ضرورت احداث پارک بانوان در اهواز

ضرورت احداث پارک بانوان در اهواز

بعضی از امکانات و تجهیزات موجود در هر شهر شاید در نگاه اول جزء ضروریات و مسائل مهم نباشد، اما با دقت بیشتر و تمرکز در آن به عمق اهمیت و اثرگذاری آن پی برده می شود.
یکی از این امکانات، فضای تفریحی ویژه بانوان است ، جایی که زنان و دختران جوان بتوانند با راحتی و آسایش به ورزش ها و فعالیت های مفرح بپردازند.
اعتقادات دینی ،فرهنگ، عادات، رسوم و خواسته های جامعه ما، انتظار ویژه ای از زنان دارد.
دوچرخه سواری یا اسکیت زنان و ورزش های دیگر در معابر عمومی، پذیرفته نیست و با توجه به شرایط دینی و اجتماعی کشورمان، وجود فضاهای ویژه زنان، دارای کارکرد اجتماعی و مفید ارزیابی می شود.
در دهه 70 بود که ایده راه اندازی پارکهای ویژه زنان به تبعیت از برخی کشورهای مسلمان به ذهن مدیرانی ایرانی راه یافت.
طرح اولیه این بود، « پارکی که در آن زنان راحت باشند و دیوارهایش را پرده های بلند رنگی بپوشاند» داشتن درختهای بلند یا قرار گرفتن در بلندی 2 شرط برای اختصاص دادن هر زمینی به ایجاد پارک بانوان در آن است.
مزیت پارک های ویژه زنان برای بسیاری از بانوان می تواند این باشد که شاید دیگر صبح ها با خیال آسوده از پارکی که فقط اختصاص به زنان دارد، حتی نگهبانها و دربانش زن هستند، برای پیاده روی استفاده کنند و حتی وقتی هوا کمی تاریک می شود، در محیط پارک احساس ناامنی نکنند.
طرح احداث این پروژه در خوزستان حدود 4 سال پیش مطرح شد؛ که پس ازاختلاف ها بر سر مکان این پارک در تاریخ اول خرداد 1392کلنگ ساخت نخستین پارک بانوان خوزستان با حضور استاندار خوزستان، شهردار و فرماندار اهواز به زمین زده شد.
سید جعفر حجازی استاندارخوزستان وعده داد این طرح در آذر ماه 92 به بهره برداری برسد و به بانوان اهوازی تحویل شود.
منصور کتانباف ، شهردار اهواز در خصوص راه اندازی پارک بانوان گفت: این طرح در محدوده منطقه چهار شهرداری اهواز با مساحتی بالغ بر 000/ 80 متر مربع طراحی و در منطقه اتوبان گلستان، جنب آبشار مصنوعی قرار دارد.
وی افزود: اولین پارک بانوان اهواز با هدف ایجاد مکانی مناسب برای استفاده اختصاصی بانوان در نظر گرفته شده و با امکانات مخصوصی از جمله، استخر سرپوشیده، زمین‌های ورزشی چند منظوره،‌ زمین‌های ورزشی روباز، ‌ساختمان بازی‌های مدرن،‌ پیست دوچرخه‌سواری ، احداث ساختمان آموزش فرهنگی عقیدتی، نمازخانه ، ایجاد مسیر ورزش تندرستی، احداث دریاچه مصنوعی و احداث پارکینگ از دیگر خدمات این پارک برای زنان و دختران اهوازی است.
البته قابل ذکر است که رعایت امنیت اجتماعی ، محصور بودن، مشرف نبودن ساختمان های اطراف به پارک زنان و ... از ویژگی های اصلی این مراکز محسوب می شود.
شهردار اهواز گفت: این پارک کاملا محافظت شده است و از فضای بیرون طراحی کاملا ایمنی دارد و بمنظور آرامش خاطر بانوان، مدیریت اجرایی و عوامل پارک را بانوان بر عهده خواهند داشت.
این پارک با رویکرد زمینه سازی برای توسعه ورزش بانوان و استفاده راحت و بی دغدغه از فضاهای سبز شهری با اعتباری بالغ بر 3تا 4 میلیارد تومان به بهره برداری خواهد رسید.
خیریه عچرش مشاور امور بانوان استانداری خوزستان نیز گفت: زنان هر چه شرایط روحی و روانی بهتری داشته باشند، وظایف خود را در جامعه و خانواده مطلوب‌تر انجام می‌دهند.
دراین راستا،ایجاد پارک بانوان برای توسعه سلامت زنان جامعه،امری حائز اهمیت است وحفظ تعادل جامعه از نظر امنیت و آرامش روانی ، حفظ و تحکیم بنیان خانواده ، پیشگیری از فروپاشی نظم جامعه ، جلوگیری از نگاه ابزاری به زن و ... ازجمله ضرورتهای احداث پارک بانوان به شمار می رود.
احداث پارک برای بانوان در واقع پاسخ به نیازی است که به دلیل محدودیت های جامعه یا ترجیح شخصی، برای بانوان به وجود آمده است و به اعتقاد برخی از جامعه شناسان، این مساله می تواند تا حدی به تخلیه هیجانات زنان منجر شود.
از آنجا که بانوان نقش مهمی در کانون خانواده و در تربیت فرزندان دارند، توجه به ورزش و تفریح آنان در راستای زندگی بهتر امری ضروری است، این در حالی است که امکانات و فضاهای ورزشی اختصاصی به بانوان در شهر ناچیز است یا اصلا وجود ندارد.
با توجه به این مهم ایجاد فضاها و پارک های مخصوص بانوان که در آن بتوانند بدون محدودیت پوششی و امنیت بالا به تفریح و سرگرمی بپردازند چند سالی است در دستور کار شهرداری قرار گرفته است.
آقای نواح استاد جامعه شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: با توجه به شرایط فرهنگی استان راه اندازی این پارک بسیار مفید است،اغلب خانم ها دوست دارند در ساعاتی از روز یا هفته کنار یکدیگر باشند و اگر شرایطی فراهم شود که این کنار هم بودن دور از محیط خانه و در یک مکان تفریحی، ورزشی مناسب باشد طبعاً در روحیه خانم ها نیز تاثیر دارد.
این کارشناس جامعه شناسی افزود: با توجه به گستردگی شهر اهواز و پراگندگی فیزیکی اگر این پارک در محیطی باشد که دسترسی بانوان به آن آسان باشد صد در صد بانوان اهوازی استقبال بسیار خوبی از فضا های این پارک می کنند.
البته اگر پارکی که برای خانم ها تاسیس می شود به مرکز شهر نزدیکتر باشد، امکان استفاده بیشتر و دسترسی بهتر را فراهم خواهد نمود و یقینا استقبال خوبی صورت خواهد گرفت و به بازدهی تربیتی خانواده ها می افزاید.
از طرفی در پارک های ویژه بانوان این امکان وجود دارد که جوان ها در کنار میانسالان و پیرسالان قرار گرفته و این همراهی، روحیه شادی بیشتری را منتقل می کند.
پارک های بانوان اماکنی هستند که تنها بانوان حق حضور در آن را دارند تا بتوانند بدون حجاب و با آرامش و خیالی راحت استراحت و ورزش کنند به همین دلیل همه بخشهای مدیریت این پارک‌ها به زنان سپرده می شود.


مطالب مشابه :


پارک آبی ناژوان

غرب اصفهان - پارک آبی ناژوان - گامی در مسیر عدالت خواهی & توزیع عادلانه #احداث باغ بانوان




ضرورت احداث پارک بانوان در اهواز

كميته فرهنگ شهروندي اصفهان. کتانباف ، شهردار اهواز در خصوص راه اندازی پارک بانوان گفت:




بزرگترین مجموعه فرهنگی تفریحی خاورمیانه در چادگان اصفهان

مدیر عامل شرکت عمران زاینده‌رود اصفهان ویژه بانوان و خانواده پارک وحش صفه اصفهان;




اردوی تفریحی پارک بانوان نهم آبان

خورشید صبا - اردوی تفریحی پارک بانوان نهم آبان - فعالیت های دانش آموزان کلاس دوم دبستان




جشنواره پخت غذاهای محلی اصفهان

اخبار اصفهان شهید حبیب الهی،بعد از ورودی پارک ناژوان،باغ تفریحی فرهنگی بانوان اصفهان




بزرگترین مجموعه تفریحی فرهنگی خاورمیانه

اصفهان پایتخت ويژه بانوان و خانواده ها قسمتي از پارک بانوان،سايت دوچرخه




احداث پارک ویژه‌ی بانوان در 3 منطقه دیگر کلانشهر کرمان

اصفهان سیتی محیط‌های امن برای ورزش و اوقات فراغت بانوان می‌شد که احداث پارک بانوان در




آزادسازی ۷۵ درصدی خیابان بهشت اصفهان

شهردار منطقه ۱۱ به احداث پارک بزرگ درخشان اشاره و تصریح تفریحی بانوان, کلانشهر اصفهان




پارک آبی موجهای خروشان

اصفهان سیتی. میهنم پذیرایی همزمان از بانوان و آقایان از پارک های آبی آقایان و بانوان 40




برچسب :