غواصی

غواصی

 گرما كم كم شروع مي شود و فصل تابستون از راه مي رسد.تعطيلات تابستون و گرماي آن ياد آور دريا و شنا و ساحل درياست.شنا در هنگام غروب خورشيد علاوه بر اينكه هوا بسيار ملايم شده و آب دريا پس از تابش خورشيد گرم و مطلوب است بسيار دوست داشتني است.مسلما اين شامل سواحل شمال ايران است.سواحل جنوب ايران (خليج هميشگي فارس) يادآور جزاير قشم و كيش است.اين جزاير كه به عنوان مناطق آزاد تجاري معرفي شده اند داراي امكانات رفاهي و تفريحي و تجاري خوب و در حد قبولي مي باشد. گفتيم دريا و شنا.مسلما شنا در اين سواحل بسيار لذت بخش مي باشد. اما آيا تنها به آب رفتن ارزش دارد؟ فرض كنيد در روز گرم و ملايمي در كنار ساحل مثلا جزيره قشم ايستاده ايد و به درياي آبي و آرام روبه روتان نگاه مي كنيد دوست داريد به آب تني برويد ، خوب به شنا مي رويد و دقايقي بعد دوباره به ساحل مي آييد، تمام شد؟آيا ارضاشديد؟در ساحل مرجاني و زيبايي مثل قشم و انواع ماهي هايي كه در آن شنا مي كنند آيا همين شنا كافي بود؟مسلما نه !

تا هنگامي كه روي آب ايستاده ايد و به اعماق آن مي نگريد، مسلما چيزي نمي بينيد و يا ترسي در دلتان ايجاد مي شود كه شايد ناشي از عمق آب باشد.احساس مي كنيد همان طوري كه روي سطح آب دريا را آرام و صاف مي بينيد زير آب هم همانطور است. اماوقتي كه وارد آب مي شويد گوئي وارد دنيائي ديگر شده ايد.دنيائي كه اگر داخل آن شديد آنقدر زيبا و دوست داشتني است كه تمامي ترس تان از بين رفته و چنان با آن يكرنگ مي شويد كه دقايق را گم مي كنيد.وقتي كه به روي آب بر گشتيد تازه متوجه خواهيدشد كه دنياي آب يعني چه؟

تنها چيزي كه در اعماق مي شنويد، سكوت است. صداي نفسهايتان بلندتر ازهمه چيز است كه مي شنويد. ماهي هاي رنگارنگي كه اطرافتان شنا مي كنند. گياهان دريايي،مرجانها و نور خورشيد كه از سطح مي تابد...

وقتي مي گوييم جهان زيرآب زيباست، مسلما بدون هيچ اغراقي است. دريا ، زيرآب و زندگي زير آن دنيايي ديگر است. دنيايي مستقل از دنياي خاكي ما بر روي آب. تا هنگامي كه وارد آن نشويد نمي توانيد به عظمت آن پي ببريد.

حتما ديدن اين دنيا براي يكبار هم كه  شده لازم و ضروري است. سواحل خليج فارس (البته در کیش هندورابي و فارور كه جزايري مرجاني هستند)براي اين امر مناسب ترين و داراي شرايط و تشكيلات و امكانات خوبي است. براي ديدن اين جهان بايد خود را مجهز نموده تا بتوانيد به قلمرو آن پا بگذاريد. البته بايد بدانيد كه شما مالك آن نيستيد و تنها به عنوان يك مهمان و ناظر به آنجا مي رويد..

غواصی :
 فن شناوری در زیر آب، با یا بدون وسایل تنفس مصنوعی، است. غواصی هم کاربردهای صنعتی و پژوهشی و نظامی دارد و هم به عنوان ورزش و تفریح انجام می‌شود. تنفس زیرآب با استفاده از هوای فشرده تاریخچه‌ای کوتاه دارد. اما غوص در دریا و سفر به عمق دریا از دیر باز توسط بسیاری از ملل جهان انجام می‌‌پذیرفته است.
 

ریشه اصلی آشنائی با غواصی در نیاز و اشتیاق بشر به رهبری نظامی ، انجام خدمات زیر آبی ، تجارت زیر آبی ، و گسترش دروازه های دانش از طریق جستجو و کشف نهفته است

هیچکس به درستی نمی داند چه وقت بشر پی برد که می تواند با حبس نفس در سینه برای مدتی زیر آب باقی بماند ولی زمانی که غواصی به عنوان یک حرفه مورد استفاده قرار گرفت به بیش از 5000 سال پیش باز میگردد. کوشش غواصان اولیه با صید موادی چون غذا ، اسفنج ، مرجان و مروارید که بیشتر ارزش تجارتی داشت در آبهای کم عمق (کمتر از 10 پا) محدود می شد. یکی از داستانهای غواصی که به روایت (هرودت) مورخ یونانی در تاریخ ثبت شده داستان غواصی به نام ، ( (Scyllisرا بازگو میکند که در پنج قرن قبل از میلاد مسیح برای خشایار شاه پادشاه ایران جهت کشف و جمع آوری گنجهای غرق شده کار میکرد. در زمانهای بسیار پیش غواصان نیز دست به عملیات نظامی میزدند که مأموریت آنها بیشتر شامل بریدن لنگر کشتی های دشمن به منظور رها شدن آنها بر روی آب ، سوراخ کردن ته کشتی دشمن و ساختن تدارکات دفاعی در بندر گاههای خود و تخریب تدارکات دفاعی دشمن بوده است.

نوشته های تاریخی نشان میدهند که الکساندر کبیر در لنگر گاه شهر تایر ((TYRE لبنان کنونی که در سال 322 قبل از میلاد در محاصره او بود نه تنها غواصانی را برای از بین بردن موانع دشمن در این لنگرگاه به زیر آب فرستاد بلکه خودش نیز برای نظارت به پیشرفت کار آنها به زیر آب رفت. بعضی از غواصان اولیه در اطراف بندر های کشتی رانی در سواحل دریای مدیترانه شرقی یک صنعت خدمات زیر آبی بوجود آوردند.

این عملیات در یک قرن قبل از میلاد در بعضی نواحی آنچنان خوب سازمان داده شده بود که میزان دستمزدی برای خدمات زیر آبی تعیین گردید. در این نرخ گذاری این حقیقت پذیرفته شد که هر چه عمق زیادتر شود زحمت و خطر کار نیز زیادتر می گردد. مثلاً غواصان می توانستند در عمق 24 پائی ½ شئی پیدا شده و در عمق 12 پائی و در 3 پائی 1/10 آنرا مطالبه نمایند. فنون و تکنیکهای غواصان اولیه در بعضی از نقاط دنیا هنوز هم مورد استفاده قرار میگیرد.

غواصانی که در زیر آب میبایست نفس خود را در سینه حبس کنند از بچگی آموزش می دیدند تا گنجایش ششها ، نیرو و جرأتشان به طرزی استثنائی افزایش می یافت. این غواصان برای رفتن به زیر آب ششهای خود را از هوا پر میکردند سپس برای سهولت سقوط به زیر آب یک سنگ مسطح یا وزنه دیگری به خود می بستند. استفاده از سنگ مسطح بدین دلیل است که غواص می تواند به کمک این سنگ مسیر معینی را بطرف یک ناحیه مشخص در پیش گیرد. غواصان در هنگام پائین رفتن به زیر آب طنابی را به دور کمر خود می بستند تا محافظ بتواند با کمک آن طناب غواص را با سنگ و محموله ای که همراه داشت به سطح آب بکشد. مدت غوص این غواصان معمولاً بین 1 تا 2 دقیقه بود و این مدت غوص زمانی است که یک انسان متوسط می تواند نفس خود را در سطح آب (خشکی) در سینه نگه دارد. این عمق استاندارد یا حتی بیشتر از آن برای غواصانی که آموزش دیده بودند هیچ گونه اشکالی بوجود نمی آورد. هر چند باید دانست که تکرار این نوع غوصها می تواند اثرات بدی بر روی سیستم بدن غواص بوجود آورد ولی غوصهای بسیاری با مدت زمان بیشتری در تاریخ ثبت شده است

قدمت غواصی در ایران:

غواصی در ایران باستان


گویند که ژرف‌روی و غواصی که در جنوب ایران آن را صیف و صیافی می‌‌نامند به قرن‌ها قبل از میلاد برمی گردد. در دوران خشایارشاه، ایرانیان از غواصان برای بیرون کشیدن صندوقچه‌های طلا و جواهرات کشتیهای غرق شده استفاده می نموده‌اند.
آثار حاصل از حفاریهای باستانشناسی نشان می‌دهد که قرنها قبل از میلاد ساحل‌نشینان دریای پارس از این فن برای تحصیل مروارید استفاده می نموده‌اند.
دکتر تاکر ابوات در کتاب کینگدوم اف سی شل بدین طریق اشاره نموده است و ایرانیان را در زمره پیشگامان پایه گذاری صید و پرورش مروارید قلمداد نموده است.

به طور كلي براي ديدن دنياي زير آب دو روش وجود دارد.اسكين دايوينگ و اسكوبا دايوينگ.

اسکین دایوینگ : ساده ترین و ابتدایی ترین شیوه غواصی می باشد که مهمترین لوازمات مورد نیاز آن عبارتند از: ماسک – اشنورکل و فین.در این شیوه غواصی بر روی سطح آب انجام می گیرد.غواص در حالی که با اشنورکل هوا می گیرد با ماسک زیرآب را هم نگاه می کند و اگر نیازی باشد به زیرآب غوص می زند.اسکین دایوینگ معمولا در قسمتهای کم عمق آب انجام می شود.


اسکوبا دایوینگ : در این شیوه ابزار و لوازمات فنی تر و بیشتری به کار می آید و مسلما بازده کار بیشتر و بهتر است.اسکوبا مخفف چندین کلمه انگلیسی که معنی آن شخصی که مجهز به لوازمات نفس کشیدن در زیرآب است ، می باشد.علاوه بر لوازماتی که در اسکین دایوینگ ذکر گردید لوازمات دیگری وجود دارند که به ذکر آنها می پردازم: وت – تانک هوا - رگولاتور – گیج – اختاپوس (ها)- بی سی دی- کلاه – دستکش – کمربند وزنه – کفش و ابزارهای دیگری مثل قطب نما – چاقو – نیزه و ...

رفتن به محیطهای ناشناخته و دیدن ان همیشه ارزوی انسانها بوده است که از جمله می توان به رفتن به فضا و پرواز در اسمان اشاره کرد اما موضوع این گفتار رفتن به زیر دریا و دیدن شگفتیهای ان می باشد. بطور کلی غواصی را می توان به سه بخش تفریحی, تجاری و نظامی تقسیم کرد.که در اصول کلی هیچ فرقی ندارند و تفاوت انها در نوع اموزش و نحوه به کارگیری تجهیزات می باشد. برای غواصی نیاز به آموزش وتجهیزاتی داریم که ما در زیر به ان اشاره میکنیم.
 

آموزش: دوره های غواصی منطبق با استانداردهای جهانی توسط مدرس متخصص غواصی  Scuba از آژانس PADI و دوره های معادل در CMAS:
پس از گذراندن هر یک از دوره های زیر به افراد واجد شرایط گواهی نامه بین المللی غواصی اعطا خواهد شد.

شامل اموزشهای تئوری وعملی می شود که در اموزشهای تئوری ما با قوانین و مقررات اشنا می شویم اين قوانين شامل قانونهاي شيميايي و فيزيكي مربوط به شناوري اجسام در اب ونحوه تنفس و ايستگاه گيري مي شود .ودر اموزشهای عملی با نحوه حرکت در اب و وچگونگی تنفس وبکارگیری وسایل اشنا می شویم و مهارتهاي لازم را كسب مي كنيم.

ايستگاه  گيري: زماني كه يك غواص در عمق زياد (بيش از ده متر)  غواصي ميكند به علت فشار زياد اب نيتروژن موجود در هواي تنفسي كه درشرايط عادي جذب نمي شود در عمق جذب بدن مي شود. اگر غواص سريعا بالا بيايد   اين  حباب ها ي نيتروژن هنگام بالا امدن غواص  براي غواص خطر ناك و مي تواند مرگ افرين باشد. لذا براي ممانعت از اين كار بسته به زمان وعمق غوص ايستگاهايي در عمقهاي متفاوت گذاشته مي شود تا غواص در ان مكان ايستاده  تا گاز ها وحباب ها از بدنش به تدريج خارج شود.زمان ماندن در ايسنگاها وتعداد ايستگاها بستگي به زمان ومقدار غوص دارد . 

اتاق فشار:دستگاهي است تقريبا بيضي شكل كه در اندازه هاي گوناگون براي استفاده جمعي يا تكي وجود دارد. واز ان جهت ازمايش سلامتي غواص از نظر مقاومت بدن در برابر فشار اب در اعماق مختلف استفاده مي شود كه به وسيله لوله هايي به كپسول هاي هوا وصل مي شود و با توجه به محيط بسته آن با باز كردن شير كپسول هاي هوا و افزايش فشار  ميتوان عمق هاي مختلف را شبيه سازي كرد. همچنين از ان  مي توان جهت مدادواي غواصاني كه دچار آمبولي( بيماري ناشي از وجود حباب هاي هوا در خون) شده اند استفاده كرد.

تجهیزات: که شامل تجهیزات اصلی لباس ,ماسک ,فین, کپسول( سيلندر)  دیمن والو و لوازم جانبی مانند جلیقه, اشنورکل, کارد .ساعت . جوراب  .دست كش و.... می شود. ۱) لباس که دارای انواع گوناگونی( ابهاي گرم سرد خيلي سرد) است و درحالت عادی غواص را شناور نگه میدارد ۲)ماسک جهت دیدن درون اب وجلوگیری ازتماس مستقیم اب با چشمها ۳)فین جهت حرکت  سریعتر در اب ۴)کپسول هوا برای ماندن و  تنفس در زیر اب که خود شامل قسمتهای متفاوتی است كه مي توان انرا از هواي معمولي و يا اكسيژن خالص و يا تر كيباتي از انواع گاز باشد گه كاربرد هاي متفاوتي دارند.۵) دیمن والو هوا را از کپسول وارد دهان غواص میکند و بازدم را خارج می کند.۶) جليقه كه تعادل غواص را در عمق حفظ ميكند وبه بالا امدن سريع غواص در شرايط اضطراري كمك مي كند.۷) اشنوركل جهت اموزش وغوص در ابهاي كم عمق به كار مي رود.۸)كارد  جهت بريدن اجسام وحفاظت از غواص در مواقع خطر.۹)ساعت  زمان غوص را كه امري حياتي است به غواص نشان مي دهد.۱۰) عمق سنج .كه عمق اب را نشان ميدهد.۱۱) گيج هوا كه مقدار هواي موجود را در كپسول نشان مي دهد.

 غواصی نظامی: فرق غواصی نظامی با تجاری بیشتر در سر کار داشتن با مواد منفجره و تجهیزات مورد استفاده است در غواصی نظامی از سیستمهای غواصی مسیر بسته استفاده می شود تا از کشف توسط نیروهای دشمن جلوگیری شود از این دستگاها هیچ حبابی خارج نمی شود تا محل غواص شناسایی شود.

غواصی و پديده ورود به آب
در ساليان گذشته  لباس غواصی تشكيل ميشد از يك لباس ضخيم چرمی ، كفش بسيار بزرگ وسنگين و يك كلاه خود كه در بالای ان شيلنگ   بسيار بلندهوا به خارج ازاب انتقال ميافت  . اين لباس همانطور كه مشخص است دارای قابليتهای عالی نبوده لذا جهت  نفوذ به اب مستلزم  اضافه نمودن تيكه سربی به گردن غواص  بود ضمنا  بدليل عدم دستيابی به  سيلندر،  غواص  توانايی نفوذ به اعماق پايين تر را نداشت . با گذشت ساليان  متمادی و پيشرفت علم فيزيك و حرفه غواصی    تجهيزات پيشرفته ای در اين خصوص  ساخته شد به طوريكه يك غواص در حال حاضر تا عمق  ۲۵۰  متر زیر آب نفوذ مينمايد
صنعت غواصی به دو دسته تفريحی ورزشی و صنعتی تقسيم شده که هرکدام کار مخصوص به خود را انجام ميدهد. و هر کدام شامل چندين مدرک بين الملليست . و غواصان با در نظر گرفتن موقعيت کاری موظف به گذراندن اين دوره ها ميباشند.
از مدارک دوره های تفريحی ورزشی ميتوان   padi  از آمريكا    cmas از ايتاليا و از مدارك غواصی صنعتی  HSE  يا سرتيفيكيت های درجه ۱و۲و۳ بين المللی را ميتوان نام برد.البته يك غواص صنعتی كارهايی مانند جوشكاری در اعماق آبها ( WELDING ) .لوله گذاری  ( PAIPING ) انجام عمليات كارشناشی . تجسس و نجات .انفجار و تخريب . درآوردن كشتی های مغروق ( SALVEJ ) و... را ميتواند انجام دهد 

منابع :

http://www.qeshmdivingcenter.com

http://rescuediver.blogfa.com

 http://www.arvanddiving.com

 http://helalahmar-diving.persianblog.ir

 http://www.mozhgan-shakoori.com

 


مطالب مشابه :


تجهیزات غواصی اسکوبا

غواصی در ایران لباس غواصي نوعي پوشش مخصوص است كه از فروش فوق العاده سی دی های آموزش شنا




حسن در لباس غواصی

حسن در لباس غواصی . فروش فوق العاده سی دی های آموزش شنا و نجات غریق و واترپلو و ماساژ و بدن




بهترین مارک لوازم غواصی چیه ؟

غواصی در ایران - آموزش شنا - بهترین مارک لوازم غواصی چیه ؟ - وبلاگی خبری آموزشی در مورد غواصی




قسمتهای مختلف لباس یک غواص

غواصی در ایران قسمتهای مختلف لباس یک فروش فوق العاده سی دی های آموزش شنا و نجات غریق و




گفت‌و‌گو با جولین اشنابل درباره «لباس غواصی و پروانه»

Café Bonito - گفت‌و‌گو با جولین اشنابل درباره «لباس غواصی و پروانه» - movie,book,music,all about ART




غواصی

غواصی در ایران که شامل تجهیزات اصلی لباس ,ماسک فروش فوق العاده سی دی های آموزش شنا و




ورزش غواصی

غواصی در ایران در ایران تکنیک های خاصی در مورد غواصی، لباس غواصی و نحوه فروش فوق العاده




معرفی تجهیزات غواصی

غواصی در ایران وت سوت و درای سوت لباس غواصی فروش فوق العاده سی دی های آموزش شنا و نجات




برچسب :