توصیه های حفاظتی خودرو

 
                  توصیه های حفاظتی و ایمنی                                                    

 اکثر انسانها در طول عمر خود بعلت عدم آگاهی، بی توجهی به موضوعات ساده و ساده انگاری اتفاقات اطراف خود دچار مشکلات وگرفتاری های متعددی می شوند که افتادن در دام سودجویان (تبهکاران) و یا تحمیل هزینه های ناخواسته کمترین نتیجه آن خواهد بود .گرچه بسیاری از اتفاقاتی که از این بابت رخ می دهد قابل جبران بوده وبعضا" هم  تجربه ای گرنبها را برای بیداری قربانی اش به ارمغان می آورد ،  اما هستند وقایع و حوادثی که نه تنها قابل جبران نیستند بلکه مشکلات ناشی از آنها تا مدتها و یا شاید تا آخر عمر گریبانگیر فرد یا خانواده اش می شوند .  

  • استفاده از تجربیات و آموزه های دیگران ، یکی از روش هایی است که می تواند مانع بروز و تکرار وقایع تلخی که  همیشه فکر می کنیم برای دیگران اتفاق خواهد افتاد شود .پدیده مشکل گشا و مشکل ساز  خودرو یکی از اموری است که عموم انسانهای دارنده و استفاده کننده از آن لازم است تا با زیر وبم آن آشنا شده ، روش صحیح نگهداری و استفاده از این وسیله را آموخته و از خطرات و آسیب های ناشی از وجود این اختراع بزرگ بشری را مطلع باشند ،  تا بتوانند ضمن استفاده بی دغدغه از این وسیله آسایش ، مانع ایجاد وبروز حوادث شوند.این مقاله سعی دارد تا محورهای یاد شده را در دو بخش کلی ( حفاظتی و فنی ) برای دارندگان واستفاده کنندگان از خودرو مطرح نموده ضمن بیان علل بروز حوادث و خطرات ، راهکارهایی هم برای جلوگیری از ایجاد یا تکرارآنها ارائه نماید . امید است تا خوانندگان عزیز با اضافه کردن این مطالب به دانسته های خود هیچ گاه گرفتار این نوع مشکلات وآسیب ها نشوند . لازم است ضمن تقدیر وتشکر از کلیه کسانی که با ارائه تجربیات خود ما را در این راه یاری رساندند ، تقاضا گردد که خوانندگان محترم نیز در صورت تمایل علاوه بر بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود ، تجربیات و یا مطالب مشابهی را که می تواند درج و اطلاع رسانی عمومی آن  از بروز حوادث مشابه دیگری جلوگیری کند رانیزبرای ما ارسال نمایند تا ضمن استفاده عمومی ما را نیزدر این راه انجام این رسالت یاری نموده باشند .

                                                         

بخش اول

  دارندگان خودروهای شخصی


در بخش اول مجلد توصیه ها و سفارشاتی برای دارندگان خودرو ارائه خواهد شد که عمدتا" بعلت بی توجهی و یا کم توجهی ،  رعایت آنها به فراموشی سپرده می شود . مواردی که  عمدتا" افراد مالباخته و خود باخته در اثر بی موالاتی و عدم توجه و رعایت برخی موارد بسیار کوچک و پیش پا افتاده  گرفتار سارقین ، خلافکاران  و یا سوداگران عفت واخلاق می گردند . از این رو لازم است با مطالعه و بهره برداری از این نوع مقالات واطلاعات( که البته برای افراد باتجربه نوعی یادآوری و مرور دانسته ها محسوب می شود) از بروز بسیاری از حوادث جلوگیری نموده و مجرمین و بیماران اجتماعی را نیز در رسیدن به مقاصد خود ناکام بگذاریم.

  •   زمانی که تنها رانندگی می کنید خصوصا در اماکن خلوت ، تاریک و بیرون ازشهر ، از کمک به افرادی که در کنار خودروایی ایستاده و با نشان دادن ظرف گالنی  نیاز به کمک دارند خودداری کنید ، زیرا امروزه امکان بهره مندی از همیاری پلیس و امداد خودرو (حتی با تلفن همراه بدون شارژ) هم وجود دارد و دلیلی ندارد که راننده مانده در راه  بدون هیچ اقدامی فقط به فکر کمک از دیگران باشد  . البته  در صورتی که خواستید به این موارد  مانده در راه  کمک کنید پیشنهاد می گردد با درب قفل شده و شیشه نیمه باز در نزدیکی آنهاتوقف کرده علت توقف خودرو را از راننده به پرسید، به اواعلام کنید که از خودروی همراهان  عقب افتاده اید نمی توانید بایستید وممکن است آنها نگران شوند و برگردند، اما  با پلیس یا امداد خودرو صحبت خواهید کرد تا آنها به کمک او بیایند ، ضمن یادداشت شماره خودرو و نام راننده با پلیس یا امداد خودرو تماس بگیرید.
  • کمک به افرادی که عنوان می کنند پول ومدارکشان را در منزل یا محل کار جا گذارده اند و درخواست دارند که آنها را تا مسیری برسانید را با تامل ودقت انجام دهید .( خصوصا در شب). زیرا آدمی که اظهار می کند محتاج نمی باشد اما بعلت ذکر شده نیاز به کمک دارد از  خودروهای آژانس ویا تاکسی دربست  می تواند استفاده کند و در مقصد هزینه آنرا به پردازد.
  • امروزه با توسعه ناوگان حمل ونقل عمومی اعم از مترو ، خطوط اتوبوسرانی و شرکتهای تاکسی  بخـش خصـوصی( که بعضا"تاساعات آخرشب نیز تردد می نمایند)  کمتر مسافری وجود دارد که با  قصد رسیدن به مقصدش( به جز ساعات ، ایام و مسیرهای خاص) از خودروهای شخصی ( و بعضا" گرانقیمت)تقاضا نماید که او را به مقصد برساند. فلذا لازم است رانندگانی که با این موارد مواجهه می شوند و تمایل به مساعدت دارند(خصوصا به خانمهای مسافر) با دقت و وسواس بسیار، جوانب احتیاط را در نظر گرفته تا ناخواسته گرفتار توطئه و یا اخاذی قرار نگیرند .
  • در صورت سوار نمودن این نوع مسافران از دادن اطلاعاتی اعم از نوع ومکان شغلی ، آدرس منزل ،.... خودداری کرده و از اجابت درخواست آنها برای خرید یا تهیه کالا یا متاعی که توان خریدشان را ندارند ( خصوصا دارو ) که مستلزم پیاده شدن از خودرو و تنها گذاشتن آنها در خودرو است خودداری نمائید . در صورت گرفتار شدن به دست مسافرانی که قصد اخاذی اخلاقی دارند جراءت کرده با کمی طی مسیر در مقابل اولین پاسگاه پلیس توقف نموده درخواست کمک نمائید ( کمی تاخیر وتامل درآنزمان بهتر از گرفتار شدن در دام بزرگتر وطولانی تر خواهد بود ).
  • چنانچه در مسیرخود قصد کمک به مصدوم رها شده ای را داشتید ،در صورت امکان قبل ازحرکت از کاسبهای محل ،کارکنان مراکزاداری نزدیک آن محیط ویا ساکنین محل تصادف را برای اقدام خیرخواهانه خود شاهد  گرفته  تا در صورت گرفتار شدن در دست قانون یا خانواده فرد برای اثبات بی گناهی خود معرفی نمائید .
  •  همواره پس از نشستن در اتومبیل درب خودرو خود را از داخل قفل نمائید زیرا برخی سارقان از فرصت استفاده کرده در هنگام توقف های کوتاه مدت درب را باز خواهند کرد و اقدام به سرقت اشیا و لوازم داخل خودرو و یا زورگیری خواهند کرد.
  • سعی نمائید کلید مخفی در داخل خودرو تعبیه نمائید که به خاموش شدن خودرو منجر گردد، و تا کلید مذکور زده نشود خودرو روشن نشود . مکان این کلید طوری تعبیه شود که براحتی دیده نشده اما استفاده از آن نیز ملموس نباشد منافع نصب این کلید عبارتند از : درصد سرقت خودرو شما کاسته می شود . در صورت گرفتار شدن به دست زورگیران برای سرقت خودرو ، با زدن این کلید خودرو خاموش می شود و شما از فرصتی که برای یافتن علت خرابی پیدا می کنید می توانید از دست سارقین فرار کرده ویا از کمک پلیس و مردم بهره مند شوید .
  •   در هنگام بنزین زدن توجه داشته باشید  که سارقان نتوانند از فرصت استفاده  کرده لوازم داخل خودرو را به سرقت ببرند .  مواظب کارت سوخت خود باشید زیرا سارقین از یک لحظه غفلت شما استفاده کرده وآنرا به سرقت می برند.
  •  برای کارت بنزین خود رمز گذاری نمائید و شماره تلفن همراه خود را نیزبر روی آن بنویسید تا درصورت سرقت ویا مفقود شدن ، استفاده از آن براحتی امکان پذیر نبوده امایافتن شما بسیار آسان باشد . 12.  در هنگام زدن رمز کارت در پمپ بنزین ، ابتدا بر روی یک یا دو شماره نامربوط به ظاهر فشار داده و سپس 4 رقم رمز اصلی را گرفته  ومجددا" برروی یک یا دو کلید دیگر نیز  ادای شماره گرفتن را درآورده (به ترتیب ابتدای کار ) و سپس اقدام به بنزین زدن نمائید . استفاده این کار برای این منظور است که اگر سارقینی در کمین برای حفظ رمز و سپس سرقت کارت هستند به رمز اصلی پی نبرند .
  • دقت فرمائید اگر صندوق عقب خودرو شما قابلیت باز شدن از بیرون را دارد ،قبل از اقدام به حرکت آنرا قفل نمائید تا سارقان نتوانند از توقف های شما برای سرقت اشیا صندوق عقب استفاده نمایند . همواره در صندوق عقب خودرو خود جعبه کمک های اولیه و کپسول آتش نشانی نگهداری نمائید .
  •  همیشه کیف و وسایل همراه خود را قبل از حرکت به صورت نامحسوس در صندوق عقب بگذارید تا ضمن حفاظت از آن در مقابل سرقت ، در مواقع خاص مانند خرید روزنامه ، از حال رفتن ، چرت زدن در توقف های طولانی، برخورد با تصادف ساختگی،و.... از سرقت آنها جلوگیری شود .
  •  در هنگام بروز تصادف  ضمن حفظ خونسردی ، ترمز دستی را کشیده ، شیشه ها را بالاببرید ، اشیا و کیف و لوازم خود را پنهان نموده ، سوئیچ را برداشته ، پیاده شوید وپس ازقفل خودروبرای بررسی صحنه اقدام کنید.
  • هنگام رانندگی در شب خصوصا"در جاده ها و اتوبان ها در صورت برخورد اشیا با خودرو از توقف برای بررسی علت حادثه خودداری نمائید ، زیرا در آن هنگام نه می توانید مقصری را پیدا کنید و نه اطلاع از نوع ومیزان صدمه وارده چیزی را عوض خواهد کرد . تنها طعمه ای آماده برای سارقانی که این صحنه را ساخته اند می شوید.
  • هنگام تصادف با عابرین در صورت شکستگی پا و دست آنها از حرکت مصدوم خودداری کرده منتظر خودروی امدادی شوید . زیرا درصورت جابجائی نادرست مصدوم ، امکان بروز صدمۀ بیشتر( مانند صدمه به نخاع و قطع مغز استخوان و....) خواهد بود که صدمات و خسارت مالی و جانی بیشتری را در پی خواهد داشت . 19.  در صورتی که قصد رساندن مصدوم به مراکز درمانی را داشتید در سوار کردن  فردی که داوطلبانه قصد همراهی شما را دارد دقت نموده زیرا امکان وجود دسیسه و همدستی با مصدوم از قبل می تواند باشد . پیشنهاد می گردد قبل از عزیمت ،پلیس 110 را درجریان تصادف و قصد خود ازبابت رساندن مصدوم به مراکز درمانی در میان گذارده  تا ازگرفتار شدن در دام زور گیران و سود جویان جلوگیر شود .
  • سعی کنید هنگامی که خودرو خود را برای زمان معینی ترک می کنید ( رفتن به سینما وتئاتر ، و.....) ابتدا همراهان خود را دورتر از مکان مورد نظر پیاده کرده در صورت عدم امکان استفاده از پارکینگ ، قبل از پیاده شدن، فرمان را قفل کنید تا فاصله پیاده شدن و ترک خودرو شما زیاد نباشد . زیرا تجربه نشان داده است وسواس زیاد برای کنترل خودرو و یا بازدید چند باره آن برای اطمینان از بسته بودن درب ها توجه سارقان را جلب کرده و آنها درخواهند یافت که شما برای مدت طولانی خودرو خود را ترک می کنید.
  • خیلی آرام و با سرعت از خودرو پیاده شده ، طوری رفتار کنید که عنقریب باز خواهید گشت ، دزد گیر را زده و سپس  بر خلاف مسیر محل مورد نظرتان حرکت نمائید، به نحوی که  قصد خود را خرید یا بازدید از محل دیگری نشان دهید . متعاقب آن هم  پس از اطمینان از عادی بودن وضع به سمت محل مورد نظر خود بروید . مواظب باشید پس از ترک خودرو کسی شما راتعقیب  نکند زیرا امکان دارد که  سارقان گروهی کار کنند و راننده را در مدت زمان ترک خودرو تعقیب نمایند تا در صورت بازگشت به سوی اتومبیل باتلفن همراه به همدست خود که مشغول سرقت وسایل یا خود خودرو است  اطلاع دهند .
  •  در هنگام شب زمانی که خودرو شما بعلت مشکل فنی یا پنچری نیاز به امداد پیدا می کند ( خصوصا خانمها) اقدامات ذیل را انجام دهید : 
  • با امداد خودرو یا اقوامی که به شما نزدیک ترهستند تماس گرفته و درخواست کمک نمائید وتا زمان آمدن آنها  در داخل خودرو مانده درب ها را از داخل قفل کرده ،  شیشه ها را بالا بکشید وطوری نشان دهید که درحال صحبت با تلفن همراه می باشید.
  • در صورتی که مجبور شدید از خودروها یا افراد عبوری کمک بگیرید ، ابتدا طوری وانمود کنید که یکی از اقوام یا خانواده شما عنقریب برای کمک خواهند رسید ، اما در صورتی که مطمئن شدید که افراد داوطلب قصد یاری دارند از کمک آنها استقبال کنید .
  • در فرصت مناسب اطلاعات خودرو یا افراد داوطلب را به اطلاع خانواده رسانده و یا به صورت نا محسوس از فرد داوطلب عکس بگیرید. چه بسیار مواقعی که خودرو معیوب پس از تعمیر توسط این افراد به ظاهر خیر خواه به سرقت رفته و مالباختگان فرصت درج و ثبت مشخصات سارق یا سارقین ویا شماره خودرو آنها را پیدا نمی کنند. ·
  • اگر برای بازدید عقربه ها نیاز به ورود شخص به داخل خودرو می باشد،  قبلا کیف و وسایل خود را از جلوی دست بردارید .مناسب است که در این نوع وضعیت کیف دستی و اسناد خودرو را با خود داشته باشید . 
  • پیشنهاد افراد را برای رفتن به داخل خودرو آنها تا آمدن امداد خودرو و یا تا زمان تعمیر توسط آنها قبول نکنید. · از دادن اطلاعات نامرتبط با تعمیر خودرو به افرادی که به شما کمک می کنند خودداری نمائید . · و.....
  • هنگام تعویض لاستیک پنچرشده ، ابتدا وسایل و لوازم همراه خود( کت ، کیف ، عینک ، و.....) را در داخل خودرو نهاده ،درب های خودرو را قفل کرده ، علائم هشدار دهنده را در مسیر عبور خودروها  قرار داده  و سپس عملیات تعویض لاستیک را آغاز نمائید .
  • استفاده از رادیو و پخش با صدای بلند علاوه بر تضییع حقوق دیگران ، باعث ایجاد هیجان کاذب شده و انسان ناخواسته تمایل به افزودن سرعت خودرو را پیدا می کند . در این هنگام است که  کنترل اعصاب نیز از دست می رود ودر صورت برخورد بااولین صحنه که باعث شود  ترمز شدیدی نمائید  عصبانی شده باعث درگیری خواهد شد .
  • هنگام توقف در مکانهای شلوغ ، پر تردد و ناامن ( برای مثال برخی محل های مشهور به وجود سارق ) سعی کنید خودرو خود را درنزدیکی محل کسب و کار پارک کرده ، ضمن انجام خریدی سوری از مغازه ای در نزدیکی خودرو خود ، از فرد کاسب بخاطر  توقف در مقابل یا نزدیکی مغازه اش عذر خواهی نموده طوری وانمود کنید که پس از بازگشت قصد خرید بیشتری را دارید .
  • از مراجعه و سپردن خودرو برای تعمیرات اساسی و طولانی به تعمیرگاههای ناشناس وغیر معتبرخودداری نمائید . البته در صورت ناچاری برای مراجعه به این مراکز و یا به طور کلی در زمان تحویل خودرو به تعمیرگاه ها قبض رسید خودرو را با درج ساعت تحویل دریافت نمائید و همینطور در هنگام تحویل از تعمیرگاه دقت نموده تا تاریخ و ساعت خروج از تعمیرگاه در روی فاکتور قید شده باشد .
  •  خودرو خود را به وسایل  حفاظتی مانند دزدگیر ، قفل فرمان و پدال و.... مجهز کنید زیرا این امکانات زمان سرقت را طولانی کرده و سارقان غیر حرفه ای را از سرقت خودرو شما منصرف می کند . 
  • از قرار دادن مدارک و اسناد با ارزش خصوصا مدارک خودرو در داخل ماشین خودداری نمائید . واگر اشیا و پول زیادی با خود همراه دارید قبل از اقدام به رانندگی آنرا در صندوق عقب جاسازی کرده تا اگر گرفتار سارقان و زورگیران شدید به راحتی اموال شما را به یغما نبرند .
  • از قرار دادن وسایل محرک و جلب کننده مانند انواع کیف ، لباس ، وسایل صوتی تصویری و...... در داخل خودرو جدا" خودداری کنید زیرا سارقان ( اغلب خورده پا) برای بدست آوردن این اشیا و لوازم نه چندان گران قیمت ، ممکن است که خسارت های زیادی به وسیله نقلیه  شما وارد نمایند.
  •  تاکسی ها و مسافر برها اگر مجبور به بردن افرادی به خارج از شهر شدند ( خصوصا در ساعات تاریکی و نیمه شب) حتما قبل از حرکت سفارش پلیس را بهانه کرده مدارک شناسایی مسافران را بازدید نمایند . مقصد ، اسامی وتعداد مسافران را نیز از طریق تلفن به اطلاع خانواده یایکی ازهمکاران برسانند .
  • در صورت سرقت خودرو ، به سرعت آخرین زمانی که مطمئن هستید خودرو را مشاهده کرده اید و یا در آن زمان سرقت صورت گرفته است را به  پلیس اطلاع دهید .  از در اختیار گذاردن سوئیچ و یا مدارک خودرو برای انجام امور اداری در مراکز انجام کار خودداری کنید .
  • حداکثر هر شش ماه یکبار اقدام به اخذ خلافی نموده ، با پرداخت آن و یا ر فع مغایرت ها از مشکلات بعدی آن بکاهید . ضمنا در صورتی که خودرو شما در اختیار چند نفر قرار می گیرد سعی نموده ساعت و تاریخ استفاده هر شخص در هر نوبت که مورد استفاده قرار می گیرد ثبت شود تا در صورت شکایت از خودرو شما و یا هنگام  پرداخت خلافی با مشکل برخورد نکنید.
  •  حدالامکان از فروش خودرو از طریق آگهی روزنامه خودداری کنید. در صورت ضرورت برای انجام این کار از قرار دادن سوئیچ برای بازید خودرو و دور زدن خریدار با آن بدون همراهی خودداری گردد.
  •  قبل از باز کردن ویا بستن درب پارکینگ منزل ،  حتما خودرو را خاموش کرده  ، آنرا قفل نمائید سپس اقدام به بستن یا باز کردن درب پارکینگ نمائید .
  •  اگرپارکینگ شما دارای درب اتوماتیک است ، پس از ورود یا خروج از آن ، تا بسته شدن کامل درب ها از دور شدن از محل یا پیاده شدن از خودرو خوداری نمائید . زیرابارها مشاهده شده است که سارقین وزورگیران از این زمان اندک استفاده کرده اقدام به ورود غیر مجاز می نمایند .
  • هنگامی که تصادف کردید چنانچه صدمه چندانی به خودرو شما وارد نشده است با راننده مقابل توافق کرده تا زمان رسیدن کارشناس ، خودروها را از مسیر عبور ومرور خارج کنید البته قبل ازآن حتما مدارک خود را با راننده مقابل رد وبدل کنید. 
  • اگر با دستور پلیس برای توقف خودرو مواجه شدید (خصوصا در شب ومکانهای خلوت ) چنانچه مرتکب تخلفی نشده اید تا قبل از شناسایی کامل واطمینان از پلیس بودن افراد مذکور ازپیاده شدن واجازه برای بازدید خودرو خودداری نمائید. در این گونه موارد ابتدادرب ها را قفل کرده ، شیشه ها را بالا بکشید ، شیشه سمت راننده را به اندازه ردو بدل شدن کلام پائین آورده ، کارت شناسایی پلیس را مشاهده کنید ، ناحیه و مرکز آنها را پرسیده  پس از اخذ تاییدیه از 110 مبنی بر مامور بودن این افراد با آنها همکاری نمائید .(این مورد برای ورود به منزل هم صدق می کند ).
  • اگر ناگهان با باز شدن درب کاپوت خودرو مواجه شدید دست پاچه نشوید ، معمولا خودروهای امروزی انتهای درب موتورها را دارای هلال تعبیه  می کنند که امکان دیدن مقابل خود را به میزان ضرورت دراین مواقع دارند با خم شدن به سمت داشبرد از زیر هلال کاپوت مسیر خود را ببینید وهمزمان با زدن  راهنما به کنار جاده بروید.
  •  اگر در کنار راننده نشسته اید و ناگهان راننده سلامتی اش را از دست داد ( سکته، بیهوشی ،و...) کنترل خود را از دست ندهید ، ابتدا فرمان را به دست بگیرید ، دنده خودرو را با فشارخلاص کرده تا سرعت خودرو اضافه نشود ، آینه راننده را با دید خود میزان کرده و سپس خودرو را به آرامی به سمت راست جاده متمایل کرده با ترمز دستی که در بین شما و راننده قرار دارد سرعت را کم نمائید تادر کنار جاده توقف کنید . 42.  باتوجه به مورد فوق سعی شود در مسیرهای طولانی وخارج از شهر افراد مسن و دارای سابقه بیماری ( فشارخون ، افت فشار، دارای سابقه سکته ، صرع ......) از رانندگی خودداری کرده و همراهان و افراد جوانتر این کار را بعهده بگیرند. ضمن آنکه رانندگی برای افراد دارای سابقه بیماری صرع ممنوع است ، زیرا در هنگام رانندگی صحنه هایی بوجود می آید که افراد را دچار هیجان کرده وباعث عود کردن بیماری می شود .
  • دقت كنيدكه اگر درحين رانندگي در شب مورد اصابت تخم مرغ به شيشه جلو قرارگرفتيد از زدن برف پاك كن و پاشيدن آب به شيشه  بپرهيزيد ،چونكه تخم مرغ با آب مخلوط شده و بصورت يك مخلوط شيري مي گردد كه قدرت ديدشما را از بين  مي برد و سپس شما مجبور به توقف در كنار جاده  مي شويد و در اين موقع تبديل به يك قرباني براي دزدان و زورگیران خواهيدشد.
  •  هیچگاه پاکات  ونایلون های میوه را در داخل اتاق خودرو رهانکنید. زیرا امکان دارد در هنگام ترمز میوه ها حرکت کرده و بر حسب تصادف به زیر پدال ترمز رفته باعث جلوگیری از ترمز گرفتن شما شود .ضمنا این مورد برای مفقود شدن اسباب بازی کودکان نیز صادق است ، فلذا تا یافتن شئی ومیوه گم شده از رانندگی خودداری نمائید .
  • برای توقف های کوتاه مدت هم  ، همه اقدامات لازم ایمنی و حفاظتی مانند برداشتن پنل ضبط ، پنهان کردن ابزار و وسایل داخل خودرو ، قفل کردن  فرمان و .....را انجام دهید زیرا همه این کارها شاید بیش از یک دقیقه زمان نبرد اما برای بازیابی و یا بدست آوردن اسناد و مدارک از دست رفته ، نیاز به هفته ها وقت و صرف هزینه شوید.
  •  سعی کنید از موتورسیکلت ها فاصله گرفته وبه آنها نزدیک نشوید زیرا قدرت مانور و تغییر مسیر این وسیله زیاد است و امکان تصادم با آنها خواهد بود .
  •  از حرکت موازی با کامیون ها و  اتوبوس ها خودداری نمائید زیرا بسیاری از آنها بعلت خرابی آینه های بغل از دید کافی برخوردار نبوده و امکان برخورد با خودرو شما خواهد بود . ضمنا" بعلت آنکه فرمان اتوبوسها ، خصوصا اتوبوسهای شرکت واحد هیدرو لیک است ، امکان درجا پیچیدن با زاویه کم خواهد بود و ممکن است با خودروی شما برخورد نمایند .
  •  از سبقت گرفتن در کنار کامیون و اتوبوس در خیابان های داخل شهر خودداری کنید زیرا عابرین پیاده معمولا بعلت عجله و ترس از برخورد با این خودروها بزرگ ، با سرعت طول خیابان را طی می کنند و به همین خاطر نا گهان با خودرو شما که در سمت چپ و یا راست در حال حرکت یا سبقت است و از دیدکافی برای دیدن فرد عبور کرده هم برخوردار نمی باشید روبرو می شوند که سرنوشت خوبی برای هیچکدام پیش بینی نمی شود .
  • 49. سعی کنید در جاده های خارج ازشهر دستورات ایمنی( تابلوهای رانندگی ) خصوصا حد مجاز سرعت را کاملا رعایت کنید . مطمئن باشید که این تابلوها را برای اذیت وآزار شما نصب نکرده اند .   
  • 50. همیشه زمانی که خودرو خودرا در پارکینگ های متفرقه متوقف می نمائید حدالامکان از دادن سوئیچ به مسئول پارکینگ خودداری شود . درصورت ناچاری اشیاء و اسناد با ارزش را در داخل خودرو ، نگذارید و احتیاطا" عقربه بنزین خود را بعد از ورود و قبل از خروج از پارکینگ کنترل نمائید .
  • 51. سعی نمائید که برای جعبه داشبود قفل نصب نموده و سوئیچ و قفل صندوق عقب را از هم تفکیک نمائید تا به راحتی و در زمان اندک امکان باز کردن سالم قفل وجود نداشته باشد .
  • شستشوی خودرو در کارواش ، خطر زنگ زدگی و خوردگی بدنه و داخل اتاق را بعلت باقی ماندن نم ناشی از  فشار آب در زوایای پنهان را افزایش می دهد، لذا پیشنهاد می گردد تا آنجا که امکان دارد از کارواش کمتر استفاده شود و و نظافت به صورت سنتی صورت پذیرد. ضمنا برای جلوگیری از زنگ زدگی از قرار دادن کفی وزیر پایی های قبل از خشک شدن کامل خودداری شود .
  • قبل از مراجعه به کارواش وسایل و لوازم داخل خودرو و داخل داشبورد  را جمع آوری نموده در داخل کیسه ایی در صندوق عقب قرار دهید (در صورتی که احتمال سرقت هم وجود نداشته باشد) اشیا بزرگ مزاحم نظافت آسان و سریع شده و اشیا کوچک ممکن است که توسط جارو برقی بلعیده شود . و.....

 


بخش دوم

 استفاده کنندگان از خودروهای عمومی


 بخش عمده ای از مردم ( اعم از دارندگان خودرو ویا فاقد خودروی شخصی) حداقل یک باردرهفته و حداکثرهر روز برای عبور ومرور روزانه ویا جابجایی کالای خود از وسایل حمل ونقل عمومی استفاده می نمایند ، از این رو رعایت  نکات ایمنی و امنیتی برای این دسته از مردم نیز دارای اهمیت بوده که در این بخش به مطالبی که جنبه مشترک و عمومی آن بیشتر است پرداخته می شود . امید است که خوانندگان محترم با مطالعه و رعایت این نکات، امر حفظ و حراست از  جان ومال خود را جدی گرفته و به اتفاقات ووقایع اطراف خود نیز با دقت بیشتری نگاه نمایند .    

  •   تا سر حد امکان برای رسیدن به مقصد  از خودرو های عمومی و تاکسی برای جابجایی و سفر های درون شهری استفاده گردد.( خصوصاخانمها) .
  • با توجه به وفور وفراوانی تاکسی در همه مسیرهای اصلی و زمانهای فعال شبانه روز ، مسافرکشی  توسط خودروهای شخصی( وبعضا گرانقیمت) امری غیر معمول و غیر عادی بوده و لازم است در صورت تمایل برای استفاده از آنها ( خصوصا خانمها) با دقت و وسواس زیاد اقدام شود .
  • در صورت نیاز و ناچاری برای استفاده از خودروهای شخصی برای رسیدن به مقصد رعایت موارد ذیل پیشنهاد میگردد : از سوار شدن به خودروهایی که تیپ و مدل آنها به مسافر کشی نمی خورد اما با اصرار بدنبال سوار کردن شما هستند خودداری نمائید .
  • دقت نمائید اگر در کنارو یا با فاصله درامتداد چند مسافر  ایستاده اید اما راننده تنها قصد سوار کردن شما را دارد ویاتنها به مسیر شما پاسخ مثبت می دهد  ازسوار شدن  امتناع ورزید .( کمی دیر رسیدن بهترمی باشد).
  • پس از نشستن در خودروی (در صورت مشکوک وغیر معمول بودن اوضاع) طوری که راننده و یا همراهان متوجه شوند با کسی در خیابان خداحافظی کنید  به شکلی که راننده احساس کند که نوع خودرو توسط همراهان شما مشاهده شده است . ضمنا می توانید با تلفن همراه نیز یک ارتباط خیالی را اجرا کنید به صورتی که راننده احساس نماید با فردی که خداحافظی کردید در حال صحبت کردن هستید و زمان و حدود رسیدن خود را به مخاطب اطلاع می دهید .
  • هنگام بازگشت از سفر در فرودگاه ، ترمینال و ایستگاه راه آهن از خودروهای عمومی تحت پوشش تاکسیرانی استفاده نمائید ، هر چند ممکن است که کمی گرانتر باشد اما سلامتی و حفظ اموال شما خیلی بیشتر از آن ارزش دارد.
  • هیچگاه با رانندگان خودروهای مسافر کش ( خصوصا مسافر برهای شخصی ) به جز گفتگوی مورد نیاز در باره مسیر و محل پیاده شدن خود وارد صحبت و مذاکره دیگری نشوید . از صحبت کردن با تلفن همراه و گفتگوهای طولانی که باعث باز شدن اطلاعات شخصی و مشکلات کاری وزندگی شما می شود خودداری نمائید زیرا امکان سواستفاده راننده و مسافران همراه با شما از این اطلاعات می باشد.
  • هنگامی که ساک و وسایل خود را در صندوق عقب می گذارید مواظب باشید تا مسافران دیگری که وسایل خودرا در صندوق عقب می گذارند و قبل از شما از خودرو پیاده می شوند وسایل شما را  اشتباها" یا عمدا"  برندارند  .
  • هنگامی که درخواست خودرو ازآژانس می نمائید چناچه راننده مورد نظرتان حضور نداشت ، حتما" نوع خودرو و نام راننده اعزامی را از مسئول آژانس سئوال کرده تا گرفتار سارقین وسود جویان نشوید . برای جلوگیری از درگیری و بروز سوتفاهمات در خصوص آدرس و مبلغ کرایه  با رانندگان آژانس ، همیشه آدرس دقیق محل مورد نظر و حدود کرایه مسیر خود را با مسئول آژانس هماهنگ نمائید و از ذکر نشانی های کلی مانند تجریش ، قیطریه ، و... خودداری نمائید.
  • در هنگام تاریکی هوا ویا در ساعات شب ، مخصوصا خانمها از سوار شدن به مسافر برهای شخصی خصوصا" خودروهایی که در تیپ مسافر کش ها نمی باشند خودداری نمایند .
  • اگر نمی خواهید که با راننده صحبت کنید سعی کنید که از همان اول که در باره موضوعات ساده یا سئوالات ادامه داری مانند مسیر بعدی شما کجاست ؟ شما هر روز این مسیر را می روید ؟ اعتراض به زمین و زمان و..... آغاز می شود  خود را به نشنیدن زده و اگر هم مجبور شدید که پاسخی بدهید با کلمات کوتاه مانند ، چه عرض کنم ، نمی دانم ، ...... از تیر رس ادامه این ماجرا  خود را رها کنید . اما ساده ترین راه برای قطع گفتگو مخصوصا( برای خجالتی ها)به صدا درآوردن زنگ تلفن همراه وانجام یک گفتگوی خیالی است که پایان دهنده ادامه گفتگوهای هدف دار است.
  • سعی کنید از سوار شدن به خودروهای شخصی که دارای پرده پنجره عقب ، شیشه دودی و یا شیشه رفلکس هستند خودداری نمائید ، واگر در صندلی جلو می نشینید مواظب باشید به بهانه باز بودن درب ، راننده بر روی شما خم نشود تا بتواند جیب یا کیف شما را بزند .
  • هنگام پیاده شده از خودرو ، وسایلی که از صندوق تحویل می گیرید رابدقت بررسی کنید که همان وسایل خودتان باشد زیرا در برخی اوقات امکان تعویض وسایل ، مخصوصا ساک وکیف هایی که مشابه آن فراوان است وجود دارد .
  • سعی کنید اگر صبح زود (یا ساعت غیر عادی) نیاز به آژانس دارید از شب قبل آنرا رزرو کرده و ساعت حرکت و حضور راننده را با مسئول آژانس هماهنگ نمائید. در مسیر های طولانی و پرمسافر سعی کنید از صندلی جلو استفاده کرده و یا در اولین فرصت که صندلی جلو خالی می شود آنرا اشغال نمائید تا از سوار وپیاده شدن زیاد جلوگیری شود .
  • آقایان دقت کنند که در هنگام شب و در خیابانهای خلوت برای سوار شدن به خودرو ها ابتدا خود سوار شوند و سپس  خانم همراه خود را سوار کنند . در بدترین حالت این است که مرد دیگری در کنار خانم همراه شـــما سوار می شود که باید تجسم کنید که همسریا فرد همراه  شما به تنهایی داخل تاکسی یا خودرو مسافر کش حضور دارد فلذا نباید حساسیت خاصی نشان داد . امنیت جانی همسرتان بیشتر از نشستن برای دقایقی در کنار فرد غریبه ارزش دارد.
  • از حرکت برای عبور از خیابان از مقابل خودروهای بزرگ ( اتوبوس و کامیون ) خودداری نمائید زیرا امکان حرکت خودروی دیگری از کنار خودرو بزرگ بسیار زیاد است و شما فرصت و فضایی برای جلوگیری از برخورد با آن را نخواهید داشت ، اندکی  تامل بهتر از یک عمر پشیمانی است .
  • از تذکر به راننده ای که خلاف مقررات ویا بیش از سرعت مجاز حرکت می کند ابا و واهمه ای نداشته باشید زیرا تعداد افرادی که بتوانند خاطرات خود را در این گونه صحنه ها برای شما بازگو کنند بسیار کم هستند(اکثرآنها به رحمت خدا رفته اند و یا معلول و مصدوم می باشند) . و......

 


بخش سوم

     توصیه های فنی و مکانیکی 


       يكى ازگرفتارى‌هاى بزرگ عصر ما در زندگى شهرى مسأله عبور و مرور وسايط نقليه مى‌باشد، چرا كه هر قدر روند پيشرفت‌هاى فنى و صنعتى در يك جامعه افزايش يابد نياز به عوامل تحرك و جابجايى؛ ماشين، مترو، اتوبوس‌هاى برقى و ... بيشتر احساس مى‌شود، لذا نياز جوامع به وسايل حمل و نقل و افزايش بى‌رويه آنها و تنگناى معابر و گذرگاه‌هايى كه بايد وسايط نقليه از آنها عبور نمايند، باعث گرديده‌ است كه مشكلات عديده‌اى در اين رابطه براى كشورهاى جهان به وجود آيد. از اين رو نه تنها در كشور ما بلكه در اغلب كشورها و شهرهاى متراكم و پرجمعيت جهان عبور و مرور وسايل نقليه به صورت يك پديده پيچيده اجتماعى مطرح گشته و توجه امروزه مشكل ترافيك در بسيارى از موارد اثرات مستقيم و غير قابل انكارى بر زندگى اجتماعى گذاشته است و از اين رو توجه به آن و يافتن راه حل‌هاى مناسب براى اين معضل و كاهش ضايعات ناشى از آن يكى از عمده‌ترين وظايف مسئولين مملكتى را تشكيل مى‌دهد.امروزه از هر 10 خانواده ایرانی(شهر نشین) حداقل 8 خانواده دارای حداقل یک خودرو می باشند ، اما به جراءت می توان گفت که از بین این تعداد دارندگان  اتومبیل شاید یک یا دو خانواده با مسائل فنی خودرو خودآشنا هستند. به قول معروف از خودرو فقط خرید وسوار شدن بر آن را یاد گرفته اند  و به مبالغ  هزینه هایی که  برای سرپا نگه  داشتن  اتومبیل خود صرف می کنند توجهی ندارند و درحالی که می شود با کمی افزایش اطلاعات فنی و آشنایی با روش استفاده صحیح از خودرو ضمن کاهش 50 درصدی هزینه های تعمیر ونگهداری ، از بروز صدمات و خساراتی که باعث کاهش عمر این وسیله ضروری میشود جلوگیری کرد.  دراین بخش سعی شده است که موارد لازم و ضروی فنی خودرو  به صورت فهرست وار و به نحوی که  قابل استفاده  برای هر سطح و تجربه ای  باشد گردآوری گردد .  که با هم آنها را مرور می کنیم .      

  • نحوه وزمان بنزین زدن سعی کنید صبح زود بنزین بزنیدفقط صبح زود که حرارت زیر زمین هنوز در پایین‌ترین حدّ قرار دارد بنزین بزنید.
  • به خاطر داشته باشید که در تمام پمپ‌بنزین‌ها مخزن سوخت در زیر زمین قرار دارد. هرچه زمین سردتر باشد، بنزین غلیظ‌تر و متراکم‌تر است
  • وقتی هوا گرم می‌شود، بنزین منبسط تر می‌گردد. بنابراین، خرید بنزین در بعدازظهر و حتّی شب که هنوز هوا کاملاً سرد نشده و بر بنزین اثر نگذاشته، سبب می‌شود که یک لیتر شما واقعاً یک لیتر نباشد. ضمنا با توجه به اینکه جایگاه‎های سوخت دارای دستگاه جبران حرارت در پمپ‌هایشان نیستند. وقتی مشغول بنزین زدن هستید، دستگیره نازل را تا آخر فشار ندهید. اگر نگاه کنید می‎بینید نازل ها دارای سه درجه هستند: کُند، متوسّط و تند. در حالت کُند میزان تبخیر را که در اثر پمپ شدن بنزین حاصل می‌شود به حدّاقلّ می‌رسانید. همه ی شیلنگ‌ها دارای محلّ بازگشت بخار هستند. اگر سریع بنزین بزنید، مایع دیگری که وارد مخزن بنزین شما شده بخار می‌شود. این بخار مکیده شده وارد مخزن زیرزمینی می‌شود به طوری که وقتی شما بنزین می‌زنید، در واقع به آن میزان که دستگاه نشان می‌‎دهد بنزین نزده‌اید.
  • یکی از مهم‌ترین نکات برای بنزین زدن این است که وقتی باک اتومبیل نصفه است بنزین بزنید. دلیل آن این است که، هرچه بنزین بیشتری داخل باک باشد، هوای کمتری فضای خالی آن را اشغال می‎کند. بنزین به مراتب سریع‌تر از آنچه که تصوّر می‎کنید تبخیر می‌شود. مخازن ذخیره ی بنزین دارای سقف داخلی شناور هستند. این سقف به عنوان نقطه ی صفر بین بنزین و جوّ عمل می‌کند تا تبخیر را به حدّاقل برساند.
  • اگر تانکر بنزین در حال تخلیه به مخزن بنزین در محل پمپ بنزین باشد و شما هم در جایگاه سوخت باشید، در آن هنگام اقدام به سوختگیری اتومبیلتان نکنید. به احتمال زیاد بنزینی که تخلیه می‌شود سبب می‌گردد که بنزین داخل مخزن به هم بخورد و آنچه از آشغال و آلودگی که معمولاً ته‌نشین می‌شود، بالا بیاید و قسمتی از آن نصیب اتومبیل شما شود.
  • از پرکردن باک بنزین خودداری نمائید این کار علاوه بر حیف  میل سرمایه عمومی ، باعث ناراحتی شامه شما شده و امکان صدمه دیدن  لوله های انتقال بنزین بر اثر فشار هوا داخل باک می باشد . در صورت توقف بيشتر از دو دقيقه خودرو را خاموش كنيد تا در مصرف بنزین صرفه جویی گردد .
  • سرعت زياد و ترمز هاى ناگهانى، مصرف سوخت و لنت ها  را تا 50% افزايش مى دهد. به عبارت ديگر هر چه سرعت بيش، مصرف سوخت خيلى بيشتر. در سرعت 125 كيلومتر مصرف سوخت تـقـريـبـاً دو بـرابر مى شود اگر با 125كيلو متر برانيد دو برابرِ وقتى كه 80 كيلو متر در ساعت مى رانيد هزينه سوخت داريد.
  • کولر از روشن کردن کولر بلافاصله پس از روشن کردن خودرو خودداری نمائید، بدین جهت لازم است حدالامکان ازپارک خودرو در زیر تابش مستقیم آفتاب خودداری کرده و یا از چادر پارچه ایی برای پوشش استفاده  نمائید ، تا حرارت داخل بالا نرود  و شما مجبور به استفاده زودهنگام از کولر نشوید البته تحمل چند دقیقه گرما بهتر از صرف هزینه زیاد و تحمل چند ساعته و یا چند روزه برای تعمیر کولر  می باشد . در سر بالايى هاى طولانى ، توقف زياد و استفاده طولانی مدت كولر خودرو را خاموش فرمائيد. هنگام روشن كردن كولر خودرو، حتماً توقف نموده  یا سرعت خود را به حداقل برسانید زیرا امکان پاره شدن تسمه انتقال نیرو از موتور به کولر می باشد . و.....
  • لاستیکها لاستيك خودروهاى سوارى را پس از 10000 تا15000كيلومتر كاركرد ف  يا به  صورت سالانه جا به جا نمائيد. جابجايى در لاستيك هاى معمولى به صورت ضربدرى و لاستيك هاى راديال بايد خطى انجام شود. باد لاستيك ها را هر دو هفته يك بار تنظيم و از حمل بار هاى سنگين و غير ضرورى با خودرو خوددارى كنيد. فشار باد لاستيكها را با استفاده از وسيله مخصوص اندازه گرفته، آنها را بازديد كنيد كه ترك، خرابى و يا ساييدگي نداشته باشد. نشت بنزين، روغن، آب و مايعات ديگر را به دقت بازديد كنيد ( آبى كه از دستگاه تهويه بعد از استفاده نشت مى‌كند طبيعى است). و..... 
  • موتور ومتعلقات بازديد شمع‌ها و پلاتين و دلكو معمولاً بايد حداكثر هر ماه يكبار و يا پس از طى مسافت دو هزار كيلومتر صورت بگيرد. وبازديد لنت‌هاى ترمز معمولاً بايد حداكثر هر سه ماه يكبار و يا پس از طى مسافت چهار هزار كيلومتر انجام و در صورت تمام شدن (نازك شدن) لنت نسبت به تعويض آن‌ها اقدام شود. در جا کار كردن موتور در فصل سرما روش مناسبى براى گرم كردن آن نيست، خودرو را در حال حركت گرم كنيد. در هواى سرد براى روشن كردن خودرو از ساسات استفاده كنيد.و از فشاردادن مستمر پدال گاز خوددارى نمائيد. در صورتیکه با پاره شدن تسمه پروانه روبرو شدید  می توانید از جوراب زنانه بعنوان جایگزین تا رسیدن به تعمیرگاه استفاده نمائید .( همیشه یک تسمه زاپاس در خودرو داشته باشید ) در طول سال ترموستات خودرو را  باز نكنيد.وجود ترموستات در تمام فصول سال الزامى است؛ چرا كه موتور خودرو براى كارکردن ، درست به گرماى ثابت85 درجه نيازمند است. اگر موتور با گرماى كمترى كار كند احتراق ناقص انجام گرفته و باعث خوردگى قطعات مى شود. فيلتر هوا و صافى روغن وسايل نقليه پس از مدت زمان و كاركرد معينى كثيف و خراب شده و كارآيى خود را از دست مى‌دهد و در حالت عادى فيلتر هوا بايد حداكثر هر هزار كيلومتر تعويض و يا تميز شود و صافى روغن هر دو هزار كيلومتر تعويض شود تا بازدهى و راندمان موتور مطلوب شود.
  • روغن ها و مایعات اگر خودروی شما جوش آورد ، آنرا  به کنار خیابان یا جاده هدایت کرده بدون آنکه موتور را  خاموش کنید همزمان با ریختن آب بر روی رادیاتور،  درب آنرا رابا پارچه و با احتیاط باز کرده وبه آن آب اضافه نمائید . یکی از اشتباهاتی که رانندگان جوان و بی تجربه از خود نشان می دهند این است که در این هنگام دستپاچه شده ،  ابتدا خودرو را خاموش می کنند و سپس به سرد کردن رادیاتور می پردازند در حالی  که این عمل  باعث فوران آب و بخار شده و امکان بروز سوختگی شدید   سر  و روی راننده خواهد بود . ضد يخ فقط براى فصل زمستان و ایام سرما نيست چرا كه ضد يخ داراى خاصيت ضد جوش و ضد خوردگى نيز مى باشد. استفاده از ضد يخ در تمامى فصول الزامى مى باشد. چون ميزان و كيفيت آب و روغن در وسيله نقليه بسيار مهم بوده و جنبه حياتى دارد، لذا بازديد آنها بايد روزانه و قبل از روشن نمودن موتور و رانندگى صورت گيرد و در صورتى كه ميزان روغن موتور و يا آب رادياتور نرمال و فول نباشد بايد حتماً اندازه آنها را به ميزان استاندارد آن موتور رسانيد تا در هنگام رانندگى مشكلى به وجود نيايد. در صورتى كه خواص و كيفيت مطلوب روغن موتور از بين رفته باشد و يا آب رادياتور كثيف شده باشد بايد حتماً نسبت به تعويض آنها اقدام شود. معمولاً هر يك ماه يك بار و يا پس از طى مسافت دو هراز كيلومتر بايد روغن ترمز و روغن كلاچ درون مخرن مربوط به آنها بازديد و بازرسى شود و در صورت كاهش روغن به ميزان استاندار آن وسيله نقليه روغن اضافه شود. ضمنا"سياه شدن روغن موتور به معناى عدم كيفيت آن و معيار تعويض روغن نيست. بازديد برف پاك‌كن‌ها ، مخزن آب ، شيشه‌شوى و پمپ آب بايد حداكثر هر ماه يك بار انجام شود تا كارآيى لازم را در مواقع مورد نياز داشته باشد و در صورت خرابى آنها نسبت به تعمير و يا تعويض آن اقدام نمود و در صورت كاهش آب مخزن، آن را پر از آب نموده و براى بهتر تميز شدن شيشه دو الى پنج قطره مايع ظرفشويى به داخل مخزن اضافه نماييد. معمولاً روغن گيربكس ، ديفرانسيل و جعبه فرمان حداكثر هر شش ماه يكبار و يا پس از طى مسافت ده هزار كيلومتر بايد بازديد شده و در صورت كاهش روغن مخصوص آنها به ميزان استاندارد آن وسيله نقليه روغن مخصوص اضافه شود و در صورتى كه خواص و كيفيت مطلوب روغن آنها كاهش يافته باشد حتماً روغن آنها تخليه و با روغن جديد پر شود. فاصله تعويض روغن بستگى به جنس روغن، فيلتر، نحوه و شرايط رانندگى دارد و ميزان آن در كاتالوگ تعميراتى يا دفترچه هر خودرو آمده است؛ ولى معمولاً پس از طى مسافت حداقل هزار و پانصد كيلومتر و حداكثر سه هزار و پانصد كيلومتر روغن موتور مى‌بايستى تعويض شود (اين امر بستگى به نوع روغن و كيفيت آن دارد).
  • توصیه های عمومی در هنگام بروز نقص فنی ساده اما اساسی  مانند قطع بوق ، سوختن لامپ های جلو و خطر ، خرابی برف پاک کن ها   و.....بی توجهی نکرده و در اولین اقدام آنها را برطرف نمائید . زیرا پشیمانی سودی نخواهد داشت

 

  • چنانچه مجبور هستید که در محیط باز و زیر نور آفتاب خودرو خود را پارک کنید حتما از سایه بان برای پوشاندن داشبور و فرمان استفاده نمائید زیرا غیر از مشکلات داغی فرمان ، و کاهش عمر خودرو ، استنشاق بخار ناشی از گرمای ایجاد شده برروی فایبر گلاس داشبورد سمی و برای ریه ها خطرناک است . این مورد برای فضای جلوی شیشه عقب نیز صادق است و مناسب است از سایه بانها برای جلوگیری از بالا رفتن حرارت و صدمه به باندهای سیستم صوتی در این محیط استفاده شود . زير خودرو را همیشه از گل و لاى تميز نگهداريد تا از پوسیدگی وخوردگی بدنه جلوگیری شود. اگر با پدیده بخار شیشه ها در زمستان روبرو هستید وبالا بردن درجه بخاری هم تاثیری بر رفع آن ندارد حتما دریچه گردش هوا را باز کرده تا هوای داخل و خارج خودرو متعادل شده و بخار شیشه ها از بین برود . برای انجام این کار لازم است چراغ دگمه ای که تصویر خودرویی را با کاپوت باز  و فلاش گردش یا ورود هوا را نشان می دهد را خاموش کنید.
  • به عقربه ها  و چراغهای پشت فرمان  همیشه توجه داشته باشید و هر گونه تغییردرآنها را جدی بگیرید ،تا زمان مشخص شدن علت آلارم ها از حرکت خودداری نمائید.  
  • بازديد و سرويس‌هاى روزانه، هفتگى و ماهيانه وسيله نقليه قبل از راه‌اندازى خودرو و يا پس از كاركرد ذيل بسيار مهم و ضرورى مى‌باشد؛ ضريب اطمينان و ايمنى خودرو، عمر متوسط خودرو و قطعات موتور و متعلقات آن را افزايش مى‌دهد.بازدهى و راندمان وسيله نقيله را افزايش داده و از وارد شدن خسارت مالى احتمالى به وسيله نقليه و وارد شدن خسارت جانى به افراد به علت نقص فنى جلوگيرى مى‌نمايد. مخارج و هزينه‌هاى خودرو كاهش يافته و باعث صرفه‌جويى در مصرف بنزين و روغن موتور خواهد شد.
  • معمولاً بازديد چرخها و ميزان باد و كيفيت لاستيك‌هاى آن، روان و دقيق بودن فرمان و كارآيى مطلوب ترمزها و وضعيت چراغهاى گوناگون وسيله نقليه و تنظيم نور پايين و بالاى چراغهاى جلو و كيفيت و كميت آب باطرى بايد هر روز قبل از رانندگى صورت بگيرد و در صورتى كه هر كدام از آنها ايرادى دارد در اسرع وقت نسبت به تنظيم ، تعويض و يا تعمير آنها اقدام شود تا در هنگام رانندگى مشكلى پيش نيايد. 
  • روشن نمودن خودرو در حالتى كه موتور سرد


    مطالب مشابه :


    خرید پستی کیف پول و مدارک آلوما والت (ضد آب و ضد ضربه)

    فال و تماشا - خرید پستی کیف پول و مدارک آلوما والت (ضد آب و ضد ضربه) قیمت روز خودرو در خرداد 92




    نکاتی برای پیشگیری از سرقت وسایل نقلیه

    سرقت خودرو -از گذاشتن اشیاء گرانقیمت، اسناد و مدارک به ویژه مدارک خودرو و اوراق




    کیف پول مارک ورساچ اصل،مدل کیف پول زنانه-بهترین وشیک ترین

    کیف پول مارک ورساچ اصل،مدل کیف پول بخش دیگر آن مدارک شناسایی و مدارک خودرو آنچه که




    توصیه های حفاظتی خودرو

    آبگینه ثامت Abgineh Samet - توصیه های حفاظتی خودرو - نگاهی به فعالیت های ادبی واجتماعی محمد علی




    توقف سارق 100تایی با تیر پلیس

    خودرو مدارک وشواهد، لب به اعتراف گشود گفت: متهم به 100فقره سرقت اموالی نظیر کیف




    مسئولین عزیز به فریاد مردم اهواز برسید امنیت نداریم ...

    ۲- در سال ۱۳۸۷ کیف دستی خاله حمله ور و کیف و مدارک دانشگاه که یهمو خودرو پراید




    سفر به شیراز

    ۱-کیف و اشیای قیمتی خود را دزد اصفهانی اقلام داخل خودرو همسفر ما که مدارک را در باجه




    برچسب :