پرسش و پاسخ مالیاتی (مشاوره مالیاتی)

پرسش و پاسخ‌هایی که از نظر می‌گذرانید، از متداول‌ترین سوالات مطروح شده از سوی مودیان محترم مالیاتی است که به آگاهی می‌رسد:

1-مالیات بر درآمد مشاور خارجی که شخصیت حقیقی داشته باشد و در یکی از شرکت‌های ایرانی مشغول به کار باشد و توافق شده که حق مشاوره‌اش به ارز پرداخت شود، طبق کدام ماده‌ی قانون محاسبه و پرداخت می‌شود؟

چنانچه دستمزد بابت مشاوره دریافت می‌کند، طبق ماده 104 قانون مالیات‌های مستقیم و در صورتی که به صورت مشاور در استخدام شرکت ایرانی باشد (حقوق بگیر باشد)، طبق ماده 86 و 85 قانون مالیات‌های مستقیم اقدام شود.

 2ـ چگونه می‌توان از موسسه‌های آموزشی که از وزارت ارشاد اسلامی برای ارایه‌ی خدمات آموزشی مجوز دریافت کرده‌اند ـ با توجه به این‌که برخی از این موسسه‌ها درآمدهای کلانی کسب می‌کنند ـ، مالیات دریافت کرد؟

مطالب اشاره شده قانون است. بدیهی است حایز شدن شمول مالیات مشاغل مذکور لازمه رفع معافیت خواهد بود.

 3ـ در صورتی که مودی مالیاتی مکلف به ارایه‌ی اظهارنامه‌ی مالیاتی تا آخر تیر ماه هر سال است، اگر قبل از تسلیم اظهارنامه‌ی مالیاتی فوت کند، مسوولیت تسلیم اظهارنامه و شرایط وصول مالیات این مودی به چه شکلی خواهد بود؟

بدیهی است تکلیف تسلیم اظهارنامه‌ی مالیاتی مربوط به فعالیت‌های شغلی مرحوم برای سال مالیاتی گذشته به وسیله‌ی وراث قهری ایشان به نام مرحوم تنظیم می‌شود، بدیهی است مطالبه‌ی مالیات مرحوم در صورت وجود مشخصات وراث (مالیات بین وراث تقسیم خواهد شد) و نسبت به سال بعد که درآمد مربوط به ورثه است، درآمد به نسبت سهم هر یک تعیین و مالیات با توجه به نسبت درآمدهای تسهیم به سهم شده وفق مقررات محاسبه می‌شود.

4ـ یک مثال جامع در مورد مالیات شرکت‌ها ارایه کنید؟

طبق مفاد ماده 105 قانون مالیات‌های مستقیم پس از حاصل درآمد شرکت ناشی از فعالیت‌های انتفاعی سایر اشخاص حقوقی که از منابع مختلف در ایران یا خارج از ایران تحصیل می‌شود، پس از وضع زیان‌های حاصل از منابع غیرمعاف و کسر معافیت‌های مقرر به استثنای مواردی که طبق مقررات این قانون دارای نرخ جداگانه است، مشمول مالیات به رنرخ 25 درصد خواهند بود.

 5ـ من از شهرداری گراش تقاضای پروانه‌ی کسب کرده‌ام و وقتی که به اداره‌ی دارایی مراجعه کردم، کارمندی ابتدا گفت برو و روز شنبه بیا؛ دوم این‌که آیا به سندی که به صورت دست‌نویس است، مالیاتی تعلق می‌گیرد یا نه؟

از آن‌جایی که اخذ جواز کسب نسبت به محل در صورت شرایط خاص و دارا بودن موقعیت تجاری انجام می‌پذیرد و اطلاعات ارایه شده به وسیله‌ی جناب عالی با وجود فقدان پرونده و چگونگی مطالبه‌ی مالیات از چه منبعی مشخص نیست؟مقتضی است هر گونه سوال در این زمینه برای صحت و سقم مطالبه‌ی مالیات دارید، به رییس امور مالیاتی یا مدیرکل امور مالیاتی استان مراجعه و پاسخ لازم اخذ کنید.

 6ـ آیا برای شرکت‌های خصوصی (مسوولیت محدود) با توجه به این‌که در بدو تاسیس ممکن است نتوانند کسب درآمد کنند، معافیت از مالیات برای اولین سال وجود دارد یا خیر؟

وفق مفاد ماده 105 قانون مالیات‌های مستقیم پس از رسیدگی‌های لازم (طبق ماده 106 قانون مالیات‌های مستقیم عند الاقتضا در صورت لحاظ و رعایت ماده 110 قانون مالیات‌های مستقیم) به وسیله‌ی واحد مالیاتی تشخیص متناسب با نحوه‌ی فعالیت شرکت اعلام خواهد شد.

 7ـ رسالت اهداف و وظایف اصلی سازمان امور مالیاتی چیست؟

مشارکت فعالان اقتصادی در تامین بخشی از هزینه‌های دولت در امر توسعه و سازندگی.

 8ـ مرجع یا مصوبه‌ای که در مورد شرکت‌هایی که زیان‌ده بوده و بدهی آن‌ها چند برابر سرمایه‌ی به ثبت رسیده است، در صورتی که افزایش سرمایه بدهند، معادل افزایش سرمایه‌ی درآمد مشمول مالیات آن‌ها از معافیت مالیاتی (تا چند سال) معاف خواهد شد، به من معرفی کنید.

آن قسمت از سود ابرازی شرکت‌های تعاونی و خصوصی که برای توسعه و بازسازی و نوسازی یا تکمیل واحدهای موجود صنعتی و معدنی خود یا ایجاد واحدهای جدید صنعتی یا معدنی در آن سال مصرف شود، از 50 درصد مالیات متعلق موضوع ماده 105 این قانون معاف خواهد بود. مشروط بر این‌که در گذشته اجازه‌ی توسعه یا تکمیل یا ایجاد واحد صنعتی یا معدنی جدید در قالب طرح سرمایه‌گذاری معین از وزارت‌خانه‌ی مربوطه تحصیل شده باشد. در صورتی که هزینه‌ی اجرای طرح یا طرح‌های یاد شده در هر سال مازاد بر سود ابرازی همان سال باشد یا هزینه‌ی طرح سرمایه‌گذاری کمتر باشد، شرکت می‌تواند از معافیت مذکور در محاسبه‌ی مالیات سود ابرازی سال‌های بعد حداکثر به مدت 3 سال و به میزان مازاد مذکور یا باقی مانده هزینه‌ی اجرای کامل طرح بهره‌مند شود. در صورتی که شرکت قبل از تکمیل، اجرای طرح را متوقف کند یا ظرف 1 سال پس از مهلت تعیین شده در طرح سرمایه‌گذاری آن را به بهره‌برداری نرساند، یا ظرف 5 سال پس از شروع بهره‌برداری آن را تعطیل، منحل یا منتقل کند، معادل معافیت‌های مالیاتی منظور شده در این ماده برای اجرای طرح و جرایم متعلقه‌ی موضوع ماده 190 این قانون از شرکت وصول خواهد شد.

 9ـ درآمد مشمول مالیات املاک اجاری چگونه محاسبه می‌شود؟

بر اساس ماده 53 قانون مالیات‌های مستقیم، عبارت است از کل مال الاجاره، اعم از نقدی و غیرنقدی، پس از کسر 25 درصد بابت هزینه‌ها و استهلاکات و تعهدهای مالک نسبت به مورد اجاره.

 10ـ قراین مالیاتی چیست؟

بر اساس ماده 152 قانون مالیات‌های مستقیم عبارتست از عواملی که در هر رشته از مشاغل با توجه به موقعیت شغل برای تشخیص درآمد مشمول مالیات به طور علی الراس به کار می‌رود.

 11ـ بر اساس چه قراینی تشخیص درآمد مشمول مالیات به طور علی الراس تشخیص است؟

بر اساس ماده 152 قانون مالیات‌های مستقیم به شرح زیر است:

1ـ خرید سالانه

2ـ فروش سالانه

3ـ درآمد ناویژه

4ـ میزان تولید در کارخانه‌ها

5ـ ارزش حق واگذاری محل کسب

6ـ جمع کل وجوهی که بابت حق التحریر و دستمزد وصول عوارض و مصرف تمبر عاید دفترخانه‌ی اسناد رسمی می‌شود یا میزان تمبر مصرفی آن‌ها

7ـ سایر عوامل به تشخیص کمیسیون تعیین ضرایب

 12ـ آیا تجدید یا تمدید کارت بازرگانی یا پروانه‌ی کسب یا کار اشخاص حقیقی و حقوقی بدون ارایه‌ی گواهی از اداره‌ی امور مالیاتی امکان‌پذیر است؟

خیر، بر اساس ماده 186 قانون مالیات‌های مستقیم، صدور یا تجدید یا تمدید کارت بازرگانی و پروانه‌ی کسب یا کار اشخاص حقیقی یا حقوقی از طرف مراجع صلاحیت‌دار منوط به ارایه‌ی گواهی از اداره‌ی امور مالیاتی مربوطه مبنی بر پرداخت یا ترتیب بدهی مالیاتی قطعی شده است و در صورت عدم رعایت این حکم مسوولان امر نسبت به پرداخت مالیات‌های مزبور با مودی، مسوولیت تضامنی خواهند داشت.

 13ـ با چه میزان بدهی، مودیان ممنوع الخروج می‌شوند؟

بر اساس ماده‌ی 202 قانون مالیات‌های مستقیم، وزارت امور اقتصادی و دارایی یا سازمان امور مالیاتی کشور می‌تواند از خروج بدهکاران مالیاتی که میزان بدهی قطعی آن‌ها از 10 میلیون ریال بیشتر است، از کشور جلوگیری کند.

 14ـ مهلت صدور مفاصاحساب مالیاتی چند روز است؟

بر اساس ماده‌ی 235 قانون مالیات‌، اداره‌ی امور مالیاتی مکلف است نسبت به مودیانی که بدهی قطعی خود را پرداخت کرده‌اند، حداکثر ظرف 5 روز از تاریخ وصول تقاضای مودی، مفاصاحساب مالیاتی تهیه و به مودی تسلیم کند.

 15ـ در صورت مطرح شدن پرونده‌ی مالیاتی در هیات بند 3 ماده 97 قانون مالیات، آیا زمان رسیدگی به مالیات، اضافه می‌شود؟

بله، بر اساس تبصره‌ی 1 ماده 97 قانون مالیات‌های مستقیم در اجرای بند 3 این ماده، 2 ماه به مهلت رسیدگی موضوع ماده 156 اضافه می‌شود.

 16ـ در شرکت‌های مدنی، مودیان چه تکلیفی در تسلیم اظهارنامه‌ی مالیاتی دارند؟

بر اساس تبصره 3 ماده 100 قانون مالیات‌های مستقیم در شرکت‌های مدنی، تسلیم اظهارنامه به وسیله‌ی یکی از شرکا موجب اسقاط تکلیف سایر شرکا نخواهد بود. این امر مانع از تسلیم اظهارنامه‌ی مشترک نیست.

 17ـ اشخاص مشمول مالیات بر درآمد حقوق کدامند؟

بر اساس ماده 82 قانون مالیات‌های مستقیم، درآمدی که شخص حقیقی در خدمت شخص دیگر (اعم از حقیقی یا حقوقی) در قبال تسلیم نیروی کار خود بابت اشتغال در ایران برحسب مدت یا کار انجام یافته به طور نقد یا غیرنقد تحصیل می‌کند، مشمول مالیات بر درآمد حقوق است.هم‌چنین بر اساس ذیل همان ماده درآمد حقوقی که در مدت ماموریت خارج از کشور (از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران یا اشخاص مقیم ایران) از منابع ایرانی عاید شخص می‌شود، مشمول مالیات بر درآمد حقوق است.

 18ـ اولین انتقال چه نوع واحدهای مسکونی از پرداخت مالیات نقل و انتقال قطعی املاک معاف است؟

بر اساس ماده 69 قانون مالیات‌های مستقیم، اولین انتقال قطعی واحدهای مسکونی ارزان و متوسط قیمت که ظرف مدت 10 سال از تاریخ تصویب این قانون مطابق ضوابط و قیمت‌هایی که از طرف وزارت‌خانه‌های مسکن و شهرسازی و امور اقتصادی و دارایی تعیین می‌کنند، احداث و حداکثر در مدت 1 سال از تاریخ انقضای مهلت اجرای برنامه‌ی احداث که حسب مورد از سوی وزارت مسکن و شهرسازی یا شهرداری محل تعیین می‌شود، منتقل شود، از پرداخت مالیات بر نقل و انتقال قطعی املاک معاف است.

19ـ موعد تهیه و تنظیم اظهارنامه، مهلت تسلیم اظهارنامه‌ی مالیاتی به اداره، نحوه‌ی رسیدگی، اقدامات اداره‌ی مالیاتی پس از تسلیم اظهارنامه و نحوه‌ی رسیدگی درباره‌ی صدور اوراق قطعی و تشخیص آن، اقدامات قانون پس از صدور برگ تشخیص و مراحل قطعیت و پرداخت مالیات در خصوص هزینه‌های برگشتی از سوی اداره چگونه است؟

در خصوص درآمد مشاغل اشخاص حقیقی پس از انقضا ایام پایان سال عملکرد 1385، از ابتدای سال 1386 مدت 4 ماه برای تسلیم اظهارنامه‌ی مالیاتی پیش‌بینی شده. بدین ترتیب تا پایان تاریخ 31/4/1386 فرصت برای تسلیم اظهارنامه منظور شده است. از زمان تسلیم اظهارنامه تا 31/4/1387، فرصت قانونی برای رسیدگی به وسیله‌ی واحدهای مالیاتی پیش‌بینی و پس از صدور برگ تشخیص تا 31/7/1387 ابلاغ خواهد شد. در صورتی که در خلال رسیدگی اظهارنامه‌ی ارسالی، اتکا به دفاتر نداشته باشد، واحد مالیاتی از مودی دعوت اسناد و مدارک به عمل آورده و پس از انجام تحقیقات نسبت به صدور برگ تشخیص اقدام به عمل آورده. مودی می‌تواند ظرف 30 روز در مقطع 238 قانون مالیات‌های مستقیم با رعایت ماده 239 قانون مالیات‌های مستقیم به رییس امور مالیاتی مراجعه و پس از رفع اختلاف احتمالی، اهتمام و در صورت معترض بودن به مفاد برگ تشخیص درخواست هیات حل اختلاف مالیاتی کرده، پس از رسیدگی‌های لازم رای هیات مزبور را دریافت کرده و نسبت به تایید مالیات اقدام به عمل آورد. در صورتی که هزینه‌ها وفق ماده 147 قانون مالیات‌های مستقیم محاسبه و منظور شده باشد، قابل قبول در حساب عملکرد (سود و زیان) خواهد بود

 


مطالب مشابه :


فرار مالیاتی واحد درسی : مالیه عمومی

فرار مالیاتی چیست امر باید در اجرای سریع تر طرح جامع مالیاتی یا نظام مالیات برارزش




بهبود روشهای عملیاتی اخذ مالیات در ایران

**فرار مالیاتی چیست وچگونه ایجاد طرح جامع ، نظام مالیاتی را کار آمد می




بیزینس پلان و طریقه درست نوشتن آن چیست؟

بیزینس پلان و طریقه درست نوشتن آن چیست؟ یک طرح تجاری، نوشته‌ای توصیفی و جامع در مورد کسب و




صورت سود و زیان جامع چیست ؟

صورت سود و زیان جامع چیست ؟ ضرایب مالیاتی چیست با مثال طرح پرونده های الکترونیکی در




مشکلات توسعه سیستم‌های اطلاعاتی یکپارچه در ایران

به همین دلیل طرح ، استقرار و به صورت جامع مدنظر قرار نمی مالیاتی چیست




فرار مالیاتی

فرار مالیاتی چیست امر باید در اجرای سریع تر طرح جامع مالیاتی یا نظام مالیات برارزش




سوالات به همراه جواب حسابرسی مالیاتی استاد ناصری

دانشجویان جامع سوالات به همراه جواب حسابرسی مالیاتی Ø منظور از دفاتر قانونی چیست




پرسش و پاسخ مالیاتی (مشاوره مالیاتی)

4ـ یک مثال جامع در مورد معدنی جدید در قالب طرح سرمایه‌گذاری معین مالیاتی چیست




برچسب :