تولد گوساله دوسر در خمام
گزارش شهرستان
با استفاده از انرژي خورشيد و بدون آلودگي در تبريز ساخته شد
خودرويي كه بدون بنزين در آب و خشكي حركت ميكند
از: كاظم نيكرفتار - خبرنگار اطلاعات هفتگي در تبريز
يك دانشآموز در تبريز خودرويي را اختراع كرده كه بدون مصرف بنزين يا هرگونه سوخت فسيلي قادر به حركت در آب و خشكي است.
به گزارش رسيده اين خودرو توسط رامين ايماني خوشخو دانشآموز تبريزي ساخته شده و اخيراً در مراسمي با حضور مسوولان اداره آموزش و پرورش آذربايجان شرقي در تبريز مورد بهرهبرداري قرار گرفت.
اين دانشآموز مخترع در مورد خودروي آبي - خاكي كه با انرژي خورشيد حركت ميكند، گفت: اين خودرو قادر به حركت در آب و خشكي است و نيروي محركه آن، الكتريسيته حاصل از سلولهاي خورشيدي و پروفيلهاي سبك است.
رامين ايماني خوشخو با تشريح ويژگيهاي اين خودرو اظهار داشت: اين خودرو در ابعاد مختلف قابل طراحي است ولي در اين نمونه ساخته شده عرض خودرو 5/197 سانتيمتر، طول 468 سانتيمتر و ارتفاع آن 5/103 سانتيمتر است.
وي گفت: درحال حاضر ظرفيت سرنشين اين نوع خودرو يك نفر است و من براي ساخت آن يكسال تلاش كردم.
وي با اشاره به وزن اين خودرو خورشيدي يادآور شد: وزن خالص اين خودرو 248 كيلوگرم است.
به گفته وي در اين خودرو خورشيدي برق توليد شده توسط سلولهاي خورشيدي به الكتروموتورها هدايت و موجب حركت خودرو ميشود.
اين دانشآموز مبتكر اضافه كرد: علاوه بر اين، برق حاصله از انرژي خورشيد به باتري منتقل ميشود تا به صورت انرژي ذخيره درصورت لزوم در اين خودرو مورد مصرف قرار گيرد.
وي يادآور شد: اين وسيله فاقد هرگونه آلودگي زيست محيطي است و بزرگترين امتياز آن اين مورد است كه هزينهاي براي تامين سوخت مصرفي آن نبايد پرداخت كرد، همچنين توليد برق در اين خودرو آلودگي صوتي ايجاد نميكند.
اين خودرو تيرماه امسال در سازمان ملي پرورش استعدادهاي درخشان در تبريز مورد پردهبرداري قرار گرفت و حركت آن به نمايش گذاشته شد.
اين خودرو كه مراحل نهايي ثبت خود را ميگذراند، قادر است با يكبار شارژ، حداقل مدت شش ساعت مداوم در آب و خشكي حركت كند.
رامين ايماني خوشخو دانشآموز سال سوم راهنمايي مدرسه شهيد مدني تبريز است.
گزارشي از مدرسه روستاي سفيلان كه قربانگاه 14 فرشته بود
آخرين درس مرگ!
از: رضا باميري - خبرنگار اطلاعات هفتگي در لردگان
در جريان يك حادثه آتشسوزي كه پنجم دي ماه 1383 در مدرسه روستاي سفيلان واقع در شهرستان لردگان رخ داد، 13 نفر دانشآموز و يك نفر معلم اين مدرسه بر اثر آتش جان باختند.
امروز بعد از گذشت سه سال از اين حادثه غمانگيز و جانكاه، خبرنگار «اطلاعات هفتگي» در لردگان گزارشي را ارسال كرده است.
كاووس صادقي دهيار روستاي سفيلان در زمينه اقدامهاي صورت گرفته اظهار داشت، بعد از حادثه پرپر شدن 13 دانشآموز و يك نفر معلم، ساختمان يك دبستان با 5 كلاس در زميني به مساحت دو هزار مترمربع در زمين اهدايي مردم ساخته شد و هماكنون 35 نفر از دانشآموزان اين روستا در مقطع ابتدايي در آن مشغول به تحصيل هستند.
وي افزود: از سوي اداره كل آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختياري سه نفر معلم به اين روستا اعزام شده است.
وي يادآور شد: اين مدرسه نوساز مجهز به سيستم گرمايشي شوفاژ، دستگاه ديجيتال هشداردهنده آتش و امكانات ايمني است كه مبلغ دويست ميليون تومان اعتبار آن از سوي سازمان نوسازي مدارس و رياست جمهوري تامين شده است.
دهيار روستاي سفيلان با اشاره به ساير فعاليتهاي عمراني در اين روستا، افزود: احداث دهياري، گازكشي به روستا، ايجاد آسفالت جاده به شعاع سه كيلومتر، احداث پلي به ارتفاع 5 متر و عرض 8 متر كه روستاي سفيلان را به جاده اصلي وصل ميكند و همچنين اعطاي سهام عدالت به 13 نفر از افراد محروم از ديگر اقدامهاي صورت گرفته در اين روستا است.
وي در زمينه رسيدگي به آسيبديدگان حادثه آتشسوزي در مدرسه اين روستا اظهار داشت: مبلغ 30 ميليون تومان ديه به هريك از اولياي 13 نفر دانشآموز حادثه ديده پرداخت شد كه همگي مبلغ مذكور را صرف امور خيريه شامل: ساخت مساجد، حسينيه، مدارس و كمك به فقرا و ايتام و حمايت از زندانيان كردهاند.
وي يادآور شد: تدارك سفرهاي تداركاتي مانند سفر به مشهد مقدس و عتبات عاليات از جمله اقداماتي است كه براي خانوادههاي دانشآموزان جان باخته انجام شده است.
كاووس صادقي در زمينه مشكلات روستاي سفيلان گفت: نبود طرح هادي و خطر سيل از جمله مشكلات اهالي اين روستا است، روستا در معرض خطر سيل قرار دارد و در فصل زمستان مردم روستا هنگام بارندگي با بيل، كلنگ و تراكتور، آبراههها را به گوشه و كنار هدايت ميكنند، چون سيلاب به سوي خانههاي مردم اين روستا روانه ميشود.
دهيار سفيلان در زمينه مدرسه حادثه ديده گفت: ساختمان مدرسه قديمي كه داراي مساحتي بالغ بر 90 مترمربع است ترميم، مرمت و حصاركشي شده است ولي اهالي روستا به علت خاطره بدي كه از آن دارند، رغبتي به ساختمان مدرسه قديمي ندارند.
دهيار و عضو شوراي روستاي سفيلان افزود: خدمات انجام شده به روستا نسبت به قبل از حادثه بسيار عالي است. وي همچنين خواستار تعامل مسوولان و ارتباط آنان با اهالي روستا و خانوادههاي داغديده براي دلجويي هرچه بيشتر از آنان شد.
وي افزود: آرامگاه چهارده نفر قربانيان حادثه آتشسوزي مدرسه روستاي سفيلان در فضايي به مساحت 120 مترمربع و به صورت سرپوشيده با تمام تجهيزات كامل ساخته شده و گلدسته آرامگاه قربانيان اين حادثه نيز با آيههاي قرآن مزين شده است.
وي اضافه كرد: 22 ميليون تومان هزينه ساخت اين آرامگاه توسط اولياي دانشآموزان تامين شده است.
تولد گوساله دوسر در خمام
از: آرمان عابد خبرنگار اطلاعات هفتگي در رشت
عكس از: سيروس رنجبر
در پديدهاي نادر، گوسالهاي با دو سر و سه چشم در بخش خمام رشت متولد شد.
در دهههاي گذشته موجودات عجيبالخلقهاي متولد ميشدند كه به دليل اعتقاداتي كه درميان مردم رايج بود، بدون اينكه كسي از آن خبردار شود، موجود عجيبالخلقه را از بين ميبردند. اما در دنياي كنوني با گسترش رسانههاي همگاني، اين موضوع به شكلي نسبتاً عادي درآمده است و امروزه شاهد شنيدن خبرهايي از اين دست هستيم.
در يكي از اين رخدادهاي عجيب و نادر در بخش خمام يكي از بخشهاي شهرستان رشت، يك رأس ماده گاو در چهارمين زايمان خود گوسالهاي با دو سر، دو دهان، دو بيني، دو گوش و سه چشم به دنيا آورد.
دكتر ميرجلالي دامپزشك شاغل در بخش خمام در اين زمينه گفت: بدليل كوچك و ضعيف بودن رحم گاو مادر، فضاي كافي براي رشد گوساله وجود نداشته است، طبق شواهد، اين گوساله ابتدا دوقلو بوده كه به علت فضاي محدود در داخل رحم گاو مادر، به شكل كنوني تبديل شده است.
اكبر پورحسينزاده صاحب گوساله كه يكي از دامداران روستاي «اسلام محله» خمام است، در زمينه اين رخداد گفت: اين گوساله چهارمين گوساله اين گاو است و سه رأس گوساله ديگر سالم هستند.
دكتر ميرجلالي دامپزشك كه در ساعت اوليه تولد گوساله مذكور در محل تولد حضور يافته بود، به صاحب گوساله توصيه كرد: گوساله زنده نميماند، آن را تغذيه كنيد و در محلي مناسب قرار دهيد.
به گزارش رسيده اين گوساله سه روز بعد از تولد تلف شد.
سخني با خوانندگان
سلامي به اوج درخشش ستارهها به همراهان هميشگي. اين نهال كوچك را با هزاران اميد در دل خاك كاشتيم و مطمئنيم كه با آبياري و رسيدگي شما به حيات خويش ادامه ميدهد.
قصد داريم جالبترين و شاخصترين رخدادهايي را كه در گوشه و كنار كشورمان رخ ميدهد، منعكس كنيم و اين امر ممكن نيست مگر با همكاري شما عزيزان.
رخدادها و خبرهاي جالبي را كه در گوشه و كنار شهر و محل اقامت شما رخ ميدهد به همراه عكسي از آن خبر و رخداد براي ما بفرستيد و ما پس از بررسيهاي لازم آن را به نام شما به چاپ ميرسانيم.
ما منتظر ارسال خبرهاي داغ، پيشنهادها و انتقادهاي شما هستيم.
سرويس گزارش شهرستانها
كشف يك سنگ باستاني در هريس
از: محرم فرزانه
خبرنگار اطلاعات هفتگي در هريس
يك سنگ باستاني در روستاي «برازين» از توابع شهرستان هريس در حياط يك مدرسه كشف شد. دانشآموزان مدرسه راهنمايي شهيد محمدزاده روستاي برازين هنگام ورزش و بازي ناگهان به يك سنگ باستاني در حياط مدرسه برخورد كردند. به گزارش رسيده، اين سنگ داراي نقش نيم تنه انسان و مربوط به هزاره سوم قبل از ميلاد است. اولياي اين مدرسه پس از اطلاع از وجود اين سنگ باستاني در حياط مدرسه، بلافاصله ماموران را خبر كردند تا نسبت به خارج كردن آن از زير خاك اقدام كنند.
متاسفانه هيچ عكسي از اين سنگ باستاني دراختيار نداريم.
خبرهاي رسيده
محرم فرزانه از هريس: از حسن توجه شما به اطلاعات هفتگي قدرداني ميشود. شماري از خبرهاي ارسالي شما در نوبت چاپ قرار دارد، اما خبرهاي مربوط به كشف خودروي سرقت شده يا دستگيري سارق سيمهاي برق مربوط به صفحه حوادث روزنامه است. منتظر ارسال خبرهاي داغ از طرف شما هستيم.
ناصر، ليلا و امالبنين حكيمي از هنديجان: خبر مربوط به اعتياد يك دختر 15 ساله به بوي بنزين با توجه به وضعيت روحي و جسمي اين دختر، قابل چاپ نيست. همچنين خبر اعتراض صاحبان شناورهاي تجاري و نارضايتي مردم از شركت گاز مربوط به صفحه «ترازو» است. منتظر خبرهايي داغ از شهر شما هستيم.
مصطفي ذبيحي از بندر ديلم: از توجه شما به اطلاعات هفتگي قدرداني ميشود. خبر شما در نوبت چاپ است، در انتظار ارسال خبرهاي مربوط به رخدادهاي جالب توجه در بندر ديلم هستيم.
كاظم نيكرفتار از تبريز: با قدرداني از شما كه با وجود مشغله زياد براي ما خبر ميفرستيد، خبر مربوط به اعدام براي سرويس حوادث روزنامه قابل استفاده است.
علي خاكزاد از ساري: خبر شما در نوبت چاپ است. در صورت امكان شماره تلفن آقاي مرتضي باقرزاده را به اطلاعات هفتگي ارسال كنيد.
محمود دبستاني از خراسان جنوبي: خبر شما در نوبت چاپ است.
شهرام حيدري از تبريز: خبر شما در آينده نزديك به چاپ ميرسد.
با قدرداني از همكاري و همفکري: خانم ليلا ميرشيري از اصفهان، آقاي داوود غرانوش از تهران، آقاي امير غفاريان از مشهد، خانم مينا گلبرگ از ساوه و خانم بهاره مهرنژاد از تهران.
مطالب مشابه :
قبول شدگان مرحله دوم استعدادهاي درخشان
قبول شدگان مرحله دوم استعدادهاي درخشان. زمان و نحوهي ثبت نام در شهرهاي اصفهان، تبريز و
تولد گوساله دوسر در خمام
با استفاده از انرژي خورشيد و بدون آلودگي در تبريز استعدادهاي درخشان در
کارت ورود به جلسه آزمون جامع و ارزیابی حرفه ای مهر 1388
تبريز. تبريز- كوي نرسيده به مدرسه استعدادهاي درخشان – مركز آموزش علمي- كاربردي فرهنگ و
درباره ی نویسنده
ليسانس زيست شناسي از دانشگاه تبريز. - مدرس مركز استعدادهاي درخشان و مراكز پيش
اعلام نتايج آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان (سمپاد)و نمونه دولتی در سال91
اطلاعيه شماره يك ستاد برگزاري آزمون ورودي مدارس استعدادهاي درخشان و نمونه دولتي شهر تهران
زمان و شرایط دریافت کارت ورود به جلسه جدید کارشناسی ارشد دولتی سال 93
دانشگاه تبريز. تبريز: (عج) رفسنجان، سازمان مركزي دفتر استعدادهاي درخشان
در آستان صحيفه سجاديه
دبيرستان استعدادهاي درخشان علامه اميني
باخبار سمپاد - تیزهوشان
فهرست مندرجات مجله استعدادهاي درخشان ، شماره 64 ، زمستان 1386 تاريخ انتشار: دانشگاه تبريز
تاریخچه سمپاد
درخشان كشور در سطوح مختلف تحصيلي از اين پس سازمان ملي پرورش استعدادهاي درخشان تبريز
برچسب :
استعدادهاي درخشان تبريز