وظایف مهندس ناظر ساختمان

- شرح وظایف مهندس ناظر

مهندس ناظر کنترل های زیر را در چهار چوب مقررات ملی ساختمان و تعهدات اخذ شده از زمان صدور پروانه انجام خواهد داد:

الف- بازدید از محل اجرای عملیات ساختمانی و کسب اطلاعات ضروری و صدور دستورهای لازم

ب- بررسی نقشه ها و انطباق آنها با یکدیگر و محل

ج- کنترل صلاحیت فنی عوامل اجرایی ساختمان و داشتن مجوز و کارت مهارت حرفه ای از اداره کار و امور اجتماعی

د- کنترل ابعاد و اندازه ها

د-1- انطباق ابعاد پیرامون ساختمان، درج شده در نقشه های مصوب مندرج در سند و یا ابعاد زمینی که توسط مالک مشخص شده از حیث انطباق آن با طرح تفضیلی و ابعاد و حدود ثبتی مندرج در اسناد مالکیت یا احراز صحت مالکیت مالک بر ملک مشخص شده پس از اعلام به شهرداری

د-2- کنترل ابعاد گود برداری و صدور دستورالعمل کتبی برای حفاظت گود و ابنیه و تاسیسات مجاور

د-3- کنترل ابعاد پی و سازه پی و انطباق آن با نقشه های اجرایی.

د-4- کنترل رعایت ضوابط شهرداری در مورد استقرار ساختمان و فضای باز .

د-5- کنترل تراز زیر و بالای پی، زیر طبقات، کف طبقات نسبت به یکدیگر

د-6- کنترل سطح اشغال ساختمان و رعایت درصد اشغال  و فاصله تا ساختمان ها با املاک مجاور و ابعاد و زاویه پخی ها با رعایت درز انقطاع.

د-7- کنترل طول پیش آمدگی ها و ارتفاع آنها از کف معبر و مقایسه آن با مقادیر مجاز و با رعایت حریم شبکه برق.

د-8- کنترل سطح زیر بنای پارکینگها، راهروها، چال آسانسور، پلکان ها، حیاط خلوت ها، فضا های باز، فضاهای اختصاصی، انباری و سایر سطوح دارای کاربری معین.

د-9- کنترل شیب و رامپ و پله ها و پله گردها.

د-10- کنترل راه های دسترسی و ورودی ها به محوطه و به ساختمان براساس نقشه ها مصوب( بدون قطع اشجار در محل) .

د-11- کنترل محل اجرای دیوارهای خارجی.

3- بخشی از تعهدات مهندس ناظر

1) شروع عمليات ساختماني را با ارائة گزارش فني در خصوص ايمن‌سازي پلاك‌هاي مجاور، تخريب بنا و گودبرداري با رعايت اصول و مقررات ملي ساختمان، همراه با برگه شروع كار به مالك، تواماً به مالك و شهرداري منطقه ابلاغ و رسيد دريافت دارد.

2) ‌عمليات ساختماني را طبق مندرجات پروانه و نقشه‌هاي مصوب، نظارت مستمر نموده و گزارشات پيشرفت عمليات ساختماني در مراحل مختلف تعيين شده را به شهرداري تسليم و در صورت تخلف ساختماني، مورد را به موقع گزارش نمايد.

3) مهندس ناظر در صورتي‌كه قصد مسافرت بيش از يك ماه داشته باشد، بايد مهندس ناظر ديگري را از جانب خود به كارفرما و شهرداري معرفي نمايد.

4) چنانچه به دلايل قانوني مندرج در قرارداد با مالك، از ادامه نظارت منصرف شود، بايد مراتب را با ذكر دليل و گزارش كامل از عمليات انجام شده، به امور مهندسين ناظر شهرداري تسليم و موافقت كتبي را اخذ نمايد.

5) ‌با آگاهي كامل ‌از قانون نظام مهندسي وكنترل ساختمان و آيين‌نامه اجرايي آن، مقررات ملي ساختمان را رعايت نموده و موارد فني را كتباً ‌به  ‌مالك‌ و‌ مجري ابلاغ نمايد.

6) پس از اتمام كليه مراحل ساختماني، برگ تأييديه پايان كار ساختماني را تحويل شهرداري منطقه داده وپس از ثبت در دفتر شهرسازي، نسخه‌اي از آن دريافت دارد.

7) در زمان درخواست صدور عدم خلاف ساختماني در هر مقطع توسط مالك، گزارش مرحله‌اي خود را كتباً اعلام نمايد.

8) انجام هرگونه تغيير در نقشه‌هاي معماري، محاسباتي و تأسيساتي را منوط تأييد مهندسين معمار و محاسب و تأسيساتي مربوطه دانسته و در صورتي‌كه اين تغييرات، مغاير با مفاد پروانه باشد پس از اعلام مراتب به شهرداري، نسبت به آن اقدام نمايد.

9) با كارفرماي مورد ‌نظر با توجه به وظايف محوله‌ به ناظر ‌و ‌مالك در شهرداري، قراردادي با شرايط روز تهيه ‌و امضا نمايد، تا در صورت در خواست شهرداري يا مراجع ديگر، قرارداد يادشده را ارائه نمايد.

10) ‌طبق برنامه زمانبندي كه با هماهنگي كارفرما و مجري تهيه گرديده و به تأييد ناظر رسيده است، بر عمليات ساختماني نظارت نموده و در صورت به تعويق افتادن هر يك از مراحل ساختماني بيشتر از يك ماه، مراتب را با ذكر علت به شهرداري منطقه گزارش نمايد.

11) ‌با آگاهي از ضوابط و مقررات شهرداري تهران در خصوص مهندسان ناظر و همچنين محروميت‌هاي مقرر در تبصره7 اصلاحي ماده صد قانون شهرداري‌ها و قانون نظام مهندسي و كنترل ساختمان، پس از بررسي پرونده توسط شوراي انتظامي استان محروميت‌ها و جرايم قانوني را نپذيرد.

4-کنترل مشخصات فنی:

مهندس ناظر کنترل های ذیل را براساس مشخصات فنی عمومی و مشخصات مندرج در نقشه ها انجام می دهد، در صورت مغایرت بین دو مشخصات فنی ذکر شده مندرجات نقشه ها املاک کنترل است.

1- بررسی وضعیت کلی خاک محل و مقایسه آن با مفروضات طراحی و در صورت لزوم صدور دستور انجام مطالعات دقیق تر در صورت تشخیص وضعیت نامطلوب و در صورت لزوم ابلاغ تهیه طرح حفاظت گود و اصلاح پی ساختمان، به غیر از مواردی که دارای مصوبه شورای اسلامی شهر میباشد.

2- انطباق مقاطع اعضای سازه ای با نقشه های اجرایی.

3- کنترل نهاد و مشخصات مصالح و مواد مصرفی در حد تشخیص ظاهری با استفاده از مصالح استاندارد یا براساس مشخصاتی که توسط فروشندگان یا سازندگان اعلام شده است.

4- کنترل کیفیت اجرای سازه از جمله عملیات فلزی، مونتاژ ، جوشکاری، آرماتور بندی ها، اتصالات پیچی، بتن سازی در محل، قالب بندی و ایستائی قالب، بتن ریزی، مراقبت از بتن، اجرای سقف، زمان و نحوه باز کردن قالب ها و نظایر آن.

5- کنترل جاگذاری داکتها و رایزرها و محل عبور لوله ها در سقف ها و دیوارها (مشروط به داشتن نقشه های تاسیساتی ) و رعایت اصول کلی حفاظت  از لوله ها که براساس کارتهای نظارت مراحل می بایستی کنترل و تایید شوند.

5-کنترل جزئیات ساختمانی

1- کنترل قائم بودن دیوارها، نصب شیروانی ها و زوایای اجزای ساختمان نسبت به هم.

2- کنترل نحوه اجرای فرش کف ها، شیب بندی ها و اندودها، سنگ کاری ها ، کف پله ها ، نماسازی ها و عایق کاری رطوبتی و نظایر آن...

3- کنترل ابعاد و محل قرار گیری درب ها و پنجره ها.

  6- تخلفات و نحوه جلوگيري از عمليات ساختماني

1) ‌هرگاه مهندس ناظر، تخلف مالك از قبيل عدم بكارگيري مصالح با مشخصات فني لازم و در نتيجه عدم ايستايي ساختمان و يا هرگونه تخلفات ساختماني مغاير با نقشه مصوب با ضوابط و مقررات ملي ساختمان اعلام نمايد، شهرداري منطقه بايد به محض وصول گزارش از ادامه عمليات ساختماني جلوگيري ‌و اقدام قانوني بعمل آورد.

2) در مواردي كه مهندس ناظر، نسبت به عمليات اجرايي پروژه تحت نظارت، اعلام تخلف نمايد، شهرداري منطقه بايد به محض وصول اعلام تخلف، از ادامه عمليات خلاف جلوگيري ‌و اقدامات قانوني را بعمل آورد.

3) ‌تخلفات انجام شده توسط مالك پس از صدور پايان‌كار، تخلف بدون مجوز تلقي گرديده و مهندس ناظر در قبال آن مسئوليتي ندارد. پس از انجام كليه اقدامات قانوني، مالك ملزم به ارائة تأييديه مهندس ذي صلاح نسبت به استحكام ساختمان خواهد بود.

7- گزارش جهت صدور عدم خلاف و پايان كار

‌صدور گواهي عدم خلاف با ارائة گزارش پايان‌كار، در مورد ساختمان هاي نيمه تمام و داراي پروانه، با گزارش مهندس ناظر مربوط بلامانع بوده و نياز به بازديد از طرف شهرداري ندارد.

هرگاه مهندس ناظر بر خلاف واقع گواهی نماید ویاتخلف را به موقع به شهرداری اعلام نکند و موضوع منتهی به طرح کمیسیون ماده صد و صدور رای بر جریمه یا تخریب ساختمان گردد ، شهرداری مکلف است مراتب را به سازمان نظام مهندسی ساختمان گزارش نماید .شورای انتظامی سازمان مذکور موظف است مهندس ناظر را در صورت ثبوت تقصیر برابر قانون معماری و ساختمان ، حسب مورد با توجه به اهمیت موضوع به 6ماه تا 3 سال محرومیت از کار و در صورتی که مجدداً مرتکب تخلفی شود که منجر به صدور رأی تخریب به وسیله کمیسیون ماده 100 گردد، به حداکثر مجازات محکوم کند مراتب محکومیت از طرف شورای انتظامی سازمان نظام مهندسی ساختمان در پروانه اشتغال درج و در یکی از جراید کثیرالانتشار اعلام می گردد. شهرداری مکلف است تا صدوررای محکومیت به محض وقوف از تخلف مهندس ناظروارسال پرونده به کمیسیون ماده صد ، به مدت 6 ماه از اخذگواهی امضای مهندس ناظر مربوطه برای ساختمان جهت صدور پروانه ساختمانی جدید شهرداری خودداری نماید.

 


مطالب مشابه :


بایدهای مهندس ناظر

کارشناس رسمی دادگستری -رشته راه وساختمان - بایدهای مهندس راه وساختمان استخدام




وظایف مهندس ناظر ساختمان

کارشناس رسمی دادگستری -رشته راه وساختمان - وظایف مهندس راه وساختمان استخدام (پرطرفدار)!




سهم «مهندس» در قیمت مسکن

کارشناس رسمی دادگستری -رشته راه وساختمان - سهم «مهندس» در مهندسی راه وساختمان استخدام




اصول سرپرستی کارگاه

خارجی پیش بینی شده باشد، پیمانکار متعهد است قبلا وضعیت استخدام مهندس مشاور راه




عاقبت مهندس وظیفه شناس!!

کارشناس رسمی دادگستری -رشته راه وساختمان. مهندس میانسال 15 اسفندماه وقتی برای رفتن به




نمونه رأی صادر شده شورای انتظامی سازمان نظام مهندسی ساختمان

آقای مهندس تصاویرگوناگون حوادث مهندسی راه وساختمان استخدام(پرطرفدار)!




دستگیری 16 مهندس متخلف اخراجی سازمان نظام مهندسی استان البرز

دستگیری 16 مهندس متخلف اخراجی تصاویرگوناگون حوادث مهندسی راه وساختمان استخدام




ضوابط مهندس ناظر و مالک

کارشناس رسمی دادگستری -رشته راه وساختمان. ضوابط مهندس ناظر و




برچسب :