مصاحبه با کارشناس رادیواوژی

- تا حالا شده بیماری كه به بخش رادیولو‍ژی مراجعه می كنه ، پوزیشنی كه تو نسخه نوشته شده ، اشتباه نوشته شده باشد ؟

بلی . خیلی زیاد . حتی مورد هایی پیش آمده كه دست راست را دست چپ نوشته اند و برعكس. مشكلاتی از این قبیل بسیار اتفاق افتاده.

2- مواردی از قبیل IVP ومیلوگرافی ، هیستروسالپیتنوگرافی ، آیا هنوز هم انجام می شود ؟

بلی . این ها گرافی های تخصصی هستند . هیستروسالپیتنوگرافی ، را تا چند سال پیش خانم ها انجام می دادند ولی امروزه كمتر انجام می شود . با بودن دستگاه های MRI و CT-SCAN وسونوگرافی كمتر از این رادیوگرافی ها انجام می شود .

میلوگرافی به دلیل خطر بالایی كه دارد امروزه كمتر انجام می شود ، اما ivp به دلیل كاربرد فیزیولوژیكی هنوز هم انجام می شود .

3- معمولا حقوق دریافتی شما چقدر است ؟

البته حقوق ها در سازمان های و بیمارستان های مختلف متغییر است ، حكم شخص من با 11 سال سابقه ، 800 هزار تومان و با اضافه كار مبلغی حدود 1100000 تومان دریافت می كنم .

یك کارشناس رادیولوژی در ماه 96000 تومان حق اشعه دریافت می كند. البته ساعت كاری ما 132 ساعت در هفته است و به هر مقدار بیشتر از این ساعت كار كنیم ، ساعتی 3200 تومان اضافه كار دریافت می كنیم . این نكته را هم در نظر بگیرید كه با بالا رفتن سابقه و نوع استخدامی و قراردادی مبلغ دریافتی متفاوت است .

4- بازنشستگی كارشناسان رادیولوژی به چه ترتیب است ؟

در بین دوستان ما تا به حال كسی بازنشسته نشده ولی میگن قانونا بازنشستگی در این رشته 20 ساله است . البته احتمالا با 30 روز حقوق بازنشسته می كنند ،

البته من هم تا بحال ندیدم كسی با 20 سال سابقه بازنشست بشه .همه یک جورایی باید تا 30 سال کار کنند .

5- سختی كار رادیولو‍ژی چگونه است ؟

كار رادیولوژی در قیاس با كارهای آزمایشگاهی و اتاق عمل و ... راحت تر است . كار رادیولو‍ژی ،در قیاس با كارهای دیگر بیمارستانی ، كاری كاملا استریل است . شاید در هنگام درس خواندن این رشته ، رشته ساده ای باشد ولی بعد از وارد شدن به بیمارستان برای خودش اعتبار خاصی دارد .

6- شیفت شب شما چگونه است ؟

در بیمارستان های مختلف ، مراجعه كننده متفاوت است ، اما در قیاس با بخش های دیگر بیمارستان ، شیفت شب راحت تری دارد . وحتی ممكن است در بیمارستان های خلوت تر ، شبی 2 یا 3 مراجعه كننده بیشتر نداشته باشید . البته ناگفته نماند ، در بعضی بیمارستان ها ، شیفت شب بسیار طاقت فرسا است .

7 – آینده این رشته چگونه است ؟

به نظر من آینده بسیار روشنی دارد و با آمدن كارشناسی ارشد های متنوع تر از قبیل MRI و IMAGING آینده بسیار خوبی دارد . البته رشته علوم آزمایشگاهی تا مقطع PH.D دارد ولی ما كارشناسان رادیولوژی نمی توانیم ، دكتری رادیولوژی بگیریم كه این ایراد این رشته است . البته امروزه با داشتن دكتری علوم آزمایشگاهی هم به تنهایی مجوز تاسیس آزمایشگاه را نمی دهند .

8 – شما به عنوان یك كارشناس رادیولوژی ، مطمئن هستید كه شغل رادیولوژی ، شغلی كاملا بی خطر برای شماست ؟ این اطمینان هست كه نسل های بعدی شما ، در معرض خطر جهش ژنی نباشند ؟

نه . رشته رادیولوژی با داشتن تمام مزایایی كه گفته شد ، یکی از ایراد های بزرگی که دارد ،این است كه هیچ كس مطمئن نیست كه این رشته برای كارشناسان آن كاملا بی خطر است . مسئله حفاظت ، مسئله كاملا خطیری در رشته رادیولوژی است . از كجا معلوم كه تمام سقف و كف مركز رادیولوژی سرب كوبی استاندارد شده باشد . اگر مسئله حفاظت و ایمن بودن كارشناس رادیولو‍ژی حل شود و ما مطمئن شویم كه برای آینده ما بی ضرر است ، خیلی بهتر می شود .

یادمان باشد كه اشعه x قابل دیدن نیست .

9 – چرا متخصص رادیولوژی را از میان كارشناسان این رشته ، گزینش نمی كنند ؟

چون پزشكان در دوره ی عمومی خود مبحث هایی عظیم ، از پاتولوژی را مورد بررسی قرار می دهند كه كارشناسان رادیولوژی در دوره كارشناسی خود این مهارت ها را به صورت كاملا سطحی آموزش می بینند . مثلا هنگام بحث عفونت ریه ما نمی دانیم عفونت ریه چه مشكلاتی را برای ریه پیش می آورد . كسی كه متخصص رادیولوژی (رادیولوژیست)می شود ، پس از خواندن 7 سال طب پزشكی ، چند سال هم مباحثی را مختص رادیولوژی می خواند .

10 – شما با داشتن 14 سال سابقه كار ، پیشرفت این رشته را در طی این مدت چگونه می بینید ؟

تنها چیزی كه پیشرفت داشته تغییر فولی آبی به سبز بوده است ، نه اینكه بگوییم تنها رنگ آن عوض شده ، بلكه كیفیت فیلم ها هم خیلی بالاتر رفته است .

ولی از حق كه نگذریم ما در اتاق x ray room پیشرفت هایی را داشته ایم . دستگاه های امروزه بسیار مدرن تر هستند .و كار كارشناس رادیولوژی را بسیار آسان تر كرده است .

البته در اینكه رادیولوژی به علت مرتبط بودن با فیزیك نوین ، علم نو و روزی است ، شكی نیست ولی در كشور ما از دستگاه های مدرن در سطح وسیع و مرتبط با این علم روز خبری نسیت . دستگاه های MRI و CT بسیار كم هستند و دستگاه های DR ، تعدادشان انگشت شمار است .

دستگاه های DR كه برای ما جدید است ، در كشور های اروپایی قدیمی شده است .

11 – ساعت كار شما چگونه است ؟

ما سه شیفت كاری داریم . صبح ، عصر ، شب .

شیفت صبح از ساعت 7.30 الی 2 و شیفت عصر از ساعت 2 الی 8 و شیفت شب از 8 شب تا8 صبح فردا. كه بر اساس تنظیم شیفت های كاری در میان همكاران نوبت شیفت های ما تعیین میشود. ما موظف به ... ساعت كار و ... شیفت كاری هستیم .

12- آیا از انتخاب این شغل راضی هستید؟

تا حدود زیادی بلی. نسبت به شغل های هم تراز خودش شغل بسیار خوبی است. و تنها بدی آن متغیر بودن شیفت های كاری است كه نظم زندگی انسان را به هم می ریزد. البته این وی‍ژگی كار در بیمارستان است و ربطی به رادیولوژی ندارد.

13- در مورد دزیمتر ها بیشتر توضیح بدهید.

دزیمتر های موجود در ایران از نوع فیلم بچ هستند. هر دزیمتر دارای كدی ثابت، همراه با مشخصات كارشناس رادیولوژی است كه هر دو ماه یك بار به سازمان انرژی اتمی فرستاده می شود تا مقدار اشعه دریافتی را اندازه بگیرد.

البته ما كه تا به حال ستاره دار نشدیم.

14-چقدر در طول كار، درس های دوره دانشگاه ، به خصوص تكنیك به كار شما می آید؟

نه تا حد زیادی، بیشتر عكس ها روتین و تكراری است. درس تكنیك 3 به مقدار خیلی كم و تكنیك 1 و 2 تا حد بیشتری به كار می آیند.

15-چقدر اصول اخلاقی را كه در كتاب های تكنیك نوشته شده را اجرا می كنید؟

ببینید، بعضی مریض ها از عمد، قصد اذیت كردن دارند كه اگر در مقابل آن ها كوتاه بیاییم باعث فرهنگ غلط می شود. البته جدی بودن و در عین حال مهربان بودن دو فاكتور اساسی است.

16-اولین عكسی را كه انداخته اید به یاد دارید؟

اولین عكسی كه انداختم عكس زانو بود ولی من فقط پوزیشن را به مریض دادم و شرایط تابش را همكارم داد.

17- وضعیت بازاركار رادیولوژی چگونه است؟

نمیتوانم بگویم خوب است، با توجه به مشكلات بازار كار؛ این رشته هم مستثنی نیست ولی باز نسبت به رشته های دیگر امیدوار كننده تر است. اگر فكر میكنید در آینده یك شغل ایده ال خواهید داشت انسان خوش بینی هستید.

18- كار در مطب های بیرون چگونه است؟

من خودم تا به حال به كار در مطب های بیرون فكر نكرده ام، چون كار در مطب های خصوصی سخت و بسیار فشرده تر است و حقوق نسبتا پایین تری دارد.

19- برخورد متخصصین رادیولوژی با كارشناسان این رشته چگونه است؟

نمیتوان به طور كلی جواب داد ، مشكل اینجاست كه متخصص رادیولوژی متواضع كم است، بعضی از انها به ما به عنوان زیر دست و كسی كه اطلاعات كمی دارد نگاه میكنند،البته بعضی از آنها هم انسان های بزرگوار و ارجمندی هستند.

20- آیا ساخت فیلم های رادیولوژی در ایران هم انجام می شود؟

خیر ، هیچ فیلمی در ایران تولید نمی شود. ساخت فیلم ها منوط به دانستن برخی تركیبات سری آن هاست كه فقط كارخانه های سازنده آن ها مانند FUJI و KODAK و ... از آن ها اطلاع دارند.

21-و اما سوال آخر؛ در اتاق تاریك خانه شما عكس ها را ثبت و ظهور می كنید؟

خیر در اتاق تاریك خانه پس از دراوردن فیلم از كاست، آنرا در داخل دستگاه قرار داده و بعد ار گذشت چند دقیقه دستگاه به طور اتوماتیك، ثبت و ظهور را انجام می دهد .

خوش باشین.....


مطالب مشابه :


معرفی رشته های پزشکی و پیراپزشکی از نگاه دانشجویان و کارشناسان

حدود ۹۰ درصد فارغ‌التحصيلان‌ اين‌ رشته‌ جذب‌ بازار کار مي‌شوند که 77 و کارشناس




مصاحبه با کارشناس رادیواوژی

ندیدم كسی با 20 سال سابقه بازنشست بشه .همه یک جورایی باید تا 30 سال کار بازار كار؛ این




آشنایی با ساختار و برنامه سلامت

شاخص ها در مواردی به کار می روند که 4- تئوری بازار بخش رادیولوزی و آزمایشگاه




لیست بیمارستانهای طرف قرارداد بیمه تکمیلی فرهنگیان

اعلام نرخ لحطه ای انواع ارز در بازار عملکرد کار کلیه و داپلر و رادیولوزی و سنجش




برچسب :