا مراجع مختلف این موارد را بررسی می کنند.

عضو کمیسیون صنایع ومعادن مجلس شورای اسلامی یادآورشد:  کار تحقیق وتفحص کنندگان از صنعت خودرو  تمام نشده و آنها همچنان پیگیری می کنند و  به زودی گزارش های جدیدی در این رابطه ارائه خواهد شد.
 

کوتاهی مسئولان در نظارت بر لیزینگ ها

درهیمن حال یک عضو کمیسیون صنایع ومعادن مجلس با بیان اینکه شرکت های لیزینگ خودرو کلاهبردار، ربا خوار و شرکت های هرمی هستند، گفت: صدا و سیما نباید به شرکت های لیزینگ اجازه تبلیغات دهد و باید از وزارت صنعت، معدن و تجارت استعلام کند آیا این شرکت ها مجوز دارند و تبلیغ آنها مشکلی ندارد.

نادر قاضی پور با یادآوری تخلفات شرکت های لیزینگ خودرو این شرکت ها را محلی برای کلاهبرداری و رباخواری توصیف کرد وگفت: مقصر اصلی این مشکلات خودروسازان هستند.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی افزود: خودروسازان باید این اختیار را به نمایندگی‌های  مشخص خود بدهند و نمایندگی های آنها به صورت اقساطی زیر نظر خودروسازیها خودروها را بفروش برسانند.

وی تصریح کرد: وقتی در روند خرید و فروش خودرو بین خودروسازان و خریداران واسطه و دلال قرار می گیرد زمینه لازم برای کلاهبرداران و سوءاستفاده گران  فراهم می شود.

این نماینده مردم در مجلس نهم تاکید کرد: صدا و سیما نباید به شرکت های لیزینگ اجازه تبلیغات دهد چرا که وقتی مردم تبلیغ شرکت یا کالایی را از صدا و سیما می بیننند به آن اعتماد می کنند .

قاضی پور گفت:  رسانه ملی قبل از اینکه به لیزینگی ها اجازه تبلیغات دهد باید از وزارت صنعت، معدن و تجارت استعلام کند آیا این شرکت ها مجوز دارند و تبلیغ آنها مشکلی ندارد.

عضو ناظر مجلس در شورای رقابت با اشاره به تجمع برخی از مالباختگان و خریداران خودرو مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: حقوق این افراد ضایع شده است و بنده شخصا شکایت این مالباختان را به رئیس دادگستری استان تهران ارجاع داده ام.

وی ادامه داد: دادگستری استان تهران باید برای پیگیری این موضوع و احقاق حقوق مردم برای این پرونده  به صورت فوق العاده رسیدگی کند.

عضو کمیسیون صنایع ومعادن مجلس شورای اسلامی  با تاکید بر نظارت جدیتر نیروی انتظامی و اماکن بر تاسیس و نحوه فعالیت شرکت های لیزینگ  خودرو، افزود: لیزینگ ها شرکت های هرمی هستند که به واسطه نبود نظارت لازم چنین مشکلاتی را برای مردم بوجود می آورند.

سودجویی 1000 میلیاردی شرکتهای لیزینگی فاقد مجوز/ فعالیت 400 شرکت غیررسمی!
در حالی که ۳ دهه از فعالیت شرکتهای لیزینگ خودرو در کشور می گذرد، اما متاسفانه این صنعت که به منظور کمک به اقشار جامعه راه اندازی شده بود به دلیل عدم نظارت دستگاههای ذی ربط، متأسفانه در سالهای اخیر، تنها موجب افزایش پرونده‌های شعب قضایی شده است.
 نیم نگاهی به فعالیت چند سال اخیر شرکت های لیزینگی، گواه آن است که به جز شرکتهای دارای مجوز از بانک مرکزی،پرونده های قضایی بسیاری به دلایل متعدد از جمله تخلف در زمینه تحویل به موقع خودرو،کلاهبرداری و متواری شدن مدیران عامل این مجموعه‌ها و در نهایت متضرر شدن هزاران نفر در محاکم قضایی تشکیل شده است؛ موضوعی که بحث نظارت بر عملکرد این مراکز را بیش از پیش در هاله ای از ابهام می برد!
مسئله لیزینگ خودرو زمانی تاسف بارتر می شود که بدانیم بر اساس آمار غیر رسمی منتشره به نقل از جام جم آنلاین، حدود ۵۰۰ مرکز لیزینگ در کشور وجود دارد و در این میان تنها ۲۵ شرکت از سوی بانک مرکزی دارای مجوز هستند و ۱۲ شرکت هم در حال تمدید مجوز می باشند. یعنی تنها ۳۷ شرکت از سوی بانک مرکزی به رسمیت شناخته می شوند و بر عملکرد آنها نظارت دارد. این در حالی است که دستگاه نظارت کننده بر ۴۶۳ شرکت لیزینگی بدون مجوز مشخص نیست.
البته بهتر است اینگونه مطرح کنیم: بیش از ۴۰۰شرکت بدون مجوز و بدون نظارت در کشور وجود دارند که از سوی هیچ نهادی بازخواست نمی شوند، هیچ نظارتی بر عملکرد آنها وجود ندارد، کسی از آنها برای کاسبی شان مجوز نمی خواهد، در روزنامه های کثیرالانتشار و معتبر کشور تبلیغات رنگارنگ می دهند و گاه یک صفحه از روزنامه را به خود اختصاص می دهند و رپرتاژ آگهی هم منتشر می کنند!
و زمانی اوضاع بغرنج تر می شود که چندی پیش یکی از همین شرکت های فاقد مجوز بانک مرکزی، در یکی از شبکه های سراسری تلویزیون به عنوان شرکت موفق معرفی می شود و رسانه منتسب به صدا و سیما نیز برای وی رپرتاژ آگهی منتشر می کند!
اما نگاهی به عملکرد شرکت های لیزینگی فاقد مجوز، نشان می دهد که عملکرد این شرکتهای لیزینگی ۳ دسته است:
دسته اول شرکتهایی هستند که پول مردم را خورده و مدیران آن متواری شده اند.پس از مدتها داد و فغان مردم به مراجع قضایی رسیده و پس از ماهها پیگیری برای افراد متواری پرونده تشکیل شده است.البته سابقه این گونه کلاهبرداری ها نشان داده است که مال باختگان بایستی عملکرد خود مبنی بر اعتماد به شرکت لیزینگی را سرلوحه ادامه زندگی شان قرار دهند و قید پول رفته را بزنند!
دسته دوم، شرکت هایی هستند که سعی دارند عملکرد شفافی از خود نشان دهند و البته جای این سئوال است که چرا اینگونه شرکت ها از بانک مرکزی مجوز فعالیت نمی گیرند و عمدتا از نظارت فراری هستند.
دسته سوم هم شرکت هایی هستند که از خلا قانونی و نظارتی عملکرد لیزینگی ها، سوء استفاده کرده و عمدتا تخلف می کنند.یکی از عمده ترین این تخلفات، بدقولی این شرکت ها در تحویل خودرو بر اساس مدت زمان معین در قرار داد با مشتری می باشد.
یعنی پیش پرداختی که از مشتری برای تشکیل پرونده و به قولی، طی مراحل اداری می گیرند حداقل ۱۰ میلیون تومان است، این مبلغ مدتها در حساب شرکت می ماند تا فعالیتهای اقتصادی شرکت در حوزه های دیگر و سوددهی لازم با پول مردم بدست آید.

بررسی گردش مالی این شرکتها با پس انداز مردم نیز خالی از لطف نیست:
اگر از بین این 500 شرکت،  300 شرکت فعال را بطور میانگین درنظر بگیریم و با محاسبه اینکه بطورمیانگین هر کدام از این شرکتها 300 مشتری داشته باشند و حداقل دریافتی آنها از هر مشتری 10 میلیون تومان باشد یعنی حدود 1000میلیارد گردش مالی بدون مجوز و بدون نظارت که هر لحظه امکان کلاهبرداری نیز وجود دارد! ضمن اینکه با توجه به اینکه این شرکتها سودهای پایین را در آگهی های تبلیغاتی خود اعلام می کنند مشتریان بسیاری را جذب می کنند.
این پروسه که ماهها به طول می انجامد قاعدتا با نارضایتی مشتری مواجه می شود و شرکت که بخوبی می دانند جایی برای طرح تخلف صورت گرفته وجود ندارد، با خیال راحت سودجویی می کند و مردم ناراضی که گاه تمام پس اندازشان در حساب این شرکت است ناچارا پس از چند ماه به شرکت مراجعه می کنند تا پول خود را پس بگیرند.
دراینجاست که تازه بدقولی شرکت برای بازپرداخت پول مشتری آغاز می شود و حالا باید مشتری ماهها بدود تا اصل پول خود را دریافت کند آنهم بدون هیچگونه خسارتی!
البته در این میان شاید خودرو ۴۰ درصد از مشتریان هم تحویل شود تا ویترین شرکت بهم نخورد و در گزارش عملکرد شرکت سفره رنگینی پهن شود؛لازم به ذکر است  همه این پروسه در صورتی اتفاق می افتد که مدیرعامل با پول مردم متواری نشود!
یکی از بزرگترین مشکلاتی که مشتریان این شرکتهای لیزینگی با آن مواجه هستند این است که رسیدگی به تخلفات اینگونه شرکتها در مراجع قضایی طولانی مدت است و البته با توجه به اینکه تخلف در حد خلف وعده است عمدتا راه به جایی نمی برند مگر اینکه مدیران لیزینگ با پول مردم متواری شوند. در چنین زمانی است که مراجع قضایی دست به کار می شوند و پرونده کلاهبرداری تشکیل می شود نه تخلف آشکار شرکت قبل از وقوع جرم محرز!
گاهی برخی تخلفات باعث می شود تا مشتریان متضرر، به رسانه ها مراجعه و با تشریح وضعیت موجود نسبت به آگاه سازی مردم از طریق رسانه ها اقدام کنند؛ البته واکنش یکی از این شرکتهای لیزینگی به نام "نگین خودرو آفتاب" نسبت به درج خبری اعتراض گونه درباره این شرکت در یکی از روزنامه ها نیز قابل توجه است:
این شرکت در توجیه فاقد مجوز بودن از سوی بانک مرکزی می گوید: به دلیل فعالیت شرکت در حوزه فروش اقساطی، شرکت نگین خودرو آفتاب جزو شرکت‌های لیزینگ محسوب نمی‌شود و نیاز به مجوز بانک مرکزی ندارد!
شرکت "نگین خودرو آفتاب" همچنین در جوابیه ای پیرامون مطلبی که در روزنامه شرق در مردادماه جاری، مبتنی بر اعتراض مشتریان این شرکت منتشر شده است عنوان می کند:
"این مطلب کاملا مهندسی‌شده بوده است. مشتریانی که به‌دلیل نداشتن ضامن معتبر و یا موجودنبودن خودروی درخواستی آنها در بازار، پرونده آنها به تعویق افتاده، خود را معترض دانسته و با تماس با خبرنگاران مختلف قصد تخریب نام شرکت را دارند"!
براساس اخبار دریافتی خبرنگار جهان، پاسخ غیر منطقی شرکت ها در حالی مطرح می شود که بسیاری از مشتریان متضرر آنها با مشکلات عدیده ای در زندگی خود مواجه شده و شرکت های  مذکور همچنان بر عدم تحویل خودرو و یا عدم بازپرداخت پول آنها اصرار دارد!
اما آنچه عملکرد کلی فعالیت لیزینگ ها در کشور را تحت شعاع قرار داده و متاسفانه بسیاری از مردم را به دلیل نا آگاهی متضرر کرده است عدم نظارت بر فعالیت اقتصادی شرکت هایی است که تحت عنوان لیزینگ و یا حتی "فروش اقساطی" است و هیچ متولی برای پیگیری اعتراض مردم وجود ندارد. در این میان فقط بانک مرکزی شرکت های دارای مجوز را اطلاع رسانی می کند و مراجع قضایی در صورت کلاهبرداری محرز وارد گود می شود که این پدیده منجر به آسیب های جبران ناپذیری برای خیل عظیم مشتریان این شرکت ها خواهد شد!

 
در جهت تنوير افكار عمومي  ليست شركت هاي ليزينگ خودرويي كه داراي مجوز نمي باشند در ذيل آمده است كه با توجه به زياد بودن تعداد آنها فقط تعداد محدودي از آنها آورده شده است كه با كليك بر روي اسم آنها مي توانيد به سايت آن شركت مراجعه نماييد و با توجه به عدم داشتن مجوز از بانك مركزي به خريداران خودروي ليزينگي پيشنهاد مي شود فقط از شركت هايي كه داراي مجوز از بانك مركزي هستند خريد نماييد و اميد است مسئولين دستگاه قضايي نيز با مراجعه به شركت هاي ذيل از يك فعاليت غير قانوني كه امكان دارد به يك كلاهبرداري ميلياردي ختم شود جلوگيري كنند.
 
ليست شركت هاي ليزينگي فاقد مجوز از بانك مركزي

1- نگين خودروي آفتاب (پلمپ شد)

2-عظيم خودرو

3-آسان ساز خودرو(آدرس:تهران-سعادت آباد)

4-تهران خودرو(آرمان خودرو آتيه)

5-شركت ليزينگ فرهنگيان و رفاه

6-شرکت آریا خودرو شکوفا گستران

7-شرکت تامین خودرو شایگان

8-شركت سپاس متين فردا(ايران متين خودرو)

9-شركت پارس خليج خودرو به شماره ثبت 250699

10-شركت آتي خودرو(آدرس:تهران-فلكه دوم تهران پارس)

11-شركت آرتين خودرو آريا

12-شركت پارس خلیج خودرو به شماره ثبت 250699

13-شركت گسترش سرمایه گذاری ملی

14-شركت پرشین پارس

15-شركت آرتین خودرو کبیر (آدرس:تهران-پيروزي)

16-شركت پیروز سروش خودرو(آدرس:تهران-پيروزي)

17-شركتالبرز خودرو ایرانیان(آدرس:تهران- شريعتي-ابتداي طالقاني)

18-شركت آرمان خودرو مطمئن(آدرس:تهران-بزرگراه چمران)

19-شركت سپند خودرو آريا به شماره ثبت 446306(آدرس:تهران-ميدان فاطمي)

20-شركت پويندگان تيرا‍ژه خودرو(تهران-جنب متروي نواب)

21- شركت سورنا خودرو آسيا به شماره ثبت 304889 (تهران-جنت آباد جنوبي)

22-شركت پارسيان بهار خودرو (آدرس:تهران-سيد خندان)

23.------------

24-شركت دنيز خودرو(تهران-چهار راه سرسبز)

25-شركت پرشين پارس(تهران-صادقيه)

26-ياس خودرو مطمئن به شماره ثبت 3166(آدرس:تهران-ميدان جمهوري)

27-شركت هخامنش (آدرس:تهران- ونك و ملاصدرا)

28-شركت جهانگير آريا(آدرس:تهران-بخارست)

29-شركت مفتاحح رهنورد به شماره ثبت 2339 (آدرس:تهران-بالاتر از پارك ساعي)

30-تيز خودرو ايرانيان به شماره ثبت 3155 (آدرس:تهران سيد خندان)

31-شركت بهين تكرو(آدرس:تهران- خيابان وليعصر-بالاتر از خيابان بهشتي)

32- شركت طلوع تجارت سما به شماره ثبت 281610(آدرس:تهران-خيابان ولي عصر-بالاتر از سه را بهشتي)

33---------------------------------

34-شركت پارسيان خودرو سيوان (آدرس:تهران-اتوبان چمران-ابتداي باقرخان)

35-....

ليست فوق به دليل افزايش قارچ گونه هاي شركت هاي ليزينگ فاقد مجوز از بانك مركزي به روز رساني خواهد شد


مطالب مشابه :


شرایط عجیب فروش اقساطی خودرو

کانون بسیج مهندسین شهرستان سپیدان - شرایط عجیب فروش اقساطی خودرو - آخرین اخبار و اطلاعات کشاورزی شهرستان سپیدان - کانون بسیج مهندسین شهرستان سپیدان.




فروش اقساطی و لیزینگ محصولات ایران خودرو تیر 93 (نگین خودرو آفتاب)

فروش اقساطی انواع محصولات ایران خودرو شامل ( پژو 405 ، سمند سورن, سمند LX ، رانا ، وانت باردو ، پژو پارس ، پژو 405 SLX ، پژو 206 ، سوزوکی گراند ویتارا ایران خودرو ) ویژه تیر 93 توسط شرکت نگین خودرو آفتاب اعلام شد . این شرایط به صورت 40 ...




مدیرعامل شرکت نگین خودرو آفتاب : تحویل ۴۷۵۰ دستگاه خودروی اقساطی به متقاضیان در طول فعالیت

مدیرعامل شرکت لیزینگ نگین خودرو آفتاب با تأکید بر اینکه یکی از شرکت‌های فعال لیزینگ در ایران هستیم که در زمینه لیزینگ خودرو فعالیت می‌کنیم، افزود: این لیزینگ از سال ۱۳۸۹ فعالیت خود را در حوزه فروش اقساطی، نقدی و اعتباری و لیزینگ ...




آگهی فروش اقساطی خودرو در روزنامه همشهری

خرید ماشین دست دوم فروش خودرو دست دوم - آگهی فروش اقساطی خودرو در روزنامه همشهری - فروش خودرو دست دوم خرید خودرو دست دوم قیمت خودرو آگهی فروش خودرو خودرو کارکرده ماشین دست دوم خارجی.




عظیم خودرو شرکت لیزینگ کلاهبردار

تسهیلات عظیم خودرو/تسهیلات عظیم خودرو/تسهیلات عظیم خودرو/ تسهیلات عظیم خودرو/ تسهیلات عظیم خودرو / تسهیلات عظیم خودرو/تسهیلات عظیم خودرو/تسهیلات عظیم خودرو/تسهیلات عظیم خودرو/تسهیلات عظیم خودرو/. فروش اقساطی عظیم خودرو/فروش ...




فاقد مجوز های لازم از بانک مرکزی

مديران اين شرکت در سايت خود مدعي شدند، شرکت نگين خودرو آفتاب از سال 1389 با نيت خدمت به محرومان و اقشار کم‌درآمد جامعه به همت جمعي از خانواده‌ شهدا و روحانيون فعاليت خود را آغاز کرد.فعاليت اصلي شرکت نگين خودرو آفتاب فروش اقساطي خودرو است.




فروش اقساطي خودرو وانت پيكان تك گانه

نماینـــدگی ایران خودرو اصــــلانــــدوز - فروش اقساطي خودرو وانت پيكان تك گانه - خریـــد و فـــــروش و تعمیرگــــاه مجاز.




برچسب :