درایور کارت شبکه / آموزش (2) MCSA , MCSE

 درایور کارت شبکه:
 (چون بحث ما نرم افزاری است با خود کارت شبکه فعلا کاری نداریم). از آنجایی که مخاطبین ما کسانی هستند که تا حدودی به مفاهیم اصلی ویندوز XP Professional آشنا هستند در مورد چگونگی نصب کارت های مختلف شبکه توضیح زیادی نمی دهم و فقط چند نکته را ذکر می کنم :

1-بعضی اوقات پس از نصب کارت شبکه می بینیم که مشکل داریم و وقتی از آن در Device Manager، Properties می گیریم با خطایی با کد 10 (Error Code 10) مواجه می شویم. در این حالت دو مشکل می تواند وجود داشته باشد:

     اول آنکه درایور قدیمی است و باید اپدیت شود.
     دوم اینکه روش نصب ایراد دارد.

 مورد دوم بیشتر به تجربه باز می گردد. مثلا در برخی مدل های 3Com یا Compex نباید از روش Add New Hardware در Control Panel استفاده کنیم بلکه باید اجازه دهیم خود ویندوز آن را به صورت پیش فرض نصب کند و سپس در Device Manager روی آن کلیک راست کنیم، Update Driver را بزنیم و آدرس صحیح درایور را به آن نشان دهیم.

2-اگر خطای Error Code 12 دریافت کردیم یعنی کارت شبکه با سخت افزار دیگری روی IRQ دارای تناقض یا Conflict است.

 توضیح مختصری درباره IRQ: هر وسیله باید دارایIRQ منحصر به فرد باشد. ابزارها دو گونه IRQ دارند. برخی ثابت و برخی متغیر هستند. مثلا فلاپی دارای IRQ=06 و یا صفحه کلید دارای IRQ=01 هستند که ثابت است و هیچ گاه Conflict ندارند. اما برخی ابزارها مانند مودم و کارت شبکه IRQ متغیر دارند که توسط Bios تعیین و به آنها اختصاص داده می شود. در صورت بروز این مشکل در نصب کارت شبکه، یا باید محل قرار گیری آن روی مادربرد (Slot) را عوض کنیم یا کارت را عوض کنیم یا اگر در مادربرد امکان داشته باشد به Bios بگوییم که IRQ آن را عوض کند.

نکته : هنگامی که شما یک وسیله را در Device Manager، به حالت Disable می برید در واقع آن را از نصب در نمی آورید بلکه IRQ آن را می گیرید.

3-اگر تیم مایکروسافت درایور کارت شبکه (یا هر کارت دیگری) را تایید کند اصطلاحا آن را امضا یا Sign (تلفظ صحیح ساین) می کند و یک فایل کدگذاری شده با پسوند .CAT به تولید کننده مربوطه می دهد تا در درایورهای خود بگنجاند. اگر درایوری Unsigned باشد، دیده اید که در هنگام نصب پیغامی دریافت می کند که این درایور از سوی مایکروسافت تایید نشده است اما به هر حال شما می توانید با انتخاب گزینه Continue Anyway فرآیند نصب را ادامه دهید و بسیاری اوقات به مشکلی هم برنمی خورید. اما توصیه من به مدیران عزیز شبکه و به همه کاربران ایننست که برای دستیابی به بهترین وضعیت کارآیی، حتما از کارت های دارای درایور تایید شده استفاده کنید. (بارها مشکلاتی را دیده ایم که به دلیل عدم نصب درست یک کارت شبکه و یا مشکل داشتن درایورهای آن پیش آمده است) نوع برخوردی که ویندوز با درایورهای Unsigned دارد قابل تنظیم است. برای این منظور به آدرس Control Panel، Device Manager، Hardware، و در نهایت گزینه Driver Signing بروید و از میان گزینه های زیر یکی را برگزینید.

Ignore, Install the software anyway and don’t ask for my approval
در صورت Unsigned بودن کلا پیغام نمی دهد و روند نصب را ادامه می دهد.

Warn. Prompt each time to choose an action
هشدار می دهد و از شما می خواهد که انتخاب کنید ادامه بدهید یا خیر

Block, Never Install Unsigned Driver Software
جلوی نصب درایورهای Unsigned را می گیرد.

نکته : پسوند فایلهای درایور sys یا inf است که همگی بعد از نصب پسوند sys می گیرند و در شاخه زیر قرار می گیرند

%systemroot% \system32\drivers

یک نکته راهمین جا داشته باشید.متغیر %systemroot% به جایی اشاره می کند که ویندوز شما نصب است. اگر آن را در Run اجرا کنید متوجه منظور من می شوید. پس منظور از عبارت بالا، در سیستمی که مثلا ویندوز در درایو D و شاخه Winxp نصب شده است به شکل زیر است :
D:\winxp\system32\drivers
در ادامه مباحث چندین متغیر سیستمی دیگر را نیز مشاهده خواهیم کرد.

نکته :

اگر بخواهیم از درایورهای سیستم خود یک نسخه پشتیبان (بکاپ) داشته باشیم می توانیم از شاخه بالا البته به همراه رجیستری بکاپ بگیریم. (چگونگی بکاپ گیری از رجیستری را بعدا توضیح خواهیم داد) البته نرم افزارهای بسیار خوبی نیز در این زمینه وجود دارند که از جمله آنها می توان به Driver Magic ، Driver Max، یا Driver Genius اشاره کرد. این نرم افزارها کارهای مختلفی انجام می دهند اما یکی از مهم ترین آنها که مد نظر ماست بکاپ گیری از درایورهای ویندوز است. بدین صورت که شما پس از نصب همه درایورهای سخت افزارهای سیستم خود، با این برنامه ها یک بکاپ کلی از آنها می گیرید. حال فرض کنید درایورهای خود را گم کرده اید و ویندوز را از اول نصب کرده اید. کافیست با اجرای فایلی که این برنامه ها به شما می دهند (و معمولا خود یک فایل exe است) تمام درایورهای خود را در چند دقیقه نصب کنید، بدون اینکه نیاز به گذاشتن هیچ کدام از دیسک های درایورها باشد.

انجمن تخصصی شبکه


مطالب مشابه :


دوره ۴ گانه آموزش شبکه کاملا فارسی بصورت تصویری

فروشگاه اینترنتی BlueRay - دوره ۴ گانه آموزش شبکه کاملا فارسی بصورت تصویری ۳- آموزش MCSE به فارسی.




آموزش فارسی MCSE

دانلود نمونه سوال پيام نور- فراگير 90-91 - آموزش فارسی mcse - دانلود رایگان کتاب و حل تمرین نمونه




درایور کارت شبکه / آموزش (2) MCSA , MCSE

برچسب‌ها: کارت شبکه, آموزش mcsa, آموزش mcse + پنجشنبه ۲۶ ترجمه انگلیسی به فارسی صفحه ای 6




نرم افزارهای لازم برای عضویت یک سیستم در شبکه / آموزش (1) MCSA , MCSE

مرجع آموزش تخصصی شبکه های کامپیوتری شامل ترجمه انگلیسی به فارسی صفحه آموزش mcsa و mcse




مکانیزم Name Resolution / آموزش (3) MCSA , MCSE

مرجع آموزش تخصصی شبکه های کامپیوتری شامل ترجمه انگلیسی به فارسی صفحه آموزش mcsa و mcse




نرم افزار معروف و کاربردی پرنیان 5 تقویم شمسی برای MS Project 2007 & MS Project 2003 کرک شده

آموزش شبكه آموزش مباحث دورههاي MCSE به صورت تصويري و Tutorial • نصب امکانات فارسی




نخستین مرورگر فارسی جهان با نام تیزبال Tizbal v.9.9.0.0

آموزش های تخصصی کامپیوتر و شبکه - نخستین مرورگر فارسی جهان با نام تیزبال Tizbal v.9.9.0.0 - - آموزش




پالیسی Policy در شبکه WorkGroup - آموزش MCSA و MCSE / شماره 10

پالیسی Policy در شبکه WorkGroup - آموزش MCSA و MCSE / شماره 10. از سیاست ها برای انجام تنظمیات مختلف سخت




برچسب :