پیام دکتر جلالی داتشمند برجسته IT ایران به همایش رباتیک علم و صنعت گنبد16 اسفند87
خدمت عزیزان فرهیخته در مسابقات رباتیک شهر زیبای گنبد سلام عرض می کنم و ضمن تشکر از مشارکت شما و تلاش دست اندرکاران, موفقیت برگزاری این مسابقات را از خدواند بزرگ خواهانم
جهان بسرعت در حال تغییر است، هر روز فناوری جدیدی در زندگی انسلن ظاهر می شود و ادعای رفاه و آسایش برای شهروندان را دارد. اما انسان توان مدیریت استفاده از این همه فن آوریهای های جدید را ندارد، و لذا آرزو می کند که ای کاش می توانست فناوری ای اختراغ شود که بتواند آرامش را به زندگی بشر بیاورد. راستی فناوریهای جدید مانند اینترنت، نانوفناوری، فناوریهای ملکولی و ژنتیکی و سلولهای بنیادی, فناوری هسته ای و رباتیک و امثال آنها می توانند برای بشر آرامش به ارمغان بیاورند؟ جواب این سئوال بله و یا خیر و یا صفر و یک نیست، قطعآ جواب این سئوال فازی است و جواب درست بین صفر و یک قرار دارد. هر چه علاقه ما به فناوریهای جدید بیشتر باشد و بتوانیم از آنها در زندگی روزمره خود بهتر استفاده کنیم مسلمآ به عدد یک نزدیکتر و اگر به آنها علاقه نشان ندهیم و کمتر استفاده کنیم به عدد صفر نزدیکتریم. به عبارت دیگر انسانهایی که تلاش می کنند خود را به عدد یک نزدیک کنند در جهت ایجاد جامعه اطلاعاتی گام بر می دارند. در یک جامعه اطلاعانی شهرها الکترونیکی, بهداشت الکترونیکی , تجارت الکترونیکی, بانکها الکترونیکی, دولت الکترونیکی و رباتها نقش اساسی در زندگی مردم دارند. بنابراین اگر اقداماتی مانند برگزاری مسابقات رباتیک که در نتیجه آن افزایش دانایی را در شرکت کنندگان بوجود می آورد بتواند باعث زنجیره ای از فعالیتهای نوین و خلاق و زمینه حضور مردم را در جامعه اطلاعاتی فراهم نماید کار بزرگی انجام شده است. با این مقدمه توجه شما عزیزان شرکت کننده در مسابقات رباتیک گنید را به چند نکته جلب می کنم.
1) ربات در زندگی آینده بشر نقش کلیدی خواهد داشت و به مرور هوشمند می شود و تا جایی پیش می رود که تشخیص بین ربات و انسان مشکل خواهد بود! هم اکنون رباتهای انسان نمایی در بانکهای کره جنوبی به خدمت گرفته شده اند که تشخیص آنها با سایر کارکنان بانک مشکل است.
2) تسلط انسان در طراحی و تولید ربات باعث تحول در امور فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی جوامع برخوردار از این صنعت می شود. لذا باید به صنعت رباتیک به عنوان یک صنعت هزاره سوم و عصر نانو توجه ویژه داشت و تا حد امکان برای ایجاد این صنعت سرمایه گذاری کرد.
3) حضور هر فناوری نوین در جوامع با معرفی آن فناوری با روشها و ابزارهای متفاوت رسانه ای آغاز می شود و سپس زمینه حضور آن در دانشگاهها و بخشی از سازمانهای دولتی و بخش خصوصی فراهم می گردد. نقش فرهنگ سازی با برگزاری جلسات سخنرانی، اجرای سمینارهای مختلف، برگزاری کنفرانسها و همایشها از یک سوی و برگزاری نمایشگاهها، همایشها, جشنواره ها و مسابقات از سوی دیگر توسعه می یابد. بنابراین اقدامی که در گنبد انجام می شود یک روش درست در توسعه این پدیده است.
4) ایران از نظر نیروی انسانی متخصص در صنعت پایه ربات توانمندیهای خوبی بدست آورده است، حضور جوانان برجسته ایرانی در مسابقات جهانی ربکاپ و بدست آوردن مقامهای بالا نشان از این شایستگی می باشد. لذا مسئولین کشور باید این توانمندی را درک کرده و آنرا به یک صنعت اولویت دار در کشور تبدیل نمایند.
5) برگزاری مسابقات رباتیک در شهر گنبد باید به عنوان یک فرصت با ارزش مورد توجه مسئولین برنامه ریزی استان گلستان قرار گرفته و پتانسیلهای محلی شناخته شود و با بها دادن به آنها زمینه حضور صنعت رباتیک مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد.
بنده به عنوان شخصی که رشته تحصیلی ام دکترای کنترل می باشد و با ربات آشنا هستم و حداقل در دو دوره مسابقات جهانی رباتیک در آمریکا و آلمان, تیمهایی تحت مدیریت بنده موفق به کسب مقامهای اول و سوم جهانی شده اند قاطعانه اعلام می کنم که شهری مانند گنبد که به دنبال صنعت سبز می باشد توانمندی ایجاد و توسعه صنعت رباتیک را دارد. لذا ضمن تشکر از برگزار کنندگان مسابقات رباتیک گنبد از آنها می خواهم که نسبت به انجام یک پروژه تحقیقاتی تحت عنوان "امکان سنجی ایجاد صنعت رباتیک در گنبد" با انجام مطالعات میدانی و تخصصیاقدام نمایند. این پروژه با همکاری استانداری, موسسات آموزش عالی و سازمانهای مرتبط با صنایع استان گلستان قابل انجام است.
در پایان یک بار دیگر از کلیه شرکت کنندگان، برگزار کنندگان و مسئولین محلی و ملی که زمینه برگزاری مسابقات رباتیک در گنبد را بوجود آوردند سپاسگزارم و برای همه آرزوی موفقیت و سربلندی را دارم.
دکتر علی اکبر جلالی
استاد دانشگاه علم و صنعت ایران و عضو هئیت مدیره انجمن ایرانی مطالعات جامعه اطلاعاتی
با آرزوي موفقيت،
وب سايت رسمي دكتر علي اكبر جلالي
مطالب مشابه :
آسمان فرهنگ و ادب گلستان مفاخر و مشاهیرگرگان زمین
آسمان فرهنگ و ادب گلستان مفاخر و جرجانی پس از کسب شهرت در علم و ادب، از خواص و
رابطه ی علم با فرهنگ و تمدن اسلامی از دیدگاه شهید مطهری
رابطه ی علم با فرهنگ و تمدن و گلستان را زنده کرد و چمن را دوباره
سال 1398 را سال بزرگان گرگان زمین بنامیم!
مشاهیر تاریخ علم و ادب و فرهنگ ایران زمین بوده تاریخ استان گلستان و اینکه هماره
مسابقه طراحی یادمان شهدای دانشگاه علم و صنعت
مسابقه طراحی یادمان شهدای دانشگاه علم و "معماری و فرهنگ" سیستم جامع دانشگاهی گلستان.
درس چهارم " خردمندی - دریای خرد "
آن تهی مغز را چه علم و خبر خداوندِ تدبیر و فرهنگ و هوش ( گلستان سعدی )
اهمیت علم و دانش در اسلام
فرهنگ اعجاز علمی در قرآن و سنت - اهمیت علم و دانش در اسلام - فرهنگ و تمدن گلستان
گلستان
شیخ از جمله علمای دوران و آگاه به علم و بعد گلستان را آفرید و از خداوند تدبیر و فرهنگ
پیام دکتر جلالی داتشمند برجسته IT ایران به همایش رباتیک علم و صنعت گنبد16 اسفند87
به همایش رباتیک علم و صنعت رباتیک و علوم نوين گلستان فرهنگ سازی با برگزاری
برچسب :
گلستان علم و فرهنگ