قوانین سازمان بنادر
سلام متن زیر رو به درخواست دوست عزیزم سهراب رو وبلاگ میذارم البته متن تا حدودی تخصصی است اگه خسته کننده است ببخشید. این متن آخرین قوانیین سازمان بنادر برای درجات مهندسی کشتی است. راستی سهراب هر وقت این مطلب رو خوندی نظرت رو راجع به اون بگو.
آییننامه اجرایی صدور و اعطای گواهینامههای شایستگی دریانوردی افسران مهندسی مکانیک دریایی کشتیهای بازرگانی در مسافات نامحدود مصوب سال 1368 شورای عالی سازمان بنادر و کشتیرانی
به استناد گزارش شماره 5839/1 مورخ 11/7/68 و در اجرای بند 9 از ماده ششم آییننامه سازمان بنادر و کشتیرانی مفاد آییننامه اجرایی صدور و اعطا گواهی نامههای شایستگی دریانوردی مهندسی مکانیک دریایی منضم به گزارش فوق و شامل 18 ماده و 4 تبصره و دو ضمیمه مورد تایید و تصویب قرار گرفت.
آییننامه اجرایی صدور و اعطا گواهی نامههای شایستگی دریانوردی افسران مهندس مکانیک دریایی کشتیهای بازرگانی در مسافات نامحدود
سازمان بنادر و کشتیرانی در اجرای وظایف و اختیارات قانونی ناشی از ماده 192 قانونی دریایی جمهوری اسلامی ایران مصوب آبان ماه 1343 و سایر اختیارات محوله و به استناد بند 9 از ماده 6 آییننامه سازمان بنادر و کشتیرانی مصوب بهمن ماه 1348، به منظور صدور و اعطای گواهینامههای شایستگی دریانوردی به افسران مهندس مکانیک دریایی کشتیهای بازرگانی در مسافات نامحدود مقررات زیر را تصویب مینماید:
ماده یک – کلیات: در رابطه با اهداف این مقررات، اصطلاحات به قرار زیر میباشند:
1- «افسر مهندس» به معنی افسری که طبق مقررات صلاحیت انجام کار در موتورخانه کشتی را داشته باشد.
2- «افسر مهندس ارشد» به معنی افسر مهندس با بالاترین درجه مهندسی که مسوولیت کلیه ماشینآلات به عهده او میباشد.
3- «افسر مهندس دوم» به معنی افسر مهندس با یک درجه پایینتر از افسر مهندس ارشد که در موارد وقوع حوادث اضطراری برای افسر مهندس ارشد، جانشین او خواهد بود.
4- «گواهینامه های شایستگی دریانوردی مهندسی» عبارت است از سندی است که به وسیله سازمان بنادر و کشتیرانی و براساس مقررات مندرج در این آییننامه و اصلاحات بعدی آن صادر و به واجدین شرایط اعطا خواهد شد.
5- «سفرهای نامحدود» به معنی سفرهای دریایی در کلیه آبهای بینالمللی و در مسافتهای غیرمحدود جغرافیایی.
ماده 2- درجات گواهی نامهها: گواهینامه های شایستگی دریانوردی مهندسی که براساس این مقررات صادر میگردد دارای درجات زیر میباشند:
الف- گواهینامه شایستگی دریانوردی «افسر مهندس مسوول نگهبانی» در کشتیهای با قدرت موتور 750 کیلووات یا بیشتر در مسافات نامحدود.
ب- گواهینامه شایستگی دریانوردی «افسر مهندس دوم» در کشتیهای با قدرت موتور 3000 کیلووات یا بیشتر در مسافات نامحدود.
ج- گواهینامه شایستگی دریانوردی «افسر مهندس ارشد» در کشتیهای با قدرت موتور 3000 کیلووات یا بیشتر در مسافات نامحدود.
ماده 3- پستهای مجاز: دارندگان گواهینامههای شایستگی مهندسی مذکور در ماده 2 این مقررات مجاز به انجام وظیفه در پستهای مهندسی کشتی به شرح زیر میباشند:
1- دارندگان گواهینامه شایستگی دریانوردی «افسر مهندس مسوول نگهبانی» حداکثر تا پست افسر سوم مهندسی کشتیهای بازرگانی با قدرت موتور 750 کیلووات یا بیشتر در مسافات نامحدود.
2- دارندگان گواهینامه شایستگی دریانوردی «افسر مهندس دوم» حداکثر تا پست افسر دوم مهندسی کشتیهای بازرگانی با قدرت موتور 3000 کیلووات یا بیشتر در مسافات نامحدود.
3- دارندگان گواهینامه شایستگی دریانوردی «افسر مهندس ارشد» در کلیه پستهای افسر مهندسی کشتی و نهایتا پست افسر اول مهندسی کشتیهای بازرگانی با قدرت موتور 3000 کیلووات یا بیشتر در مسافات نامحدود.
ماده 4- شرایط احراز گواهینامهها: صدور و اعطای گواهینامههای افسران مهندسی براساس شرایط مندرج در این ماده به شرح زیر صورت خواهد گرفت:
الف- افسر مهندس مسوول نگهبانی (ENGINEER OFFICER IN CHARGE OFA WATCH)
1- داشتن حداقل 18 سال سن.
2- ارایه گواهی پزشکی معتبر مبنی بر سلامتی کالم جسمی و روحی به ویژه سلامتی در بینایی و شنوایی از پزشک معتمد و براساس ضوابط مربوطه.
3- گذراندن موفقیتآمیز دوره آموزشی رشته مهندسی مکانیک دریایی در یکی از موسسات آموزشی داخل یا خارج از کشور به مدت حداقل 3 سال که منچر به اخذ دانشنامه مهندسی دریایی گردد.
4- گذراندن دوره عملی کارگاه بر طبق مقررات پیشبینی شده سازمان بینالمللی دریانوردی و ارایه گواهینامه مربوط.
5- داشتن حداقل 12 ماه خدمات دریایی متوالی یا متناوب در موتورخانه کشتیهای بازرگانی با قدرت موتور 750 کیلووات یا بیشتر در مسافات نامحدود که حداقل 6 ماه این خدمات به صورت نگهبانی در موتورخانه و زیر نظر افسر مهندس مسوول گواهینامهدار انجام گرفته باشد.
6- تکمیل جزوه مربوط به تجارب دریایی در موتورخانه کشتی (P.E.L)
7- گذراندن دورههای مشروحه زیر و ارایه گواهی نامههای مربوطه:
1-7- مبارزه با حریق در دریا.
2-7- بقا در دریا و قایق نجات.
3-7- کمکهای اولیه دریایی.
8- موفقیت در آزمایشات کتبی و شفاهی مربوطه (براساس مواد مطروحه در ضمایم پیوست این آییننامه).
تبصره 1- داوطلبانی که دارای مدارک و شرایط زیر باشند، واجد شرایط احراز گواهینامه افسر مهندس مسوول نگهبانی نیز خواهند شد:
1- داشتن مدرک تحصیلی دیپلم یا فوق دیپلم متوسطه در یکی از رشتههای مکانیک، و سایر گرایشهای آن، فیزیک، ریاضی.
2- داشتن حداقل مدت 48 ماه برای دیپلم و 42 ماه برای فوقدیپلم خدمات دریایی متوالی یا متناوب در قسمت موتورخانه کشتیهای بازرگانی با قدرت موتور 750 کیلووات و یا بیشتر در مسافات نامحدود که حداقل 12 ماه این خدمات به صورت نگهبانی در موتورخانه و زیر نظر افسر مهندس مسوول و گواهینامهدار صورت گرفته باشد.
3- گذراندن یک دوره آموزشی مهندسی مکانیک دریایی مورد تایید سازمان به مدت یک ترم تحصیلی پس از انجام حداقل 24 ماه خدمات دریایی مورد نظر در بند 2 فوق.
4- داشتن شرایط مندرج در بندهای یک، دو، چهار، شش، هفت و هشت الف این ماده
تبصره 2- داوطلبانی که داری مدرک مهندسی مکانیک میباشند در صورت داشتن کلیه شرایط مندرج در بندهای یک، دو، چهار، پنج، شش، هفت و هشت الف این ماده و گذراندن یک دوره آموزشی مهندسی مکانیک دریایی مورد تایید سازمان به مدت یک ترم واجد شرایط احراز گواهینامه افسر مهندس مسوول نگهبانی نیز خواهند بود.
ب- افسر دوم مهندس (SECOND ENGIBEER OFFICER)
1- داشتن گواهینامه شایستگی دریانوردی «افسر مهندس مسوول نگهبانی» در کشتیهای بازرگانی با قدرت موتور 750 کیلووات یا بیشتر در مسافات نامحدود یا گواهینامه مشابه صادره براساس عرف بینالمللی مورد تایید واحد آموزش سازمان بنادر و کشتیرانی.
2- ارایه گواهی پزشکی معتبر مبنی بر سلامتی کامل جسمی و روحی به ویژه سلامتی در بینایی و شنوایی از پزشک معتمد براساس ضوابط مربوطه.
3- داشتن تجارب و خدمات دریایی در موتورخانه کشتیهای با قدرت موتور 3000 کیلووات یا بیشتر در مسافات نامحدود در یکی از موارد زیر:
1-3- مدت 12 ماه با سمت افسر یا کمک افسر مهندس در صورتی که قبلا دوره آموزشی کامل مهندسی دریایی در یک آکادمی داخل و یا خارج از کشور طی نموده باشد (موضوع بند 3 الف این ماده).
2-3- مدت 24 ماه با سمت افسر یا کمک افسر مهندس در صورتی که قبلا دوره آموزشی موصوف در فوق را طی نکرده باشد.
4- گذراندن دورههای زیر و ارایه گواهینامههای مربوطه:
1-4- مبارزه با حریق در دریا (پیشرفته)
2-4- کمکهای اولیه دریایی
3-4- بقا در دریا و قایق نجات.
5- موفقیت در آزمایشات کتبی و شفاهی مربوطه براساس مواد مطروحه در ضمایم پیوست این آییننامه.
تبصره 1- داوطلبانی که دارای مدرک و شرایط زیر باشند، واجد شرایط احراز گواهینامه افسر مهندس دوم نیز خواهند بود:
1- داشتن مدرک مهندسی مکانیک دریایی از یکی از موسسات آموزشی داخل یا خارج از کشور.
2- داشتن مدت 24 ماه خدمات دریایی متوالی یا متناوب بر روی کشتیهای بازرگانی که حداقل 12 ماه آن به صورت نگهبانی در موتورخانه کشتیهای بازرگانی با قدرت موتور 3000 کیلووات یا بیشتر در مسافات نامحدود با سمت کمک مهندس و زیر نظر مهندس گواهینامهدار صورت گرفته باشد.
3- گذراندن یک دوره آموزشی عملی کارگاه بر طبق مقررات پیشبینی شده سازمان بینالمللی دریانوردی.
4- تکمیل جزوه مربوط به تجارب دریایی در موتورخانه کشتی (P.E.L)
5- داشتن شرایط مندرج در بندهای 2، 4، 5 ب این ماده.
تبصره 2- داوطلبانی که دارای مدرک مهندسی مکانیک میباشند، در صورت گذراندن یک دوره آموزشی مهندسی مکانیک دریایی مورد تایید سازمان به مدت یک ترم تحصیلی و داشتن شرایط مندرج در بندهای 2، 3، 4، 5 تبصره یک فوق، واجد شرایط احراز گواهینامه افسر مهندس دوم نیز خواهند بود.
ج- افسر ارشد مهندس (CHIEF ENGINEER OFFICER)
1- داشتن گواهینامه شایستگی دریانوردی «افسر دوم مهندس» کشتیهای بازرگانی با قدرت موتور 3000 کیلووات یا بیشتر در مسافات نامحدود و یا گواهینامه مشابه صادره براساس عرف بینالمللی مورد تایید واحد آموزش سازمان.
2- ارایه گواهی پزشکی معتبر مبنی بر سلامتی کامل جسمی و روحی به ویژه سلامتی در بینایی و شنوایی، از پزشک معتمد براساس ضوابط مربوطه.
3- داشتن تجارب و خدمات دریایی در موتورخانه کشتیهای با قدرت موتور 3000 کیلووات یا بیشتر در مسافات نامحدود در یکی از موارد زیر:
1-3- مدت حداقل 18 ماه با سمت افسر مهندس با داشتن گواهینامه «افسر دوم مهندس».
2-3- مجموعا مدت حداقل 30 ماه با سمت افسر مهندس یا کمک افسر مهندس که حداقل 18 ماه این خدمات با سمت افسر مهندس با داشتن گواهینامه «افسر دوم مهندس» صورت گرفته باشد.
4- گذراندن دورههای زیر و ارایه گواهینامه مربوطه:
1-4- مبارزه با حریق در دریا (پیشرفته)
2-4- کمکهای اولیه دریایی.
3-4- بقا در دریا و قایق نجات.
5- موفقیت در آزمایشات کتبی و شفاهی مربوطه براساس مواد مطروحه در ضمایم پیوست این آییننامه.
ماده 5- دورههای تکمیلی: نحوه اجرای دورههای تکمیلی موضوع این مقررات به شرح زیر میباشد:
1- دوره مبارزه با حریق در دریا(FIRE FIGHTING )
مدت این دوره حداقل یک هفته است. گواهینامهای که اعطا خواهد شد به عنوان گواهی شرکت در دوره خواهد بود.
مدت اعتبار این گواهی نامحدود است.
2- بقاء در دریا و قایق نجات (SEA SURVIVAL & LIFEBT)
مدت این دوره حداقل یک هفته است. گواهینامهای که صادر و اعطا خواهد شد به عنوان گواهی شرکت در دوره خواهد بود.
مدت اعتبار این گواهی نامحدود است.
3- کمکهای اولیه در دریا (FIRST AID AT SEA)
این دوره میبایست در یک مرکز آموزش مورد تایید سازمان اجرا شده باشد. گواهینامه مربوطه پس از انجام آزمون لازم اعطا خواهد شد. مدت اعتبار این گواهینامه از تاریخ گذراندن امتحان به مدت 5 سال خواهد بود.
ماده 6- خدمات دریایی مفید (خالص)
خدمات دریایی انجام شده بر روی واحدهای شناور مورد نظر این آییننامه در صورتی که مطابق با شرایط زیر باشد، به عنوان خدمات دریایی مفید (خالص) و قابل احتساب برای درجات مهندسی مورد بررسی قرار خواهد گرفت:
1- خدمات در قسمت موتورخانه کشتیهای بازرگانی صورت گرفته باشد.
2- در مواردی که نیاز به انجام نگهبانی باشد ارایه تاییدیه انجام عمل نگهبانی مجموعا 8 ساعت در مدت 24 ساعت الزامی است.
3- خدمات افسران مهندس کشتیهای بازرگانی در موتورخانه یگانهای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران پس از تایید هیات ممتحن سازمان قابل احتساب خواهد بود.
4- خدمات مورد نظر این مقررات باید به روی کشتیهای بازرگانی با قدرت موتور 750 کیلووات و یا بیشتر در مسافات نامحدود صورت گرفته باشد.
5- خدمات افسران مهندس ایرانی بر روی واحدهای شناور بازرگانی کشورهای بیگانه پس از تایید نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور و تایید هیات ممتحن سازمان قابل بررسی و احتساب خواهد بود.
6- خدمات دریایی افسران مهندس نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بر روی ناوهای نیروی دریایی جهت صدور گواهینامه شایستگی در صورت تایید هیات ممتحن سازمان 2/3 آن قابل احتساب خواهد بود.
ماده 7- اتباع بیگانه: گواهینامههای شایستگی دریانوردی افسران مهندس فقط جهت پرسنل تبعه کشور جمهوری اسلامی ایران و بر طبق مفاد این آییننامه صادر و اعطا خواهد شد. متقاضیان تبعه کشورهای بیگانه در صورتی که از دانشکدهها و موسسات آموزشی دریایی کشور جمهوری اسلامی ایران فارغالتحصیل شده باشند و از طرف مقامات ذیربط کشور در رابطه با اشتغال اتباع بیگانه مورد تایید قرار بگیرند، با رعایت کلیه مفاد این آییننامه گواهینامه شایستگی صادر و اعطا خواهد شد.
ماده 8- گواهینامههای معادل: الف- دارندگان گواهی نامههای شایستگی دریانوردی مهندسی صادره از مراجع کشورهای بیگانه، میتوانند گواهینامه خود را همراه با مدارک مورد لزوم جهت ارزیابی به سازمان بنادر و کشتیرانی ارایه نمایند. سازمان پس از بررسی در صورت تایید، گواهنامه معادل آن را صادر و اعطا خواهد نمود.
ب- کسانی که دورههای آموزشی مهندسی دریایی را در خارج از کشور طی نموده در آزمون مربوطه نیز موفق شده باشند ولی به عللی از طرف آن کشور گواهینامه شایستگی جهت آنان صادر نشده باشد میتوانند مدارک مورد لزوم خود را جهت ارزیابی به سازمان بنادر و کشتیرانی ارایه نمایند. سازمان پس از بررسی، در صورت تایید، گواهینامه معادل آن را صادر و اعطا خواهد نمود.
ج- کسانی که دورههای آموزشی مهندسی دریایی را در خارج از کشور گذرانیده ولی به هر علتی در آزمون مربوط به گواهینامه شایستگی در آن کشور موفق نشده باشند، میتوانند مدارک مورد لزوم خود ر جهت ارزیابی به سازمان بنادر و کشتیرانی ارایه نمایند. سازمان پس از بررسی، در صورت تایید، محوز و ورود به جلسات آزمون را جهت متقاضی صادر خواهد نمود. در صورت موفقیت در امتحانات مقرر، گواهینامه مربوطه را صادر و اعطا خواهد نمود.
ماده 9- در صورتی که قوانین و مقررات مورد عمل یک کشور بیگانه جهت صدور گواهینامههای شایستگی مهندسی مشابه مقررات مندرج در این آییننامه بوده و یا مطابق مقررات موجود در کنوانسیون بینالمللی استانداردهای آموزشی و گواهینامهها مصوب سازمان بینالمللی دریانوردی IMO مورخ 1978 باشد سازمان بنادر و کشتیرانی میتواند گواهینامههای صادره از آن کشور را مورد بررسی و ارزیابی قرار داده و گواهینامه معادل با درجه مربوطه را صادر نماید.
ماده 10- آزمایشات: نحوه آزمون گواهینامههای شایستگی دریانوردی افسران مهندسی به شرح زیر خواهد بود:
1- آزمون در محل و تاریخ و در تحت شرایطی که سازمان تعیین میکند به وسیله هیات ممتحن خود و بر طبق دستورالعمل اجرایی مربوطه برگزار خواهد شد.
2- هیات ممتحن از افراد متخصص سازمان بنادر و کشتیرانی خواهند بود که به وسیله بالاترین مقام سازمان تعیین خواهند شد. استفاده از تخصصهای افراد آزاد خارج از سازمان جهت همکاری با هیات ممتحن از اختیارات سازمان بنادر و کشتیرانی خواهد بود.
3- سازمان بنادر و کشتیرانی در صورت صلاحدید میتوانند متقاضیان امتحانات را به سایر مراجع صلاحیتدار و مورد تایید صدور گواهینامههای شایستگی در خارج از کشور معرفی نماید.
ماده 11- گواهی پزشکی: به منظور صدور، تجدید و یا تمدید گواهینامههای شایستگی دریانوردی افسران مهندس ارایه گواهی پزشکی معتبر مبنی بر سلامتی کامل جسمی و روحی به ویژه سلامتی در بینایی و شنوایی از پزشک معتمد سازمان الزامی میباشد. مدت اعتبار این گونه گواهی، از تاریخ صدور به مدت 3 سال خواهد بود. در مواقع بروز حوادث و سوانح ناگهانی به دارندگان این گونه گواهی، تجدید آن برای اشتغال مجدد از ضروریات خواهد بود.
ماده 12- مدت اعتبار گواهینامههای شایستگی مهندسی: مدت اعتبار گواهینامههای شایستگی دریانوردی افسران مهندس از تاریخ صدور به مدت 5 سال خواهد بود. تمدید اعتبار این نوع گواهینامهها، پس از حصول شرایط زیر امکانپذیر خواهد بود:
1- ارایه گواهی پزشکی معتبر مبنی بر سلامتی کامل جسمی و روحی به ویژه سلامتی در بینایی و شنوایی.
2- اثبات تداوم صلاحیت حرفهای به یکی از طریق زیر:
1-2- انجام حداقل 12 ماه خدمات دریایی متوالی یا متناوب در موتورخانه کشتیهای بازرگانی در ظرفیت مربوطه در طول پنج سال مدت اعتبار بر طبق مفاد این آییننامه.
2-2- گذراندن موفقیتآمیز آزمون ویژه برگزاری توسط سازمان.
3-2- گذراندن موفقیتآمیز آزمون دوره یا دورههای آموزشی مرتبط مورد تایید سازمان هم سطح با درجه گواهینامه.
4-2- انجام حداقل 3 ماه خدمات دریایی متوالی در موتورخانههای کشتیهای بازرگانی با قدرت موتور مربوطه و با سمت حداقل یک درجه پایینتر از درجه گواهینامه متعلقه.
ماده 13- مشخصات گواهینامه: گواهینامههای شایستگی دریانوردی افسران مهندس درجات مختلف به دو زبان فارسی و انگلیسی و با مشخصات زیر تهیه و پس از تایید مسوولین ذیربط و با امضا بالاترین مقام سازمان صادر و به مهر سازمان ممهور خواهد شد:
1- مشخصات و تصویر دارنده گواهینامه.
2- تاریخ، محل صدور و تاریخ انقضا گواهینامه.
3- درجه گواهینامه.
4- قدرت موتور و نوع سفر دریایی از نظر مسافات.
5- امضا مقام مسوول و مهر سازمان.
6- امضا داوطلب.
7- امضاهای مقامات دیگر در صورت نیاز.
8- سایر تاییدیههای مورد لزوم.
ماده 14- هرگونه جعل و سو استفاده در این گواهینامهها، ضمن ضبط و باطل نمودن آنها توسط سازمان، مرتکب از طریق مراجع قضایی نیز قابل تعقیب خواهد بود.
ماده 15- مسوولیت اجرایی امور مربوط به گواهینامههای شایستگی دریانوردی افسران مهندس با واحد آموزش سازمان بنادر و کشتیرانی خواهد بود.
ماده 16- گواهینامههای شایستگی دریانوردی در یک نسخه تهیه و صادر خواهد شد. اصل گواهینامه به متقاضی اعطا و رونوشت آنها جهت ضبط در پرونده مربوطه محفوظ خواهد ماند. صدور المثنی پس ا ز بررسی و استعلام، شش ماه پس از تاریخ درخواست امکانپذیر خواهد بود.
ماده 17- مدارک مورد نیاز: مدارک مورد نیاز جهت صدور و اعطای گواهینامههای شایستگی دریانوردی افسران مهندس به شرح زیر خواهد بود:
1- اصل و فتوکپی دانشنامه پایان تحصیلات مهندسی دریایی.
2- اصل و فتوکپی مواد درسی دورههای تحصیلی مهندسی دریایی.
3- اصل و فتوکپی گواهینامه شایستگی دریانوردی قبلی (برحسب مورد).
4- اصل و فتوکپی گواهینامههای تخصصی مورد نیاز مندرج در این مقررات.
5- اصل و فتوکپی جداول ثبت و تایید شده خدمات دریایی.
6- ارایه هر نوع گواهینامه تخصصی دیگر.
7- ارایه اصل جزوه مربوط به تجارب روی کشتی (P.E.L)
8- گواهی معتبر پزشکی.
9- گواهی قبولی در آزمون کتبی و شفاهی.
10- گواهی کار در کارگاه.
11- رسید بانکی مبنی بر پرداخت هزینه متعلقه.
12- دو سری کامل فتوکپی شناسنامه.
13- سه قطعه عکس 4×6 همانند پشتنویسی و تایید شده.
ماده 18- از تاریخ تصویب این آییننامه، آییننامه اجرایی مصوب جلسه شماره 46 مورخ 7/9/61 شورای عالی سازمان در رابطه با گواهینامههای افسران مهندس از درجه اعتبار ساقط خواهد بود.
این آییننامه در 18 ماده، 4 تبصره و دو ضمیمه تهیه و تدوین گردیده است.
ضمیمه شماره یک- «حداقل دانش و اطلاعات مورد نیاز مربوط به گواهینامههای شایستگی دریانوردی افسران مهندس مسوول نگهبانی در کشتیهای بازرگانی با قدرت موتور 750 کیلووات یا بیشتر در مسافات نامحدود»
دانش و اطلاعات مورد لزوم افسر مهندس با درجه فوق شامل معلوماتی در خصوص عملیات و نگهداری موتورهای اصلی و فرعی و اطلاعات کافی در موارد زیر:
الف- روشهای نگهبانی
1- وظایف مربوط به تحویل و تحول نگهبانی.
2- وظایف مستمر در مدت زمان نگهبانی در دریا و در موتورخانه.
3- نگهداری و حفظ دفتر وقایع موتورخانه و ثبت وقایع و مطالب مهم.
4- وظایف همراه با تحویل و تحول نگهبانی.
ب- موتورهای اصلی و فرعی
1- کمک در آمادهسازی موتور اصلی و موتورهای کمکی جهت کار.
2- کارها و عملیات مربوط به دیگ بخار منجمله سیستم احتراق.
3- روشهای بررسی و کنترل سطح آب در دیگ بخار و اقدامات لازم در مواقع غیر عادی بودن سطح آب.
4- اقدامات مورد نیاز جهت جلوگیری از خسارات وارده به نیروی محرکه در موتور و محفظههای دیگر بخار.
ج- سیستم پمپاژ
1- عملیات عادی و مستمر تلمبه زدن.
2- به کارگیری و عملیات تلمبه زدن مربوط به خن (بیلج) ، توازن و کالاها.
د- به کارگیری دستگاههای محرکه کشتی
آماده نمودن، روشن کردن، متصل کردن و تعویض موتورها یا ژنراتورها.
هـ - روشهای اضطراری و ایمنی
1- توجه به احتیاط های ایمنی در طول مدت نگهبانی و اقدامات فوری که در شرایط آتشسوزی با بروز حادثه به ویژه در ارتباط با سیستمهای مواد نفتی و روغنی میبایست اتخاذ شود.
2- عایقبندی ایمن انواع محرکههای الکتریکی و وسایل مورد لزوم قبل از آنکه پرسنل مجاز شوند جهت کار بر روی آن نیروی محرکه اقداماتی انجام دهند.
و- دستورالعمل مقابله با آلودگیهای دریایی
احتیاطهای لازم جهت جلوگیری از آلودگی محیط زیست دریایی به وسیله نفت رسوبات کالا، مواد زاید، دود یا سایر آلودهکنندهها، طرز به کارگیری تجهیزات مربوط به جلوگیری از آلودگی منجمله جداکننده آب و روغن، سیستم مخزن مواد زاید و وسایل و دفن مواد زاید.
ز- کمکهای اولیه
1- کمکهای اولیه در ارتباط با مجروحین احتمالی در موتورخانه
2- کلیه معلومات مورد لزوم تئوری، تجربی و عملی در ارتباط با مقررات و توصیههای بینالمللی در این زمینه.
ضمیمه شماره2- «حداقل دانش و اطلاعات مورد نیاز مربوط به گواهینامههای شایستگی دریانوردی افسران مهندس ارشد و افسران مهندس دوم کشتیهای بازرگانی با قدرت موتور 3000 کیلووات یا بیشتر در مسافات نامحدود»
داشتن دانش و اطلاعات کافی و لازم در موارد زیر:
1- دانش تئوری، که شامل:
الف- ترمودینامیک و انتقال گرما.
ب- مکانیک و هیدرومکانیک.
ج- اصول کار دستگاههای قوه محرکه کشتی از قبلی موتورهای دیزلی، توربینی، بخار و گازی، خواص فیزیکی و شیمیایی سوخت و روغن.
هـ - تکنولوژی مواد.
و- خواص شیمیایی و فیزیکی آتش و وسایل اطفا حریق.
ز- تکنولوژی الکتریکی دریایی، تجهیزات و وسایل الکتریکی و الکترونیکی.
ح- اصول اتوماسیون، تجهیزات و نحوه و سیستم کنترل.
ط- آرشیتکت دریایی و ساختمان کشتی از جمله کنترل خسارات.
2- دانش عملی و تجربی که شامل:
الف- به کارگیری و نگهداری دستگاههای زیر:
1- موتور دیزل دریایی
2- توربینهای بخار دریایی
3- توربینهای گازی دریایی.
ب- عملیات و نگهداری موتورهای فرعی، منجمله سیستمهای لولهکشی و پمپها، دیگ بخار فرعی و سیستمهای سکان.
ج- طرز عملکرد، تست و امتحان و نگهداری وسایل و تجهیزات برقی و کنترل آنها.
د- طرز عملکرد و نگهداری وسایل تخلیه و بارگیری کالا و دستگاههای مربوط بر روی عرشه کشتی.
هـ- کشف علت عدم عملکرد خوب موتورها، محل نقایص و اقدام لازم جهت جلوگیری از خسارات.
و- سازماندهی روشهای نگهداری ایمن و تعمیرات.
ز- روشها و کمکها جهت جلوگیری از بروز حریق، کشف و اطفا حریق.
ح- روشها و کمکها جهت جلوگیری از آلودگی محیط زیست دریایی به وسیله کشتیها.
ی- اثرات آلودگیهای دریایی در محیط زیست.
ک- کمکهای اولیه در مورد افرادی که ممکن است در موتورخانه آسیب ببیند استفاده از وسایل کمکهای اولیه.
ل- عملکرد و نحوه استفاده از وسایل نجات.
م- روشهای کنترل خسارات.
ن- تمرینهای مربوط به ایمنی در کار.
3- آگاهی از قوانین دریایی، قراردادها و مقاولهنامههای بینالمللی در رابطه با تعهدات خاص و مسوولیتهای مربوط به بخشهای موتورخانه، به ویژه آن قسمتی که در ارتباط با ایمنی و حفاظت محیط زیست دریایی میباشد.
آگاهی از قوانین داخلی در رابطه با مسایل فوقالذکر.
4- اطلاعات لازم در مورد مدیریت پرسنلی، سازماندهی و آموزش بر روش کشتی.
مطالب مشابه :
سازماندهی نت و عوامل مؤثر بر آن
جزوه و یادداشتهای درس - سازماندهی نت و عوامل مؤثر بر آن - (مانند نگهبانی و پلیس)
قوانین سازمان بنادر
الف- افسر مهندس مسوول نگهبانی 6- تکمیل جزوه مربوط به تجارب دریایی در موتورخانه کشتی (p.e.l)
گزارش جلسات خصوصی شنبه مورخه 93/11/04 (انتخابات نگهبانی،مرزبانی،ایجنت)
کنگره60 اصفهان شعبه شیخ بهایی - گزارش جلسات خصوصی شنبه مورخه 93/11/04 (انتخابات نگهبانی،مرزبانی
جلسات آقایان همسفر
همسفر با دستور جلسه "جهان بینی 1 و 2" با استادی آقای علی مندابچی و نگهبانی جزوه جهان بینی
نکاتی در مورد معماری موزه
جزوه هاي راهنماي موزه را نيز مي توان بر روي ميز هاي كوچك در اين محل قرار داد. نگهبانی.
جزوه آئین دادرسی کیفری2(قسمت دوم)
تخصصی حقوق و فقه - جزوه آئین دادرسی کیفری2(قسمت دوم) - جهت دسترسی سریعتر به مطلب مورد نظر از
برچسب :
جزوه نگهبانی