عطر کلام دکتر معین سالها ما را به این مکان خواهند کشاند و این یقینا پایان نخواهد داشت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در مراسم چهل و سومین سال درگذشت مولف «فرهنگ فارسی معین» گفت: دکتر معین اثبات کرد که تمدن ما تمدن اسلامی ایرانی است و این مشخصهای است که ما معین را با آن میشناسیم.
به گزارش روابط عمومی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، فیروز فاضلی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، عصر پنجشنبه 16 مرداد در مراسم چهل و سومین سال درگذشت دکتر محمد معین مولف «فرهنگ فارسی معین» که بر سر مزار آن استاد بزرگ ادبیات در شهر آستانهاشرفیه برگزار شد، گفت: عطر کلام دکتر معین سالها ما را به این مکان خواهند کشاند و این یقینا پایان نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه نام دکتر معین مشخصههایی را در ذهن ما تداعی میکند، اظهار کرد: اولین مشخصه این است که وی در عصری ظهور کرد که محل چالش بین تمدن ایرانی و تمدن اسلامی بود و عدهای زبان را به زبان عربی گرایش میدادند و از این طریق میخواستند یک تمدن خاص را برجسته کنند و عدهای زبان را به زبان سرهٔ فارسی گرایش میدادند و از این طریق میخواستند تمدن ایرانی را گسترش دهند.
فاضلی افزود: در این میان، دکتر معین اثبات کرد که تمدن ما تمدن اسلامی ایرانی است و این مشخصهای است که ما معین را با آن میشناسیم.
این مسئول فرهنگی استان ادامه داد: مشخصهٔ دوم دکتر معین که وی را در ذهن ما همیشگی میکند، امانتداری علمی اوست.
وی با بیان اینکه اگر یک محقق امین نباشد، تحقیق او راه به جایی نخواهد برد، گفت: دکتر معین کوچکترین مطلبی را که در آثار خود میآورد به منبع آن ارجاع میداد.
فاضلی تصریح کرد: این امانتداری و صداقت تا جایی بود که علامه دهخداد و نیما یوشیج، مسئولیت ادامه و جمعآوری آثار خود را پس از مرگ به دکتر معین سپردند و وی پس از پایان کار به نام آنها منتشر کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در ادامه بیان کرد: سومین نکته ماندگاری دکتر معین در ذهن ما، گستردگی مطالب است؛ معین در حیطههای مختلف مقاله و کتاب دارد و این گستردگی باعث هیچ کم و کاستی در عمق مطالب علمی او نشده است.
وی، گذشت را بعنوان مشخصه بعدی دکتر معین نام برد و افزود: انسانها بواسطه گذشت خودشان رتبه پیدا می-کنند و چه گذشتی بالاتر از گذشت از عمر؛ یک طول زمانی از سوی خدا در اختیار ماست که چگونگی استفاده از آن ما را پایا و پویا خواهد کرد.
فاضلی اضافه کرد: انسانهایی که در بخشش این عمر به جامعه جهانی تلاش میکنند روح علمی پیدا میکنند و برای همیشه زنده میمانند.
این استاد دانشگاه در پایان اظهار کرد: نکته آخر، سختکوشی دکتر معین است؛ دغدغههای علمی وی آنچنان در جان او نشسته بود که تا آخر عمر خود سختکوش بود و این تلاش دکتر معین است که او را در ذهن ما پایدار کرده است.
شایان ذکر است؛ توفیق سبحانی از اساتید برجسته کشور به عنوان سخنران علمی در این مراسم حضور یافت؛ همچنین سخنرانی محمدحسین قربانی، نماینده مردم آستانهاشرفیه در مجلس شورای اسلامی و مهیندخت معین دختر استاد معین و تجلیل از سید شایان پورمیربابایی، رتبه اول کنکور تجربی سال ۹۳ از آستانهاشرفیه از دیگر بخش-های این مراسم بود.
مطالب مشابه :
شعری در مورد امام رضا
از نشابور با موجی از لا گذشتی امارگیر حرفه ای سایت آمارگیر حرفه ای سایت
عطر کلام دکتر معین سالها ما را به این مکان خواهند کشاند و این یقینا پایان نخواهد داشت.
پیک گیلان - عطر کلام دکتر معین سالها ما را به این مکان خواهند کشاند و این یقینا پایان
بی من از کوچه گذر کردی و رفتی
تو ندیدی ، نگهت هیچ نیفتاد به راهی كه گذشتی بزرگترین سایت تفریحی و سرگرمی در
با یاد مسافر بهاری دکتر باستانی پاریزی(همزاد هفت الهشت)/ محمد جواد سالمی پاریزی
سایت حقوقی جناب آقای با یاد مسافر بهاری دکتر اســـت چون گذشتی هفت وادی درگه است 6
شناسایی عوامل اصلی حمله به مطهری
سایت پخش کلیپ. تبادل
سفر بخیر(شفیعی کدکنی)
چو از این کویر وحشت به سلامتی گذشتی. سایت دکتر کزازی مشاهیر ادبی ایران : rss powered by blogfa.com
بی تو من زنده نمانم
نگهت هیچ نیفتاد به راهی که گذشتی. چون در خانه
...هنوز با یادت لحظه ای آرام ندارم
گذشتی و فـــــراموش کردی چـــه سایت ***قرآن کریم*** بسیار مفید
برچسب :
سایت دکتر گذشتی