توصیه هایی برای انتخاب موضوع پایان نامه
نقطه آغاز تالیف پایان نامه، انتخاب موضوع است. هر چند قبلا" در همین وبلاگ توضیحات مفصلی درخصوص نحوه انتخاب موضوع پایان نامه ارائه شده است. با اینحال با توجه به چالش فراروی اکثر دانشجویان در این حوزه و اشتباهات رایجی که دانشجویان در این بخش مرتکب می شوند، مجددا" نکاتی جهت انتخاب موضوع پایان نامه ارائه می گردد.
1- لازمه انتخاب موضوع مناسب، مطالعه چند کتاب و مقاله بروز در حوزه های مختلف رشته و گرایش تحصیلی است. اما دانشجویان به جای مطالعه، به شناسایی پایان نامه های انجام شده تاکنون می پردازند تا بعدا کار راحت تری داشته باشند؛ اما این سرآغاز اشتباه است. مطالعه محتوای پایان نامه های انجام شده خصوصا" پیشنهاداتی که مولفین این پایان نامه ها به محققین بعدی داده اند نه تنها امری مذموم نیست بلکه امری کاملا" پسندیده و ضروری است. اما جستجوی صرف در عناوین پایان نامه ها به منظور کپی برداری های بعدی در شان هیچکس نیست.
2- موضوعی را انتخاب کنید که نتیجه آن به پایان نامه ای نو و بدیع ختم گردد و محصولات فرعی نیز برای شما داشته باشد مثل تالیف کتاب و مقاله. از این نترسید که شما اولین نفری هستید که روی این موضوع کار می کنید بلکه به این امر افتخار کنید. تهیه یک پایان نامه مثلا" 40 صفحه ای در موضوعی بدیع و ناب بهتر است از تهیه پایان نامه ای با حجم 300 صفحه اما در موضوعی تکراری و خسته کننده. با کار کردن روی موضوعی نو، اجازه دهید اسم شما در آن موضوع، تبدیل به رفرنس دیگران شود و بدین ترتیب، نام خود را ماندگار کنید.
3- اگر برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری دارای برنامه هستید پیشنهاد دوم را بسیار جدی بگیرید.
4- مواظب باشید در انتخاب موضوع از همان ابتدا درگیر جهت گیری های قضاوتی و ارزشی نشوید. موضوعی مثل: "بررسی دلایل کاهش معنویت یا کاهش تعهد یا کاهش رضایت شغلی و....... در سازمان ...." دارای جهت گیری است و محقق از همان ابتدا حکم صادر کرده است. در حالت طبیعی محقق باید ابتدا به سنجش معنویت، رضایت و ... اقدام کند، اگر نتایج تحقیق حاکی از پایین بودن معنویت، رضایت و ... بود آنگاه به بررسی دلایل کاهش آنها بپردازد. نکته دیگر اینکه، سازمانها درخصوص اینگونه موضوعات، مقاومت کرده و به محقق همکاری لازمی بعمل نمی آورند.
5- موضوعی را انتخاب کنید که متناسب با رشته و گرایش تحصیلی، مورد علاقه و ترجیحا" قابل بهره برداری توسط سازمانی که در آن شاغل هستید یا می خواهید در آن شاغل شوید باشد.
6- موضوعی را انتخاب کنید که تحقیق پذیر و قابل انجام باشد. تعیین ارزش ریالی منابع انسانی یک سازمان، موضوع و آرمان خیلی خوبی است اما با توجه با دانش فعلی در حوزه منابع انسانی، این کار عملا" انجام پذیر نیست و با مسائل و چالش هایی خاصی همراه است.
7- از همان ابتدای کار، نتیجه کار خود را ترسیم کنید: بعد از انجام این پایان نامه، چه چیز ارزشمندی به دانش فعلی اضافه خواهد شد؟ خلاصه و مختصر تر اینکه: ته کار چیست؟ و چه چیزی برای عرضه تولید خواهد شد؟
مطالب مشابه :
فرمت توصیه نامه-Recommendation :
بسوی موفقیت - فرمت توصیه نامه-Recommendation : - کاربرد MBA در کسب و کار
توصیه درخصوص انتخاب موضوع پایان نامه
علمی، آموزشی، اطلاع رسانی امید - توصیه درخصوص انتخاب موضوع پایان نامه -
توصیه هایی برای انتخاب موضوع پایان نامه
علمی، آموزشی، اطلاع رسانی امید - توصیه هایی برای انتخاب موضوع پایان نامه -
چطور یک توصیه نامه کاری برای موسسات ارایه دهنده دوره MBA بنویسیم؟
بسوی موفقیت - چطور یک توصیه نامه کاری برای موسسات ارایه دهنده دوره mba بنویسیم؟ - کاربرد mba در
توصیه به داشتن مقاله بیس(پایه) هنگام ارائه پروپوزال
علمی، آموزشی، اطلاع رسانی امید - توصیه به داشتن مقاله بیس(پایه) هنگام ارائه پروپوزال -
زندگی نامه رکن الدین اوحدی مراغه ای
علمی - زندگی نامه رکن الدین اوحدی مراغه ای برای جوانان سه توصیه دارم : 1)
توصیه نامه یونسکو مربوط به مقام و منزلت معلم
دبيرستان هيات امنايي دكتر حسابي آبدانان - توصیه نامه یونسکو مربوط به مقام و منزلت معلم -
پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی Ph.D. بدون آزمون
انجمن علمی مهندسی صنایع - پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی Ph.D. بدون آزمون - یار و همراه دانشجویان
توصیه هایی عمومی برای امتحانات پایان ترم
علمی، آموزشی، اطلاع رسانی امید - توصیه هایی عمومی بدان پاسخ می گوئید در پاسخ نامه ذکر
ده نکته که نویسندگان توصیه نامه باید در نظر داشته باشند:
بسوی موفقیت - ده نکته که نویسندگان توصیه نامه باید در نظر داشته باشند: - کاربرد mba در کسب و کار
برچسب :
توصیه نامه علمی