رتبهبندی شرکت های بیمه
براساس 30 شاخص مالی
شرکتهای بیمه اواخر شهریورماه رتبهبندی ميشوند
عكس: نگار متيننيا
لیلا اکبرپور- ريیس کل بیمه مرکزی ایران از رتبه بندی شرکتهای بیمهای خبر داد و گفت: اطلاعات شرکتها بر اساس 30 شاخص مالي رتبه بندی ارائه و رتبه هریک از شرکتهای بیمه براساس شاخصهای یاد شده، اواخر شهریورماه امسال اعلام خواهد شد.
دکترجواد فرشباف ماهریان از استقرار 5 طرح الکترونیکی در صنعت بیمه تا پایان امسال خبرداد و گفت: بر این اساس مرکز میانی صدور الکترونیک در صنعت بیمه نیز ایجاد ميشود.
ريیس کل بیمه مرکزی از افزایش ضریب نفوذ بیمه کشور به 4/1 درصد، برنامه رتبهبندی شرکتهای بیمه و وجود بیش از 10 تقاضا برای تاسیس شرکتهای بیمه خصوصی خبرداد و سرانه حق بیمه در کشو را 5/63 دلار اعلام کرد.
جواد فرشباف ماهریان از افزایش نیم درصدی ضریب نفوذ بیمه کشور و رسیدن آن به 4/1 درصد در سال 88 و 5 ماه ابتدای امسال خبرداد و گفت: این اتفاق در شرایط تحریم رخ داده است، در عین حال ایران از نظر شاخص ضریب نفوذ بیمه هفتاد و ششمین کشور دنیا است.
وی با اشاره به اینکه نسبت حق بیمه تولیدی بازار بیمه به جمعیت کشور در سال گذشته حدود 5/63 دلار معادل 631 هزار ریال بوده است، عنوان کرد: بر این اساس شاخص مذکور نسبت به سال گذشته با 59 دلار یا 557 هزار ریال در حدود 5/7 درصد برپایه دلار افزایش یافته است. میزان حق بیمه سرانه در کشور در سالهای اخیر روندی صعودی داشته است.
وی جایگاه کشور از نظر شاخص حق بیمه سرانه را هفتاد و ششمین کشور در دنیا عنوان کرد و افزود: سرانه حق بیمه در کشورهای منطقه خاورمیانه 122 دلار و کشورهای منا نیز نزدیک به دو هزار و 900 دلار است.
ريیس شورای عالی بیمه در خصوص جایگاه جهانی صنعت بیمه کشور در سال گذشته گفت: میزان تولید حق بیمههای بازار بیمه کشور از 3/4 میلیارد دلار در سال 87 به 7/4 میلیارد دلار در سال گذشته افزایش یافته که نشان دهنده افزایش 8/8 درصدی بر مبنای دلار است.
وی از افزایش دو برابری حق بیمه تولیدی در صنعت بیمه کشور نسبت به پنج سال گذشته خبر داد و تصريح کرد: براساس آمارهای سال گذشته صنعت بیمه کشور حدود 12/0 درصد از بازار بیمه جهان سهم داشته و در جایگاه چهل و ششم ایستاده است.
فرشباف ماهریان اظهار داشت: حق بیمه تولیدی شرکتهای بیمه مستقیم در سال 88 و پنج ماه ابتدای سال جاری حدود 5/46 هزار میلیارد ریال است که در مقایسه با سال قبل 5/14 درصد رشد نشان ميدهد.
وی خاطرنشان کرد: به لحاظ نقش شرکتهای بیمه در تولید حق بیمههای بازار سهم و وزن اصلی همچنان بر دوش شرکتهای ایران و آسیا است که در مجموع حدود 58 درصد از حق بیمه بازار را تولید کرده اند و سهم بیمه ایران در این شاخص 9/45 درصد است.
فرشباف ماهریان تصریح کرد: در سال گذشته با واگذاری دو شرکت بیمه دولتی البرز و آسیا به بخش خصوصی شاهد فعالیت دو شرکت بیمه دولتی ایران و دانا و 14 شرکت بیمه غیردولتی بودیم، بر همین اساس سهم بخش غیردولتی از بازار بیمه مستقیم از 25 درصد در سال 87 به حدود 48 درصد در سال 88 رسیده است.
وی اصلاح آيیننامهها، اصلاح نظام تعرفهای، تدوین مقررات و تدوین آيیننامههای درمان را از نتایج جلسات برگزار شده توسط شورایعالی بیمه ذکر کرد و افزود: بیمه مرکزی در بخش نظارتی نیز نظارتهای فنی، مالی و نظارت بر دفاتر خدمات بیمهای را به صورت فعال بر موسسات بیمهای دنبال ميکند. قرار است در سه ماه چهارم سالجاری نظام نظارت مالی در صنعت بیمه کشور تحقق یابد.
وی از ارائه تقاضاهایی برای اخذ مجوز تاسیس بیش از 10 شرکت بیمه خصوصی به بیمه مرکزی خبر داد و گفت: رسیدگی به این تقاضاها مستلزم پیگیری سهامداران این شرکتها برای معرفی مسوولان فنی و توانایی آنالیز بازار موجود صنعت بیمه است. در عین حال وجود بیمههای دولتی نیز ضروری است و این شرکتها مکمل بیمههای خصوصی هستند.
ريیس شورای عالی صنعت بیمه عدم کارآیی لازم نرخهای تعرفهای و بالابودن ارقام حق بیمه در برخی از رشتهها را از دلایل آزادسازی تعرفهها و اصلاح نظام تعرفه ای عنوان کرد و با بیان اینکه ایجاد بازار رقابتی به نفع بیمهگذاران است، افزود: این امر در راستای طرح تحول صنعت بیمه ایجاد شده است.
وی با اشاره به برخی از اظهارات در خصوص نرخ شکنی شرکتهای بیمهای پس از آزاد سازی تعرفهها گفت: به نرخشکنی اعتقادی ندارم؛ زیرا در بازار رقابتی نرخی وجود ندارد.
فرشباف ماهریان با بیان اینکه ضریب خسارت در برخی از رشتهها 30 تا 35 درصد بود که با آزادسازی تعرفهها بازار انحصاری به رقابتی تبدیل شده است، اظهار داشت: تنوع محصولات بیمهای و خاص به دلیل پیچیدگی نرخهای متفاوتی را در بازار ایجاد ميکند.
وی گفت: بیمه مرکزی تنها دمپینک را در بازار پیگیری ميکند و مراقب است این امر در صنعت بیمه ایجاد نشود و در این راستا نیز 2 شرکت به بیمه مرکزی احضار شدهاند. تا زمانیکه وضعیت با ثباتی بر بازار حاکم نشود، نظارت بیمه مرکزی همچنان ادامه خواهد یافت.
وی درباره قیمت فروش سهام بیمه دانا نیز گفت: وزارت امور اقتصادی و دارایی سهامدار، سازمان خصوصیسازی قیمت گذار و بورس عرضهکننده سهام بیمه دانا بوده است، قیمت سهام را نیز خریداران تعیین کردهاند و قیمت این سهام ارتباطی به بیمه مرکزی ندارد.
ريیس شورای عالی بیمه با بیان اینکه بحث امید به آینده باعث شد تا خریداران با قیمت بالایی این سهام را خریداری کنند، اظهار امیدواری کرد که با عرضههای بعدی، ارزش سهام این شرکت به تعادل برسد.
وی از اجرای برنامه کدینگ رانندگان و وسیله نقلیه در آینده خبر داد و گفت: بر این اساس بارکد خاصی برای راننده در نظر گرفته ميشود و خودروها نیز دارای سوابق ميشوند، ضمن اینکه پرداخت تخفیفات یا افزایش آن ارتباطی فی ما بین این دو خواهد بود.
فرشباف ماهریان ادامه داد: در بحث بیمه شخص ثالث جریمه را قانون گذار تعیین کرده و تغییر و اصلاح این امر را قانونگذار باید انجام دهد. قانون شخص ثالث باید به صورت آزمایشی به مدت پنج سال اجرایی شود و تا سپری شدن این زمان نميتوان اصلاحاتی را در آن انجام داد.
ريیس کل بیمه مرکزی گفت: با توجه به اینکه تحریمها فرصت مناسبی را برای صنعت بیمه ایجاد کرده ميتوان پوششهای بیمهای اتکایی را در کشور افزایش داد. علاوه بر اینکه باید ظرفیت پوشش بیمهای را در کشور افزایش دهیم، باید ظرفیتهای بزرگتری را برای ارائه خدمات به سایر کشورها نیز ایجاد کرد و بر همین اساس راهاندازی صندوق اتکایی بینالمللی در دستور کار قرار گرفته است.
مطالب مشابه :
رتبه بندی شرکت ها:
رتبه بندی در حقیقت نوعی درجه بندی شرکت ها براساس میزان توانائی آن شرکت ها است که توسط معاونت
رتبه بندی رسانه های تبلیغاتی
تبلیغاتی، تبلیغات را به عنوان عنصری اصلی در موفقیت و ناکامی شرکت ها رتبه بندی
رتبهبندی شرکت های بیمه
رتبهبندی شرکت های اطلاعات شرکتها بر اساس 30 شاخص مالي رتبه بندی ارائه و رتبه هریک
ثبت و رتبه بندی شرکتها
مشاوره ، ثبت ورتبه بندی شرکت ها شرکت نارین ثبت شرکت ها ثبت و رتبه بندی شرکت
طرح جامع رده بندی شرکتهای بازی سازی آغاز شد
آشتیانی به شاخصهای رتبه بندی شرکت ها یا گروه های بازی سازی اشاره کرد و توضیح داد:
*- روزگار خوش بانکها
سازمان مدیریت صنعتی 17 سال است که با رتبهبندی شرکتهای اقتصادی فعال در حوزههای مختلف
برچسب :
رتبه بندی شرکت ها