مدرسه شیخ علیخان زنگنه

مدرسه شيخ عليخان زنگنه

مدرسه شيخ عليخان زنگنه ( حوزه علميه ) دليل محكمي است بر حقانيت اين موضوع كه ديار باستاني تويسركان از گذشته هاي دور مامن و ماواي بزرگان دين بوده تا جايي كه اين سرزمين را دارالمؤمنين مي نامند . حوزه علميه توسط شيخ عليخان زنگنه و به دستور شاه سليمان صفوي در سال 1090 هجري در تويسركان ساخته شده است . اين مدرسه داراي حياط مستطيل شكل و پلاني چهار ايواني و يك طبقه است كه گرداگرد آن تعداد 36 باب حجره متصل به هم ساخته شده و در گذشته و حال محل تحصيل طلاب علوم ديني بوده و در مركز شهر تويسركان كنار بازار سرپوشيده ساخته شده است . در بالاي درب ورودي اين حوزه ملاحظه مي شود نام خداوند تبارك و تعالي و اسامي پنج تن ( ع ) به طرز جالب توجهي با استفاده از كاشيكاري هاي سفيد درج شده است كليه قسمت هاي بنا از آجر و تمامي سقف ها با طاق ضربي ساخته شده كه از استحكام فوق العاده اي برخوردار است .

اين مدرسه داراي مسجدي است كه در وسط جبهه جنوبي واقع شده است و قرينه همين مسجد در ضلع شمالي احداث گرديده كه در حال حاضر از آن به عنوان كتابخانه استفاده مي شود . در دو قسمت فوقاني نماي بيروني ايوان مسجد سه رديف كاشيكاري جلب نظر مي كند كه در بالاي آن نوشته شده است : " قال الله تعالي انما يعمرو مساجد الله من آمن باالله و اليوم الآخر " و ذيل آن يك بيت شعر به خط نستعليق ديده مي شود كه تاريخ تعمير و مرمت مدرسه را با حروف جمل بيان مي كند كه اثر طبع مرحوم حاج ابوالقاسم نوري است كه از شعراي به نام اين خطه مي باشد :

ناطق و صامت پي تاريخ تعميرش بگويد                نوري از زندان برون آورد الحق يوسفي را

كه با احتساب حروف ابجد سال 1361 هجري قمري را مقارن با 1319 شمسي سال تعمير بنا را نشان مي دهد . گر چه در جريان جنگ تحميلي بر اثر حملات هوايي رژيم متجاوز عراق در سال 1365 اين اثر تاريخي ، فرهنگي مورد بمباران هوايي قرار گرفت و تخريب گرديد اما سرانجام با تلاش و كوشش بي وقفه ميراث فرهنگي از سال 1368 تا كنون مرمت و احيا گرديده است . اين اثر مهم به شماره 1866 مورخ 21/2/76 در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيده است .  


مطالب مشابه :


مدرسه شیخ علیخان زنگنه

معماران نوین - مدرسه شیخ علیخان زنگنه - طراحی نما و طراحی داخلی ساختمان




مدرسه ی معماری اسلو؛ نروژ

Vigsnæs AS Architects MNAL بر اساس ساختمان قدیمی این مدرسه که تاسیس سال ۱۹۳۸ طراحی داخلی




ضوابط و معیارهای طراحی مدرسه

ضوابط و معیارهای طراحی مدرسه طراحی داخلی ساختمان كه ساختمان مدرسه احداث می




مدرسه ی معماری اسلو

معماری و دکوراسیون داخلی طراحی داخلی. mnal بر اساس ساختمان قدیمی این مدرسه که تاسیس




دانلود کتاب معماری : طراحی مدرسه بر اساس اصول معماری پایدار

طراحی مدرسه بر اساس طراحی داخلی ساختمان خلق فضاهایی نو در ساختمان آموزشی از




نکاتی طلایی در طراحی مدارس

طراحی داخلی ساختمان (معماری داخلی) ۲۸- افزایش نور طبیعی در فضای مدرسه. ۲۹-طراحی ساختمان




طراحی ساختمان . مجتمع تجاری ،شرکت ، کارخانه، شهرک

طراحی ساختمان . انجام دکوراسیون داخلی ساختمان بصورت سه ، مدرسه و هنرستان




برچسب :