آموزش برنامه نویسی اندروید - قسمت ۷: آماده سازی محیط اکلیپس برای توسعه

اهداف آموزشی این قسمت عبارتند از:
1. روش نصب JDK جاوا
2. معرفی SDK و ADT اندروید
2. دانلود ADT Bundle برای توسعه اندروید
3. آموزش دانلود محیط برنامه نویسی اکلیپس و ابزار های مورد نیاز توسعه اندروید

روش نصب JDK جاوا

به منظور توسعه اندروید حتماً بهJRE و JDK نیاز است که می توان آخرین نسخه آن ها را از این لینک دریافت نمود. (لازم به ذکر است چنانچه شما نسخه JDK نصب نمایید دیگر نیازی به نصب JRE نخواهید داشت چرا که JDK در برگیرنده JRE نیز می باشد.) از آنجا که دسترسی به سایت اوراکل برای کاربران ایرانی امکان پذیر نمی باشد، پیشنهاد می شود علاقمندان JDK جاوا را از دیگر منابع دانلود نمایند. برای مثال از سایت uncocoder می توان پس از ورود به بخش مطالعه آموزش های رایگان، سپس کلیک کردن بر روی گزینه آماده کردن محیط برنامه نویسی به لینک دانلود JDK دست پیدا کرد.


معرفی SDK و ADT اندروید

در واقع با دانلود رایگان محیط برنامه نویسی اکلیپس از سایت آن و همچنین دانلود رایگان SDK اندروید که برای توسعه، تست و مشکل یابی اپلیکیشن های طراحی شده مورد استفاده قرار می گیرد و در نهایت دانلود رایگان پلاگین ADT که مخفف واژگان Android Development Tools به معنی ابزارهای توسعه اندروید است از اینجا خواهیم توانست برنامه نویسی اندروید را شروع کنیم.

ادامه مطلب را از دست ندهید.

به طور خلاصه، SDK در برگیرندۀ API های لازم و ضروری برای توسعه اندروید می باشد که توسط تیم برنامه نویسی گوگل طراحی شده اند. در واقع پس از دانلود رایگان SDK و نصب آن روی محیط برنامه نویسی اکلیپس، علاوه بر استفاده از API های جاوا که از طریق JDK در اختیار اکلیپس قرار می گیرند، به API های اختصاصی اندروید که با Syntax یا ساختار زبان برنامه نویسی جاوا نوشته شده اند نیز دسترسی پیدا نموده و از این طریق خواهیم توانست توسعه اندروید را آغاز نماییم. اما پیش از اینکار نیاز داریم تا ADT اندروید را نیز دانلود نموده و به محیط برنامه نویسی اکلیپس معرفی نماییم.

در حقیقت نصب پلاگین ADT این امکان را به ما می دهد تا بتوانیم از طریق محیط برنامه نویسی اکلیپس و استفاده از API های موجود در SDK که برای توسعه اندروید تعبیه شده اند دست به طراحی اپلیکیشن اندروید بزنیم. از سوی دیگر این پلاگین دارای یک ابزار طراحی GUI است که با استفاده از آن خواهیم توانست بدون کدنویسی و صرفا با Drag and Drop به طور مثال به ایجاد یک دکمه بپردازیم(عبارت GUI مخفف واژگان Graphical User Interface به معنی رابط گرافیکی کاربر است).


دانلود ADT Bundle برای توسعه اندروید

علاوه بر محیط برنامه نویسی اکلیپس، شرکت گوگل نسخه ای از نرم افزار اکلیپس را تحت عنوان ADT Bundle تولید کرده است که کلیۀ ابزارهای لازم برای توسعه اندروید از جمله خود محیط برنامه نویسی اکلیپس به علاوۀ SDK و ADT را دارا است. این محیط برنامه نویسی به هیچ وجه نیاز به نتظیمات خاصی نداشته و صرفاً با اجرای برنامه خواهیم توانست توسعه اندروید را شروع نماییم.

برای دانلود این نرم افزار می بایست به سایت توسعه شرکت گوگل مراجعه نموده و این نرم افزار را به صورت کاملاً رایگان دریافت نمود ولی از آنجا که امکان دسترسی کاربران ایرانی به این وب سایت امکان پذیر نمی باشد، اکثر کاربران نخواهند توانست به سادگی ADT Bundle را دانلود کنند.

کاربرانی که نمی توانند سرورها گوگل را دور زده و این نرم افزار را دانلود نمایند، می توانند به این آدرس مراجعه نموده و نسخه کامل ADT Bundle را دانلود نمایند. به نظر می رسد چنانچه کاربران طبق دستورات نصب در وب سایت فوق الذکر عمل کنند با هیچ مشکل خاصی مواجه نشوند.


دانلود محیط برنامه نویسی اکلیپس و ابزارهای مورد نیاز برای توسعه اندروید

نکته ای که در رابطه با آماده سازی محیط برنامه نویسی از اهمیت بسزایی برخوردار است آگاهی از این موضوع است کدام نسخۀ اکلیپس با کدام نسخۀ SDK بهترین هم خوانی را دارد. از سوی دیگر از آنجا که سایت رسمی اندروید اجازۀ استفاده کاربران ایرانی را از امکانات رایگان این سایت نمی دهد، بالتبع کاربران ایرانی نمی توانند SDK و ADT که برای توسعه اندروید لازم و ضروری است را دانلود کنند.

با سرچ کردن در اینترنت در سایت های ایرانی می توان نسخه هایی از SDK و ADT برای دانلود یافت که همچنین نحوه نصب آنها روی اکلیپس نیز آموزش داده شده است. از جمله این وب سایت ها می توان به این آدرس اشاره کرد. علاوه بر این روش، علاقمندان به توسعه اندروید از طریق محیط برنامه نویسی اکلیپس می توانند از اینجا نسخۀ سازگار اکلیپس به همراه SDK و ADT مورد نیاز را دانلود نمایند.

پس از ورود به سایت، بخشی در صفحه اصلی این وب سایت تحت عنوان مطالعه آموزش های رایگان به شکل زیر وجود دارد:


920327-IMAGE 1.jpg

پس از ورود به بخش مطالعه آموزش های رایگان، سپس کلیک کردن بر روی گزینه آماده کردن محیط برنامه نویسی می توان به لینک های دانلود دسترسی پیدا کرد(در تصویر زیر گزینه 5):


920327-IMAGE 2.jpg

علاقمندان علاوه بر دانلود نرم افزارهای مورد نیاز از آدرس فوق الذکر، می توانند طبق توضیحات موجود در همین آدرس تنظیمات مربوط به SDK و ADT و اکلیپس را انجام دهند. در حقیقت اولین گام برای آغاز توسعه اندروید مطمئن شدن از بابت این مسئله است که محیط برنامه نویسی ما بدون هیچ مشکلی نصب شده و آماده برنامه نویسی هستیم. از این رو چنانچه علاقمندی نتواند مرحله نصب محیط برنامه نویسی را با موفقیت پشت سر بگذارد، به هیچ وجه نخواهد توانست آموزش های آتی را ادامه دهد.

پس از مطالعه این آموزش انتظار می رود بتوانیم به سؤالات زیر پاسخ بدهیم:

1. کدامیک از نسخه های JDK و JRE در برگیرنده دیگری است؟
2. وظیفه SDK چیست؟
3. وظیفه ADT چیست؟
4. اختصار GUI مخفف چه کلماتی است؟
در آموزش هشتم نحوه ساخت اولین پروژه در محیط برنامه نویسی اکلیپس آموزش داده خواهد شد.


مطالب مشابه :


آموزش برنامه نویسی اندروید - قسمت ۵: آماده سازی محیط اندروید استودیو

اهداف آموزشی این قسمت عبارتند از: 1. روش نصب jdk جاوا 2. معرفی محیط برنامه نویسی اندروید استودیو




آموزش برنامه نویسی اندروید - قسمت ۵: آماده سازی محیط اندروید استودیو

روش نصب جاوا . به آموزش برنامه نویسی جاوا در سایت برنامه اندروید استودیو




نصب برنامه بازی روی نوکیا N9

نصب برنامه بازی است لازم دیدیم که روش نصب بازی و نرم افزار با انگشت در اندروید




ساده ترین روش نصب برنامه ها بر روی اندروید توسط برنامه PC Suite

روش نصب برنامه ها بر روی اندروید توسط برنامه PC Suite - همه چی در نصب برنامه های اندروید




آموزش برنامه نویسی جاوا و اندروید - قسمت اول مقدمه

پلتفورم اندروید نصب شده برنامه نویسی جاوا در از روش برنامه نویسی در c++




دانلود نرم افزاری برای نصب برنامه بر روی مموری اندروید و اموزش روت و برنامه ان

دانلود نرم افزاری برای نصب برنامه بر آندروید را در روش دوم. با دانلود و نصب




دانلود برنامه ساخت کتابچه برای موبایل (جاوا و اندروید) نسخه 5.3

(جاوا و اندروید) در سنخه ویندوز روش نصب بسیار ساده است. برنامه آندروید;




آموزش برنامه نویسی اندروید - قسمت ۷: آماده سازی محیط اکلیپس برای توسعه

های مورد نیاز توسعه اندروید روش نصب jdk جاوا . اولین پروژه در محیط برنامه نویسی اکلیپس




آموزش اجرای اندروید 4.0.3 بر روی رایانه شخصی و نصب اپلیکیشن‌ بر روی آن

ادامه نحوه نصب آندروید را بر روی برای نصب این برنامه با نصب جاوا٬ در قدم دوم




طریقه نصب برنامه توسط AndroidSDK و Android Debug Bridge

روش جهت نصب برنامه ها بر روی گوشی های دارای سیستم عامل اندروید روش میباشد و در




برچسب :