بازاریابی در فرهنگ سازی و اصلاح الگوها
ابتکار واژه قشنگی است که با دیدن این اگهی ها معنای واقعی آن را را درک می کنید و مطمئنا اگر چنین واژه ای پس از دیدن این آگهی ها به ذهنتان خطور نکند نه اینکه شما مشکلی داشته یا آگهی ها ایرادی دارند نه .. بلکه برای درک پیام برخی از آگهی ها و یا درک بهتر آن به عنوان مثال بیلبورد ها فضای اطراف و شعار به کار رفته را نیز باید در نظر بگیرید تا فهم کامل تری نسبت اگهی به دست اورید
یک بیلبورد شفاف که برای تبلیغ شرکت Nike آماده و ارائه شده است.
بوی بد دهان را از بین می برد.
این آگهی خیابانی که به مربوط به کمپانی Heineken می باشد نمونه ای از یک ایده ی نو و ابتکاری است که نسبت به سایر روش های سنتی تبلیغات می تواند تاثیر بیشتری داشته باشد.
این آگهی توسط موسسه ی تبلیغاتی BBDO در کانادا طراحی شده است.
تبلیغات پله ای کمپانی Duracell
برچسبی از باتری Duracell در قسمت پایینی پله های برقی یکی از مراکز بزرگ فروش
این لباس برای تبلیغ شرکت FedEx طراحی شده است که هنگامی که فرد آن را می پوشد مثل این است که بسته ی FedEx را با خود حمل می کند.
آگهی تبلیغاتی Sportslist.caاین مرکز یک مدرسه ی ورزش است که اواع رشته های ورزشی را از سطح مقدماتی تا دوره های پیشرفته و آکادمیک دانشگاهی در آن تعلیم داده می شود.
همبرگر های Burger King واقعا بزرگ هستند!
این آگهی بزرگترین آگهی تبلیغاتی در روسیه است. سایزاین آگهی 6000 مترمربع است و در مرکز شهر مسکو قرار دارد و یک اتومبیل BMW کمی کوچکتر از اندازه ی واقعی روی آن چسبانده شده است که چراغ های جلو و عقب آن در هنگام شب روشن می شود.
آگهی تبلیغاتی نوشابه ی Perrierآگهی تبلیغاتی Mini یک آگهی ابتکاری برای کمپانی Mini
ماشین مینی ماینر کوچک که حتی با تله کابین نیز قابل حمل می باشد .
آگهی تبلیغاتی مرکز آموزش یوگا
طرح این آگهی در سال 2005 از چند جشنواره برنده ی جوایزی شده است. استفاده از طراحی ساده و قرار دادن آدرس ایمیل مرکز در روی یک نی دلیل زیبایی و منحصر به فرد بودن این آگهی است.
مطالبی از وبلاگ دوستم آقای حسن بنانج
وبلاگ ایشان مطالب زیبا و جذاب و جدیدی از مباحث تبلیغات و بازاریابی دارد که مفید و آموزنده می باشد
تبليغات مناسبتي+ خلاقيت
بسياري معتقد هستند كه يك كار تبليغاتي قوي سريع ترين راه براي انتقال پيام است. حالا اگر آثار تبليغاتي به نوعي با مناسبت هايي كه براي مخاطبين اهميت داشته و خاطره انگيز هستند پيوند بخورند، مسلما اثربخشي بيشتري خواهند داشت.
ما در كشور مناسبت خيزي زندگي مي كنيم. البته تيزرها يا ساير تبليغات مناسبتي در ايران معمولا با تبريكي خشك و خالي يا نهايتا نويد فروشي ويژه همراه هستند كه به هيچ وجه جذابيت ندارند. در واقع اين آثار فاقد عنصر خلاقيت هستند و گاهي چنان اجراي بدي پيدا مي كنند كه به ضد تبليغ تبديل مي شوند. علت چيست؟ فرهنگ به كارگيري از خلاقيت براي اثربخشي بهتر، در آثار تبليغاتي ايران تازه در حال فراگير شدن است. با این حال اين فرهنگ در مناسبت ها به كلي فراموش و فقط ديده شدن صرف اثربخش تلقي مي شود.
برخي از موسسات و شركت هاي خارجي تلاش كرده اند كه عيد كريسمس را با مشتريان و مخاطبان خود جشن بگيرند. بنابراين از عنصر خلاقيت كمك گرفته شده تا حافظه مخاطبين در مورد مفاهيم، نشانه ها، رمزها، رنگ ها و ... كريسمس تحريك شوند و اين آثار را به يادماندي كنند. نمونه هايي از اين تلاش ها را اينجا و اينجا بينيد.
يه مك بگير!
مجله Adweek كه يكي از معتبرترين نشريات دنياي تبليغات است، بيشتر جايزه هاي خود در معرفي "بهترين هاي دهه 2000" را به برند Apple اختصاص داد. مجله مذكور علاوه بر اين كه جايزه بهترين كمپين و برند را به Apple اهدا كرد، عنوان بهترين محصول و بهترين تبليغات شهري را نيز شايسته iPod از محصولات اين برند دانست.
شايد براي كساني كه يكي از بينندگان پر و پا قرص سري تيزرهاي "يه مك بگير! "(Get a Mac) بوده اند، كسب جايزه بهترين كمپين دهه توسط Apple خيلي تعجب برانگيز نباشد. اين تيزرها هميشه دو شخصيت مرد را در زمينه اي كاملا سفيد و طراحي ساده نشان مي دهند كه اولي "مك" و دومي خود را "پي سي" معرفي مي كند. مك لباسي غيررسمي با اخلاقي كاملا انعطاف پذير و شوخ طبعانه دارد و پي سي نيز با رفتاري مغرورانه و كت و شلوار و كراوات شخصيتي خشك را تداعي مي كند.
داستان تيزرها از سال 2006 به گونه اي طراحي مي شوند كه هميشه توانايي مك را از پي سي بيشتر نشان دهند. در تيزرهاي اخير اين كمپين ارتباط پي سي با سيستم هاي عامل مايكروسافت بيشتر از تيزرهاي قبلي احساس مي شوند و حس همذات پنداري با مك را بيش از پيش تقويت مي كنند. اين تيزرها علاوه بر آمريكا در كشورهاي ديگري نظير كانادا، استراليا، نيوزلند، انگليس و ژاپن پخش شدند و براي ارتباط بهتر با مخاطبين، بازيگران محبوب اين كشورها به جاي مك و پي سي اصلي در تيزرهاي ظاهر شده اند.
تيزرهاي يك مك بگير، نمونه اي بارز از شخصيت سازي (Personification) در تبليغات يا برندينگ مي شوند. شركت سازنده اين تيزرها براي اين منظور راه را ميانبر رفته و براي خلق مفاهيم و نشانه هايي كه به يك شخصيت خاص و در نهايت برندي معتبر اشاره دارند، مستقيما از شخصيت هاي انساني استفاده كرده است تا مخاطبين شخصيت مورد نظر طراح تبليغات را بهتر تداعي كرده و با آن ارتباط برقرار كنند. مك شبيه استيو جاب، خالق Apple است و پي سي نيز شبيه بيل گيتيس، صاحب مايكروسافت. به اين ترتيب هم به رقابت ميان اين دو قول دنياي رايانه اشاره شده و هم شخصيت ها جنبه ملموس تري به خود گرفته اند.
فروش در ارتفاع ...هزار پايي
يكي از دوستان كه هر روز با متروي تهران كرج مسافرت مي كند، به نكته جالبي در مورد فروشندگان دوره گرد در قطارهای این مترو اشاره كرد. به گفته ایشان دوره گردهای مذبور تقريبا همه نوع وسايل مورد نياز مسافرين را می فروشند. دوره گردهای خانم هم هستند که با سر و وضعی آراسته در واگن هاي مخصوص خانم ها كالاهايشان را عرضه مي كنند. اين نكته آخري من را ياد فروشندگان دوره گرد سر چهارراه ها مي ا ندازد. حتما توجه كرده ايد كه آنها معمولا سروكله زدن با رانندگان خانم و يا خودروهايي كه خانم ها در آنها حضور دارند را به رانندگان مرد که احتمالا برخورد مناسبی با آنها ندارند، ترجيح مي دهند. به همين دليل دوره گردهاي متروي تهران كرج را مي توان در واگن هاي مخصوص خانم ها مشاهده كرد.
شايد مزاحمت مسافران و تبعات آن براي مسئولان مترو هزينه غيرقابل جبرانی باشد. اما جالب است بدانيد كه اين روش فروش در بسياري از كشورهاي پيشرفته پياده مي شود (البته از راه درستش) و حتي مسئولان حمل و نقل عمومي نسبت به توسعه آن گرايش بيشتري پیدا کرده اند.
اسم این نوع فروش را گذاشته اند فروش عرشه اي ( Onboard Sales). در فروش عرشه اي انتخاب كالاي قابل عرضه بسيار مهم است و در صورت اشتباه ممكن است نتیجه ای معکوسی عایدمان شود.
خطوط هوايي آمريكا و خطوط هوايي ايرلند اين نوع فروش را در پروازهايشان آغاز كرده اند. اخيرا والت ديزني هم به فكر افتاده بليط برخي از پارك هاي تفريحي خود را به اين صورت عرضه كند.
يكي از اصلي ترين مزاياي اين نوع فروش اثربخشي آن در كسب سود و همچنين جاانداختن برند است. مسافران معمولا در زمان پرواز با هواپيما حال خوشي دارند و ترغيب هاي يك فروشنده خوش چهره يا خوش تيپ را بهتر مي پذيرند. مسافران بدخلق هم در اين مواقع خوش خلق هستند، چون چاره ديگري ندارند.
نتيجه گيري اخلاقي: يكي از كم هزينه ترين و كاربردي ترين روش هاي اشتغال زايي، به كارگيري بهينه از فرصت هاي شغلي موجود در وسايل حمل و نقل عمومي به جاي ايجاد مشاغل جديد است. بدون شک توسعه فروش عرشه اي (دوره گردي قديم از راه درست جدیدش) یکی از این فرصت ها است.
سفيد كننده ها
حتما قبلا شنيده ايد كه چسباندن پوستر روي پوستر تبليغاتي ديگري كاري غيرقانوني است و در برخي از كشورها اين اقدام پيگرد قانوني هم دارد. در بسياري از كشورها از جمله كشور ما اين اتفاق بيشتر در زمان تبليغات انتخاباتي مي افتد. معمولا قبل از شروع فعاليت هاي تبليغاتي نامزدها شاهد انواع و اقسام هشدارها از سوي مراجع و يا خط نشان كشيدن ها توسط نامزدهاي انتخاباتي عليه يكديگر در اين مورد هستيم.
حالا يك گروه ضد تبليغ به نام "كمپين تبليغات عمومي" از اين روش براي مبارزه با تبليغات تجاري و بازرگاني روي بيلبوردها (البته بيلبوردهاي در دسترس) استفاده كرده است. تفاوت كار اين گروه اين است كه معمولا از طرح روي پوستر بيلبوردهاي تبليغاتي به گونه اي هنرمندانه عليه خودشان استفاده مي شود و اين پوسترها طوري پاره شده يا تغيير شكل مي يابند كه براي رهگذرها جذابيت بصيري داشته باشند و توجه آنان را به سوي خود جلب كنند. البته اين بلا معمولا سر شركت هايي مي آيد كه براي پوسترهاي تبليغاتي خود از شوراي شهر و يا شهرداري اجازه قانوني ندارند. بنابراين نمي توانند اعضاي اين گروه را به صورت قانوني مورد پيگرد قرار دهند. برخي از روزنامه نگاران به اعضاي اين گروه لقب سفيد كننده (Whitewasher) را داده اند. حالا داشته باشيد بيلبوردهايي را كه هر روز چند بار سفيد مي شوند و دوباره سیاه.
اين هم وبلاگ این گروه كه ديدنش خالي از لطف نيست. چندتا از كارهاي گروه مذکور را هم مي توايند اينجا مشاهده كنيد.
راستي قبلا هم پست مرتبطی را در مورد گروه نقطه سفيد (تقطه سفيدي كه در زمان خاموش كردن تلويزيون هاي قديمي روي صفحه آن ظاهر مي شد) و شبکه تلویزیون خاموش و سایرین گذاشتم که می توانید اینجا بخوانيد.
حاشيه: آيا اين مطلب معنايش اين است كه بنده ذاتا مخالف تبليغات تجاري هستم؟ معلوم است كه جواب به اين سوال اصلا براي شما اهميت ندارد. چون در اين مورد به خصوص متن از حاشيه مهمتر است.
تبلیغات يخي
يك هزار مجسمه هاي يخي روي پله هاي سالن بزرگ موسيقي برلين. اين بخشي از كمپيني است كه توسط صندوق جهاني حيات وحش سازمان ملل (WWF) در برخي از كشورهاي جهان در حال اجرا است.
اين روش جلب توجه و تاثيرگذاري توسط آدمك هاي كوچك، قبلا هم توسط برخي از شركت هاي تبليغاتي آزموده شده است. اما تفاوت در اين است كه اين آدمك ها فقط دو ساعت براي تاثيرگذاري فرصت دارند.
بنابراين بايد به گونه استفاده شوند كه بيشترين اثربخشي را داشته باشند. انتخاب سالن موسيقي برلين شايد توانسته تا حدي WWF را به اين هدف نايل آورد.
سرگرمي برندي
دو دهه پيش اين هراس وجود داشت كه با گسترش ويدئوها، تيزرهاي تلويزيوني طرفداران كمتري پيدا كنند. امروز ديگري اين هراس وجود ندارد، زيرا به واقعيتي انكارناپذير تبديل شده است.
گسترش و تعدد رسانه هاي مختلف متخصصان علم برندينگ را وسواسي و براي صرف هزينه هاي تبليغاتي ناخن خشك كرده است. كار برندينگ كمي متفاوت از كار تبليغات است. در تبليغات شايد گاهي فروش و جلب توجه مخاطبين هدف اصلي باشد، اما در برندينگ بايد مراقب تصويري كه از خدمت و كالا رفته رفته در ذهن شكل مي گيرد نيز حساس بود. به همين جهت متخصصان برندينگ حالا ديگر با تنوع رسانه ها سراغ آنهايي مي روند كه بتوانند بهتر آنان را به اين هدف نايل كنند. اين مهم روش هاي جديدي را در اين حوزه به وجود آورده است. يكي از اين روش ها "سرگرمي برندي" ( Branded Entertainment ) است.
هدف اصلي در يك برنامه سرگرمي برندي اين است كه به برند اين فرصت را بدهيم كه به گونه اي مبتكرانه تصوير خود را در ذهن مخاطب هدفش شكل دهد. اين مهم از طريق ايجاد روابطي مثبت ميان برند و برنامه مذكور امكان پذير خواهد بود. شايد مثال زير به درك اين مفهوم كمك بيشتري كند.
تصور كنيد كه در خانه به اينترنت دسترسي داريد، اما ممكن است به كافي نت برويد و از اينترنت استفاده كنيد. در واقع روش دوم استفاده از اينترنت يك نوع سرگرمي برندي است. مردم به كافه نمي روند كه فقط 2 ساعت بنشينند و چايي بنوشند. آنها به اين مكان مي روند تا از موسيقي لذت ببرند، با مردم حرف بزنند و با اين روش بر لذت نوشيدن چايشان بيفزايند. به همين دليل است كه گفته مي شود سرگرمي برندي روشي س ك س ي براي ارتباط با مشتري است.
سرگرمي برندي در واقع نوعي سرگرمي است كه به خوبي با صفات برند چفت شده است و انعكاسي از شخصيت برندي مورد نظر تبليغاتچي يا برندساز است. انيميشن هايي كه براي اسپري هاي AXE ساخته شد، نمونه اي بارز از سرگرمي برندي است. اين انيمشن ها در قسمت هاي 30 دقيقه اي از شبكه فاكس در آرژانتين به نمايش درآمد و طرفداران زيادي پيدا كرد. برخي از برند ها نيز بازي هاي كامپيوتري را براي ارتقاي تصوير خود برگزيده اند. بازي هاي كامپيوتري هم مخصوصا حالا كه مشتريانش فقط نوجوانان و كودكان نيستند، به يكي از رسانه هاي اولويت دار برندسازان در اين زمينه تبديل شده است.
پايان نيلسون
احتمالا شركت تحقيقات رسانه "نيلسون" معرف حضورتان هست. اين شركت يكه تازترين شركت تحقيقات رسانه در دنيا است، به گونه اي كه بسياري از شبكه هاي تلويزيوني و آژانس هاي تبليغاتي ناگزير هستند براي ارائه برنامه هاي "اثربخش" از اطلاعاتي كه نيلسون در اختيارشان قرار مي دهد، استفاه كنند. اما چندي است كه چند شركت رسانه اي دور هم جمع شده اند تا نقشه اي براي در هم پيچيدن طومار نيلسون بچينند و با دست و پا كردن يك رقيب گردن كلف به نيم قرن بلامنازعي آن در دنياي تحقيقات رسانه خاتمه بخشند.
بهانه هم اين است كه كفتگير نيلسون به ته ديگ خورده و بيشتر اطلاعاتش سوراخ هستند و با بحران اقتصادي موجود هيچ مطابقتي ندارند. برخي از اعضاي اين كنسرسيوم عبارتند از دو شبكه معتبر كابلي، سه شركت تجاري و دو آژانس هولدينگ بزرگ تبليغاتي GroupM و Publicis Groupe.
اخيرا نيلسون سوتي هايي داده كه باعث شده است اعضاي اين كنسرسيوم در عزم خود راسخ تر شوند. هر چند كه اين سوتي ها خيلي قابل ذكر نيستند، اما خيلي ها كه اين كاره اند مي دانند يك سوتي كوچك در اين زمينه مي تواند به قيمت بربادرفتن هزينه اي هنگفت و چه بسا اعتباري چندين ساله براي يك شركت معتبر يا رسانه اي پربيننده تمام شود.
صرف نظر از حاشيه ها و تئوري هاي توطئه مختلف در مورد کنسرسیوم مذکور، اين خبر يك پيام مشخص دارد؛ اين كه در دنياي امروز كار رسانه اي به حدي تخصصي، تشنه آمار و تحليل شده است كه متوليان و متخصصان آن بدون تكيه بر اطلاعات موثق در اتاق هاي فكر و استوديوهاي برنامه سازيشان حتي حاضر نيستند آب بخورند.
رسانه هاي مدرن و سهم ما
موسسه "ورونيس ساهلر استیونسون"، يك موسسه تحقيقاتي است كه هر ساله آماري جهاني را در مورد حوزه هايي نظير رسانه، اطلاعات و آموزش منتشر مي كند. بيست و سومين شماره از اين گزارش اخيرا منتشر شد.
بر اساس اين گزارش كل هزينه هاي ارتباطاتي شامل تبليغات و هزينه هاي مربوط به مشتريان يا كسب و كارها در سال 2008 با 3/2 درصد افزايش به رقم 6/882 ميليارد دلار رسيد.
تبليغات يك كاهش 9/2 درصدي را در اين هزينه ها داشته و رقم 210 ميليارد دلار را ثبت كرده است. اما انتظار مي رود كه روند كاهش در سال 2009 هم ادامه داشته و از سال آينده كم كم جان دوباره بگيرد.
با وجود اخبار ناخوشايند اين چنيني براي صنعت رسانه در دنيا، پیش بینی شده است كه اين صنعت از نظر رشد طي 5 سال آينده در جهان، پس از صنايع معدن و ساخت و ساز، جايگاه سوم را از آن خود كند.
اما نکته مهم تر در يافته هاي اين گزارش آن است كه رشد آينده درآمدهاي بخش رسانه، توسط حوزه هاي مدرن و نه سنتي، كسب خواهد شد. حوزه هايي نظير روابط عمومي، بازاريابي دهان به دهان، سرگرمي هاي برندي ( اسپانسري ) و رسانه هايي نظير تلويزيون هاي كابلي، اينترنت و تلفن همراه.
موسسه ورونيس ساهلر در گزارش خود آورده است كه مردم ديگر زمان كمتري را براي رسانه هايي نظر شبكه هاي تلويزيوني و راديويي سراسري، نشريات و رسانه هايي نظير بيلبورد شهري و حمل و نقل عمومي صرف مي كنند و برخي مي گويند كه حتي پس از احياي اقتصاد جهاني اين رسانه ها هرگز شاهد تكرار دوران اوج خود نخواهند بود.
به هر حال در جهان امروز تعداد رسانه ها و كيفيت مطالب و برنامه هايشان براي جذب مخاطب بيشتر با چنان رشدي مواجه است كه ديگر مباحثي مانند "تعداد مخاطبين بالقوه يا تخميني"، محلي از اعراب ندارند. اين يعني حق انتخاب براي مخاطب نه استيلاي رسانه اي كه هر چه بخواهد مي تواند به خورد مخاطبينش بدهد.
ما چقدر به رسانه ها و حوزه هاي مدرن در بحث تبليغات و امور رسانه توجه داريم؟ آيا توجه كم به اين حوزه ها فقط به معناي كاهش اثربخشي پيام ها و كمپين ها است، يا مي تواند به قيمت محروم شدن ما از درآمد ميلياردي سومين صنعت در حال رشد دنيا هم تمام شود؟
اتومبیل کم مصرف هوندا
هر کودکی به خانواده نیاز دارد.
- یونیسف
این چیزهایی که من نمی دونم چیه ولی عکسش رو اون پایین کشیده(!)
اتومبیل شما را خواستنی تر می کند.
بدون شرح!
دوربین المپیوس، دارای لرزه گیر
زندگی ادامه خواهد یافت. با احتیاط رانندگی کنید.
فروش دی وی دی فیلم های کلاسیک در اسباب بازی فروشی TOYS R US
اما مسئله مهمتری که وجود دارد نوع تبلیغ است که در عین جالب بودن ، قدرت کافی برای جذب مخاطب را داشته و بتواند تاثیر لازم را به فرد انتقال دهد.
تونیو نیز در اینجا در نظر دارد با نشان دادن خلاقانه ترین و خنده دار ترین طرح های تبلیغاتی بتواند درک درستی از این مفهوم را به شما نشان دهد.
تبلیغ هدفون
انجمن بلژیکی برای افراد چاق : تشویق کودکان برای ورزش بیشتر
تمیز کننده : جادوگر
تبلیغ کلاه مخصوص دوچرخه سواران
آکادمی دفاع شخصی : سالمندان کشنده
تبلیغ پپسی
فدراسیون ورزشی المپیک آلمان
تبلیغ ظروف خورش پزی : جکوزی
تبلیغ باطری های قابل شارژ : پلنگ زنده شده
تبلیغ دهان شو : دعا
تبلیغ سس تند
تبلیغ قرض های ویتامینه : کودکان را قویتر ساخت
تبلیغ تجاری : پول پارو کردن
تبلیغ بتن آرمه : کاراته
تبلیغ دستگاه خورد کننده کاغذ
این آگهی می گه نابود کردن اسناد محرمانه خود را به ما بسپارید چون راه های معمول قابل اطمینان نیستند.
عکس اول نشان دهنده ارتباط بوش با بن لادن هست و عکس دوم بیانگر این هست که امریکایی ها
بر خلاف ادعاهاشون هرگز نتونستن به کره ماه سفر کنند و تمام فیلم هایی که درباره
سفر به ماه پخش کردن، در واقع توی استودیوهای تلویزیونی فیلمبرداری شده!
ضرر سیگار برای شش های انسان
تبلیغ دوربین امنیتی: از واقعیت آگاه شوید
تبلیغ موسسه اهدای عضو: در هر حال اعضای بدن شما به یکی از این دو محل منتقل خواهد شد. انتخاب با شماست.
بدون شرح
تبلیغ قرص خواب آور
تبلیغ دوربین المپیوس با سریعترین فوکوس زوم اتوماتیک در دنیا.
به جای Cheese (پنیر) نوشته بگو Ch.
این تبلیغ نشان دهنده سرعت بالای دوربین هست. هنوز Ch رو نگفتی عکس رو می اندازه!
تبلیغ موسسه لاغری
مطالب مشابه :
فورد لینکلن مرکوری آقای سماواتی
اولین وبلاگ تخصصی ماشینهای کلاسیک و قدیمی در شهر همدان باشگاه فولکس واگن کلاسیک ایران.
شرکت برکلین امریکا
دانستنیها ی تاریخ وجغرافیایی ایران کرد که ماشین مینیماینر در تلاشهای گذشته
تصاویر ماندگار
"جان ایوانز" بریتانیایی با نگهداشتن یک مینی ماینر به مدت 33 فروشی در سینمای ایران.
تصاویـر برگزیـده سال 91 از سراسر جـهان
"جان ایوانز" بریتانیایی با نگهداشتن یک مینی ماینر در دریای مازندران (ایران) فروشی در
تصاویر برگزیده سال 91 (شماره2)
"جان ایوانز" بریتانیایی با نگهداشتن یک مینی ماینر (ایران) شنا در یک اسباب بازی فروشی در
مسابقه خیریه به نفع محک
سیاوش طهمورث و میلاد کی مرام در برنامه زنده رود
تصاویـر برگزیـده سال 91 از سراسر جـهان
"جان ایوانز" بریتانیایی با نگهداشتن یک مینی ماینر (ایران) شنا در یک اسباب بازی فروشی در
تصاویـر برگزیـده سال 91 از سراسر جـهان (قسمت دوم)
"جان ایوانز" بریتانیایی با نگهداشتن یک مینی ماینر به مدت 33 فروشی در در ایران
بازاریابی در فرهنگ سازی و اصلاح الگوها
ماشین مینی ماینر کوچک که در اسباب بازی فروشی تجاری در ایران با هدف رشد
برچسب :
مینی ماینر فروشی در ایران