معرفی کتاب تولیدومحتوای الکترونبکی
گسترش فناوری در لایه ها و حوزه های مختلف جامعه ، نهادهای مرتبط با آموزش از جمله دانشگاه ها و مــدارس را برآن داشت تا کلیه فرآیندهای جــاری در ایــن گونــه سیستم ها، از جمله آموزش و یادگیری را با رویکرد فناورانه منطبق ساخته و به پیش ببرند . یکی از موارد مهم و پایه ای در این خصوص محتوایی است که در مراکز آموزشی مورد استفاده قرار می گیرد . بر اساس آنچه رخ داده و تحولات عظیمی که در حوزه محتوا به وقوع پیوسته ، الکترونیکی شدن این محتوا می باشد . بنابراین ضرورت روز ایجاب می کند که از اسناد کاغذی به سوی محتوای الکترونیکی حرکت نماییم . پایه ایجاد و پیاده سازی محتوا در بستر الکترونیکی ، آموزش نیروهای فعال در حوزه فناوری و محتوا سازی می باشد. دانشگاه ها گام های نخست را برداشته و با تغییر واحد های درسی و سرفصل ها و برگزاری کارگاه ها و سمینارها، آموزش تولید محتوا را شروع کردند. در نظام آموزشی کشور نیز با اجرای دوره های تولید محتوا و کارگاه های مرتبط با این زمینه ، آموزش معلمان و دبیران شروع گردید. اما آنچه که به عنوان مشکل اساسی، چه در دانشگاه ها و چه در مدارس دیده می شد ، عدم وجود منبع جامع و کامل برای پاسخگویی به نیاز دانشجویان و معلمان بود . اگر منبعی هم وجود داشت بیشتر جنبه تک بُعدی بوده و کمتر به مبانی آموزشی و تکنولوژی آموزشی می پرداخت . همین عامل، مؤلفان را بر آن داشت تا نسبت به تألیف چنین منبعی اقدام نمایند.
ب ) نظرات اساسی مؤلف
بر اساس تجربه تحصیلی؛ تدریس دروس کاربــرد نـرم افـزار و واحدهای مشابه در دانشگاه ها به مدت بیش از 7 سال ؛ برگزاری بیش از 30 دوره تولید محتوای الکترونیکی؛ بیش از 40 دوره آموزش الکترونیکی و دوره های مشابه ؛ برگـــزاری بیش از 100 کارگاه در زمینــه تولیـــد نرم افزار آموزشی و کاربرد فناوری برای دانشجویان ، معلمان و اساتید ؛ داوری محتواهای الکترونیکی در جشنواره های مختلف ؛ انجام پژوهش و چاپ مقاله در این زمینه ؛ شرکت در همایش های حوزه تکنولوژی ، ما اقدام بــه تألیف کتابی با عنــوان « تولید محتوای الکترونیکی ( نرم افزار آموزشی )» نموده ایم .
کتاب مذکور در 11 فصل طــــراحی شده است که سه فصــــل اول آن به مباحث تئـــوری فناوری و محتوای الکترونیکی می پردازد. در 5 فصل دیگر ابزار های تولید و ویرایش فیلم ، تصویر ، صدا ، متن و انیمیشن با ساختاری مشابه، روش تولید نرم افزارهای آموزشی توضیح داده شده است به این ترتیب که نخست استانداردها و معیارهای هر یک از عناصر چند رسانه ای در آغاز فصل ارائه می شود ، در ادامه بحث، ابــــزارها و نرم افزار های بکار گرفته شده برای تولید رسانه مربوطه نام برده شده و در قسمت سوم هر فصل تشریح یک نرم افزار در حد گنجایش کتاب آمده است . در فصل 9 ساخت آزمون الکترونیکی ، در فصل 10 ترکیب بندی عناصر چند رسانه ای ( طراحی رابط کاربر ) و در فصل 11 انتشار نرم افزار تشریح شده است . به طور کلی در این کتاب از استاندار های تولید محتوای الکترونیکی تا تهیه برچسب ( لیبل ) برای سی دی جهت انتشار توضیح داده شده است . قابل ذکر است از آنجایی که توضیح نرم افزارها بصورت نوشتاری بیان گردیده، سعی شـــده است بصورت کامـــلاً عملیاتی و کاربـــردی در قالب مثال های متنوع تشریح شود.
این کتاب می تواند به عنوان منبع درسی واحد های تولید برنامه آموزشی دوره کارشناسی رشته تکنولوژی آموزشی ، تولید برنامه های کامپیوتری دوره کارشناسی ارشد رشته تکنولوژی آموزشی ، کاربرد نرم افزار های رایانه ای کلیه رشته های آموزشی دوره های کارشناسی پیوسته و ناپیوسته دانشگاه فرهنگیان ، کلیه رشته های مرتبط با حوزه تعلیم و تربیت که واحد های مشابه دارند ، مورد استفاده قرار گیرد .
همچنین معلمان و دبیران محترم در دوره های تولید محتوا و یا دوره های مشابه ، و کلیه علاقمندانی که در مسیر تولید نرم افزار آموزشی گام بر می دارند ، می توانند از این کتاب استفاده نمایند .
ج ) فهرست و عناوین فصول کتاب
فصل 1 : مفاهیم و تعاریف نظری در حوزه آموزش
فصل 2 : فناوری و محیط های یاددهی/یادگیری الکترونیکی
فصل 3 : محتوای الکترونیکی ( نرم افزار آموزشی )
فصل 4 : ابزارهای تولید و ویرایش فیلم
فصل 5 : ابزار های تولید و ویرایش تصویر
فصل 6 : ابزارهای ضبط و ویرایش صدا
فصل 7 : ابزارهای تولید و ویرایش متن
فصل 8 : ابزارهای تولید و ویرایش انیمیشن ( پویانمایی)
فصل 9 : ابزارهای طراحی و ساخت آزمون
فصل 10 : ترکیب بندی عناصر چند رسانه ای
فصل 11 : انتشار
د ) نتیجه گیری
این کتاب در نوع خود اولین کتابی است که هم به مفاهیم نظری پرداخته و هم استانداردها را مطرح کرده و هم چنین نرم افزار های مربوط به هر بخش را معرفی نموده است و همینطور به صورت کاربردی به آموزش نرم افزار و تولید محتوا الکترونیکی پرداخته است . این کتاب اولین کتابی است که به طور جامع می تواند به عنوان منبع اصلی واحد کاربرد نرم افزار های رایانه ای کلیه رشته های آموزشی دوره های کارشناسی پیوسته و ناپیوسته دانشگاه فرهنگیان مورد استفاده قرار گیرد.
پشت جلد کتاب در ادامه...
نوع مطلب : تکنولوژی آموزشی، نرم افزار، محتوای الکترونیک،
برچسب ها : تولید محتوای الکترونیکی (نرم افزار آموزشی) : استانداردها ابزارها و نرم افزارها، دکتر علیرضا بادله، فناوری و محیط های یاددهی/یادگیری الکترونیکی، تولید محتوای الکترونیکی، ابزارهای تولید و ویر
مطالب مشابه :
طرح درس
ضمن تقدیر و تشکر ویژه از زحمات سرکار خانم تارا گودرزی سرگروه محترم فرهنگ و هنر ناحیه1 خرم
اطلاعات دبیران عربی شهرستانها و مناطق
اسامی دبیران عربی شهرستان ناحیه 1 خرم آباد
اسامی معلمان پژوهنده برتر دوره هفدهم (1393)
ناحیه1 4. سید امیر گروه آموزشی پایه ششم ابتدایی ناحیه 1 خرم آباد. موضوعات
نقد وبررسی ریاضی هشتم
گروه ریاضی متوسطه دوره اول ناحیه1 - نقد وبررسی ریاضی هشتم وبلاگ رایانه ناحیه یک خرم آباد.
اعلام نتیجه ی فراخوان مسابقه ی بهترین سوال زبان فارسی 3(عمومی)
ناحیه 2 خرم آباد. 16-روشن حاتموند ناحیه1 135/5 در طرح سوال از کتاب قدیمی استفاده شده. 17-علی
معرفی کتاب تولیدومحتوای الکترونبکی
گروه ریاضی متوسطه دوره اول ناحیه1 - معرفی کتاب تولیدومحتوای الکترونبکی ناحیه 1 خرم آباد.
نمونه کارنامه دانش آموزی با طرحی متفاوت
مديريت آموزش وپرورش ناحيه 2خرم آباد مديريت آموزش وپرورش ناحيه دو شهرستان خرم اباد.
برچسب :
خرم آباد ناحیه1