اطلاع رسانی املاک آریا

گزارش از وضعيت مسكن در شهرهاي مختلف كشور
 
از مراكز استان‌ها و شهرهاي كشور خبر مي‌رسد، طرح مسكن مهر و سياست‌هاي جديد دولت در بخش مسكن، دست كم باعث ركود خريد و فروش و ثابت شدن قيمت‌ها شده و زمينه خانه‌دار شدن كارمندان و اقشار كم درآمد فراهم گرديده است.

 از مراكز استان‌ها و شهرهاي كشور خبر مي‌رسد، طرح مسكن مهر و سياست‌هاي جديد دولت در بخش مسكن، دست كم باعث ركود خريد و فروش و ثابت شدن قيمت‌ها شده و زمينه خانه‌دار شدن كارمندان و اقشار كم درآمد فراهم گرديده است.

 طرح مسكن 99 ساله، باعث كاهش قيمت زمين و مسكن در لرستان شده است

با اجرايي شدن طرح مسكن 99 ساله در لرستان، قيمت زمين و مسكن و مصالح ساختمان در اين استان كاهش چشم‌گيري داشته است. بسياري از مردم اين استان كه تا چندي قبل قادر به تامين مسكن براي خود و خانواده نبودند، با ثبت‌نام در طرح‌هاي مسكن دولت در لرستان، به اميد فردايي بهتر در تلاش هستند.

يك شهروند خرم‌آبادي به خبرنگار ايرنا گفت: با اجرايي شدن طرح مسكن 99 ساله در لرستان، زمينه خانه‌دار شدن كارمندان و اقشار كم درآمد فراهم شده و اين قشر در آينده خانه‌دار خواهند شد.

سكينه خسروي افزود: با حقوق و مزاياي پايين كارمندان، نمي‌توان مسكن مناسب تامين كرد، اما با اجراي طرح مسكن در لرستان، همه اقشار مردم مي‌توانند صاحب خانه شوند.

وي گفت: صاحبان مسكن در برخي نقاط با قيمت‌هاي گزاف، مسكن را در اختيار مستاجر قرار مي‌دهند و مستاجران نيز براي اجاره بها با مشكلات زيادي روبه‌رو هستند.

وي اظهارداشت: با اجرايي شدن طرح مسكن مهر در لرستان، تعداد خانوارهاي مستاجر كمتر مي‌شود.

يك مسكن‌ساز لرستاني نيز گفت: مردم براي تهيه مسكن مشكلات زيادي را متحمل شده‌اند، اما با ساخت واحدهاي اجاره به شرط تمليك، آنان مي‌توانند در آينده صاحب خانه شوند.

علي فيروزي افزود: مسكن‌سازان در استان مي‌توانند با انعقاد قرارداد به ساخت مسكن مشغول شوند و در اين ميان مي‌توان اشتغال نيز ايجاد كرد. وي گفت: برخي از سرمايه‌گذاران با ساخت مسكن و انبوه‌سازي سعي در دريافت سود بيشتر داشتند كه ساخت مسكن 99 ساله، جلوي اقدام اين افراد را گرفته است.

وي اظهارداشت: در ماه‌هاي اخير قيمت مسكن، زمين مسكوني و مصالح در استان به صورت نوساني در حال كاهش است. كارشناسان بخش مسكن، عوامل زيادي را از علل افزايش و كاهش قيمت زمين و مسكن عنوان كرده‌اند.

بر اساس آمار قيمت زمين و مسكن در ماه‌هاي آبان و آذر و دي سال 86 به سرعت افزايش يافته كه اين امر موجب هجوم عده خاصي از خريداران براي خريد مسكن شده است.

اين افراد با خريد زمين و مسكن در شهرهاي مختلف لرستان، در انتظار گران‌تر شدن زمين و مسكن بودند.

پس از گذشت چندماه و با شروع برنامه‌هاي دولت براي ساخت مسكن در كشور اين نوسانات قيمت با ركود مواجه شد.

شهردار خرم‌آباد نيز وضعيت فعلي قيمت زمين و مسكن را در حالت سكون دانست و گفت: در چند ماه گذشته قيمت زمين و مسكن در خرم‌آباد حالت ركود و نزولي داشته است.

محمد خدامي، هدايت نقدينگي به سمت بحث‌هاي خارج از مسكن را باعث ركود خريد و فروش و ثابت شدن قيمت‌ها دانست. وي اظهارداشت: طرح‌هاي هيات دولت براي ساخت و ساز مسكن در ركود قيمت مسكن و افت قيمت‌ها بي‌تاثير نبوده و با آغاز به كار طرح‌هاي مسكن 99 ساله در استان‌ها، قيمت زمين و مسكن كاهش مي‌يابد.

وي گفت: با سكونت بسياري از متقاضيان مسكن در لرستان، قيمت مسكن و زمين مسكوني از نيمه دوم بهمن ماه 86 در ركود قيمت بسر برده و از اسفند سال 86 به بعد قيمت مسكن و زمين مسكوني 10 درصد كاهش يافته است.

مدير كل تعاون استان لرستان نيز به مراجعه مردم براي ثبت‌نام در طرح مسكن 99 ساله اشاره كرد و گفت: 105 هزار و 654 نفر در استان در طرح مسكن مهر اقشار كم درآمد ثبت‌نام كرده‌اند.

عبدالمجيد بامري افزود: پرونده متقاضيان پس از تكميل فرم اينترنتي، مورد بررسي و پالايش قرار گرفت.

وي اظهارداشت: پس از بررسي‌هاي نهايي، تعداد 64 هزار و 600 نفر در استان مشمول دريافت زمين هستند.

مدير كل تعاون لرستان با بيان اينكه، پيگيري‌هاي لازم براي دريافت زمين تعاوني‌هاي مسكن مهر در استان ادامه دارد، يادآور شد: از سوي مسكن و شهرسازي زمين اجراي طرح در شهرستان‌هاي ازنا، اليگودرز، دلفان، پلدختر، بروجرد و كوهدشت واگذار شده است.

مدير كل مسكن و شهرسازي لرستان نيز سياست‌هاي جديد دولت در بخش مسكن را از عوامل كاهش قيمت مسكن در استان دانست. احمد غلامي به طرح مسكن 99 ساله اشاره كرد و افزود: با اجرايي شدن مقدمات طرح مسكن 99 ساله در كشور، قيمت مسكن كاهش يافته و فعال شدن تعاوني‌هاي مسكن در كشور مي‌تواند در تعيين قيمت مسكن نقش موثري داشته باشد.

وي به قيمت مسكن و زمين مسكوني در خرم‌آباد اشاره كرد و گفت: بر اساس آخرين برآوردها، قيمت فعلي هر مترمربع زمين مسكوني بين يك ميليون و 300 هزار ريال تا يك ميليون و 500 هزار ريال بوده و هر مترمربع آپارتمان بين پنج ميليون ريال تا پنج ميليون و 500 هزار ريال مي‌باشد.

وي اظهارداشت: هر مترمربع زمين مسكوني مرغوب در خرم آباد 9 تا 10 ميليون ريال بوده و هر متر مربع آپارتمان نيز بين هشت ميليون و 500 هزار تا 9 ميليون ريال مي‌باشد.

غلامي افزود: در صورت واگذاري زمين به تعاوني‌هاي مسكن مهر در لرستان، قيمت زمين و مسكن در استان كاهش مي‌يابد و با شروع ساخت‌وساز اين واحدها، قيمت مسكن متناسب با پيشرفت كار فيزيكي از كاهش چشم‌گيري برخوردار مي‌شود.

مدير كل مسكن و شهرسازي لرستان گفت: دولت نهم با هدف تامين مسكن اقشار كم درآمد و آسيب‌پذير جامعه طرح مسكن مهر را ارايه داده كه با ارايه اين طرح قيمت مسكن تا حدودي كنترل شده است.

 بازار زمين در كاشان راكد است

برخلاف چند ماه پيش، تب خريد و فروش زمين در كاشان هم‌اكنون فروكش كرده و به گفته جمعي از كارشناسان و دست‌اندركاران ساخت و ساز و مسكن، بازار زمين در اين شهر راكد شده است. 

درست چندماه پيش قيمت زمين در كاشان رشد سريع و زيادي پيدا كرد و معامله‌گران زمين سود خوبي به جيب زدند.

با اين حال، مدتي است كه ديگر از آن شور و اشتياق خريد و فروش زمين در اين شهر خبري نيست به گونه‌اي كه هم‌اكنون اكثر مردم تمايلي به خريد و فروش ندارند.

يكي از بنگاه‌داران كاشان، دليل ركود بازار زمين در اين شهر را اظهارات اخير مسوولان عنوان كرد و گفت: قطع تسهيلات بانكي براي خريد مسكن نيز يكي از دلايل ركود مسكن در اين شهر است.

"سعيد احمديان" در گفت‌و‌گو با ايرنا اظهار داشت: در بازار گرم چندماه پيش بسياري از افراد نقدينگي خود را به سمت خريد زمين و مسكن سوق دادند، اما با اين وضعيت، بازار خريد و فروش ملك و مسكن راكد است.

وي ابراز اميدواري كرد: با اقدام اخير دولت قيمت زمين پايين بيايد، تا بازار خريد و فروش رونق پيدا كند و گرنه كار همه بنگاه‌هاي معاملات ملك و مسكن نيز كساد مي‌شود.

بنگاه‌دار كاشاني ديگري نيز اظهار داشت: در ايام عيد، قيمت زمين در اين شهر بشدت ترقي كرد، اما اكنون 2 يا 3 درصد كاهش يافته و ثابت مانده است.

وي افزود: مردم توان خريد زمين و مسكن را ندارند و اكثرا براي اجاره و رهن به ما مراجعه مي‌كنند.

رييس سابق اداره مسكن و شهرسازي كاشان نيز در مورد وضعيت زمين در اين شهر گفت: به نظر مي‌رسد تحت تاثير اقدامات دولت در دو ماه اخير از رشد كاذب قيمت زمين جلوگيري شد و هم اكنون بازار زمين و مسكن در كاشان همچون اكثر نقاط كشور با ركود روبه روست.

"مهدي هوشمندي‌نژاد" افزود: قيمت زمين با رشد كاذب به يك سقف مشخص ريالي رسيد و اكنون حدود 4 الي 5 درصد كاهش يافته و ثابت مانده است.

وي افزود: رشد نزولي قيمت زمين مثل رشد صعودي آن سريع و زياد نبود و انتظار مي‌رفت كه حداقل به ميزان قابل توجهي كاهش يابد و سپس ثابت شود.

هوشمندي‌نژاد ، بحث تبديل كاشان به فرمانداري ويژه، متوقف شدن رشد اين شهر و در نتيجه محدودشدن زمين را از عواملي عنوان كرد كه علاوه بر موج كلي رشد قيمت زمين در كشور، باعث رشد كاذب آن در اين شهر شد.

وي همچنين به رشد بي‌رويه و بدون توجيه قيمت زمين در برخي مناطق كاشان اشاره كرد و گفت: اين مناطق كه منطقه ناجي‌آباد در راس آن قرار دارد، را مي‌توان خط مقدم رشد قيمت زمين در كاشان دانست، به طوريكه قيمت زمين در اين منطقه در مدت كوتاهي تا دو برابر افزايش يافت.

وي، دليل راكد شدن بازار زمين را اشباع نياز آن عنوان كرد و گفت: سياست دولت نيز همچون طرح‌هاي 99 ساله مسكن و عوارضي كه براي بنگاه‌هاي معاملاتي تعيين كرد، نقش مهمي در كاهش و ثابت ماندن قيمت زمين داشته است.

هوشمندي‌نژاد گفت: شهرداري و اداره مسكن و شهرسازي بايد به توسعه بافت‌هاي مركزي شهر بپردازند و با اتخاذ تدابير لازم مخروبه‌هاي داخل شهر را ساماندهي كنند تا از رشد زمين‌هاي حاشيه‌اي شهر كاشان جلوگيري شود و زمين‌هاي مركزي رشد واقعي خود را پيدا كند.

 

اظهارات جمعي از كارشناسان در خصوص ركود بازار مسكن در غرب مازندران

به اعتقاد شماري از مسوولان، كارشناسان و دست‌اندركاران مسكن در غرب مازندران، تسريع در اجرا و تداوم اقدامات و طرح‌هاي دولت در بخش مسكن و نظارت دقيق بر نحوه اجرا، به بهبود وضع مسكن در منطقه و كشور مي‌انجامد. 

آنان گفتند: اقدامات دولت نظير طرح ساخت مسكن مهر و اتخاذ تدابير براي ثبات قيمت مصالح، قطعا مشكل كمبود مسكن را بر طرف مي‌كند.

به اعتقاد اين افراد، تحقق بخشي از اقدامات دولت در سال جاري، قيمت زمين و مسكن در غرب مازندران را به شدت كاهش داده است.  به طور قطع با تحقق طرح مسكن مهر و سياست‌هاي اصولي در حال انجام توسط دولت، ميزان تقاضاها در بخش مسكن كاهش يافته و مهمتر اين كه دست گروه‌هاي مافيايي و واسطه‌هايي كه با جوسازي‌هاي كاذب و شايعات باعث گران شدن مسكن و زمين مي‌شوند، كوتاه مي‌شود.

"يزدان كرد" رييس بنياد مسكن شهرستان نوشهر گفت: در بازار مسكن بخش بزرگي از تقاضاي بازار مسكن مربوط به سرمايه‌گذاران و افرادي است كه نياز واقعي به مسكن ندارند و تنها براي سرمايه‌گذاري مسكن تهيه مي‌كنند.

وي با بيان اينكه دولت بايد با هدايت يارانه‌ها و تسهيلات به سمت توليد مسكن، زمينه افزايش توليد و استفاده از سيستم‌هاي نوين را فراهم نمايد.

يزدان كرد، يكي از عوامل گراني مسكن را افزايش قيمت مصالح دانست و گفت: اين مساله خود تحت تاثير دو عامل بيروني و دروني است كه عامل بيروني به قيمت‌هاي جهاني مربوط مي‌باشد. ولي دولت مي‌تواند با نظارت و دقت در برنامه‌ريزي عوامل دروني افزايش بهاي مصالح ساختماني را تا حدي كنترل كند.

بازرس هيئت مديره كانون مهندسين ساختمان نوشهر نيز  گفت: افزايش قيمت مصالح و نبود ثبات دستمزد استادكاران از جمله عوامل گراني مسكن در اين شهرستان است.

"علي سعادتمند" افزود: متاسفانه نرخ انواع مصالح ساختماني در اين منطقه به روز نيست و نوسان دارد.

وي اظهار داشت: همين مشكل سبب شده تا استادكاران و پيمانكاران در انعقاد قراردادها و تعيين دستمزدها ترديد داشته باشند و با اعلام ضريب بالا اين ريسك‌پذيري را تقبل نمايند.

وي تصريح كرد: در صورت كنترل و نظارت بيشتر بر نرخ‌گذاري انواع كالاهاي ساختماني و ارزان شدن مصالح تا حدودي مشكلات تامين مسكن برطرف خواهد شد.

اين كارشناس، بالا رفتن عوارض شهرداري‌ها را نيز در افزايش قيمت تمام شده مسكن بسيار موثر دانست و گفت: بايد دولت براي بيشتر نهادهاي خدمات ده كه براي درآمدزايي توليد نشده‌اند، تدابير ويژه‌اي بينديشد.

سعادتمند بكارگيري افراد متخصص و ماهر را در تغييرات قيمت مسكن بسيار موثر دانست و افزود: به عنوان مثال اگر در يك ساختمان هزار شاخه ميله گرد نياز باشد در صورتي كه استادكار خبره نباشد ممكن است اين رقم را افزايش دهد.

وي ادامه داد: هر چه هزينه توليد بالا برود در قيمت فروش نيز موثر خواهد بود.  سعادتمند بر لزوم مصرف بهينه مصالح ساختماني تاكيدكرد و يادآور شد: اين مصالح جز سرمايه ملي است و بنابراين بايد براي مصرف آن برنامه‌ريزي كرد.

وي بيان داشت: فعال شدن گروه مافيايي و واسطه‌گران در امر خريد و فروش زمين و مسكن در اين شهرستان سبب افزايش قيمت مسكن است كه بايد دست اين دلال‌ها و واسطه‌ها كه با جوسازي‌هاي كاذب و شايعات باعث گران شدن قيمت مسكن شده كوتاه شود.

"رضا كاظمي" رييس بنياد مسكن چالوس گفت: در حال حاضر معاملات مسكن راكد است و قيمت‌ها بر مبناي سال‌هاي گذشته است.

رييس بنياد مسكن چالوس گفت: براي رفع چالش‌ها و مشكلات فراروي مسكن در اين منطقه گردشگرپذير مسوولان امر بايد توجه ويژه‌اي داشته باشند.

كاظمي يكي از دغدغه‌‌هاي دولت نهم را محروم بودن قشر آسيب پذير جامعه از داشتن مسكن عنوان كرد و ادامه داد: ضروري است متوليان امر براي تحقق طرح دولت و رفع موانع اجراي عمليات طرح مسكن مهر فكر اساسي كنند.

وي محدوديت‌هاي زيست محيطي، كمبود و گراني زمين را از جمله موانع اجراي اين طرح‌ها در اين منطقه برشمرد.

رييس بنياد مسكن چالوس: اكنون سالانه هزار و 200 واحد مسكوني در اين شهرستان در قالب طرح مقاوم‌سازي روستايي در روستاها ساخته مي‌شود.

كاظمي تصريح كرد: ميزان تسهيلات تعيين شده براي ساخت اين واحدها 65 ميليون ريال است كه با توجه به گراني مصالح خيلي ناچيز است.

"محمد سنايي " بخشدار كلاردشت هم گفت: كمبود مصالح در اين منطقه سبب افزايش سرسام‌آور هزينه ساخت و ساز شده است. وي اظهار داشت: علاوه بر آن برخورد جدي نهادهاي نظارتي در عرضه و فروش انواع كالا را نيز در كاهش قيمت‌هاي مسكن بسيار موثر است.

وي افزود: متاسفانه برخوردها و نظارت‌ها جدي نيست و بايد در اين خصوص تدابير ويژه‌اي انديشيد.

"علي اماني" شهردار نوشهر نيز گفت: عوارض شهرداري‌ها همانند سال‌هاي گذشته حدود 15 درصد افزايش يافته است.  وي ادامه داد: اين افزايش با توجه به قيمت مصالح نظير ماسه، سيمان و قير زياد نيست.

وي اظهار داشت: در صورتي كه تورم مصالح ساختماني متعادل شود بخش عمده از مشكلات فرارو رفع خواهد شد.

"محمدرضا مقيمي" سرپرست اداره تعاون چالوس گفت: در صورت اجرا شدن طرح مسكن مهر در اين شهرستان، ميزان تقاضاها كاهش خواهد يافت.

وي بيان داشت: اكنون از مجموع حدود هشت هزار متقاضي ثبت‌نام كننده در طرح مسكن مهر در اين شهرستان بيش از دو هزار نفر واجد شرايط دريافت مسكن هستند.

وي اجراي طرح مسكن مهر را توسط دولت بسيار مطلوب ارزيابي كرد و گفت: فرايند اقدامات براي تشكيل تعاوني مسكن مهر در اين منطقه انجام شده است.  وي يادآور شد: اكنون قطعه زميني نيز توسط مسكن شهرسازي استان در مرزن آباد تهيه شده است.  به گفته او دور بودن اين زمين با محل سكونت فعلي متقاضيان، سبب شده تا آنان تمايل چنداني براي همكاري نداشته باشند.

مقيمي تاكيد كرد: مسوولان امر بايد براي اين منطقه گردشگري كه زمين به اندازه كافي وجود ندارد تدابير اصولي اتخاذ كنند. 

"علي رضاخاني" يك پيمانكار در امور ساخت و ساز مسكن در شهرستانهاي نوشهر و چالوس گفت: بايد فرهنگ و روحيه مشاركت در انبوه سازي در شمال كشور بيشتر شود.

وي ادامه داد: در صورت تحقق اين امر و رفع موانع، مصالح نيز به نرخ متعادل و ارزان قابل تامين است.

وي ادامه داد: شهرسازي و انبوه‌سازي مسكن بيشتر بايد توسط شهرداري‌هاي هر شهر صورت گيرد.

به گفته او شهرداري‌ها بايد بافت‌هاي فرسوده را شناسايي كنند و طرح‌هاي انبوه‌سازي و شهرسازي را جايگزين نمايند.  وي تصريح كرد: سنددار شدن املاك، افزايش تراكم و كاهش يافتن عوارض تفكيك اراضي باعث تحقق طرح‌هاي انبوه‌سازي و شهرك‌سازي در اين منطقه خواهد شد.

 بازار مسكن در استان مركزي ، فرصت‌ها و چالش‌ها

جـمعي از كارشناسان و دست اندركـاران امور اقتصادي و عمراني در استان مركزي براين باورند كه وضعيت تورمي مسكن و تامين سرپناه به عنوان ضرورت اجتناب‌ناپذير زندگي مردم بايد مهار شود. 

آنان افزودند: طـي سال‌هاي اخير بـه دلـيل گراني مصالح ساختماني، حضور افراد سودجو در بازار زمين ساخت و ساز و بـردن سـودهاي كلان موجب شده كه قدرت خريد مسكن براي مردم كمتر شود.

آنان مـعتقدند: سياست‌هاي دولت نهم در اعـطاي مسكن مـهر طي دو سال اخير موجب مهار بخشي از تورم ساخت و ساز و زمين شده اما بايـد در زمينه مصالح ساختماني نيز سياست‌هاي كارآمدي تدوين و عملياتي شود.

رييس سازمان مسكن و شهرسازي استان مركزي گفت: مباحث عملياتي مسكن مهر از سال گذشته در استان عملياتي شده و سهميه اين منطقـه 28 هـزار واحـد مسكوني است.

"علي قاسمي" افزود: زمين 24 هزار واحد مسكوني در استان مركزي در قالب مسكن مهرآماده واگذاري است و زمين مورد نياز 18 هزار واحد آن به تعاوني‌ها تحويل شده است.

وي گفت: عمليات آماده سازي 220 هكتار از اراضي مسكن مهر در استان آغاز شده كه در شهر مهاجران 50 درصد، محلات 55 درصد و ساير شهرها بين 10 تا 20 درصد پيشرفت دارد.

وي افزود: 85 درصـد از تسهيلات تخصيصي سال 86 استان نيز جذب شده كه اين تسهيلات به ميزان يكهزار و 630 ميليارد ريال در پنج سرفصل مسكن مهر، نوسازي بافت‌هاي فـرسـوده، اجراي ساخت و ساز با فناوري نوين، اقشار ويژه و اجاره داري است.

وي، پيگيري يارانه بند د تبصره 6 قانون ساخت سكونت‌گاه‌هاي غير رسمي را از ديگـر اقدامات موثر مسكن در استان عنوان كرد و گفت: اين يارانه در سه قالب خدمات نظام مهندسي، كمك به مسكن اقشار كم درآمد وكمك به شهرداري‌ها دراصلاح بافت سازه‌ها توزيع شده است.

وي توضيـح داد: بررسي كارشناسي و گزارش تحليلي تاثيرات اجراي مسكن مهر در استان مـركزي در حال نهايي شدن است اما آنچه پيداست مهار قيمت زمين و كاهش قيمت مسكن در بيشتر نقاط استان با اجراي اين سياست مشهود است.  مديركل تعاون استان مركزي نيز گفت: 46 هزا و 572 متقاضي براي مسكن مهر در استان ثبت‌نام كردند كه از ايـن تعـداد 31 هزار و 560 نفر در ادارات تعاون شهرستان‌ها بررسي شد.

"محسن مظفـري" افزود: 29 هزار و 178 مـتقاضي در قالب 411 تعاوني براي تهيه فرم ج به سازمان مسكن و شهرسازي استان معرفي شدند.

وي گفت: مسكن مهر دريچه‌اي براي خانـه‌دار شـدن مردم در دهك‌هاي متوسط و پايين است دولت با اجراي آن گامي به سوي عدالت‌گستري برداشته است.

رييس شوراي شهر اراك نيز معتقد است: اجرايي شدن برنامه مسكن مهر موجب راكد شدن قيمت زمين در اغلب نقاط شهري شده است.

"سيد علي قايـم مقامي" افزود: قيمت زمين نقش بسزايي در نرخ مسكن دارد و ايجاد روند كاهشي در اين بخش اميدبه تعادل رسيدن نرخ مسكن را قوت داده است.

وي گفت: درحال حاضر 400 قيمت منطقه‌اي براي زمين در شهر اراك وجود دارد كه نظرسنجي‌ها طي ماه‌هاي اخير حكايت از نرخ كاهشي آنها دارد.

وي اضافه كرد: بخشي از تورم موجود در بازار مسكن ناشي از نابساماني در قانون عـرضه و تـقاضاي مصالح ساختماني است كه مي‌طلبد تصميم‌سازان كلان در اين زمينه چاره‌انديشي كنند.

وي، اقدامات دولت نهم در ايجاد حداقل ده كارخانه بزرگ سيمان در كشور را ارزشمند توصيف كرد و گفت: بايد با قطع دست واسطه‌ها شرايطي مهيا شود تا توليد و عرضه متناسب در بازار مصاله ساختمامي به ويژه آهن‌آلات فراهم شود.

قايـم مقـامـي تصريح كرد: مجلس و دولت بايد در هم‌انديشي كلان برنامه در سامان بيش از 162 قلم مصالح ساختماني كشور را مهيا كنند.

وي گفت: توجه به كيفيت ساخت و ساز ، نوع سازه و مصالح از بخش‌هايي است كه بايد جدي‌تر به آن پرداخته شود.

وي معتقد است: تعدي صاحبات املاك از پـروانه ساخت و نبود نظارت كافي در مراحل ساخت و ساز از مسايلي است كه باحقوق شهروندي وسلامت مردم در ارتباط است و بايد با متخلفات اين بخش قاطع برخورد شود.

وي گفت: شوراي سوم شهر اراك بر اسـاس بافت جمعيت و معابر شهري در اراك وضعيت تراكم در ساخت و ساز را تعريف كـرده و اكـنون در هسته شلوغ شهري، ساخت و ساز مرتفع ممنوع و اين امر به حواشي و مناطـق مستعـدتر موكول شـده است.

وي افزود: بااين طرح علاوه بر مستحكم‌سازي حواشي و سكونت‌گاه‌هاي غيرمجاز ، ايجـاد تعادل در پـراكنش جمعيتي و نـرخ زمين و مسكـن در شهر نيز دنبال مي‌شود.

معاون بازرسي و نظارت سازمان بازرگاني استان مركزي نيز گفت: حذف يارانه از اقـلام ساختماني و بردن بازار آن به سمت عرضه وتقاضا از سياست‌هاي دولت نهم است.

"جـواد حسني" افزود: نرخ اغلب اقلام ساختماني در سال اخير افزايش يافته كه بخـشي از آن به شـرايط ويژه حاكم بر اقتصاد كشور و بخشي به خاطر وجود دلالان و واسطه‌ها است.

وي گفت: ايجاد سيستـم نظارتي براي بخش مشاورين و املاك در اجاره و خريد و فروش مسكن به منظور رعايت حقوق عمومي ضروري به نطر مي‌رسد. 

 

عمليات اجرايي بيش از يك هزار واحد مسكوني "مهر" در زنجان آغاز شده است

مديرعامل بنياد توسعه كارآفريني و تعاون استان زنجان، از آغاز عمليات اجرايي يك هزار و 575 واحد مسكوني درقالب پروژه مسكن "مهر" در اين استان خبر داد. 

"مهدي اشراقي" با يادآوري اينكه شركت "جهادنصر" استان به عنوان پيمانكار اين طرح تعيين شده است، اضافه كرد: با عقد قرارداد بين شركت جهادنصر و شركت تعاوني مسكن مهر اين استان عمليات اجرايي ساخت واحدهاي مسكوني اين طرح آغاز شد.  وي، بابيان اينكه براي ساخت اين واحدها 53 ميليارد ريال اعتبار پيش‌بيني شده است، يادآورشد: ساخت واحدهاي مسكوني پروژه "مهر" در كمتر از چهارسال به اتمام خواهد رسيد.

اشراقي، محل ساخت اين واحدها را شهرك‌هاي گلشهر كاظميه، پونك، اميركبير، و 22 بهمن ذكر كرد و اظهار داشت: اجراي طرح مسكن مهر همچنان در دستور كار اين بنياد خواهد بود.

وي بابيان اينكه با اجراي مراحل بعدي اين طرح، تعداد واحدهاي مسكوني مهر به پنج هزار خواهد رسيد، گفت: ثبت‌نام از واجدين شرايط براي بهره‌مندي از مسكن مهر در استان همچنان ادامه دارد.

اشراقي، استراتژي بنياد تعاون و توسعه كارآفريني را اجراي اصل 44 قانون اساسي و توانمندسازي بخش خصوصي جهت انجام پروژه‌هاي بزرگ در قالب بخش تعاون عنوان كرد و افزود: در اين رابطه گام‌هاي اوليه توسط اين بنياد براي تاسيس شركت هلدينگ صادرات استان باحضور شركت‌هاي فعال و متخصص برداشته شده است. 

 بيش از 11 هزار خانوار در كرج براي مسكن مهر نام‌‌نويسي كردند

رييس هيات مديره اتحاديه شركت‌هاي تعاوني مسكن مهر شهرستان كرج گفت: 11 هزار و227 خانوار تاكنون در اين شهرستان براي مسكن مهر نام‌نويسي كرده‌اند. 

كورش تقي‌پور افزود: ازاين تعداد تاكنون صلاحيت هشت هزار و 144 خانوار براي دريافت مسكن مهر تاييد شده است.

وي خاطرنشان كرد: صلاحيت بقيه خانواده‌ها پس از بررسي به زودي اعلام خواهد شد.

تقي‌پور گفت: از مجموع 73 درخواست براي تشكيل تعاوني مسكن مهر در كرج تاكنون  39 درخواست آنها به تشكيل تعاوني انجاميده است.

رييس هيات مديره اتحاديه شركت‌هاي تعاوني مسكن مهر كرج گفت: از 39 تعاوني ثبت شده اين شهرستان 26 تعاوني پرونده‌هاي اعضاي خودرا تكميل و به اداره كل تعاون استان تهران ارسال كرده‌اند.

وي ادامه داد: هر تعاوني ثبت‌شده بايد بين 50 تا 500 نفر عضو داشته باشند.

تقي‌پور افزود: چهار تعاوني مسكن مهر اين شهرستان پس از طي كردن مراحل اداري در اداره تعاون استان تهران، براي دريافت زمين از  شركت عمران شهر جديد هشتگرد تفاهم‌نامه منعقد كرده‌اند.

وي گفت: نام‌نويسي براي مسكن مهر از سه طريق اينترنت، مراجعه به دفاتر پستي و تعاوني‌ها انجام مي‌شود و متقاضياني كه از طريق اينترنت نام‌نويسي مي‌كنند بايد پس از مدتي با مراجعه به تعاوني‌ها، مراحل ثبت‌نام خود را تكميل نمايند.

وي تاكيد كرد: همچنين متقاضيان مسكن مهر در جريان ثبت نام حتما" كد رهگيري را از طريق اينترنت دريافت كنند. 

 اجراي طرح‌هاي ساماندهي مسكن توسط دولت حركت به سوي كاهش قيمت‌ها است

فرماندار آبادان اجراي طرح‌هاي ساماندهي مسكن توسط دولت را حركت به سوي ثبات و كاهش قيمت مسكن خواند. 

"سيد خلف موسوي" افزود: اين طرح اثرات مطلوبي را در جهت كاهش قيمت مسكن و زمين بر جاي گذاشته و مي‌گذارد.  او اظهار داشت: جلوگيري از رانت‌خواري و زمين‌خواري برخي از افراد از پيامدهاي خوب اجراي طرح مسكن مهر است كه قدرت مانور را از زمين‌خواران گرفته است.

موسوي تصريح كرد: در زمان حاضر فضا براي فعاليت سرمايه‌گذاراني كه در بخش ساخت انبوه مسكن سرمايه‌گذاري مي‌كنند، مهيا شده است.

فرماندار آبادان گفت: اين دسته از سرمايه‌گذاران مي‌توانند در طرح‌هاي مصوب شده دولت در بخش مسكن بدون هيچ محدوديتي وارد عمل شوند.

به گفته موسوي، در اين راستا ابزارهاي تشويقي و حمايتي نيز وجود دارد.

وي، بر كاهش نقش واسطه‌ها در بحث خريد و فروش مسكن تاكيد كرد و افزود: صنوف و بنگاه‌هاي معاملات املاك بايد تحت نظارت‌هاي بازدارنده دستگاه‌هاي مرتبط قرار گيرند تا ميزان تخلفات برخي از واسطه‌گران و دلالان كاهش يابد.

فرماندار خرمشهر نيز در اين رابطه ضمن مثبت خواندن اجراي طرح مسكن مهر دراين شهر گفت: اين امر سبب كوتاه شدن دست واسطه‌گران و دلالان شده است.

"محمدرضا آملازاده" افزود: هرچند كه مساله منطقه آزاد اروند در نخستين روزهاي اجرايي شدن آن تبعات منفي در بحث زمين ايجاد نمود، ولي اجراي طرح مسكن مهر با شرايط ويژه از تبعات منفي آن به شدت كاسته است.

او اظهار كرد: در زمان حاضر نيز اقدامات خوبي در جهت بهينه‌سازي مسكن در خرمشهر صورت گرفته است.

وي تصريح كرد: در زمان حاضر 350 ميليارد ريال جهت تملك املاك بلا تكليف به اداره مسكن و شهرسازي خرمشهر اختصاص يافته است.

آملازاده همچنين از واگذاري 27 هكتار زمين ديگر براي اجراي بخش دوم طرح مسكن مهر در خرمشهر خبر داد و خاطرنشان كرد: با انجام اين كار حدود چهار هزار خرمشهري ديگر داراي مسكن مي شوند.

وي گفت: اجراي طرح مسكن مهر ضمن كاهش قيمت زمين و مسكن تبعات ناشي از التهابات قيمت در شهر را كاهش خواهد داد.

فرماندار خرمشهر ابراز اميدواري كرد با آغاز مرحله دوم اجراي مسكن مهر در خرمشهر وضعيت مسكن در اين شهر بهبود يابد.

 

سياست‌هاي دولت روند افزايش قيمت بازار مسكن در كردستان را متوقف كرده است

سياست‌هاي بخش مسكن دولت در چند ماه گذشته روند افزايش قيمت بازار مسكن در استان كردستان را متوقف كرده است. 

اجراي سياست‌هايي مانند محدود كردن پرداخت انواع تسهيلات، سوق دادن سرمايه‌گذاري بخش مسكن به ساير بخش‌ها و بدون انگيزه كردن دلالان بخش مسكن به خريد و فروش در اين مورد تاثير مهمي در كاهش قيمت زمين و مسكن در استان كردستان دارد.

توسعه بازارهاي رقيب براي بازار مسكن مانند بازار بورس، ساماندهي مسكن، از بين رفتن نياز كاذب بازار به مسكن و ايجاد تعاوني‌هاي مسكن مهر از ديگر موارد مهم و اثر گذار در كاهش قيمت بخش مسكن در استان كردستان است.

از طرفي ديگر كاهش نقدينگي در دست مردم، تمايل مردم به نگهداشتن سرمايه‌هاي خود به صورت نقدي به دلايل وضعيت رواني جامعه و اثرات ناشي از خشكسالي در استان كردستان از ديگر فاكتورهاي قابل بحث در توقف روند بازار مسكن در استان كردستان است.

عده‌اي از كارشناسان معتقدند اگر چه روند توقف افزايش قيمت مسكن و زمين در استان كردستان در كوتاه مدت باعث از رونق افتادن سرمايه‌گذاري در بخش مسكن خواهد شد، ولي در دراز مدت با منطقي شدن روند سرمايه‌گذاري در اين بخش، وضعيت بازار مسكن به حد متعادل خواهد رسيد.

آنان معتقدند با از بين رفتن نياز كاذب و صوري مردم به مسكن به دليل رواج دلال‌بازي در بازار، آينده‌اي بهتر در انتظار بازار مسكن است به طوري كه با جلوگيري از روند كاذب افزايش قيمت‌ها، نوعي آرامش رواني در بازار ايجاد خواهد شد.

بر اساس استانداردهاي وزارت مسكن و شهرسازي، كردستان يكي از استان‌هاي برخودار از تعادل نسبي از نظر وضعيت مسكن است.

بر همين اساس كردستان بر اساس شاخص تراكم واحد مسكوني يك به يك (براي هر خانوار يك واحد مسكوني) با كمبود ‎28هزار واحد مسكوني روبه‌رو است در حالي كه اين آمار بر اساس شاخص‌هاي تراكم جهاني (‎ 100واحد مسكوني براي ‎110خانوار) به ‎12هزار واحد مسكوني كاهش مي‌يابد.

از طرف ديگر استان كردستان داراي ‎11هزار و ‎109واحد مسكوني خالي از سكنه است كه اگر به شيوه درستي ساماندهي شود مشكل مسكن استان تا حد زيادي رفع خواهد شد.

همچنين بر اساس آخرين سرشماري نفوس و مسكن كه در سال گذشته انجام شد ‎71/8درصد خانواده‌هاي استان كردستان صاحب مسكن هستند.

تعدادي از فعالان و مشاوران بازار مسكن و زمين در سنندج مركز استان كردستان در گفت و گو با خبرنگار ايرنا به بررسي وضعيت مسكن در استان پرداختند.

يكي از اين كارشناسان گفت: به دليل سياست‌هاي كارشناسانه دولت مانند كنترل پرداخت تسهيلات بخس مسكن و از بين بردن نياز كاذب بازار به مسكن به نوعي تعادل در بازار مسكن استان ايجاد شده است.

مظفر رضايي به خبرنگار ايرنا افزود: اما در قبال توقف روند افزايش قيمت بازار مسكن، قيمت اجاره بها تا حد ‎300درصد افزايش يافته است.

يكي ديگر از مشاوران املاك سنندج گفت: به دليل افزايش قيمت زمين در سال گذشته از زمستان ‎85تا زمستان ‎86بازار مسكن هم اكنون ظرفيت افزايش قيمت را ندارد.

حسين پناهي به ايرنا افزود: از طرف ديگر تغيير مسير سرمايه‌گذاري در بخش مسكن به ساير بخش‌هاي اقتصادي مانند بورس و مواد غذايي نيز تا حد زيادي در توقف قيمت بازار مسكن موثر بوده است.

اميد فهري يكي ديگر از فعالان بخش مسكن سنندج در اين مورد به ايرنا گفت: فارغ از اين مسايل با توجه به اينكه استان كردستان يكي از قطب‌هاي كشاورزي كشور است و كشاورزان به دليل روبرو شدن با پديده خشكسالي، با كاهش نقدينگي روبرو شده‌اند كه اين عامل نيز تاثير بسزايي در كاهش قيمت‌ها داشته است.

وي معتقد است كه سياست‌هاي دولت در بخش زمين و مسكن بايد به صورت منطقي تدوين شود تا تعادلي در بين قيمت مسكن و اجاره آن ايجاد شود.

به گفته وي به دليل پايين بودن قدرت خريد مردم هم اكنون اجاره مسكن به شدت افزايش يافته است و به صورت يك معضل اجتماعي نمايان گشته است.

وي گفت: اگر دولت بتواند در زمينه اجاره مسكن نيز قانوني را به تصويب برساند كه باعث ايجاد تعادل شود و وضعيت بازار مسكن آرام‌تر خواهد شد.

از طرف ديگر سياست دولت در بخش مسكن مهر نيز به اعتقاد عده‌اي اگر چه در آينده مي‌تواند باعث ايجاد تعادل در بازار مسكن شود اما در حال حاضر تاثير چنداني در توقف افزايش بازار مسكن نداشته است.

آنان معتقدند اگر طرح مسكن مهر تاثير چنداني در كاهش قيمت زمين و مسكن داشت، چرا در نيمه دوم سال ‎86كه طرح مسكن مهر آغاز شد، با افزايش سرسام آور قيمت مسكن مواجه شده‌ايم.

به گفته آنان نه تنها طرح مسكن مهر عاملي در كاهش قيمت‌ها نبوده است بلكه به دليل وجود هزينه‌هاي جانبي مانند پرداخت حقوق ماهيانه به اعضاي هيات مديره تعاوني‌ها و مدير عامل، پرداخت هزينه اجاره دفتر و به كار گماشتن افراد فاقد تجربه كافي در پست‌هاي نظارت، مهندسي و طراحي اين تعاوني‌ها، ممكن است باعث افزايش قيمت مسكن شود.

با وجود ضعف‌هايي كه در مورد مسكن مهر مطرح شد، به نظر مي‌رسد اين طرح بتواند در آينده‌اي نزديك با خانه‌دار شدن عامه مردم، نوعي آرامش و سكون را در بازار مسكن به دنبال داشته باشد.

تاكنون بيش از ‎206هكتار زمين در قالب طرح مسكن مهر به ‎332تعاوني با ‎28هزار و ‎457عضو در استان كردستان واگذار شده است.

از ‎53هزار و ‎989متقاضي مسكن مهر در استان كردستان كه ثبت نام كرده بودند، پرونده ‎41هزار و ‎954نفر آنان بررسي شد كه سرانجام ‎12هزار و ‎390 نفر فاقد شرايط واگذاري مسكن شناخته شده و از فهرست متقاضيان حذف شدند.

از مجموع تعاوني‌هاي مسكن مهر استان تا كنون ‎297تعاوني با ‎24هزار و ‎71 نفر عضو جهت واگذاري زمين به مسكن و شهرسازي استان معرفي شده‌اند.

همچنين تاكنون زمين مورد نياز جهت احداث ‎20هزار و ‎32واحد مسكوني در قالب تفاهم نامه از طريق سازمان مسكن و شهرسازي به تعاوني‌هاي مسكن مهر واگذار شده است.

به هر حال عيان است با توجه به وضعيت اقتصادي مردم كردستان كه در سطح متوسط قرار دارند، بازار مسكن و زمين نمي‌بايست اينقدر آشفته و پرتلاطم مي‌بود و دچار تورم مي‌شد اما وجود جمعيت فراوان بخش كشاورزي استان كه هر ساله درآمد حاصل از فروش محصولات خود را كه مقدار كمي هم نيست در بخش زمين و مسكن و ان هم در مركز استان سرمايه‌گذاري مي‌كنند، عامل مهمي در ايجاد تورم در بخش مسكن استان است.

تعدد بنگاه‌هاي مشاور املاك و مسكن در سنندج كه بازار دلالي را رونق مي‌دهد يكي ديگر از مشكلات عرصه مسكن استان بويژه در سنندج است، اين نوع بنگاه‌ها همانند قارچ و بدون نظارت خاصي روز به روز تكثير مي‌شوند.

فراواني اين نوع بنگاه‌ها در برخي از محلات و شهرك‌هاي تازه تاسيس سنندج از جمله شهرك بهاران سنندج به حدي است كه در يك مسير يك كيلومتري از ميدان قانع تا ميدان قباي اين شهرك بيش از ‎84بنگاه با عنوان مشاور املاك و زمين وجود دارند. 

منبع : انصارنيوز

سيمان پاكتي 50كيلويي؛ حدود 8هزار تومان
سه شنبه ، 11 تیر 1387 ، 13:49 پيام ميشو
میانگین امتیار کاربران: / 1
ضعیفعالی

 

*قيمت سيمان پس از خروج از سبد حمايتي* 

 

سيمان پاكتي 50كيلويي؛ حدود 8هزار تومان

 

س از خروج سيمان از سبد حمايتي، قيمت هر تن از آن با حدود 10 هزار تومان افزايش به 48 هزار و 500 تومان مي‌رسد كه با اين حساب قيمت سيمان پاكتي 50كيليويي حدود 8 هزار تومان خواهد شد.

 

يك كارشناس صنعت سيمان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب گفت: در كارگروه متشكل از نمايندگان وزارت بازرگاني، صنايع و معادن و انجمن سيمان قرار است سيمان در دو مرحله از سبد حمايتي خارج شود.

 

وي افزود: در مرحله اول اين كارگروه با سياست‌گذاري زمينه را براي خروج سيمان از سبد حمايتي فراهم كرده و در مرحله دوم سيمان به طور كامل از سبد حمايتي خارج مي‌شود.

 

در همين زمينه برخي از فعالان صنعت سيمان و مصرف‌كنندگان اين محصول درباره قيمت سيمان توضيحاتي ارائه كردند.

 

به گفته آنها قيمت سيمان تا روزهاي گذشته به صورت آزاد حدود 140 هزار تومان به ازاي هر تن نيز رسيده بود. همچنين قيمت سيمان پاكتي 50 كيلويي در كارخانه بين 7500 تا 8000 تومان و در بازار بين 8 تا 10 هزار تومان خريد و فروش مي‌شد.

 

به گفته آنها هزينه پاكت در هر تن حدود 4 هزار تومان تمام مي‌شود كه اين ميزان در هر پاكت بين 150 تا 200 تومان است، بنابراين قيمت سيمان پاكتي حدود 8 هزار تومان خواهد شد. اين در حالي است كه قيمت سيمان پاكتي دولتي تاكنون دست‌كم 2 هزار و 670 تومان خريد و فروش مي‌شد.

 

به گزارش ايسنا، هيات وزيران بنا به پيشنهاد مشترك وزارتخانه‌هاي بازرگاني و صنايع و معادن و با توجه به تعهد كارخانجات توليد كننده سيمان مبني بر حفظ قيمت مصرف‌كننده سيمان، تا سقف تني ‌650 هزار ريال براي تيپ يك مجوز خروج سيمان را از سبد حمايتي دولت صادر كرده است و بر اساس اين مصوبه، كارخانه‌هاي توليد‌كننده سيمان موظف شدند كل سيمان توليدي خود را تا سقف قيمت توافق شده از طريق شبكه توزيع اصناف در بازار داخلي توزيع كنند.

 

بر اين اساس، آيين‌نامه نحوه تأمين و توزيع سيمان بر اساس مصوبه كميته ماده يك طرح جامع سيمان و با تصويب وزارتخانه‌هاي بازرگاني و صنايع و معادن اجرايي خواهد شد و وزارتخانه‌هاي بازرگاني و صنايع و معادن موظف شدند ظرف يك ماه نسبت به تهيه و پيشنهاد متن اصلاحيه طرح جامع سيمان اقدام و جهت تصويب به هيات وزيران ارائه كنند.

 

مصوبه دولت همچنين كارخانه‌هاي توليد سيمان را موظف كرد نسبت به تحويل سيمان حواله‌هاي صادره تا تاريخ ابلاغ اين تصويب‌نامه اقدام كنند.

 

هيات وزيران براي جلوگيري از صادرات سيمان به خارج از كشور، عوارض صادرات سيمان را به ازاي هر تن يك ميليون ريال تعيين كرده است.

 

پيش‌تر سميعي‌نژاد - معاون وزير صنايع ومعادن - به ايسنا خاطرنشان كرده بود: طبق توافق وزارتخانه هاي صنايع و معادن، بازرگاني و انجمن‌ سيمان براي هر تن سيمان آزاد قيمت 48 هزار و 500تومان پيشنهاد شده است.

 

وي در خصوص خبرهايي مبني بر ايجاد عوارض بر صادرات سيمان پس از آزادسازي آن نيز گفته بود كه پس از آزادسازي سيمان، بر صادرات عوارض تعيين مي‌شود و كارخانه‌ها نيز توافق كرده‌اند كه تا اشباع كامل بازار داخل، از صادرات خودداري كنند.

 

او همچنين با تكذيب خبرهايي مبني بر واگذاري توزيع سيمان به وزارت صنايع و معادن گفت: اين وزارت‌خانه ابزار توزيع سيمان را بر عهده نداشته و فقط بر توليد و راه‌اندازي واحدهاي سيماني نظارت مي‌كند.

 

سميعي‌نژاد خاطرنشان كرده بود: طبق طرح پيشنهادي، كارخانه‌هاي قديمي سيمان موظفند چهار هزار تومان و كارخانه‌هاي جديد هزار تومان به ازاي فروش هر تن سيمان در اختيار انجمن سيمان قرار دهند تا براي واردات و جابه‌جايي سيمان و كلينكر از استان‌هاي داراي مازاد توليد به استان‌هاي نيازمند هزينه شود.

 

گفتني است، وزير صنايع ومعادن پس از ورود به اين وزارت‌خانه با تشكيل ستاد ويژه راه‌اندازي طرح‌ها و رفع موانع توليد سيمان و برگزاري چند نشست با مديران عامل‌ بانك‌ها سعي كرد كه 17 طرح سيماني موردنظر را تا پايان خرداد امسال به بهره‌برداري برساند.

 

طرح توسعه كارخانه سيمان نكا در استان مازندران كه چند روز پيش با حضور وي افتتاح رسمي شد، پانزدهمين طرح از مجموع 17 طرح سيماني يادشده بود. به اين ترتيب تنها دو طرح سيماني ديگر براي افتتاح رسمي باقي مانده است تا وعده وزارت صنايع و معادن در زمينه راه‌اندازي طرح‌هاي سيماني به صورت كامل محقق شود.

 

البته كوره‌هاي سه طرح سيماني يادشده پيش از اين در خرداد ماه روشن شده بودند و به اين ترتيب مي‌توان گفت كه ظرفيت توليد سيمان در كشور تا پايان خرداد امسال به 55 ميليون تن رسيده است.

 

به گزارش ايسنا، با توجه به اين‌كه سيمان محصولي خاص و پايه است، پيش و پس از انقلاب همواره قيمت‌گذاري و تصميم‌گيري در مورد قيمت آن توسط شوراي سابق اقتصاد انجام مي‌شد تا اين‌كه در سال 1371 قيمت سيمان به صورت مشروط آزاد شد.

 

در سال 1371 براساس مصوبه شوراي اقتصاد وقت مقرر شد كه عرضه سيمان در كشور توسط كارخانه‌ها با نرخ تعادلي بازار انجام شود و كارخانه‌ها مكلف به پرداخت مابه‌التفاوت به سازمان حمايت مصرف‌كنندگان و توليدكنندگان شوند. ولي در سال 1376 بر اساس مصوبه شوراي فوق، قيمت سيمان توليدي كارخانه‌ها با مسووليت و نظارت وزارت صنايع و معادن به منظور ايجاد انگيزه و رقابت بين واحدها با رعايت شرايطي خاص آزاد شد، تا اين كه در سال 1378بر اساس مصوبه شورا قيمت سيمان آزاد اعلام شد و مسووليت نظارت بر تنظيم بازار سيمان به وزارت صنايع محول شد. در سال 1380 نيز براساس مصوبه هيات دولت، سيمان در زمره كالاهاي بخش دوم گروه اول سبد حمايتي قرار گرفت. متعاقب اين مصوبه، كميسيون تنظيم بازار، طرح جامع سيمان را در سال 1381 به تصويب رساند.

 

براساس ماده 14، طرح جامع سيمان براي مدت سه سال تنظيم شده بود كه اين طرح به دليل مشكلات اجرايي به درستي اجرا نشد. در نهايت در سال 1383 بر اساس مصوبه هيات دولت، سيمان از زمره كالاهاي گروه اول سبد حمايتي خارج شد. سپس در سال 1384 مصوبه قبلي لغو و دوباره سيمان در سبد حمايتي قرار گرفت.

قيمت سيمان در انتهاي سال 1383 براي كارخانه‌هاي مختلف سيمان بين 320 تا 360 هزار ريال به ازاي هر تن تعيين شد و از آن زمان تاكنون افزايش خاصي در قيمت اين محصول اعمال نشده و اين در حالي است كه قيمت نهاده‌هاي توليد، هزينه‌هاي پرسنلي، انرژي، لوازم يدكي، مواداوليه و غيره اين محصول نسبت به سال 1383 افزايش چشمگيري داشته‌اند. تا اين‌كه روز گذشته نخستين مرحله خروج سيمان از سبد حمايتي و به بيان ديگر آزادسازي آن از سوي معاون اول رييس جمهور به دستگاه‌هاي اجرايي براي اجرا ابلاغ ش


دکتر احمدی‌نژاد: یک بار برای همیشه وضعیت مسکن را سامان می دهیم
تهران- خبرگزاری ایسکانیوز:رییس جمهور تأکید کرد: مصمم هستیم تا یک بار برای همیشه وضعیت مسکن را سامان دهیم.

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران" ایسکانیوز" دکتر احمدی‌نژاد در گفتگوی تلویزیونی خود در تشریح طرح بزرگ تحول اقتصادی در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت مسکن و سامان دادن به فعالیت کسانی که در این عرصه مشغول هستند، اظهار داشت: بخشی از نابسامانی‌های عرصه مسکن مربوط به عقب‌افتادگی‌های گذشته و بخشی نیز در اثر سوداگری پدید آمد. چنانچه از یک طرف تولید مسکن در گذشته کمتر از تقاضا صورت می‌گرفت و حجم تقاضای انباشته شده به این دولت رسید و از طرف دیگر نیز به دلیل برخی سوداگری‌های ایجاد شده، کنترل مسکن سخت‌تر شد. اما دولت در این ارتباط شورای مسکن را ایجاد کرده و من هم اعلام کردم خودم وارد این عرصه شده و در این راستا تمامی اشکالات را شناسایی کرده‌ایم.
رییس شورای عالی مسکن افزود: قرار است که صنف سازندگان مسکن با همکاری وزارت بازرگانی و وزارت مسکن تشکیل شده و همچنین در صورت لزوم صنف‌های زیرمجموعه مانند صنف بنایان، گچ‌کاران و... نیز تأسیس شوند، تا اگر احتیاج به گواهینامه و یا آموزشی باشد، اصناف تصدی این کار را بر عهده گیرند.
دکتر احمدی‌نژاد در ادامه به کسانی‌که در عرصه خرید و فروش مسکن وارد شده و آن را شغل خود قرار داده‌اند پرداخت و خاطر نشان کرد: بخش دومی که باید تبدیل به صنف شود کسانی هستند که کارشان خرید و فروش مسکن است. ما نمی‌گوییم این کار، شغل بدی است. چنانچه ما این فعالیت را به عنوان شغل تصویب کردیم. البته به هنگامی که وزارت بازرگانی اعلام کرد، کسانی که این شغل را دارند باید ثبت نام کرده و براساس قوانین فعالیت کنند. و البته مالیات نیز از آنان اخذ خواهد شد.
رییس جمهور همچنین به دیگر اقدامات دولت در زمینه‌ مسکن اشاره کرد و افزود: در برخی از شهرستان‌های بزرگ از جمله تهران حجم تراکم را بالا برده‌ایم، از طرف دیگر منابع بانکی را در این ارتباط سازماندهی کرده‌ و این ساماندهی به بانک‌ها ابلاغ شده است. چنانچه ارایه‌ تسهیلات و وام در مورد خرید و فروش مسکن نیز برای برخی بانک‌ها ممنوع شده است.
رییس دستگاه اجرایی کشور با بیان این‌که، ما تلاش کرده‌ایم راه سوداگری در عرصه‌ مسکن را مسدود کنیم، به تاسیس پایگاه اطلاع‌رسانی خرید و فروش مسکن و اقداماتی که در این راستا صورت می‌گیرد، اشاره کرد و گفت: از جمله فواید این پایگاه آن است که از این پس باید قولنامه‌ها که امضا شده و رسمی می‌شود، در این پایگاه اطلاع‌رسانی ثبت شود. البته بخش تعزیرات نیز وارد عرصه می‌شود و با کسانی که بخواهند در این ارتباط سوداگری کنند، با جدیت برخورد می‌کند.
وی تأکید کرد: مصمم هستیم تا یک بار برای همیشه وضعیت مسکن را سامان دهیم.
دکتر احمدی‌نژاد با اشاره به شوک‌های سنگین وارد شده به مسکن در طول ده‌های مختلف بخصوص سه دهه اخیر گفت:‌ دولت در صدد برآمده است که این مساله را کنترل کند. البته ما به دنبال این نیستیم که به بازار شوک وارد کنیم، بلکه ما می‌خواهیم با همکاری مردم این بازار را کنترل نماییم.
وی ادامه داد: ما معتقدیم در فضایی که برخی از خانواده‌ها با درآمد 120 یا حتی 50 هزار تومان زندگی می‌کنند، باید به مردم آرامش داده ش


مطالب مشابه :


ضرورت حضور مشاور یا کارشناس حقوقی در بنگاه‌های املاک

وبلاگ حقوقی امیر عسگرپور - ضرورت حضور مشاور یا کارشناس حقوقی در بنگاه‌های املاک - اطلاعات




نقض قانون باعث رشد بنگاه‌های املاک شده است

وبلاگ حقوقی امیر عسگرپور - نقض قانون باعث رشد بنگاه‌های املاک شده است - اطلاعات حقوقی و




نحوه انجام معامله در بنگاههای معاملاتی

دادگستری بوشهر. مرکز مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان قوه (بنگاه معاملات املاک)




اندر خاطرات خالو مرضی !! (2 ) این حکایت (" اندر حکایت متر ")

کیلومتری شهر بوشهر قرار دارد.این بنگاه املاک} به تعریف های بنگاه دار که نیش




مشاغل خودرو شیراز

جاده بوشهر - ترمینال باربری - جنب بانک صادرات خیابان هنگ - جنب بنگاه املاک اسلامی




ثبت معاملات املاک، آسیب­ها و اقدامات

در این نوشته نظری بوده است که اگر بنگاه­های املاک جامعه سردفتران و دفتر یاران استان بوشهر




اطلاع رسانی املاک آریا

مشاورین املاک آریا يكي از بنگاه در سه ماه آینده کارخانه‌های سیمان ساروج بوشهر




چگونه امضاء الکترونیکی صادر کنیم

کانون سردفتران و دفتریاران استان بوشهر. نام بنگاه املاک نوشته شود و قسمت انتهائی آن آدرس




برچسب :