قوائد انواع باند پيچي
اصول باندپيچي
باندها در كمكهاي اوليه، چند كاربرد متفاوت دارند: از آنها ميتوان براي محكم كردن پانسمان، كنترل خونريزي، نگه داشتن و بيحركت كردن اندامها و كاهش تورم در يك محل آسيب ديده استفاده كرد. باندهاي اصلي بر 3 نوع هستند. باندهاي رولي براي محكم كردن پانسمانها و نگه داشتن اندامهاي آسيب ديده به كار ميروند. باندهاي لولهاي براي نگه داشتن پانسمان در محل انگشتان دست يا پا و يا حفاظت از مفاصل آسيب ديده كاربرد دارند. از باندهاي مثلثي ميتوان بهعنوان پانسمانهاي وسيع و آويزها و بهمنظور مستحكم كردن پانسمانها يا بيحركت كردن اندامها استفاده كرد. اگر باند در اختيار نداريد، ميتوانيد به كمك وسايل دم دست خود، يك باند موقتي درست كنيد؛ بهعنوان مثال، ميتوانيد يك قطعه پارچه مربع شكل (مثل روسري) را بهصورت قطري تا كنيد و يك باند مثلثي بسازيد .
اصول استفاده از باند
قبل از استفاده از باند، به مصدوم اطمينان خاطر بدهيد و كاملاً به وي توضيح بدهيد كه قصد داريد چه كاري انجام دهيد.
اجازه بدهيد مصدوم در وضعيتي كه راحتتر است (نشسته يا درازكش) قرار بگيرد.
موقع كار كردن روي قسمت آسيب ديده، آن را نگه داريد. از مصدوم يا يك امدادگر بخواهيد كه اين كار را انجام دهد.
هميشه سعي كنيد موقع كار، در مقابل مصدوم و در صورت امكان در سمت آسيب ديده قرار بگيرد.
در صورتي كه مصدوم دراز كشيده است، باندها را از تقعرهاي طبيعي بدن (در مچ پا، زانو، كمر و گردن) عبور داده، سپس با دقت آنها را در زير بدن به جلو و عقب حركت داده، به سوي محل موردنظر بكشيد. بهعنوان مثال، براي باندپيچي سر يا قسمت بالايي تنه، باند را از تقعر زير گردن عبور دهيد.
باند را محكم ببنديد اما نه آنقدر سفت كه گردش خون پايينتر از محل باندپيچي را دچار اختلال كند .
وقتي اندام را باندپيچي ميكنيد، در صورت امكان انگشتان دست يا پا را آزاد بگذاريد؛ از اين طريق ميتوانيد بعد از باندپيچي، گردش خون را كنترل كنيد.
براي بستن باندها، از گره استفاده كنيد. دقت كنيد كه گره ايجاد ناراحتي نكند و نيز بر روي استخوان گره نزنيد. در صورت امكان، انتهاهاي آزاد باند را در زير گره جا بدهيد.
گردش خون در نواحي پايينتر از باندپيچي را بهطور مرتب كنترل كنيد . در صورت لزوم، باند را باز كنيد تا جريان خون برگردد، سپس باند را شلتر از دفعه اول بپيچيد.
مورد خاص
بيحركت كردن اندام:
موقع بيحركت كردن اندام با استفاده از باند، لازم است كه يك ماده نرم و حجيم (مثل حوله، پارچه يا پنبه) را بهعنوان لايي بين دو اندام به كار ببريد. لايي را بين دو ساق يا بين بازو و تنه قرار بدهيد تا باند پيچي منجر به جابهجايي استخوانهاي شكسته يا فشرده شدن نواحي استخواني به يكديگر نشود. باندها را در فواصلي از طول اندام و دور از محل آسيب ببنديد و با ايجاد گره در سمت آسيب نديده ، آنها را محكم كنيد. اگر هر دو سمت بدن آسيب ديدهاند، گره را بايد در خط وسط يا محلي كه كمترين احتمال افزايش آسيب وجود دارد، ايجاد كنيد.
كنترل گردش خون پس از باندپيچي
هنگامي كه اندامي را باندپيچي ميكنيد يا از آويز استفاده ميكنيد، بايد بلافاصله پس از اتمام باندپيچي و هر 10 دقيقه پس از آن، گردش خون را در دست يا پا كنترل كنيد. اين كنترلها حياتي هستند چون اندامها پس از آسيب دچار تورم ميشوند و (به اين دليل) امكان دارد كه باندها سريعاً اندام را تحت فشار زياد قرار بدهند و جريان خون در نواحي پايينتر را مختل كنند. علايم اختلال گردش خون، متغير است زيرا ابتدا سياهرگها و بعداً سرخرگها تنگ ميشوند.
تشخيص
اگر گردش خون مختل شده باشد، امكان دارد:
اندام متورم و پرخون باشد.
رنگ پوست آبي و سياهرگها برجسته باشند.
احساس اتساع دردناك پوست وجود داشته باشد. با گذشت زمان ممكن است:
پوست رنگپريده و مومي شود.
احساس كرختي و سردي بارز شود.
احساس گزگز و مورمور و سپس درد عميق بارز شود.
مصدوم قادر به حركت دادن انگشتان مبتلا نباشد.
1) فشار مختصري روي يكي از ناخنها (درون دايره) يا پوست وارد كنيد تا موقعي كه بيرنگ شود؛ سپس فشار را برداريد. اگر رنگ (ناخن يا پوست) برنگشت يا به آرامي برگشت، احتمالاً باندپيچي خيلي محكم انجام شده است.
2) از باندي كه سفت پيچيده شده، چند دور را كه براي برگشتن گرمي و رنگ پوست كفايت ميكند، باز كنيد. مصدوم ممكن است احساس گزگز و مورمور داشته باشد. سپس باند را دوباره بپيچيد.
باندهاي رولي
اين باندها از پنبه، گاز، پارچه كشي يا كتاني ساخته شدهاند و به صورت مارپيچي به دور بخش آسيب ديده بسته ميشوند. سه دسته اصلي از باندهاي رولي وجود دارد:
باندهاي رولي توري، براي نگه داشتن پانسمان در محل مورد نظر استفاده قرار ميگيرند. اين باندها به دليل داشتن بافتي شل و باز، امكان تهويه مناسب را برقرار ميسازند ولي نميتوان آنها را براي اعمال فشار مستقيم يا محافظت از مفاصل به كار برد.
باندهاي كشي، شكل بدن را به خود ميگيرند. از اين باندها براي مستحكم كردن پانسمانها و حفاظت از آسيبهاي بافت نرم استفاده ميشود.
باندهاي كرپ را براي محافظت پايدار از مفاصل آسيب ديده به كار ميبرند.
استحكام بخشيدن به باندهاي رولي
شكلهاي زير چندين راه را براي بستن انتهاهاي باند رولي نشان ميدهند. سنجاق قفلي يا نوارچسب معمولاً دربستههاي كمكهاياوليه يافتميشوند. در بستههاي تخصصي، ممكن است گيره باند هم وجود داشته باشد. اگر به هيچيك از اين وسايل دسترسي نداريد، بايد با برگرداندن لبه انتهاي باند به داخل آن را محكم كنيد.
برگرداندن لبه انتهاي باند اگر وسيلهاي براي محكم كردن باند در اختيار نداريد، اين كار را با يك بار چرخاندن باند به دور اندام و سپس برگرداندن لبه آن به داخل، انجام دهيد.
گيره باند گاهي همراه با باندهاي رولي كشي و كرپ، گيرههايي فلزي براي محكم كردن انتهاهاي باند وجود دارد.
نوارچسب ميتوان انتهاهاي باند را به داخل تا كرد و با استفاده از نوارچسب، چسباند.
سنجاق قفلي از اين سنجاقها ميتوان براي محكم كردن تمام انواع باندهاي رولي استفاده كرد. انتهاي باند را به داخل تا كنيد و انگشت خود را بين باند و پوست مصدوم قرار دهيد تا از وارد كردن آسيب موقع فرو كردن سنجاق پيشگيري كنيد (شكل سمت راست).
دقت كنيد كه سنجاق پس از بستن به حالت افقي قرار گيرد (شكل سمت راست انتها).
انتخاب باند با اندازه مناسب
قبل از استفاده از باند رولي، دقت كنيد كه رولي كاملاً فشرده و عرض آن براي پوشاندن محل آسيب مناسب باشد. عرض باند براي استفاده در قسمتهاي مختلف بدن فرق ميكند (نواحي كوچك مثل انگشتان نياز به باندهاي باريك دارند در حالي كه در قسمتهاي وسيع مثل اندامها، بايد از باندهاي پهن استفاده كرد). بهتر است باند رولي خيلي عريض باشد تا خيلي باريك. باندهاي شكل مقابل، اندازههاي توصيه شده براي بزرگسالان را نشان ميدهند. در مورد كودكان، ممكن است به اندازههاي كوچكتري نياز داشته باشيد.
نحوه استفاده از باند رولي
در هنگام استفاده از باند رولي، اصول زير را رعايت كنيد:
بخش رولي باند («سر» باند» را موقع كار رو به بالا نگه داريد (بخش غيررولي، «انتها» ناميده ميشود).
روبهروي مصدوم و در سمت آسيب ديده قرار بگيرد.
موقع كار دقت كنيد كه قسمت آسيب ديده در همان وضعيتي كه پس از باندپيچي بايد قرار بگيرد، نگه داشته شود.
احتياط!
پس از پايان باندپيچي، گردش خون را در نواحي پايينتر اندام كنترل كنيد. اين مطلب خصوصاً در مورد باندهاي كشي يا كرپ اهميت دارد چون اين باندها به شكل اندام درميآيند و در صورت تورم اندام، ممكن است فشار بيشتري به آن وارد كنند.
1) دم باند را پايينتر از محل آسيب بگذاريد. باند را دو دور بهطور مستقيم به دور اندام (از سمت داخل به سمت خارج) بپيچيد تا انتهاي آن را در محل ثابت كنيد.
2) باند را بهصورت چند دور مارپيچي بپيچانيد. جهت چرخاندن، از سمت داخل سطح بالايي اندام به سمت خارج آن است؛ باندپيچي را به سوي بالايي اندام به پيش ببريد. دقت كنيد كه هر دور جديد از باند، نيم تا دو سوم دور قبلي را پوشش دهد.
3) با يك دور مستقيم، انتهاي باند را محكم كنيد. اگر باند خيلي كوتاه است، يك باند ديگر را به روش مشابه بپيچيد تا كل ناحيه آسيب ديده پوشانده شود.
4) بلافاصله پس از اتمام باندپيچي، گردش خون را در نواحي پايينتر اندام كنترل كنيد . در صورت لزوم، براي برگشت جريان خون باند را باز كنيد و مجدداً آن را شلتر ببنديد.
باندهاي آرنج و زانو
باندهاي رولي را ميتوان به منظور نگهداري پانسمان در محل و حفاظت از آسيبهاي بافت نرم (مثل كشيدگي يا پيچ خوردگي) در آرنج و زانو به كار برد. براي اطمينان از مؤثر بودن باندپيچي، مفصل را مختصري تا كرده، سپس باند را به جاي روش استاندارد مارپيچي ، به شكل « 8 » بپيچيد. جهت باندپيچي از سمت داخل سطح بالايي اندام به سمت خارج است. باندپيچي را از هر دو سو به اندازه كافي ادامه بدهيد تا فشار يكنواختي بر اندام وارد شود.
1) اندام آسيبديده را در وضعيتي كه براي مصدوم راحت باشد و در صورت امكان، همراه با تا شدگي مختصر مفصل باشد، نگه داريد.
2) انتهاي باند را در سمت داخل مفصل قرار بدهيد. باند را به سمت خارج مفصل برده، يك دور و نيم بچرخانيد تا انتهاي باند، ثابت و مفصل پوشانده شود.
3) باند را درست به بالاي مفصل و سمت داخل آن برسانيد و آن را يك دور به دور اندام بچرخانيد بهطوري كه نيمه بالايي باند مربوط به دور قبلي را بپوشاند.
4) باند را از سمت داخل بازو به پايين مفصل برسانيد. يك دور قطري در پايين مفصل بزنيد تا نيمه پاييني باند مربوط به اولين دور مستقيم پوشانده شود.
هشدار!
باند را آنقدر محكم نپيچيد كه گردش خون اندام مختل شود.
5) باندپيچي قطري به شكل « 8 » را در بالا و پايين مفصل ادامه بدهيد. هر بار با پوشاندن تقريباً دوسوم از دور قبلي، محدوده باندپيچي را گسترش دهيد.
6) براي پايان باندپيچي، باند را دو دور بهطور مستقيم به دور اندام بپيچيد، سپس انتهاي باند را محكم كنيد.
7) بلافاصله پس از پايان باندپيچي و سپس هر 10 دقيقه بعد از آن، گردش خون را در نواحي پايينتر كنترل كنيد. اگر باند را خيلي محكم پيچيدهايد، آن را باز كنيد تا خون جريان پيدا كند و سپس مجدداً باند را شلتر بپيچيد.
باندهاي دست و پا
باندهاي رولي را ميتوان براي نگه داشتن پانسمانها در محل دست يا پا و يا حفاظت از مچ پا يا دست در آسيبهاي بافت نرم به كار برد. براي وارد كردن فشار بر تمام محل آسيب، باند حفاظتي بايد بهطور كامل از محل آسيب فراتر برود. از روشي كه در شكلهاي زير براي باندپيچي دست ارايه شده است ميتوان در مورد پا هم استفاده كرد؛ در اين حالت، باندپيچي را از قاعده شست پا آغاز كنيد و از پيچيدن باند به دور پاشنه خودداري كنيد.
1) انتهاي باند را در سمت داخل مچ و نزديك به قاعده شست قرار دهيد. باند را دو دور به طور مستقيم به دور مچ بپيچيد.
2) با شروع از سمت داخل مچ، باند را به صورت مورب از پشت دست به ناخن انگشت كوچك برسانيد.
3) باند را از زير انگشتان طوري عبـور دهيـد كـه كنـاره بـالايـي آن در تـماس با قـاعـده ناخن انگشـت اشاره قرار بگيـرد. باند را به دور شست مصدوم نپيچيـد.
4) بدون پيچيدن باند به دور شست، آن را بهطور مورب از پشت دست عبور داده به كناره خارجي مچ برسانيد. يك بار ديگر، باند را بهطور مورب به دور مچ و روي دست بپيچيد.
5) دورهاي مورب را بهطور متوالي تكرار كنيد. هر بار با پوشاندن تقريباً دوسوم از باند دور قبلي، محدوده باندپيچي را گسترش دهيد. پس از پوشيده شدن كامل دست، باندپيچي را با دو دور مستقيم به دور مچ خاتمه دهيد.
6) انتهاي باند را محكم كنيد. بلافاصله پس از باندپيچي، و هر 10 دقيقه بعد از آن، گردش خون را در نواحي پايينتر كنترل كنيد. در صورت لزوم، باند را باز كنيد تا جريان خون برقرار شود و سپس مجدداً آن را شلتر ببنديد.
باند لولهاي
اين باندها عبارتند از رولهاي پارچهاي بدون درز و لولهاي شكل. دو نوع باند لولهاي وجود دارد: باندهاي كشي (براي حفاظت از مفاصلي مثل آرنج يا مچ پا) و گازهاي لولهاي (كه براي پوشاندن انگشتان طراحي شدهاند). اين گازها با ابزار مخصوصي كه همراه با باند وجود دارد، به كار ميروند. گازهاي لولهاي براي نگهداري پانسمان در محل مناسب هستند اما نميتوانند براي كنترل خونريزي، فشار كافي اعمال كنند. مراحل زير، نحوه كاربرد گاز لولهاي را در انگشت دست توضيح ميدهند.
احتياط!
نوارچسب را بهطور كامل به دور انگشت نپيچيد چون اين كار ميتواند گردش خون را مختل كند.
1) يك قطعه گاز لولهاي را تقريباً به طول 5/2 برابر طول انگشت آسيب ديده برش دهيد. تمام طول گاز لولهاي را به روي ابزار مخصوص بكشيد و سپس به آرامي ابزار را به روي انگشت مصدوم بلغزانيد.
2) انتهاي گاز را روي انگشت نگه داشته، ابزار مخصوص را به آرامي از مجاورت نوك انگشت بكشيد تا لايهاي از گاز به روي انگشت باقي بماند. بهمنظور بستن و محكم كردن باند در انتهاي انگشت، ابزار مخصوص را دو بار (به دور خود) پيچ دهيد.
3) در حالي كه گاز را در قاعده انگشت نگه داشتهايد، به آرامي ابزار مخصوص را روي انگشت (به داخل فشاردهيد تا يك لايه ديگر از گاز را سوار كنيد. پس از اتمام اين كار، ابزار را از انگشت خارج كنيد.
4) با استفاده از نوارچسب، گاز را در قاعده انگشت محكم كنيد. گردش خون انگشت را بلافاصله پس از باندپيچي و سپس هر 10 دقيقه بعد از آن، كنترل كنيد. از مصدوم سؤال كنيد كه آيا در انگشتش احساس سردي يا گزگز و مورمور دارد. اگر پاسخ سؤال مثبت است، گاز را خارج كرده، يك بار ديگر آن را شلتر ببنديد.
باندهاي مثلثي
ممكن است اين باندها را در بستهبنديهاي استريل در داخل بستههاي كمكهاي اوليه پيدا كنيد. همچنين ميتوانيد با برش دادن يك متر مربع از پارچهاي ضخيم (مثلاً كتاني يا پنبهاي) و يك بار تا كردن آن در امتداد قطر، يك باند مثلثي بسازيد. از اين نوع باند ميتوانيد به روشهاي زير استفاده كنيد:
تا شده به صورت يك باند پهن براي بيحركت كردن و نگه داشتن اندام يا محكم كردن آتل يا پانسمانهاي حجيم.
تا شده به صورت يك باند باريك ، براي بيحركت كردنپا و مچ پا يا نگه داشتن پانسمان در محل.
برداشتن مستقيم از يك بستهبندي استريل و تا كردن آن به شكل يك لايه پوششي بهعنوان يك پانسمان استريل.
باز شده و بدون تا به عنوان آويز يا بهمنظور نگه داشتن پانسمانهاي دست، پا و سر در محل.
نحوه ساخت باند تا شده پهن
1) يك باند مثلثي را باز كنيد و بهصوت مسطح روي يك سطح تميز پهن كنيد. باند را بهصورت افقي از وسط تا كنيد تا نوك مثلث به وسط قاعده برسد.
2) يك بار ديگر در همان جهت قبلي، باند را از وسط تا كنيد تا كناره مربوط به نخستين تا روي قاعده قرار گيرد. به اين ترتيب باند مثلثي بايد تبديل به يك نوار پهن شده باشد.
نحوه ساخت باند تا شده باريك
1) با تا كردن يك باند مثلثي، يك باند تا شده پهن بسازيد (شكلهاي فوق).
2) باند را يك بار ديگر از وسط به صورت افقي تا كنيد. اين باند بايد به يك نوار پارچهاي ضخيم، باريك و بلند تبديل شده باشد.
نگهداري از باندهاي مثلثي
باندهاي مثلثي را تا زماني كه نيازي به آنها نداريد، از بستهبندي خارج نكنيد تا به حالت استريل باقي بمانند. همچنين ميتوانيد اين باندها را مطابق شكلهاي مقابل تا كنيد تا هميشه آماده مصرف باشند يا به سادگي براي مصرف باز شوند.
1) ابتدا باند مثلثي را به صورت يك باند باريك تا كنيد (شكلهاي فوق). دو انتهاي باند را به وسط برگردانيد.
2) تا كردن دو انتها و برگرداندن آنها به وسط را آنقدر ادامه دهيد تا باند به اندازه مناسب براي نگهداري برسد. باند را در محلي خشك نگهداري كنيد.
گره زدن
براي محكم كردن باند مثلثي، هميشه از گره استفاده كنيد. اين روش مطمئن است، در نميرود، باز كردن آن آسان است و به حالت مسطح قرار ميگيرد و به همين جهت، تحمل آن براي مصدوم راحتتر است. از بستن گره در اطراف يا مستقيماً روي محل آسيب خودداري كنيد. چون اين كار ممكن است براي مصدوم ايجاد ناراحتي كند.
نحوه گره زدن
1) انتهاي سمت چپ (تيره) را از رو و زير انتهاي سمت راست (روشن) عبور دهيد.
2) دو انتهاي باند را در بالاي ساير قسمتها نگه داريد.
3) انتهاي سمت راست (تيره) را از رو و زير انتهاي سمت چپ (روشن) عبور دهيد.
4) براي محكم شدن گره، دو انتها را كشيده، سپس آنها را در زير باند قرار دهيد.
نحوه باز كردن گره
1 ) يكي از دو انتها و همان سمت از باند را محكم بكشيد تا به حالت مستقيم درآيند.
2) گره را نگه داشته، انتهاي صاف شده را از داخل آن بيرون بكشيد.
پوشش دست و پا
باند مثلثي پهن را ميتوان براي نگه داشتن پانسمان دست يا پا در محل به كار برد اما اين باند نميتواند فشار كافي براي كنترل خونريزي وارد كند. روش پوشاندن دست را ميتوان در مورد پا هم به كار گرفت كه در آن صورت، انتهاهاي باند را بايد در محل مچ پا گره بزنيد.
1) باند را به حالت مسطح درآوريد و قاعده آن را تا بزنيد تا يك سجاف تشكيل شود. دست مصدوم را طوري روي باند قرار دهيد كه انگشتان به سمت نوك باند قرار گيرند. نوك باند را روي دست تا بزنيد.
2) دو انتهاي باند را در جهات مخالف از دو طرف مچ عبور داده، با يك گره آنها را به هم ببنديد. براي محكم كردن باند، رأس آن را به آرامي بكشيد. رأس باند را روي گره تا زده، آن را در زير گره قرار بدهيد.
باند سر
از باند مثلثي ميتوان براي نگهداري پانسمان در بالاي سر مصدوم استفاده كرد. البته اين نوع باند نميتواند براي كنترل خونريزي، فشار كافي وارد كند؛ براي نگه داشتن پانسمان بر روي يك زخم خونريزيدهنده، از باند رولي استفاده كنيد. قبل از بستن باند سر، از مصدوم بخواهيد كه در صورت امكان بنشيند چون در اين صورت دسترسي به تمام قسمتهاي سر مصدوم سادهتر خواهد بود.
باند سر
1) در طول قاعده باند يك سجاف درست كنيد. باند را طوري روي سر مصدوم قرار بدهيد كه سجاف آن در زير و وسط قاعده آن درست در بالاي ابروها قرار گيرد.
2) دو انتهاي باند را محكم به دور سر مصدوم بپيچيد و سجاف را درست در بالاي گوش قرار بدهيد. دو انتها را در پشت گردن مصدوم، به صورت متقاطع و از روي رأس باند عبور بدهيد.
3) دو انتهاي متقاطع را به جلوي سر مصدوم آورده، با يك گره در وسط پيشاني آنها را به هم ببنديد؛ گره را روي سجاف باند قرار بدهيد. بخشهاي آزاد هريك از دو انتها را در زير گره جاي بدهيد.
4) سر مصدوم را با يك دست ثابت نگه داريد و (با دست ديگر) نوك باند را بكشيد تا آن را محكم كنيد. سپس، نوك باند را بر روي دو انتهاي آن تا كرده، آن را به قسمتي كه روي فرق سر قرار دارد سنجاق كنيد. اگر سنجاق نداريد، نوك باند را پشت دو انتهاي آن جاي بدهيد.
منبع: چند سایت پزشکی و تجاری
مطالب مشابه :
قوائد انواع باند پيچي
مدیریت خانواده - قوائد انواع باند پيچي - به وبلاگ گروه آموزشي مديريت خانواده استان خراسان
باند فرکانسی ماهواره ها
وبلاگ مهندسی مديريتict و مخابرات نوری - باند فرکانسی ماهواره ها - فن آوري اطلاعات و ارتباطات و
انواع چراغهاي باند پرواز
دانشجويان خلباني 02-87 - انواع چراغهاي باند پرواز - زندگی یک گروه دانشجوی خلبان از ابتدا تا انتها
پانسمان و بانداژ
انواع باند باندها انواع گوناگون دارند که برخی از آنها عبارتند از: 1- باندهای لوله شده :این
لیست قیمت روز انواع مدلهای پژو 206
شهر خودرو - لیست قیمت روز انواع مدلهای پژو 206 - همه چیز درباره خودرو - شهر خودرو
انواع رادیو با پهنای باند جهانی
PaYvAnDeStAn - انواع رادیو با پهنای باند جهانی - جهت آشنايي بيشتر با انواع مدلهاي راديو با پهناي
آشنایی با سیستم های صوتی ( بخش اول )
انواع باندها بهتر - برای به کار گیری باند باند علاوه بر سیگنال صدا، به یک منبع تغذیه هم
باند گچی
باند گچی با افتخار اعلام می کنیم که شرکت تجهیزات پزشکی صدف باران با استفاده از به کالرگیری
باند
اول باید باند خود را انتخاب کنید، در یک مغازه که باند کوچک زیاد دارد، انواع باندها را کنار
برچسب :
انواع باند