طراحی راسته بازار ایرانی - اسلامی فاز 4 شهر جدید پرند
در هر کانون جمعیتی در حال شکل گیری به منظور تعریف پیوستار تاریخی، فرهنگی و اقتصادی، ضرورت تاکید بر شاخص هایی خاص اهمیت می یابد؛ بدین منظور در شهر پرند طراحی راسته بازار ایرانی - اسلامی تحت عنوان مرکز مبادلات اقتصادی و در مقیاس کلان منطقه در دستور کار مدیریت شرکت عمران شهر پرند قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی شرکت عمران پرند، با توجه به مطالعات و بررسی های واحد معماری و شهرسازی شرکت عمران پرند در هر کانون جمعیتی در حال شکل گیری و توسعه به منظور تعریف پیوستار تاریخی، فرهنگی و اقتصادی، ضرورت تاکید بر شاخص هایی خاص اهمیت می یابد در همین راستا وجود کاروانسرای سنگی در امتداد جنوبی شهر پرند به عنوان یک اثر تاریخی باعث گردیده تا در طراحی شهر جدید و مدرن پرند شکل گیری المان دیگری تحت عنوان مرکز مبادلات اقتصادی و در مقیاس کلان منطقه مورد توجه واقع شود از این رو طی نشست و جلسات هم اندیشی کارشناسان معماری و شهرسازی جانمایی و طراحی راسته بازار ایرانی- اسلامی در دستور کار مدیریت شرکت عمران شهر پرند قرار گرفت.
راسته بازار اسلامی- ایرانی مهمترین عنصر استخوانبندی فاز 4 شهر جدید پرند است که همچون نگینی ارزشمند در قلب مجموعه شهری پرند خودنمایی میکند.
این راسته بازار محوری است خدماتی، تجاری که با حضور طیف متنوعی از فعالیتهای مرتبط با کار، سکونت و اوقات فراغت عرصه ای سرزنده و پویا ایجاد خواهد کرد. این پروژه براساس نیاز سنجیهای انجام شده در اسناد فرادست از سوی شرکت عمران شهر جدید پرند در طولی بالغ بر 1500 متر و در محدوده 40 هکتاری در اراضی شمالی این فاز پیشنهاد شده است و شرکت مهندسان مشاور نقش پیراوش مسئول طراحی و مطالعات پروژه مذکور میباشد.
مطالعات این پروژه براساس فرایند برنامه ریزی و طراحی شهری در ابتدا با تدوین چشم انداز مقدماتی به منظور تعیین روند توسعه آتی و ارزیابی نقطه نظرات ارزنده مسئولان مربوطه و همچنین پیشنهادات اسناد فرادست آغاز شد. مطالعات سنجش وضعیت در دو سطح حوزه راهبردی و سطح حوزه محلی بعنوان محدودهای تأثیر گذار بر حوزههای اطراف در لایههای پنجگانه فرم شهری که عبارتند از کاربری زمین، حرکت و دسترسی، فرم کالبدی، منظرشهری و حرکت و دسترسی مورد بررسی قرار گرفته است.
نتایج حاصل از شناخت در قالب جداول SWOT به بررسی نقاط قوت ،ضعف، فرصت و تهدید در محدوده مورد مطالعه پرداخته است و در نهایت چشم انداز کلی طرح با بیان ویژگیها و مشخصات مورد انتظار از این محور در آینده با تعیین اهداف کلان و خرد طراحی، تدوین شده است.
مهمترین اهدافی که در راستای رسیدن به چشم انداز مطلوب این راسته بازار مدنظر قرار گرفته است شامل ارتقای زیبایی و معماری هویتمند مجموعه، دستیابی به پایداری زیست محیطی، تقویت نقش عملکردی، فضای راسته
ازار در ساختار اصلی شهر، راحتی زندگی بهره برداران،تشویق مشارکت اجتماعی و رونق بنیه اقتصادی می باشند.
ا
اصول کلی طراحی در راسته بازار اسلامی- ایرانی متأثر از هویت اصلی بازارهای قدیمی و سنتی ایرانی می باشد بطوریکه این مسئله در کالبد و عملکرد این بازار بطور شاخص نمایان می باشد. سکانسهای مختلف محور و نیز فعالیتهای پیشنهادی در این بازار متناسب با نقش عملکردی و موقعیت قرارگیری آن تعریف و توزیع شدهاند.
اصلی ترین بخش این راسته بازار در مرکز و بصورت مجموعهای فرهنگی، مذهبی، تجاری تعریف شده است که در ترکیب با عرصههای باز و جمعی بعنوان شاخص ترین کانون جاذب جمعیت در این راسته بازار مطرح میباشد. در راستای تأمین نیازهای مرتبط با سکونت در این محور فضاهای آموزشی در قالب دو مدرسه و نیز مرکز درمانی در نظر گرفته شده است که خود بعنوان عاملی در جهت تنوع فضایی و عملکردی این محور ایفای نقش میکنند.
نظام ارتفاعی در این مجموعه بصورت کوتاه مرتبه بوده که در ورودیهای اصلی به ارتفاع طبقات افزوده می شود از اینرو ارتفاع ساختمانهای این محور در دو سطح کوتاه و میان مرتبه (2 تا 4 طبقه) در تغییر میباشد.
در طراحی جدارهها و نماهای ساختمانها نیز از اصول کلی معماری ایرانی و با بهره گیری از مصالحی نظیر آجر، چوب، سنگ و تزئیناتی نظیر کاشیکاری، گچبری و مقرنس کاری، شیشه کاری استفاده شده و در تزئینات
معماری و فرم طاقها، خط آسمان، کتیبه ساختمان ها بصورت متنوع با فرمهای محصور، نیمه محصور و باز بهره گیری و بر غنای بصری محیط افزوده است.
عرصههای همگانی در این راسته بازار بعنوان بستری جهت شکل گیری تعاملات اجتماعی وزندگی شهری در قالب فضاهای سبز خطی و پهنهای، میادین، گودال باغچهها، عرصه هایی باز و تجهیز شده شکل گرفته است .
در مراحل بعدی مطالعات جنبه های تحقق پذیری و اجرایی طرح راسته بازار مورد بررسی قرار گرفته است. چراکه اجرای این پروژه در گرو اقدامات اجرایی و بر پایه توجه به معیارهای متعددی از جمله میزان سودآوری در طرح، ارتقاء ارزشهای عملکردی و کالبدی طرح، تسریع در امر نوسازی و ... استوار است.
براین اساس پروژه های متعددی در راسته بازار تعریف شده است و هر پروژه بر حسب اولویت اجرایی که وجود دارد مرحله بندی شده است. در طول محور حدوده 15 پروژه با مساحت حداقل 10000 متر مربع پیشنهاد شده است..
گام بعدی در این مرحله، برآورد اقتصادی پروژه های پیشنهادی بوده است که براساس کلیه اقلام هزینه ساخت، هزینه ارزش زمین، هزینه خواب سرمایه در سیستم بانکی و اقلام درآمد اعم از ارزش فروش نهایی و درآمد و سود حاصل از آن براورد شده است. این درحالی است که با ساخت مجموعه، پروژههای طراحی شده ارزش افزوده زمین نیز افزایش یافته و کل مجموعه از فواید آن بهره مند خواهند شد. همچنین درصورت اجرای پروژههای مذکور ارزش اقتصادی و اجتماعی فعلی این بخش از شهر که خود بعنوان یکی از تأثیرگذارترین پروژه ها در سطح شهر پرند مطرح می باشد افزایش یافته و سودآوری کمی و کیفی آن در درازمدت آشکار خواهد شد.
براساس محاسبات فوق درصورت اجرای پروژههای پیشنهادی، درحدود 543 میلیارد تومان هزینه ساخت و اجرای پروژهها خواهد بود این در حالی است که سود حاصل از فروش این مجموعهها درحدود 2/1 تریلیارد تومان می باشد.
مهندس محسن غیاثی نیا معاون معماری و شهرسازی شرکت عمران شهر جدید پرند با بیان اینکه هم اکنون طراحی راسته بازار پایان یافته است؛ اظهار می دارد: اقدامات لازم جهت طراحی راسته بازار اسلامی -ایرانی شهر پرند با حضور کارشناسان این معاونت همچنین مجری طرح و پیمانکار اجرای طرح«راسته بازار» در چندین جلسه متوالی برگزار شد و در خصوص گزینه های پیشنهادی شرکت مهندسین مشاور طراح، بحث و تبادل نظر صورت پذیرفت.
وی می افزاید: راسته بازار اسلامی - ایرانی که در شمال فاز 4 شهر پرند به مساحت 40 هکتار جانمایی شده است، از یک محور مختلط تجاری، خدماتی و اداری تشکیل خواهد شدکه عملکرد آن در مقیاس منطقه و کل شهر پرند خواهد بود.
معاون معماری و شهرسازی شهر پرند این راسته بازار را از لحاظ کالبدی - فیزیکی، دارای ویژگی های منحصر به فرد عنوان می کند و می گوید: در طراحی این راسته بازار به اصول و معیارهای معماری بازارهای اسلامی - ایرانی از جمله بازار وکیل شیراز، بازار کرمان و بازار تبریز توجه شده است.
وی بیان می دارد: در طرح اولیه این راسته بازار اسلامی- ایرانی از سبک هاو عناصر معماری بازارهای ایرانی مانند تیمچه ها، راسته ها، دکان ها و حجره ها و کاروانسراها الهام گرفته شده است و هدف از اجرای آن علاوه بر رفع نیاز های شهروندان شهر پرند، یاد آوری اصالت و هویت معماری مردمان ایران زمین است.
تهیه و تنظیم: روابط عمومی شرکت عمران شهر جدید پرند
مطالب مشابه :
تخصیص واحدهای صنعتی سازی شمال فاز 5 توسط تعاونی ها غیر قانونی است
شهر جديد پرند سايت شمال فاز 5 توسط عمران شهر پرند به اطلاع تمامی اعضا
دستور نیکزاد برای عدم واگذاري پروژه جدید مسکن مهر در پرند
شهر جديد پرند سايت سازی "مپسا" در فاز 5 پرند، 900 واحد مسکونی به عمران شهر پرند
آغاز عملیات اجرایی محور 80 متری میانی شهر پرند
شهر جديد پرند ازانتهای فاز 3 تا انتهای فاز 5 شهر پرند متری میانی شهر پرند که به
طراحی راسته بازار ایرانی - اسلامی فاز 4 شهر جدید پرند
به شهر جديد پرند خوش ایرانی که در شمال فاز 4 شهر پرند به مساحت 40 هکتار جانمایی شده است
جدیدترین تصاویر از مراحل ساخت مسکن مهر در شهر جدید پرند سری 3
شهر جديد پرند سايت مسكن جدیدترین تصاویر از مراحل ساخت مسکن مهر در شهر جدید پرند
فروش آپارتمان
یک واحد 105 متری واقع در فاز 2 طبقه 5 با چشم انداز زیبا با امکانات فول متری 1.5 میلیون برج سیمرغ
شهر جدید پرند
اين ارقام نشان می دهد که اراضی شهر جديد پرند از نظر جذب ساخت اولين درمانگاه شهر در فاز
اهداف ایجاد شهر جدید
نمايشگاه اکسپو شهر جديد پرند با مساحت 300 هکتار، يكي از ارکان اصلي اسلامی فاز 4 شهر جدید پرند.
برچسب :
شهر جديد پرند فاز 5