روستا شناسی (1)
وجه تسمیه :
ایسپی داران نامی باستانی، که ریشه اصلی آن زبان پارتی (پهلوی اشکانی) می باشد و این زبان یکی از زیر شاخه های زبان باستانی پهلوی است.
ایسپی به زبان محلی به معنی سفید، دار به معنی درخت و ان جهت جمع استفاده شده که کلاً به معنی روستایی که دارای درختان سپیدار می باشد.
از زمان های بسیار دور نام این روستا ایسپی داران بوده است ولی درفرهنگ لغات مرحوم علامه دهخدا اینچنین آمده است.سفیدداران، دهی جزء دهستان برغان بخش کرج شهرستان تهران، دارای 1?3 تن سکنه است و آب آن از چشمه سار و آب رود می باشد. محصولات آن باغات میوه، لبنیات، عسل، غلات و قلمستان می باشد . شغل اهالی زراعت و گله داری است. از رودخانه سفیدداران هم آب روستای کله رود(گلین رود) تامین می گردد.
تذکر: (البته مرحوم دهخدا چون اطلاع نداشتند، ننوشتند... که این روستا علاوه بر تامین آب روستای گلین رود (کله رو) از طریق رودخانه وارش کورور ، از طریق رودخانه جوزه رود هم آب روستای اغشت را تامین می کند.)
این روستا بیشتر تعداد آبشار و درختان کهنسال استان البرز را در خود جای داده است. وقتی از جاده انحرافی ولیان به سمت این روستا حرکت می کنید 5 کیلومتر مانده به این روستا به آبشار زیبای "وارش کورور" (به معنی بارش زیاد) می رسیم. البته در ورودی محل آبشار چشمه آب معدنی "وارش کورور" که از کوه می جوشد، قرار دارد.
بعد از گذراندن 5 کیلومتر بعد از روستای سفیددارن به آبشارهای زنجیره ای "جوزه رود" (به معنی رودخانه گردو) می رسیم. بعد از گذشتن از آب زلال رودخانه جوزه رود به اولین آبشار زنجیره ای "جوزه رود" می رسیم.
بعد از گذر از این آبشار نوبه نوبه به 4 آبشار زیبای جوزه رود می رسیم. در راه می توانید از میوه های مانند : کوهی زرشک، سیب کوهی، تمشک، شاتوت، توت، بادام کوهی، و... بخورید.
بعد از گذر از این 5 آبشار زیبا و دل انگیز به محوطه بازی به نام "دربند جوزه رود"، می رسیم. بعد از گذر از این محل چشمتان به جمال آبشار بلند و زیبای آبشار "چوب بست" روشن می گردد.
این از 7 آبشار زیبای روستای سفیدداران که دیدن آنها خالی از لطف نیست البته به غیر از این آبشار و چشمه آب معدنی یک چشمه آب معدنی دیگر در ارتفاعات به نام "قل قل چشمه" دارد که از دل زمین آب زلال و معدنی می جوشد و این چشمه بالاتر از آبشار چوب بست قرار دارد. غیر از اینها در انتهای اراضی این روستا شش سرو کهنسال به نام "پیردار" قرار دارد که ابهت خاصی دارند و یک سرو کهنسال دیگر در ارتفاعات رودخانه جوزه قرار دارد.
تمام شد نه... به غیر از اینها این منطقه دارای وحوش بسیاری است مانند : کبک، کبک دری، کل و یز کوهی، روباه، گراز، گرگ، سیاه گوش، خرس، انواع پرندگان شکاری و غیر شکاری و انواع خزندگان در رسته افعی ها... نه بازهم هست قله زیبای و معروف "شاه کرم " هم در ارتفاعات این روستا قرار دارد.
البته البته که روستای متروکه معروف "شیون چال" هم در ارتفاعات این روستا قرار دارد که بعداً حکایت آنرا را مفصلاً در وبلاگ می گذارم.
در پایان : محصولات این روستا انواع لبنیات، گردو، آلبالو، گیلاس، توت، انواع سبزهای کوهی در فصل بهار و... می باشد.
مطالب مشابه :
وجه تسمیه رشته کوه البرز و زاگرس
وجه تسمیه رشته کوه البرز و زاگرس. رشته کوه البرز. در صفحه 2722 هز جلد دوم لغت نامه دهخدا آمده
وجه تسمیه دو رشته کوه البرز و زاگرس
صحرای ایزدخواست - وجه تسمیه دو رشته کوه البرز و زاگرس - علمی فرهنگی اجتماعی آموزشی - صحرای
وجه تسمیه ساوجبلاغ
فرهنگستان استان البرز - وجه تسمیه ساوجبلاغ - مکانی جهت تبادل اطلاعات، خبرهای فرهنگی در
وجه تسمیه استان مازندران
وجه تسمیه استان در اواخر هزاره سوم ق.م .ایرانیها به سواحل جنوبی خزر وشمال کوههای البرز
روستا شناسی (1)
وجه تسمیه : این روستا بیشتر تعداد آبشار و درختان کهنسال استان البرز را در خود جای داده است.
وجه تسمیه کوه های ایران : سیالان
ماگما - وجه تسمیه کوه های ایران : سیالان - Climb now work later
وجه تسمیه رشته کوه البرز و زاگرس
گروه جغرافیا مجتمع دکتر شریعتی منطقه 4 - وجه تسمیه رشته کوه البرز و زاگرس - موضوعات جغرافیایی
وجه تسمیه شهر ملارد
گروه آموزشي جغرافياي شهرستان ملارد - وجه تسمیه شهر ملارد - اخبار ومطالب جغرافيايي - گروه
برچسب :
وجه تسمیه البرز