مناسب ترین دوش برای حمام شما کدام است؟ - دکوراسیون - دوش حمام مخصوص فشار اب کم
مجله منزل - مریم جلیلی: سال ها پیش از این مردم برای شست و شوی خودشان فقط یک مکان را می شناختند؛ خزینه. آن زمان خزینه ها پر بود از انواع میکروب ها و بیماری ها. صاحبان این مکان ها برای تمیز کردن خزینه های شان فقط بین دو نوبت مردانه و زنانه با گرداندن چوب درخت زالزالک در آب، مو و چرک و کف صابون را جمع می کردند و مقداری آهک درون آن می ریختند. خزینه ها آلو ده و پر از بیماری بود با این حال دل کندن مردم از آنجا سخت بود و زمان بر. وقتی برای اولین بار دوش حمام وارد ایران شد، بلوای زیادی راه افتاد.
برای مردم آن دوران سخت بود که باور کنند با ریختن قطره های آب می توانند تمیز شوند. دوش ها برای آمدن به میان مردم ایران راه دور و درازی را طی کردند. جنجال های زیادی راه افتاد و حرف و حدیث های بسیاری دهان به دهان چرخید. با این حال مانند همیشه گذر زمان مساله را حل کرد. امروز دیگر دوش ها نه فقط مهم ترین وسیله کاربردی خانه ها هستند که حتی مردم برای انتخاب یک سردوشی لوکس ساعت ها وقت می گذارند و هزینه های زیادی می پردازند. چند مدل از دوش های حمام این روزهای بازار سرویس های بهداشتی را با توضیحی کوتاه درباره کارکرد هر کدام برای تان فهرست کرده ایم که در ادامه می خوانید.
یک دوش ساده با کارآیی زیاد برای آنهایی که دنبال سادگی هستند. به تازگی شکل عجیب این دوش ها به خاطر نداشتن هیچ لوله ای روی سرامیک های حمام طرفداران زیادی پیدا کرده است. دوش های بدون پایه امروزی برخلاف ظاهر ساده و کوچک شان قدرت زیادی دارند به همین منظور برای منازلی که فشار آب چندان مناسبی ندارند، ایده آل هستند.
دوش حمام مخصوص فشار اب کم
انعطاف پذیری مهم ترین مشخصه این مدل دوش های امروزی است. طراحی این دوش ها طوری است که تقریبا به هر صورتی بخواهید می توانید نحوه ریزش آب را تنظیم کنید. این دوش ها فقط به دیوار نصب می شوند اما با بازوی انعطاف پذیرشان به هر طرفی که بخواهید حرکت می کنند حتی دوش به سمت بالا هم قرار می گیرد که البته کارآیی این حالت کمتر است. مدل سر دوش که به شکل چراغ مطالعه طراحی شده و وزنه سیلندر شکل انتهای بازوی آن، دوش حمام را در هر وضعیتی که بخواهید ثابت نگه می دارد.
باچه چیزی برس حمام شست
حتی فکر کردن به آن هم هیجان انگیز است؛ اینکه موقع دوش گرفتن نه فقط از زیر علمک دوش رنگ ملایمی بتابد بلکه حتی با هر تغییر دمای آب، رنگ نور هم عوض شود. دوش های نورافشانی که این روزها در طراحی خانه های مدرن به کار گرفته می شوند در هر دمایی یک رنگ دارند. در دمای بین ۲۰ تا ۳۱ درجه رنگ آب خروجی از دوش سبز است. در دمای بین ۳۲ تا ۴۳ درجه که مناسب ترین دما برای حمام کردن است، آب به رنگ آبی درمی آید و در دمای بالاتر قرمز می شود. دوش های نورافشان LED به گونه ای اسباب آرامش هم هستند به خصوص وقتی که رنگ آبی از زیر دوش محیط حمام را پر می کند.
نگهداری دوش حمام
یکی از رایج ترین و محبوب ترین دوش های حمام که این روزها طراحان تجهیزات بهداشتی به آن توجه داشته اند سردوش هایی است که جریان آب را برخلاف دوش های قدیمی به آرامی پایین می فرستند؛ دوش هایی که کارشان بیشتر ساختن جریانی شبیه یک باران تند است. این دوش ها که امروز به دوش های باران ساز معروف شده اند فقط به سقف متصل می شوند و اندازه ای بزرگ تر از دوش های معمولی دارند. البته این دوش ها بیشتر به درد خانه هایی با فشار زیاد آب می خورند وگرنه در خانه هایی با جریان کم آب معلوم نیست داستان کف های مالیده به سر و صورت صاحبخانه به کجا می کشد.
دوشهای ثابت حمام
خیلی ها دوست دارند در زمان حمام کردن به موسیقی گوش دهند یا با صدای بلند با دیگران صحبت کنند و بعضی ها هم تا زیر دوش می روند زیر آواز می زنند. در این میان شرکت کوهلر کار را آسان کرده است. دوش موکسی که به بلندگوی بلوتوث مجهز است به صاحبخانه کمک می کند استعدادش را با همسایه ها به اشتراک بگذارد! در این دوش ها که امسال وارد بازار می شوند، یک اسپیکر ضد آب جداشدنی تعبیه شده که با یک آهن ربا در وسط سردوشی و درون آن قرار می گیرد. سردوشی به صورت بلوتوث ترانه دلخواه را دریافت و پخش می کند. نکته جالب این است که با قطع جریان آب و بستن دوش، اسپیکر آواز خوان هم خاموش می شود. می گویند این دوش ها تا هفت ساعت پشت سر هم نیز می توانند آواز پخش کنند.
برای آنهایی که عاشق جکوزی و احساس آرامش بعد از ماساژ آب هستند، این دوش ها می تواند وسیله خوبی باشد. در آپارتمان های امروزی به خاطر فضای کمی که به سرویس های بهداشتی تعلق می گیرد دیگر داشتن یک زیردوشی ساده هم رویا محسوب می شود چه برسد به جکوزی و این حرف ها. برای همین دوش های اسپری بدن جای جکوزی های انفرادی را گرفته اند. این دوش ها که روی دیوار حمام تعبیه می شوند، هم ماساژ ورهای خوبی برای دوستداران آب هستند و هم اینکه حمام ساده خانه را رنگ و لعابی تجملی می بخشند. در بعضی از مدل های این دوش ها می توان به راحتی جهت جریان آب را هم تنظیم کرد؛ یعنی دیگر با هر قد و قواره ای هم جریان آب ها جور درمی آید.
به تازگی استفاده از شیرهای برنزی در حمام های مجلل رایج شده است. شیرهای آب و سردوشی هایی که یادآور گذشته های دور هستند و سبک معماری حمام های قدیمی را دارند. البته این فقط یک سر داستان است. ماجرای دیگر استفاده از چند سردوشی در حمام هاست که البته متناسب با فضای حمام بین دو تا سه سردوشی متغیر است. معمولا در حمام هایی با فضاهای بزرگ تر دو سردوشی ثابت با یک دوش دستی نصب می کنند. می گویند کارکرد این دوش ها استفاده همزمان اعضای خانواده از حمام است اما عملا دوش دوم همیشه بسته و بدون استفاده باقی می ماند. با این حال خیلی ها ترجیح می دهند به خاطر زیبایی فضای حمام خانه یک سردوشی زیبا هر چند بی استفاده را بر دیوار حمام شان داشته باشند.
ساده ساده ساده! اگر از یک طراح دکوراسیون خانه درباره سردوشی های میله ای بپرسید، فقط شاید همین سه کلمه را بشنوید. دوش های تازه ای که به نام دوش های میله ای به بازار آمده اند هیچ شباهتی به دوش های کلاسیک و قدیمی ندارند؛ نه دیگر از گردی سردوشی خبری است و نه لوله های آب بلند و کشیده. فقط یک میله باریک از دیوار بیرون زده که از قضا آب ملایم و دلپذیری را هم به جریان می اندازد. البته سادگی بیش از اندازه این دوش ها گاهی زیاد از حد توی ذوق می زند ولی برای کسانی که همیشه دنبال مدل های خاص هستند شاید بهترین گزینه باشد. البته اگر بتوانند نداشتن شیر زیردوشی و باقی قضایا را تحمل کنند!
این مدل دوش ها زیاد تجملاتی نیستند مگر اینکه از جنس خاصی ساخته شده یا برای شرکت مشهوری باشند. این مدل دوش ها هنوز در خانه های مدرن امروزی هم بیشترین کاربرد را دارند برای اینکه راحت ترین نوع وسیله ای است که یک نفر در زمان دوش گرفتن می تواند با آن سروکار داشته باشد؛ یک دوش دستی بافشار آب قوی که همزمان می تواند دوش سقفی هم باشد. این دوش ها در کشورهای اروپایی به دوش آدم تنبل ها معروف است برای اینکه با کمترین میزان تحرک می شود همه قسمت های بدن را شست. برای این کار فقط کافی است دوش را از جایش بلند کنید. بهترین مزیت این دوش ها نیاز داشتن به فضای کم و سادگی آنهاست که حتی تجمل گراها را هم به خودش جلب کرده است.
یکی از مشکلاتی که در زمان حمام کردن خیلی ها با آن روبه رو هستند تنظیم درجه حرارت آب برای رسیدن به یک سطح مناسب است. جدا از اینکه گاهی از شدت آب جوش می سوزیم و از سرمای آب یخی که یک باره روی سرمان می ریزد یخ می زنیم در این وانفسای بی آبی کلی هم آب هدر می دهیم. اینجاست که شرکت های زیادی برای رفع و رجوع این بلای همه گیر آستین بالا زده و دوش های هوشمندی را در مدل های مختلف ساخته اند. در رایج ترین این دوش ها یک کنترل روی دیوار و در نزدیکی دوش حمام نصب می شود که هم تنظیم درجه حرارت مناسب آب و هم باز و بسته کردن شیرها را بر عهده دارد. فقط کافی است یک دکمه را بزنید، آن وقت آب به درجه دلخواه تان می رسد.