درياي خزر يا درياي كاسپين

كاسپين<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

در ارتباط با تغيير نام درياي خزر به نام کاسپين عرض شود که خزر ها قومي وحشي ومتجاوز و خون ريز بوده اند.اقوام سرزمين هاي همسايه از هجوم پي در پي آنان که برايغارتگري انجام مي شد و با شقاوت و بي رحمي بسيار همراه بود پيوسته در وحشت مرگ بسرمي بردند.

خوب است بدانيد که در جنگ هاي ايران و روم در عصر خسرو پرويز خزر هااز متحدان اصلي روميان در حمله به ايران بودند.آيا ننگ آور نيست که ما نام ايندرياي زيبا را به جاي اينکه کاسپين(کاسپي ها يکي از قديميترين اقوام ايراني هستندکه نام قزوين که عربي شده کاسپي است برگرفته از نام اين قوم ايراني است )بناميم ازاصطلاح تهوع آور خزر استفاده مي کنيم.صد تاسف اينکه هموطنان آذري به دفاع از اينقوم مي کوشند در صورتي که آذري ها اقوام ايراني بوده با ترک ها هيچ سنخيتي نداشتهتنها بر اساس گسترش لغات ترکي خود را در لباس ترک ها مي بينند.!!!

کاسپين، از نام قوم باستانی ساکن در حاشيه جنوبی اين دريا (درياچه) گرفته شدهاست که کاسپی ناميده می‌شدند. مردمانی شجاع و قوی هيکلی که دارای موهای روشن وچشمان آبی و سبز بودند. چنانکه هنوز هم در زبان گيلکی، به چشمانی اين‌چنين «کاس» يا «کاسِ چوم» گفته می‌شود. اين اقوام در محل فعلی سکونت گيلک‌ها می‌زيسته‌اند.

اما، نام «خزر»، از نام قومی ديگر گرفته شده که در حاشيه شمالی اين دريامی‌زيسته‌اند. اصطخری در مسالک و ممالک خود چنین آورده است:

مردم خزر به ترکاننزدیک اند ، و اما به ترکان نمانند. و ایشان دو گروه اند: گروهی سیاه چرده باشند وسیاه موی – گویی از نژاد هندوان اند و گروهی سپیدروی باشند و با جمال – و از بتپرستان باشند،- ایشان فرزندان خود را بفروشند

در کهن ترین نقشه های جهان که موقعیت این پهنه در آنها آمده ، چون نقشه هکاتوسمربوط به 500 پ .م و نقشه معروف آراتوتس (200 پ . م) همه جا نام این دریا برگرفته از نام (کاسپین) است ، نه نام دیگر. در نقشه اراتوستن که بوسیله دکترعبدالکریم صبحی استاد دانشگاه قاهره در سال 1966 به چاپ رسیده ، نام دریای قزوینآورده شده که بر گرفته ازهمان نام کاسپین است.

در متن های دانشنامه های روسهاهمه جا از این پهنه با نام (کاسپیس کویه موره) یاد شده است. جالب اینکه ترک زبانانجمهوری آذربایجان وقتی به ترکی نوشته اند از آن با نام (خزر دنیزی) یاد کرده اند ووقتی به روسی مطلبی نوشته اند به همان صورت (کاسپین کویه موره) از این دریا نامبرده اند.

وقتی تمام جهان، يک‌صدا نام درياچه مذکور را «کاسپين» می‌خواند که نام يکی از اقوامشمال ايران و در نتيجه کاملن ايرانی است، ما ايرانی‌ها، در اقدامی عجيب، نام يک قوموحشی غيرايرانی را بر درياچه کاسپين می‌گذاريم و حتا کار بدان‌جا می‌کشد که خيلی‌هابا شنيدن نام «کاسپين» تصور می‌کنند که واژه‌ای انگليسی می‌شنوند!

با اندكي تغييرات بر گرفته از   http://www.varg.ir/archives/2005/09/post_9.php  

متن اصلي 


مطالب مشابه :


درياي خزر يا درياي كاسپين

فرهنگ ايراني - درياي خزر يا درياي كاسپين - اين وبلاگ برای يادآوري فرهنگ ايراني است




اولویت دانشگاه های غیرانتفاعی قزوین

سوالات کاردانی به کارشناسی حسابداری - اولویت دانشگاه های غیرانتفاعی قزوین - سوالات - تراز




حل المسائل كتاب ديناميك سازه چوپرا

عمران كاسپين ماسال - حل المسائل كتاب ديناميك سازه چوپرا دانشگاه آزاد اسلامي




شوخي با مهندسان عمران

عمران كاسپين ماسال - شوخي با مهندسان عمران - جديدترين مقالات و پروژه هاي عمران درمقاطع




نرم افزارGolden Software

عمران كاسپين ماسال - نرم افزارGolden Software - جديدترين مقالات و پروژه هاي عمران درمقاطع كارداني




چكش اشميت

عمران كاسپين ماسال - چكش اشميت - جديدترين مقالات و پروژه هاي عمران درمقاطع كارداني-كارشناسي




پل جواديه به عنوان زيباترين پل خاورميانه در جنوب تهران است

عمران كاسپين ماسال - پل جواديه به عنوان زيباترين پل خاورميانه در جنوب تهران است - جديدترين




اصلاحات دفترچه راهنماي انتخاب رشته هاي تحصيلي (دفترچه شماره2) و كد رشته محل هاي جديد آزمون كارداني ب

1 - عنوان صحيح دانشكده وابسته به دانشگاه علوم پزشكي و خدمات مؤسسه غير انتفاعي كاسپين




اسب كوچك كرانه هاي درياي مازندران

این وبلاگ متعلق به دانشجویان دکترای حرفه ای دامپزشکی ورودی 90 دانشگاه رازی کرمانشاه است.




برچسب :