اقدام پژوهی (چگونگی ارتقای سطح کیفی و کمّی دانش آموزان در فعالیت های پژوهشی)قسمت دو
لذا در نشستی که با محقق اول (کارشناسی تحقیقات اداره ) داشت در خرداد ماه 91 دغدغه و هدف خود را به منظور یافتن راهکار ی موثر بیان نمود . ( پیوست )
باتوجه به پیشنهاد سرکارخانم رخی، مدیر گروه علمی پژوهشی کانون بسیج فرهنگیان ناحیه شش،کارشناس تحقیقات اداره سرکارخانم زوبین ، در بررسی ها ونشست هایی که با ایشان وفرمانده کانون بسیج فرهنگیان ناحیه حمزه مستقر در اداره ناحیه شش، جناب آقای شریعتمداریان به عمل آورد به توافق رسیدند که می توان طرح های پژوهشی را با همکاری بسیج فرهنگیان و بسیج دانش آموزی نیزانجام داد که ضمن اجرای طرح های پژوهشی برای دانش آموزان و کمک و یاری در منابع مالی از طریق بسیج علمی پژوهشی کانون بسیج و فعال کردن هسته های علمی پژوهشی پایگاه های بسیج در دستور کار محققین قرار گرفت.
برای اجرای چنین کاری بایستی با مسئول بسیج فرهنگیان و بسیج دانش آموزی در زمینه اجرای طرح، هماهنگی و هم اندیشی لازم صورت می گرفت. لذا در تیر ماه 91 جلسه ای باحضور معاونت محترم پژوهش و برنامه ریزی، جناب آقای رفسنجانی و فرمانده مسئول بسیج فرهنگیان ناحیه شش آموزش وپرورش، جناب آقای شریعتمداریان ومدیر گروه علمی پژوهشی بسیج ناحیه شش، سرکارخانم رخی برگزار گردید که در این جلسه قرار شد شورای علمی پژوهشی درکانون بسیج این اداره فعال شود و پس از فعال کردن آن ، فرماندهان پژوهشگر بسیجی هسته های علمی پژوهشی پایگاه های بسیج خود را فعال نموده که به تبعیت از آن تاثیرات مثبتی را بتوانند بر روی دانش آموزان بخصوص دانش آموزان بسیجی داشته باشند.
سپس شورای علمی پژوهشی کانون بسیج اداره متشکل از : فرمانده کانون بسیج فرهنگیان حمزه جناب آقای شریعتمداریان، معاونت پژوهشی و برنامه ریزی اداره جناب آقای رفسنجانی، کارشناس تحقیقات اداره سرکارخانم زوبین و مدیر گروه علمی پژوهشی کانون بسیج اداره سرکارخانم رخی و سرکار خانم نزاکتی از مدیران فعال پژوهشگر ناحیه تشکیل گردید که قرار شد در راستای فعال سازی پایدار اعضای گروه علمی پژوهشی بسیج فرهنگیان ناحیه ، فعالیت های جدید خود را شروع کنند.( پیوست )
در این راستا جلسات با اعضاء شورای علمی- پژوهشی کانون بسیج از تاریخ یکم مرداد ماه 91به طور مرتب برگزار گردید . (پیوست ) در این جلسات با همفکری اعضاء شورا و استفاده از نظرات دیگران قرار شد که در مرحله اول اعضاء هسته های علمی- پژوهشی پایگاه های بسیج در ناحیه 6 آموزش وپرورش به صورت تخصصی انتخاب شوند که برای این کار در جلسه ای که همه فرمانده های پایگاه های بسیج در دارالقرآن امام حسین (ع) دعوت شده بودند و حضور داشتند. (آبان ماه 91) لیست فرهنگیان پژوهشگر بسیجی ناحیه به تفکیک زن و مرد به فرمانده پایگاه ها داده شد و از انها خواسته شد که ظرف مدت 10 روز افراد هسته علمی- پژوهشی پایگاه های خود را از هر یک از افراد خواسته شده انتخاب کنند ویا اگر خودشان فردی غیر از این افراد را می خواهند معرفی کنند ، بایستی دارای سابقه پژوهشی باشند .
پس از معرفی اعضاء هسته های علمی- پژوهشی پایگاه های بسیج فرهنگیان اعضاء گروه شورای علمی - پژوهشی کانون به این مهم دست یافته بودند که برای ایجاد و تقویت روحیه پرسشگری و پژوهشگری در میان دانش آموزان، لازم است فرهنگیان هسته های بسیج را مورد تعلیم قرار دهند و با تنظیم فراخوان علمی – پژوهشی، گام به گام دانش آموزان را با اجرای طرح های پژوهشی آشنا نمایند.
در فراخوان مقالات زندگی به سبک دین با رویکرد اقتصاد مقاومتی که دغدغه مقام معظم رهبرانقلاب هم، زندگی به سبک دین و اقتصاد مقاومتی بود با هدف ترویج زندگی به سبک دین و تغیر رفتار در جامعه هدف انتخاب شد و در جلسات مختلف شورای علمی- پژوهشی کانون بسیج فرهنگیان عناوین کارشناسی شدو عناوینی برای سه مقطع (ابتدایی راهنمایی متوسطه) و عناوینی ویژه معلمان و همچنین عناوینی ویژه اولیاء (که تاثیر فعالیت پژوهش اولیاء را بتوان در فرزندان هم شاهد بود) تنظیم گردید. با بررسی و تبادل نظر بسیاری که با صاحبنظران در زمینه انتخاب روش پژوهش صورت گرفت و نتایجی که از دو فراخوان امام شناسی ( یکی با روش میدانی و دیگری به صورت ریز مقالات ) کسب شده بود بایستی از روشی استفاده می شد که بتواند ضعف های هردو روش پژوهش در میان دانش آموزان را مرتفع نماید در حالی که نقاط قوت آن ها را حفظ کند. لذا پژوهش با سبک پژوهش کتابخانه ای انتخاب گردید زیرا این روش تحقیق پایه و اساس همه ی روش های تحقیق است ضمن این که استفاده از منابع غیر معتبر و استفاده بی حساب از اینترنت را کاهش می دهد. در همین دوران دانش آموزی دانش آموزان را با منابه و استفاده صحیح از آنها آشنا می سازد که برای تمام عمر تحصیلی و علمی شان مثمر ثمر است. و در شیوه نامه هم روش تحقیق ذکر شده است ضمن این که توضیحات مختصری در زمینه روش کار داده شده است( در ضمن در این طرح معلمان بسیجی هسته های علمی پژوهشی با روش تحقیق کتابخانه ای بصورت کامل آموزش می بینند و سپس هم خودشان می توانند در این فراخوان شرکت کنند و هم معلم راهنمای دانش آموزان در مدرسه می شوند). در دی ماه 91 پوستر مربوط به فراخوان طراحی و به کلیه پایگاه های بسیج و مدارس ارسال شد (پیوست....) ودر تاریخ هجدهم همان ماه شیوه نامه آن به کلیه اموزشگاه ها و مجتمع های آموزشی ارسال گردید (پیوست.....)
تعداد طرح های ارائه شده به کارشناسی تحقیقات بازهم بیش از حد انتظار بود . در این فراخوان هر سه مقطع تحصیلی علاوه بر معلمان و دانش آموزان مشارکت داشتند. در مقطع ابتدایی 90 طرح به این کارشناسی ارائه شده که کاری از 245 دانش آموز می باشد. در مقطع راهنمایی 40 طرح برای محقق ارسال شد که فعالیتی از 104 دانش آموز این مقطع است. در مقطع متوسطه تعداد 60 طرح به کارشناسی تحقیقات ارائه داده شد که کاری از 173 دانش آموز می باشد. در بخش معلمان 40 طرح از 55 همکار و در قسمت اولیاء هم 30 طرح از 30 ولی به محقق تحویل داده شد.(پیوست.........)
پس از جمع آوری طرح ها و تنظیم فرم داوری از سوی شورای علمی – پژوهشی کانون بسیج فرهنگیان لیست کردن آن ها به تفکیک گروه ها انجام گرفت و سپس آن ها بین داوران برای داوری تقسیم شدند . پس از داوری طرح ها از هر گروه پنج طرح برتر انتخاب شد و همایش آن پس از عید فطر به امید خداوند متعال برگزار خواهد شد. و از طرح های برتر تقدیر به عمل خواهد آمد.
مرحله سوم: ارتقاء سطح کیفی معلمان در حوزه تحقیق و پژوهش
برای آموزش روش تحقیق و پژوهش کتابخانه ای به معلمان راهنمای دانش آموزان، پس از تاریخ 26/10/91 هر هفته کارگاه آموزش پژوهش های کتابخانه ای برای اعضاء هسته های علمی- پزوهشی پایگاه های بسیج برگزار گردید و محقق به آموزش پژوهش های کتابخانه ای به صورت کاربردی برای آنان پرداخت. در هر جلسه پس از آموزش، افراد شرکت کننده به صورت گروهی شروع به تمرین در گروه خود می نمودند و پس از رفع اشکال از سوی اعضاء شورا علمی- پژوهشی کانون بسیج آماده ارائه آن به گروه های دانش آموزی خود می شدند.لازم به ذکر است که هرکدام از افراد شرکت کننده در این کارگاه ها بایستی حداقل یک گروه دانش اموزی را راهنمایی و هدایت می نمودند تا در یکی از موضوعات فراخوان زندگی به سبک دین کار پژوهشی خودرا ارائه کنند جلسات کارگاه در تاریخ های 26/10/91 و3/11/91 و18/11/91 در محل کتابخانه اداره آموزش وپرورش ناحیه 6 برگزار گردید(پیوست.....)و پس از اتمام کارگاه معلمان راهنما دو هفته فرصت داشتند که دانش آموزان کار هایشان را جمع بندی کنند و به مدیر علمی- پژوهشی کانون بسیج (محقق)تحویل نمایند. طرح های کامل شده تا تاریخ 5/12/91 بایستی به کارشناسی تحقیقات تحویل داده می شد. اما بدلیل در خواست اکثر معلمان راهنمای دانش آموزان زمان تحویل طرح ها تا پایان اسفند ماه به تعویق افتاد . بسیاری از معلمان حتی بعد از تمام شدن کارگاه های آموزشی بصورت حضوری و یا تلفنی سوالات خودرا در زمینه اجرای پژوهش کتابخانه ای می پرسیدند و با پیگیری هایی که می کردند به معلمان راهنمای خبره ای تبدیل شده اند . به طوری که آماده راهنمایی دانش آموزان در کلیه طرح های پژوهشی شده بودند.
در این مرحله اکثر معلمان شرکت کننده در کارگاه آموزشی روش تحقیق کتابخانه ای با اشتیاق کارهایشان را انجام می دادند و در جلسه دوم کارگاه کارهای گروه های دانش آموزیشان را به صورت مکتوب وبا دست خط خود دانش اموزان به جلسه کارگاه آوردند تا رفع اشکال کنند در جلسه سوم کارگاه فیش هایی که بچه ها از کتب مجلات و اینترنت نوشته بودند و همچنین طرح های تحقیقاتی اولیه آنها را آورده بودند تا از صحت آن اطمینان حاصل کنند. خوشبختانه با همت و تلاش اعضاء هسته تحقیق و پژوهش پایگاه های بسیج همه چیز طبق برنامه ریزی پیش می رفت و شرکت کنندگان از اینکه هم خودشان آموزش می بینند و هم می توانند آموزش هارا به گروه های دانش آموزیشان،تعلیم دهند احساس رضایت می کردند.
مرحله چهارم: ( فعالیت های مجازی در راستای تحقق اهداف )
گام اول:
با توجه به اینکه دانش آموزان و معلمان نیاز به راهنمایی به صورت مجازی هم داشتند محقق به طراحی گاهنامه پژوهش با هدف آشنا سازی دانش آموزان با پژوهش به زبان ساده پرداخت 2 نسخه از این گاهنامه در سال تحصیلی 91-90 به صورت الکترونیکی بر روی سایت اداره آموزش و پرورش ناحیه 6 قرار داده شد ولی به نظر می رسید چون بخش تخصصی گاهنامه زیاد نیست نمی تواند نیاز واقعی دانش آموزان را رفع کند
گام دوم :
در تابستان 91محقق طراحی وبلاگ و مطالب مورد نیاز دو گروه دانش آموزان و معلمان با نیاز سنجی که از آنان در طی این یک سال کرده بود را آغاز کرد و پس از آماده شدن وبلاگ آدرس آن را به مدارس برای استفاده جامعه هدف ارسال نمود. و پس از آن زمان در ارتباطاتی مستقیم و مجازی که بین محقق و جامعه هدف بود با توجه به نیازهای آنان مطالب جدید در وبلاگ قرار داده می شد و این وبلاگ پل ارتباطی بسیار خوبی بین محقق و دانش آموزان و معلمان برقرار نمود.خوشبختانه برای راهنمایی جامعه هدف بسیار مفید واقع شده است و هر از گاهی برخی از دانش آموزان مطالبی که به نظرشان برای دیگر دانش آموزان مفید است را برای قرار دادن در وبلاگ فوق ارسال می کردند.
* نظارت نهایی بر مرحله چهارم: با این که برای تهیه گاهنامه الکترونیکی تلاش های زیادی صورت گرفت و بسیار هم وقت گیر بود اما نتیجه مورد انتظار را به دنبال نداشت و محقق را تا حدودی از کارهای مجازی ناامید کرد اما با طراحی وبلاگ این ناامیدی به امید تبدیل شد و وجود این وبلاگ بسیار تاثیر گذار و کارساز شد و افراد زیادی روزانه از وبلاگ دیدن می کنند و موارد مورد نیازشان را دانلود می کنند آدرس وبلاگ gahnamemantaghe6.blogfa.com
گردآوری اطلاعات ( شواهد 2 )
پس از بررسی پرسشنامه ها دراین مرحله از پژوهش ؛ خلاصه ي تجزيه وتحليل پاسخ های جمع آوری شده در قالب جدول ، به صورت آمارکمّی و با بیان میزان درصد پاسخگویی دانش آموزان به سوالات پرسشنامه، به تفکیک مقطع در ذیل آورده شده است :
سوال 1- تاچه اندازه از اهمیت مطالعه و پژوهش در زندگی خود اطلاع دارید؟
گزینه ها
مقطع
خیلی کم
کم
تاحدودی
زیاد
خیلی زیاد
ابتدایی
5%
15%
30%
32%
18%
راهنمایی
15%
5%
23%
40%
17%
متوسطه
0
5%
10%
60%
25%
تجزیه و تحلیل اطلاعات ( شواهد 2 )
پس از اجرای طرح نهایی این اقدام پژوهی از چگونگی ارتقای سطح کیفی و کمّی دانش آموزان در فعالیت های پژوهشی و از بررسی پرسشنامه دانش آموزی در شواهد 1 و2 نتایج زیر بدست آمده است:
1- میزان اهمیت مطالعه و پژوهش در زندگی از دیدگاه دانش آموزان
الف- مقطع ابتدایی از 5 درصد به 40 درصد پس از اجرای طرح اقدام پژوهی در گزینه های زیاد و خیلی زیاد افزایش یافته است .
ب- مقطع راهنمایی از 5 درصد به 57 درصد پس از اجرای طرح اقدام پژوهی در گزینه های زیاد و خیلی زیاد افزایش یافته است .
ج- مقطع متوسطه از 70 درصد به 85 درصد پس از اجرای طرح اقدام پژوهی در گزینه های زیاد و خیلی زیاد افزایش یافته است .
2- آگاه سازی دانش آموزان از تاثیر فعالیت های پژوهشی در زندگی توسط خانواده ها
الف - در مقطع ابتدایی از 10 درصد به 23 در صد پس از اجرای طرح اقدام پژوهی در گزینه های زیاد و خیلی زیاد افزایش مشاهده می گردد.
ب- در مقطع راهنمایی از 25 درصد به 55 پس از اجرای طرح اقدام پژوهی در گزینه های زیاد و خیلی زیاد افزایش مشاهده می گردد .
ج- در مقطع متوسطه از 65 درصد به 75 درصد پس از اجرای طرح اقدام پژوهی در گزینه های زیاد و خیلی زیاد افزایش مشاهده می گردد .
3- در زمینه علاقه مندی به انجام کارهای گروهی دیدگاه دانش آموزان
الف- در مقطع ابتدایی از 65 درصد به 80 درصد پس از اجرای طرح اقدام پژوهی در گزینه های زیاد و خیلی زیاد افزایش ملاحظه می گردد .
ب- در مقطع راهنمایی از 50 درصد به 65 درصد پس از اجرای طرح اقدام پژوهی در گزینه های زیاد و خیلی زیاد افزایش ملاحظه می گردد .
ج- در مقطع متوسطه از 15 درصد 55 درصد پس از اجرای طرح اقدام پژوهی در گزینه های زیاد و خیلی زیاد افزایش ملاحظه می گردد .
4- در رابطه با علاقه مندی به انجام فعالیت های پژوهشی نظرات دانش آموزان
الف – در مقطع ابتدایی از 30 در صد به 60 درصد پس از اجرای طرح اقدام پژوهی در گزینه های زیاد و خیلی زیاد افزایش مشاهده می گردد .
ب- در مقطع راهنمایی از 25 درصد به 55 درصد پس از اجرای طرح اقدام پژوهی در گزینه های زیاد و خیلی زیاد افزایش مشاهده می گردد .
ج- در مقطع متوسطه از 20 درصد به 48 درصد پس از اجرای طرح اقدام پژوهی در گزینه های زیاد و خیلی زیاد افزایش مشاهده می گردد .
5 - در باره توانمندی دانش آموزان در پاسخگویی به سوالاتشان بصورت علمی
الف- در مقطع ابتدایی رشد 30 درصدی
ب- در مقطع راهنمایی رشد 40 درصدی
ج- ودر مقطع متوسطه رشد 35 درصدی قابل ملاحظه است.
6- در زمینه توانمندی معلمان در ایجاد روحیه پرسشگری در میان دانش آموزان
الف- در مقطع ابتدایی رشد 50 درصدی
ب- در مقطع راهنمایی رشد 40 درصدی
ج- و در مقطع متوسطه رشد 40 درصدی مشاهده می گردد.
7- در رابطه با سوال موثر بودن دوستان و هم شاگردی ها در ایجاد روحیه پرسشگری دانش آموزان
الف- در مقطع ابتدایی رشد 35 درصدی
ب- در مقطع راهنمایی رشد 25 در صدی
ج- ودر مقطع متوسطه رشد 35 درصدی پس از اجرای طرح اقدام پژوهی مشاهده می گردد.
8 - در باره تاثیر کتابخانه مدرسه در تقویت روحیه پرسشگری دانش آموزان مقطع ابتدایی قبل از اجرای طرح اقدام پژوهی
الف- در مقطع ابتدایی 50 در صد رشد
ب- در مقطع راهنمایی 50 در صد رشد
ج- و در مقطع متوسطه 30 درصد رشد قابل مشاهده است .
9- در زمینه تاثیر توجه و آگاهی معلمان به امر پژوهش در ایجاد روحیه پرسشگری دانش آموزان
الف- در مقطع ابتدایی 20 در صد رشد
ب- در مقطع راهنمایی 10 در صد رشد
ج- در مقطع متوسطه 17 در صد رشد قابل مشاهده می باشد.
10- و در رابطه با آخرین سوال پرسشنامه ، تاثیر حضور معلمان راهنمای پژوهش در ایجاد علاقه آنها ( دانش آموزان)به امور پژوهشی
الف- در مقطع ابتدایی رشد 40 درصدی
ب- در مقطع راهنمایی رشد 43 در صدی
ج- ودر مقطع متوسطه رشد 45 در صدی ملاحظه می گردد.
ارزیابی تاثیر اقدام جدید و اعتبار بخشی
همانطور که از بخش تجزیه و تحلیل شواهد 2 مشاهده می گردد، اجرای این طرح، تاثیر مثبتی در دیدگاه دانش آموزان به اهمیت پژوهش در زندگی ، اهمیت خانواده و دوستان در انجام فعالیت های پژوهشی ، ترغیب به سوی فعالیت های گروهی ، ایجاد روحیه پرسشگری در میان دانش آموزان ، توانمند سازی معلمان به ایجاد روحیه پرسشگری در میان دانش آموزان و نشان دادن اهمیت کتابخانه به دانش آموزان برای تقویت روحیه پرسشگری داشته است. و رشد بسیار خوبی را در همه بخش های مذکور از نظر مجریان طرح، در میان دانش آموزان سه مقطع ، ایجاد کرده است و آشنا یی حداقل 40 معلم با روش صحیح و علمی تحقیق و پژوهش در طی دو سال اخیر سبب گردید بخشی از نیازهای دانش آموزان به معلم راهنمای پژوهشی مسلط، مرتفع شود
لازم به ذکر است که هم اکنون مدارس خاص از جمله شاهد ، نمونه دولتی و تیزهوشان هم برای رفع نیاز خود به
معلمان راهنما ی پژوهشی به ما مراجعه نموده که افراد متناسب با نیاز آنان ،به این مدارس معرفی می شدند.
با توجه به این که در سال های گذشته اکثر قریب به اتفاق مدیران از پژوهش و اهمیت آن اطلاعی نداشتند کارشناسی تحقیقات با انجام تدابیر ذیل به نتایج مورد نظر که افزایش آگاهی مدیران، دانش آموزان ومعلمان بود دست یافت که اهم آن موارد به شرح زیر است:
- پیام های پژوهشی در زمینه" نقش مدیران در ترویج فرهنگ پژوهش در میان معلمان و دانش آموزان" که بصورت مرتب از طریق اتوماسیون به تمامی مدارس ناحیه 6 و کلیه ادارات و نواحی آموزش و پرورش فرستاده می شد.
- برگزاری کارگاه آموزشی تحت عنوان " نقش و اهمیت مدیران در پژوهندگی دانش آموزان و معلمان " در تاریخ 24/11/91 در محل دبیرستان فاتح با استفاده از اساتید مجرب و متخصص (پیوست )
- اهدای بسته ای حاوی DVD کلیه طرح های دو سالانه درس پژوهی همکاران و دانش آموزان ونیز دو کتاب؛ یکی در زمینه روش تحقیق علمی ویژه دانش آموزان و دیگری در رابطه با روش تحقیق اقدام پژوهی.
- معرفی وبلاگ تخصصی ناحیه با موضوع پژوهش در دو بخش دانش آموزان و معلمان به مدیران محترم .
مقایسه کمّی و کیفی فراخوان های مختلف پژوهشی در میان دانش آموزان
عنوان فراخوان
تعداد طرح
تعداد دانش آموز
اولین فراخوان امام شناسی
50 طرح
120 دانش آموزان
دومین فراخوان امام شناسی
354 طرح
354 دانش آموزان
فراخوان زندگی به سبک دین
190 طرح
522 دانش آموز
اگرمقایسه ای بین میزان طرح های ارائه شده به مجریان ، در فراخوان های مختلف دانش آموزی داشته باشیم رشد چشمگیری در زمینه فراگیر شدن تحقیق و پژوهش در میان دانش آموزان چه بصورت کمّی و چه بصورت کیفی قابل مشاهده می باشد.
الف ) مقایسه ی کمّی
در اینجا با نگاه اجمالی به جدول ذیل متوجه این تغییر فزاینده در انجام فعالیت های پژوهشی در میان دانش آموزان می شویم که نشان دهنده نتیجه بخش بودن اجرای طرح اقدام پژوهی از سوی مجریان طرح بوده است.
جدول تعداد طرح ها و دانش آموزان شرکت کننده در فراخوان ها
همان طور که در این نمودار مشاهده می گردد، رشد بسیار خوبی را در تعداد دانش آموزان شرکت کننده در اولین فراخوان امام شناسی با دومین فراخوان امام شناسی ملاحظه می گردد. اما یکی از نکات قابل توجه دراین دو فراخوان برای محققین این بود که اگرچه کمیت طرح ها وتعداد دانش آموزان افزایش یافته است اما کیفیت کارهای ارائه شده در دومین فراخوان امام شناسی نسبت به اولین فراخوان کاهش یافته است.
در نگاهی دیگر به این نمودار، به بررسی میزان درصد افزایش تعداد دانش آموزان شرکت کننده می پردازیم:
رشد فراخوان دوم امام شناسی نسبت به فراخوان اول امام شناسی 295 درصد و رشد فراخوان زندگی به سبک دین نسبت به فراخوان امام شناسی رشد 435 درصدی را داشته است. که این خود نشان دهنده ی موفقیت پژوهشگران این طرح اقدام پژوهی است یعنی با ارائه ی راهکارهای پیشنهادی واجرای آنها توانسته اند تغییر محسوسی را در درگیر کردن دانش آموزان در طرح های پژوهشی داشته باشند.
* نکته : لازم به ذکر است که دومین فراخوان امام شناسی نسبت به فراخوان اول بیش ترین تعداد طرح را داشته ایم. علت این که دومین فراخوان امام شناسی نسبت به دو فراخوان دیگر دارای بیشترین تعداد طرح است این می باشد که این فراخوان بصورت انفرادی بوده است ولی در دو فراخوان دیگر ترجیحا بایستی کارها بصورت گروهی می بود.
ب ) مقایسه کیفی
اگر از نظرکیفی بخواهیم سه فراخوان دانش آموزی رابایکدیگر مقایسه کنیم نتایج حاکی از آن است که در اولین فراخوان امام شناسی که به صورت پژوهش های میدانی بوده است طرح هایی باکیفیت قابل قبول و بسیار خوب به مجریان تحویل داده شد د حالی که در فراخوان دوم امام شناسی که به صورت ریز مقالات ارائه گردید ، اگرچه تعداد دانش آموزان رشد 295درصدی داشته است اما کیفیت کار ومیزان طرح های بسیار خوب به شدت کاهش یافته است.
درفراخوان سوم که باعنوان « زندگی به سبک دین با رویکرد اقتصاد مقاومتی » بوده است وبه صورت تحقیقات کتابخانه ای تدوین شده بودند، درمقایسه بادو فراخوان قبلی هم رشد 435 درصدی را از نظر کمّی داشته است وهم دارای کیفیت بسیار خوب وعالی بوده است که خود نشان دهنده ی این است که شاید بهترین روش تحقیق برای دانش آموزان بخصوص دانش آموزان مقطع ابتدایی وراهنمایی تحقیق از نوع کتابخانه ای است. روش تحقیقی که خود زیرساخت همه نوع شیوه ی تحقیق و پژوهش است.
در فراخوان سوم 90 درصد طرح های ارائه شده از نظر کیفی قابل قبول، بسیار خوب ویاعالی بوده اند. که دراینجا دونکته قابل به ذکر می باشد:
1- دربخش دانش آموزی؛ یکی از طرح های فراخوان آخرکه دارای ملاک های مسابقه ی تحقیق وپژوهش آموزش وپروش( بخش فرهنگی هنری) راداشت به مسابقه ارسال کردیم واین طرح پژوهشی باعنوان " اقتصاد مقاومتی وتأثیر آن برسبک زندگی " به مقام دوم کشوری تحقیق و پژوهش از سوی دانش آموزان محمود محی الدین والیاس یساقی نائل گردیدند. که خود دال بر تأثیر طرح مجریان برکیفیت کارهای ارائه شده می باشد.
2- دربخش معلمان؛ که بابرگزاری کارگاه های آموزشی روش تحقیق برای معلمان هسته ی تحقیق و پژوهش بسیج علاوه بر تأثیراتی که برکیفیت بخشی پژوهش های دانش آموزی داشته است برطرح های پژوهشی خودهمکاران معلم هم موثر واقع شده است. ازجمله: سرکارخانم شهربانوبیگم سجادی که باحضور در کلاس ها وارائه طرح خود توانست معلم پژوهنده ی منتخب کشوری در سال 91-90 شود.
نتایج بدست آمده باعث خشنودی وشگرف مجریان طرح شد. امید که دیگر مسئولین بااستفاده از نتایج کسب شده بتوانند درجهت ترویج پژوهش وپژوهشگری درمیان دانش آموزان آینده سازان این مرزوبوم گام های موثرتری را بردارند وبااین کار بزرگ استقلال کشور را به معنی واقعی کلمه تأمین نمایند وباعث شوند که ایران به جایگاه اصلی خود در تولید علم وپیشرفت قرار گیرد.
تجديد نظر ، تصميم نهايي و پيشنهادي
محققان باتوجه به تجربیاتی که از اجرای این طرح کسب کرده اند ، برای ترویج کمّی وکیفی پژوهش درمیان دانش آموزان پیشنهادات زیر را ارائه می دهند: انشا الله با انجام راه حل های پیشنهادی بتوان قدمی هر چند کوچک اما موثر در راستای ترویج فرهنگ پژوهش و پرسشگری در میان دانش آموزان آینده سازان این مرزو بوم برداشت.
* تغيير وتحول نگرش ها
· نظام آموزشی به امر پژوهش بها دهد.
· مدیران، مسولان و معلمان توجه کافی به امر تحقیق داشته باشند.
· مدیران یا مناطق آموزشی فضایی را برای چاپ تحقیقات دانش آموزان فراهم کنند.
· فراهم کردن امکانات لازم برای تحقیق و در اختیار قرار دادن آنها.
· تجهیز کتابخانهها و توسعه سایتهای آموزشی مدارس.
· معلمان را از نقش پژوهش آگاه کرده و آموزشهای لازم در این زمینه داده شود.
· دانش آموزان با شیوه صحیح تحقیق کردن آشنا شوند.
· مدیران، محلی را برای نگهداری اطلاعات، مطالب و تحقیقات بچهها فراهم کنند.
· با تهیه فهرستی از تحقیقات انجام شده امکان دسترسی دانشآموزان سال بعد، فراهم شود.
· توجه به تحقیقات دانش آموزان هرچند ساده و کوتاه باشد
· آموزش روش های نوین آموزشی به معلمان
· آموزش روش پژوهش به دانش آموزان
* بازسازی فضای آموزشی ایجاد یک محیط کارگاهی برای کار و تعامل بچه ها باهم.ایجاد سایت در مدرسه و تجهیز آن به سیستم های جدید.ایجاد و یا تکمیل کتابخانه مدارستعیین کتابدار برای کتابخانه های مدارس
* فعال کردن کمیته پژوهشی مدرسه
- برگزاری کلاس های آموزش روش تحقیق
- آموزش روش های مطالعه
- تهیه بروشور آموزش روش پژوهش
-آموزش فیش برداری فرم مصاحبه، فرم مشاهده
- کلاس های رفع اشکال پژوهش های دانش آموزی
- راهنمایی و کمک به آنها در انتخاب موضوعات مورد علاقه شان
- برگزاری نمایشگاه دست سازه و پژوهش های دانش آموزی
800x600 Normal 0 false false false false EN-US X-NONE FA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-bidi-font-family:Arial;}
مطالب مشابه :
لیست هنرستان های فنی حرفه ای شهر مشهد
لیست هنرستان های فنی حرفه ای شهر مدارس هوشمند ابتداي جاده مشهد نيشابور،مقابل پليس
فهرست مدارس شاهد در شهر مشهد مقدس
فهرست مدارس شاهد در شهر مشهد بلال 3 6 ناحيه 2 شاهد2 ناحیه 4 مشهد
درس پژوهی ( ارتقاء تفهیم روش تفکر علمی در حل مسائل روزانه به دانش آموزان )
مدارس به عنوان محیط درس پژوهی ناحیه 6 مشهد که در مدرسه ی نموده ودرچک لیست
اقدام پژوهی (چگونگی ارتقای سطح کیفی و کمّی دانش آموزان در فعالیت های پژوهشی)قسمت دو
( ناحیه شش مشهد ) لیست کردن آن ها به به تمامی مدارس ناحیه 6 و کلیه
مراکز آموزشی فرهنگی سما واحد مشهد
مراکز آموزشی فرهنگی سما واحد مشهد ناحیه سه مشهد. در برنامه درسی در مدارس
جدول ظرفیت پذیرش مدارس راهنمایی تحصیلی نمونه دولتی شهرستان ها
جدول ظرفیت پذیرش مدارس راهنمایی تحصیلی نمونه دولتی 46 مشهد ناحیة 6 اردکانی 4326011
نتایج مسابقات دوومیدانی دبیرستانهای ناحیه 4مشهد مقدس
وب نامه لیست. ناحیه 4 آموزش و پرورش مشهد مدارس ناحیه 4 آموزش و پرورش مشهد
SereneScreen Marine Aquarium v3.2 اسکرین سیور آکواریوم دریایی بسیار زیبا
گروه كامپيوتر ناحيه پنج مشهد وبلاگ گروه کامپیوتر ناحیه 6 مشهد; پورتال مدارس استان
برچسب :
لیست مدارس ناحیه 6 مشهد